Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הזמנתי חלקי רכב מאנגליה (שכלולים בשחרור המהיר) - עלות החלקים: $70. עלות המשלוח: 40$. יש לי חשבונית על סך-כולל של $110 שכמובן יש בה הפרדה בין עלות הטובין לבין עלות המשלוח ורק לבסוף סכום-לתשלום.

תוך יומיים החבילה בארץ והתקשרו מחברת הבלדרות שעליי לשלם מע"מ על כל הסכום ודמי טיפול כלשהם. התווכחתי ארוכות עם הנציגה שהחוק קובע במפורשות שאם עלות הטובין פחות מ- $75 אז הם פטורים מכל מס גם אם יחד עם עלות השילוח זה עובר ה- $75.

היא אמרה שרשום על החשבונית $110 וזה מה שקובע גם אם יש הפרדה בין הסעיפים והדרך היחידה לא לשלם היא שהחנות תספק לי חשבונית חדשה רק על עלות הטובין.

לדעתי מנסים עליי תרגיל מצליח קלאסי כדי להרוויח את דמי הטיפול.

אגב, מאותה חנות עם אותה חברה הזמנתי בקיץ פריטים ב-$90 - $60 ועוד $30 המשלוח ולא פצו פה שהגיע לארץ ולא ביקשו שקל.

הסעיפים הרלוונטיים מאתר רשות המיסים במשרד האוצר:

מצליח באבוהה

מייל לחברת הבלדרות ( לא בטלפון )

מה שקובע הוא עלות המוצר. במקרה שעלות המוצר נמוכה מ 75 דולר ארה"ב אין תשלום מיסים כלל. כיוון שעלות המוצר אצלי נמוכה מ 75 דולר אין צורך בתשלום מיסים כלשהם לרבות מע"מ, ולכן יש לבטל גם את דרישתכם לדמי טיפול

מצ"ב דף ההסבר של רשות המיסים

אם עמדתכם שונה אני אשלם לכם תחת מחאה , כדי לקבל את המוצר באופן מיידי וכדי לא לצבור הוצאות נוספות כמו אחסנה וכו'.

תוך שאני שומר על זכויותי לרבות תביעה משפטית עבור ההחזרים המגיעים לי.

מעריך שמייל כזה ישחרר לך את החבילה ללא מיסים באופן מיידי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ישה

[ATTACH=CONFIG]440764[/ATTACH]

לא תעצור? :lol:

​כמו הפצצה הזו

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

היה לי בדיוק אותו סיפור עם dhl לפני שנתיים, אחרי ויכוח של יומיים ויתרתי ושילמתי כמו ילד טוב 150 שקל עמלות שקר על מוצר של 60 דולר, מקווה שתצליח יותר ממני. מאז אותו מקרה אני נוטה להזמין יותר מאמזון שדואגים לכל התהליך השחרור (גם אם זה עולה לי 10-15% יותר מאיביי)

פורסם

למרות הציטוט של פותה"ש, האם אין הפרדה בין מכס, מס קניה ומע"מ?

הוא כתב שחברת הבלדרות דורשת ממנו רק את המע"מ.

רכשתי בעבר מכשיר gps בערך של כ-$80, שהגיע בדואר רגיל, ובסניף הדואר חוייבתי בתשלום מע"מ. חבר פורום אחר שקנה את אותו מכשיר ב-$75 חוייב לדבריו במכס. אני מניח שהוא טועה וזה גם היה מע"מ בלבד.

לגבי עמלות, זה כבר תשלום לחברת הבלדרות ולא קשור למיסים כלשהם.

פורסם

הוא ציין שרוצים ממנו מע"מ על כל הסכום כולל דמי המשלוח

ולא מכס. ואת המע"מ לפי ההסבר באתר של רשות המסים

הוא לא צריך לשלם בכלל.

בנוסף, ברגע שיש הליך שחרור עם מיסים כלשהם, העמלה

לחברת השילוח עולה משמעותית, כיוון שכביכול ביצעו עוד

הליך מול המכס, גביה, הקלדה, שתיית מים של הפקיד להרגע

אחרי העבודה מול המכס וכד' ;-)

פורסם
אבל חשבתי שאני מבין עברית ובאתר רשות המיסים יש אפילו דוגמאות ברמה של 1+1 כדי להסביר שזה לא כמו שאתה אומר. הבאתי ציטוטים. מה דעתך ?

.

נראה לי אנשים לא מודעים לשינוי (מלפני שנה בחוק) ומשלמים סתם.

מקרה דומה היה לי עם אמזון אבל שם מייל קטן והחזירו לי הכסף "לפנים משורת הדין" אבל החזירו.

אם באמת היה שינוי בחוק אז כנראה שאתם שאתם צודקים, לא הייתי מודע לשינוי הזה.

פורסם

כמה זה מע"מ על 75$ ? בחישוב של 17% מע"מ ושער הדולר, זה יוצא לך 49שקל.

אבל זה לא הגיוני שיכניסו לך את המשלוח לעלות החבילה אין קשר בין השניים

פורסם

^^^^^^

ועל זה מתווספים דמי עמילות ודמי עמלה ודמי לא יחרץ ועוד ועוד ועל כל הדמים האלה נוסף מע"מ

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

"

שתי חבילות או יותר שיישלחו מאותו ספק לאותו לקוח בהפרש של עד 72 שעות, ייחשבו כמשלוח אחד שפוצל, ומסי היבוא יחושבו לפי ערכם הכולל של כל הטובין יחד."

מה משתמע מ"אותו הלקוח" אותה כתובת ? אותו כרטיס אשראי ? אותו שם ?

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

שאלה טובה. הייתי מוסיף גם שאלה מה צריך להיות ההפרש בתאריכי המשלוח, שהרי יתכן ששני מוצרים שנשלחו בהפרש 4 ימים יגיעו, בסופו של דבר, בשתי טיסות רצופות ובהפרש של פחות מ-72 שעות. מעבר לכך זה מצריך מערכת מעקב מתקדמת, מסהוג שספק אם מישהו יטרח להשקיע בהקמתה ובהפעלתה (סביר שתהיה יותר יקרה מהמיסים שתעלה בחכתה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממש לא קשה

אתה מקליד ת.ז וקופץ לך מתי שוחרר משלוח אחרון

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לא מדבר על הצד הטכני. אני שואל על הפן המשפטי: האם התאריך הקובע יהיה תאריך ההזמנה, תאריך החשבונית, תאריך חותמת הדואר, תאריך הכניסה לארץ, תאריך השחרור מהמכס או תאריך האיסוף בדואר (ואולי אפשר להמציא עוד כנה שלבים). אם מדובר בתאריך שונה מתאריך ההזמנה אין למקבל כל דרך לשלוט בחישוב המיסים, והם עלולים להפתיע אותו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...