Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לנו כרגע יונדאי גטס ומחפשים טיפה להשתדרג.

לא סגורים כרגע על תקציב (20-30K).

יש לנו נסיעה יומיומית לעבודה כ20 ק"מ (+נסיעות ארוכות פה ושם).

שמענו על הקורולה הרובוטית דברים לא רעים בנוגע לחיסכון בדלק, ובנוסף שיש לה את האמינות של הקורולה.

קראנו ושמענו דעות לכאן ולכאן בענין הגיר הרובוטי בכלל וזה של הקורולה בפרט.

האם יש סיבה אובייקטיבית להמנע מלרכוש דגם כזה? האם הטיפולים אכן כ"כ יקרים. שמענו גם שברכב עם גיר רובוטי צריך להחליף גיר כל כמה זמן וזה עסק לא זול.

נשמח לשמוע את דעתכם בנושא (וסליחה אם אנחנו חוזרים על שאלות שנשאלו).

כמו כן, מישהו יודע עם בקורולה הרובוטית יש קלאץ' אחד או שניים?

פורסם (נערך)

א. יש קלאץ' אחד.

ב. בגיר רובוטי אפשר להחליף קלאץ', לא חייב להחליף גיר מלא.

ג. היה להורים שלי רכב כזה, אי אפשר למכור אותו. קנו ביוקר כי חשבו שטויוטה תשמור טוב על המחירון, מכרו ב11 אלף ש"ח פחות מהמחירון לטרייד יאן. רכב עם בדיקה נקיה מבחינת מנוע/גיר/שלדה.

ד. הרכב הזה נחות בנושא האבזור והבטיחות מהמתחרות שלו בשנים הללו, אבל עדיין עדיף על הגטס (בהנחה שאין לך דגם GLS או GLX עם ESP).

ה. יחסית חסכונית, מחוץ לעיר די רועשת ולא חסכונית במיוחד.

ו. אמינות של קורולה? עוד פעם סטיגמות של מר ישראלי. הרכב הזה היה הכי פחות אמין מכל הרכבים שההורים שלי החזיקו. בזמן קצר יחסית, הרכב סבל מכמה תקלות: מושב נהג שכל הזמן היה נופל (הוחלף פעמיים), משאבת מים שנזלה אחרי שנתיים (כ-30 אלף ק"מ), ריקולים על ימין ועל שמאל, מערכת מקורית ששבקה חיים, ברקסים שהוחלפו אחרי 20 אלף ק"מ (ולראיה, ביונדאי i30CW או במגאן אסטייט שיש להורים שלי עכשיו, הברקסים המקוריים עדיין בסדר [ביונדאי אחרי 40 אלף ק"מ וברנו עם 31-32 אלף ק"מ], ככה שאי אפשר להאשים את סגנון הנהיגה שלהם).

אם שואלים אותי - אני לא ממליץ.

יש לציין שגם אני וגם ההורים מגיעים מרקע של נהיגה על גיר ידני ואין לנו בעיה עם הנהיגה בגיר, אבל הוא די מפגר. הייתי בולם לפני כיכר והרכב היה נשאר בהילוך רביעי למשל, מעצבן.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לחמי יש כזה רכב בערך 5 שנים כבר,מאוד אמין,וגם הרובוט,מנגד בעיר הגיר זוועה,מושך הילוכים במצבים שיש באמפר בירידה ואתה בולם,מתבלבל לפעמים לא אהבתי בכלל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בסכום הזה הייתי הולך על גיר ידני .

תוכל למצוא רכב משנתון גבוה יחסית וגם במחיר טוב היות ושוק הידניות

די בעייתי .

גם תחסוך דלק , גם האוטו יסע יותר חזק וגם תשכח מכל בעיות הגירים המתוחכמים .

פורסם

הגיר מזעזע. הקורולה רכב אמין מאוד בבסיסו ועל כל ביקורת רעה כמו זו של דור, תימצא מאה אחרות הפוכות.

מבחינתו, טויוטה זה חרא, היפניות זה זבל ורק המגאן וה-i30 שנמכרות בעשרות אלפי ש״ח מתחת למחירון וברוב המיקרים גם לא סחירות, הן הפתרון. אף אחד לא יכול להאשים אותי בחוסר אובייקטיביות לגבי הקורולה, להיפך (זאת למרות שאני עובד אצל המתחרים).

לא הייתי רוכש את הרובוטית אך ורק בגלל הגיר הזוועתי.

פורסם (נערך)

היתה לי קורולה רובוטית בזמנו במשך שנה, לא היו בעיות מכניות כל שהן, אני זוכר שעשו עדכון תוכנת גיר ואחרי זה הוא נסע יותר חלק, צריך להתרגל לגיר הזה מבחינת נהיגה, אבל יותר מכל הכי חשוב, לרכב יש בעיה קשה של אובדן שליטה במקרה של בלימת חרום למשל או במקרה של איבוד אחיזה, למשל אם לוקחים סיבוב קצת מהר מידי והרכב מתחיל לאבד אחיזה וכמעט ולא ניתן לתקן את הטעות כי הרכב מייד מאבד שליטה וזורק זנב ומחליק על צידו עד שעוצר, לרוב אנשים לא מנסים לנהוג עם הרכב הזה על קצה היכולת שלו אבל שמגיעים לזה אז התופעה הזו מתקיימת ומסוכנת מאוד לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי mavric
פורסם
אבל יותר מכל הכי חשוב, לרכב יש בעיה קשה של אובדן שליטה במקרה של בלימת חרום למשל או במקרה של איבוד אחיזה, למשל אם לוקחים סיבוב קצת מהר מידי והרכב מתחיל לאבד אחיזה וכמעט ולא ניתן לתקן את הטעות כי הרכב מייד מאבד שליטה וזורק זנב ומחליק על צידו עד שעוצר, לרוב אנשים לא מנסים לנהוג עם הרכב הזה על קצה היכולת שלו אבל שמגיעים לזה אז התופעה הזו מתקיימת ומסוכנת מאוד לדעתי.

נהגתי על כזו יותר מפעם אחת - אין לי מושג על מה אתה מדבר.

מה היה מצב הצמיגים (ואיזה) על זו שהיתה לך? אתה מקפיד על לחץ אוויר ? אם כל אלו בסדר - עדיין נשמע כאילו היתה לך בעיית מתלים רצינית ביותר.

זה אחד הרכבים היותר משמימים ונוטים לתת היגוי שנהגתי עליהם בחיי...

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

או שפשוט הוא נהג על הרכב כאילו זה רכב ספורט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם הנסועה שלכם עירונית בעיקרה או פקוקה - רדו מהרעיון.

במקרים אחרים, באמת שהגיר הלא מבריק לא נורא, החסכון בדלק משמעותי מאוד והאמינות הכללית מצוינת.

פורסם
לחמי יש כזה רכב בערך 5 שנים כבר,מאוד אמין,וגם הרובוט,מנגד בעיר הגיר זוועה,מושך הילוכים במצבים שיש באמפר בירידה ואתה בולם,מתבלבל לפעמים לא אהבתי בכלל.

מצטרף.. בפעמיים שנהגתי על הרכב זה הטריף לי את הדעת.. יש כל כך הרבה באגים נוראיים

פורסם
הגיר מזעזע. הקורולה רכב אמין מאוד בבסיסו ועל כל ביקורת רעה כמו זו של דור, תימצא מאה אחרות הפוכות.

מבחינתו, טויוטה זה חרא, היפניות זה זבל ורק המגאן וה-i30 שנמכרות בעשרות אלפי ש״ח מתחת למחירון וברוב המיקרים גם לא סחירות, הן הפתרון. אף אחד לא יכול להאשים אותי בחוסר אובייקטיביות לגבי הקורולה, להיפך (זאת למרות שאני עובד אצל המתחרים).

לא הייתי רוכש את הרובוטית אך ורק בגלל הגיר הזוועתי.

אתה יכול להמשיך להתנגח בי, אבל המכירות מדברות ויש פחות פראיירים שמוכנים לשלם מחירון מונפץ עבור טויוטה משומשת. זה ניסיון שהיה עם הרכב וזה מה שאכתוב.

להורים שלי הייתה סובארו אימפרזה, מעולם לא כתבתי שזה זבל מבחינת אמינות. רכב סופר אמין, אבל חלש (הנתונים מדברים בעד עצמם), שותה דלק כמו משאית ולא מאובזר בעליל.

הi30CW נמכרה במחירון משוקלל מינוס טסט. אתה יכול גם להמשיך לזלזל ביונדאי ובנתיים הם מתקדמים ועושים צעדי ענק ואפילו רואים אותם יותר מאשר טויוטה בשוק המערב אירופאי.

אף אחד לא אמר שמגאן או i30 היא הפתרון (בתקציב שלו כנראה שלא), אז אדון אסף, אל תכניס לי מילים לפה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

ולראיה, עוד אחת מנפלאות המותג היפני המהולל "טויוטה":

http://cars.walla.co.il/item/2901983

פורסם

אתם מפספסים את הסיבה האמיתית לקנות אחת והיא מחיר ברצפה לרכב סך הכל סביר .

ישראלים לא מפונקים ולראיה הם קונים יונדאי.

פורסם

סביר? נחות בערך בכל דבר אפשרי מהמתחרות שלו, בעיקר בנושא אבזור או בטיחות.

פורסם
נהגתי על כזו יותר מפעם אחת - אין לי מושג על מה אתה מדבר.

מה היה מצב הצמיגים (ואיזה) על זו שהיתה לך? אתה מקפיד על לחץ אוויר ? אם כל אלו בסדר - עדיין נשמע כאילו היתה לך בעיית מתלים רצינית ביותר.

זה אחד הרכבים היותר משמימים ונוטים לתת היגוי שנהגתי עליהם בחיי...

הרכב היה תקין, וזה לא קרה רק לי (לי זה קרה בקטנה בסיבוב בכיכר שוממת לאחר שהכנסתי את הרכב בכוונה לתת היגוי) , באחד השרשורים כתבתי על כמעט תאונה שקרתה לי בכביש 6 עקב נהג אחר בקורולה רובוטית אחרת רק כי איבד את השליטה ורכב שלו זרק זנב ופשוט הסתובב נגד כיוון התנועה וכל זה רק בגלל שלחץ בלימת חרום, זה לא קורה ברכבים אחרים גם ללא בקרות יציבות למיניהן,

וכן, זה עשוי לקרות רק במצבים קיצוניים ולא בנהיגה מנהלתית, נהגתי בהמון רכבים משפחטומתים ולא תמיד באופן מנהלתי... זו לא התנהגות סטנדרטית לרכב.

פעם קראתי איזה מבחן דרך שהבוחן גם העלה את הדבר הזה, אני צריך לחפש את המבחן הזה שוב ולהעלות לפה...

• תוכן חדש...