Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר חיפוש נרחב בפורום החלטתי לשתף ולבקש את עצתכם.

על פניו, רעידות בהגה/ דוושת הבלם ניראת כמו צלחות עקומות שהחלפתן תפתור את הבעיה, אולם הבעיה חוזרת על עצמה כל הזמן.

אספר את הסיפור ואתם תשפטו.

לאחר שהתעוררה הבעיה בפעם הראשונה, ניגשתי למוסך מורשה מציבושי. שם נאמר לי שהצלחות אכן עקומות אבל הדבר אינו בטיחותי ואין טעם להחליפן.

כאשר המצב החמיר והריעדות בהגה הפכו לבלתי נסבלות החלטתי בכל זאת להחליף את הצלחות.

לאחר 7000 ק"מ הבעיה חזרה שוב.

שוב החלפתי צלחות באותו מוסך מורשה. והפעם נאמר לי שבגלל שאני עושה נסיעות ארוכות והרבה קילומארז' בתקופה קצרה זה יוצר עומס על הצלחות. הוחלפו הצלחות והמליצו לי לעזור בבלימה עם הורדת הילוכים. (רכב אוטומטי).

לאחר כ 10000 קילומטר חזרה הבעיה. נסעתי למוסך מורשה אחר.

הוחלפו צלחות.

אחרי כ90000 קילומטר חזרה הבעיה. נסעתי למוסך לא מורשה מיצובישי שהמליצו לי עליו.

שם נאמר שהרפידות נורא קשות. ובמקום להשחק כמו שהן אמורות לעשות, הן פשוט מעקמות את הצלחות, שבעצם יותר עדינות.

אומנם נשמע תמוהה אבל הגיוני במקצת.

הוחלפו צלחות. הוחלפו רפידות - ליותר "רקות".

התקלה חזרה אחרי 80000 קילומטר.

כמה פרטים על התופעה:

התקלה מופיע כ10 דקות לאחר תחילת נסיעה.

לא משנה באיזו מהירות אני נמצא.

התקלה מלוות ברעידות בהגה ובדוושת הבלם.

ככל שהמהירות גבוהה יותר כך הרעידות חזקות יותר.

קצת פרטים על מסלול ואופי הנסיעה:

כלל הנסיעות ברכב מסתכמות באשקלון - מצפה רמון - אשקלון מידי שבוע. כלומר כ320 קילומטר.

סופי שבוע- נסיעה למרכז.

כלומר מידי שבוע הרכב עושה כ 450 קילומטר.

לדעתי לא הגיוני להחליף בלמים פעמיים בין טיפול לטיפול. (כל 15000 אני עושה טיפול).

אשמח לתובנות שלכם בכל הנוגעה לאיתור התקלה.

בברכה,

I :inlove: MY Mitsubishi

פורסם

אבי, אין לי מושג. מה שאני יודע זה שזו חברה אמריקיאית.

shugiflex, מדובר בתחליפיות. גם לי קשה להאמין שזה הגיוני שצריך להחליף בלמים פעמיים בין טיפול לטיפול. בגלל זה פניתי אליכם בבקשה לעזרה.

בברכה,

פורסם

לא הגיוני בעליל. זוג דיסקים מאיכות סבירה, בטח ובטח כאשר הרכב ננהג לרוב בתוואי בינעירוני, יכול להחזיק בקלות 100K ק"מ.

באחת מהמכוניות הקודמות שלי הדיסקים הקדמיים הוחלפו לראשונה ב-130K ק"מ, ולא בדיוק הקפדתי על נהיגה מאוד רגועה.

מצטרף להמלצה לבדוק את הדיסקים שהתקינו לך, או לחילופין להגיע למוסך עם דיסקים שאתה רכשת/לסכם עם המוסך מראש על דיסקים של יצרן מוכר ואיכותי (ולוודא טרם ההתקנה שזה אכן מה שסופק!).

בין החברות המייצרות דיסקים איכותיים: BREMBO, ATE, PILENGA, TRW, TEXTAR, BOSCH ועוד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מצטרף לאלעד. הרכב שלי עבר 82 אלף ק"מ ועדיין לא עשיתי אפילו רפידות קדמיות, שלא לדבר על דיסקים. כמובן שהרכב נבדק כל חצי שנה במוסך.

נסה לברר כמה עולים דיסקים מקוריים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

דיסקים מקוריים לעומת התחליפיים יקרים משמעותית. כמעט כפליים.

מעבר לזה, גם אם זה סיני זול (וזה כן), הרוב הגדול מהמכוניות על כבישי ישראל נוסע עם צלחות כאלה לא ככה?

כל הליסנגים, השכרות וכו'...

לא ניראה לי שכל נהג יודע להקפיד לרכוש חברה ספציפית. (כמעט כמו צמיגים).

הרי הבחירה במעמד הרכישה במוסך היא פשוטה,

מקורי עולה XXXX

תחליפי עולה XX

אין יותר מידי מה לשבור את הראש. במיוחד אם זה קורה במוסך מורשה.

בכל אופן, הבעיה היא ספציפית בצלחות? זה לא יכול לבוא ממקור אחר?

תודה.

פורסם

יש תחליפי ויש תחליפי. דוגמה: למיצובישי יש ספק שמייצר עבורה דיסקים OEM, כלומר: הפריט נושא עליו את הלוגו של מיצובישי ואין כל סימן ליצרן שלו. אותו יצרן OEM משווק את אותם הדיסקים בדיוק גם תחת שמו ומבלי שהלוגו של מיצובישי (או כל יצרן רכב אחר לצורך העניין) מוטבע עליהם.

רכישת דיסקים מספק כזה (או מספק OEM של כל יצרן אחר) למעשה שקולה לרכישת מוצר מקורי, אבל בניגוד אליו המחיר יהיה זול יותר. שים לב שכל היצרנים שמניתי בהודעתי הקודמת הם ספקי OEM של יצרנים שונים.

לעומתם, קיימים יצרנים שהם אינם ספקי OEM. אישית, אני מעדיף להימנע מהתוצרת שלהם, למרות שעפ"י רוב ניתן להשיגה במחירים נמוכים מאוד.

שנאמר: "זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין ובשניהם תקבל נקניקיה".

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אלעד, גם במוסך מורשה ירכיבו משהו כל כך ירוד באיכותו?

כאמור החלפתי שלושה מוסכים, שנים מהם מורשי מיצובישי. והתופעה ממשיכה.

מאור, אין שחיקה של הרפידות. בכלל. יש עליהם המון "בשר" והן כחדשות. לעומת הצלחות שעקומות כאילו השתתפתי במינימום פורמולה 1.

בכל אופן, אשים לב ליצרן.

המון תודה.

פורסם

אין לי יכולת להתייחס למה שמתרחש במוסך שמימיי לא ביקרתי בו, לכן ההמלצה הפשוטה היא פשוט לברר טרם תחילת העבודה מי יצרן הדיסקים שיותקנו במכוניתך.

• תוכן חדש...