Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוכר רוצה למכור רכב, מפרסם במחיר שנראה לו.

קונה רוצה לקנות רכב, מתחיל להגיד למוכר שהוא צריך להוריד עוד לפחות 10K בגלל שהשוק על הפנים.

מוכר לא מוכן להוריד, מתבשל עם הרכב שלו עוד תקופה (חודש? חודשיים? שלוש?) עד שהוא מבין שאין לו ברירה להוריד.

קונה מגיע, המוכר מיואש, מנסה להוציא מה שאפשר ואז מוכר?

כלומר,

המוכר מתבשל ומתעכב

הקונה מחפש ומחפש, עד שיהיה מישהו שעמד מספיק זמן כדי להבין שהשוק על הפנים?

השאלה, בתור קונה פוטנציאלי, כמה זמן בממוצע צריך לחכות עד שאנשים יבינו שהמחירים שהם מבקשים לא ריאליים?

או שאולי הציפייה שלי בתור קונה מוטעית שיורידו לי במחיר יותר ?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זו שאלה מאוד כללית, ותלויה גם בפרמטרים כמו סוג הרכב הספציפי שאתה רוצה לקנות, והביקוש שלו בשוק. בזמן שאתה מחכה, יכול להיות שהמוכר ימכור למישהו אחר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אין פה כללים ברורים.

תלוי בסוג הרכב והביקוש אליו, במוכר אם הוא לחוץ לכסף או לא ממהר. במצב כלכלי של השוק, רמת הרכב(תקלות על ימין ועל שמאל שמייאשות את בעלי הרכב).

אגב זה תלוי גם בקונה כמה הוא לחוץ.

יש אנשים שגם על גרוטאה לא יתפשרו על שקל פחות מהמחירון גם אם האוטו ילך לפירוק בסוף ויש כאלה עם מציאות שיחתכו מחיר בשביל להפטר מהאוטו כי האישה רוצה ג'יפ, המנהל בנק עצבני או קבלת רכב מהעבודה.

תמיד עדיף לחכות ולהיות מחושבים אבל זה לא מבטיח כלום חוץ מהעובדה שתצטרך בשלב מסויים לעשות חופשי חודשי.

פורסם

זו לא נוסחא מתמטית, יהיו את המוכרים שעולים על עץ גבוה מדי ויתקעו עם הרכב, יהיו את הקונים שינסו להוריד את המוכרים כ"כ הרבה במחיר עד שהם יאבדו פעם אחר פעם אקזמפלרים ששווים את הכסף.

הבעיה העיקרית היא שאנשים מוכרים/קונים עם רגש, ולא עם שכל.

מה שאתה צריך לעשות, זה עבור כל רכב להחליט עם עצמך כמה הרכב הזה שווה מבחינתך (אחרי שאתה רואה אותו במציאות). ההחלטה הזו לא אמורה להיות בהכרח נמוכה מהמחיר הדרוש (היא אפילו יכולה להיות גבוהה ממנו).

אחרי שהחלטת, אתה צריך לחתור להגעה למחיר המינימלי האפשרי (בלי קשר למחיר הסף שלך), וצריך לזכור שמי שמנהל מו"מ אגרסיבי מדי יכול לייצר אנטגוניזם שיהיה לו לרועץ.

בסופו של דבר את ההחלטה על הרכישה אתה צריך לבצע כאשר יש מחיר סופי, ובהתאם לקו ההוא שהגדרת בהתחלה ורק אתה יודע עליו.

הבעיה המרכזית אצלנו היא שאנחנו רגילים למסחרת שוק, המחיר המפורסם אינו בהכרח המחיר שהמוכר באמת רוצה - כי הן אתה והן המוכר הורגלתם לסיטואציה הזו בה יש התמקחות.

קיצר תפעיל רציונל ולא רגש, תזכור שהסיטואציה הזו היא עסקית בלבד, ואל תיפול במלכודת הזו של 'המוכר לא רוצה להוריד לי 200 שקל???? שייתקע עם הרכב!'. תשפוט רק לפי האינטרס האישי שלך את הסיטואציה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הטריק הוא לבוא כשהמוכר בשל. זה לא בהכרח תקופת זמן.

למשל יומיים לפני שהוא עוזב את הארץ, יום לפני שהוא מקבל את הרכב החדש, יום לפני שנגמר לו הביטוח. הרבה יותר כואב למוכר להוציא עוד כסף מאשר להפסיד כסף במכירה למרות שזה די אותו דבר.

יש מוכרים , שקודם ימכרו את הרכב הקודם ואז אם הם מקבלים הצעה שנמוכה ב10k ממה שהם חושבים שהוא שווה, הם פשוט לא ימכרו וימשכו את הרכב עוד שנה. ויש כאלה שהאוטו המיותר שיושב בחצר ועולה להם ביטוח רישוי כואב להם כל כך שהם יחתכו במחיר רק להיפטר ממנו.

פורסם

אין שום חוקיות כמו שאתם מנסים לתאר.

תלוי ברכב - בדגם הספציפי, בנתונים שלו (יד, ק"מ, תאומות וכד'), ברמת התחזוקה, באיך שהאוטו נראה.

תלוי במוכר - לי יש חוק, אם המוכר לא בא לי טוב בעין (נראה לי מפוקפק / לא אמין) אני עובר הלאה ולא מסתכל בכלל על הרכב.

תלוי בשוק

תלוי בקונה - תקציב, לחץ, (אישה בהריון שחייב לסגור מייד כי אח"כ לא יהיה לו זמן)

תלוי באלטרנטיבות - מכוניות אחרות, מבצעי חברות ליס, מבצעים על מכוניות חדשות, 0 ק"מ מליסינג ועוד.

ועוד ועוד.

כל אחד ממקם את עצמו איפשהו במרחב הרב מימדי הזה - גם קונים וגם מוכרים, ומקווים לטוב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מצאת רכב במצב טוב מאוד

רכוש אותו , כמובן תוך שאתה מנסה להוריד במחיר במידת האפשר

לאורך זמן זו העיסקה הכי משתלמת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אז לא חיפשת טוב, או לא מספיק זמן

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אם אתה מחפש איזה אלפא עם מושבי עור הזמנה מיוחדת ולדים שהזמינו מגרמניה סביר להניח שזה יכול לקחת גם 5 שנים. הייתי מציע לשנות כיוון בבחירת הרכב יש מספיק רכבים מצויינים בכל סכום.

פורסם

איך הגעת לאלפא?

אני כבר בהתלבטויות וחיפושים תקופה ארוכה (לפני כשנה חיפשתי ובסוף דחיתי, לפני כחודש הלכתי גם לראות כמה רכבים ועכשיו אחרי שנסגרתי על מה אני מחפש התחלתי שוב), אם אני מתעלם כמובן מההתלבטויות שלי ואני מתייחס למצב האקסמפלרים בלבד, אז רק אחד ענה להגדרה של רכב שמור טוב מאוד, וראיתי לא מעט רכבים, וזה עוד לפני שנכנסתי לעניין המכני.

אולי הציפיות שלי גדולות מדי?

פורסם
ואם לא מצאת רכב במצב טוב מאוד? (מכל הרכבים שראיתי, רק אחד ענה להגדרה הזאת וזה היה לפני שנה)

אלא רק רכבים סבירים?

אם תצא מתוך נקודת הנחה שתקנה רק אם המוכר יוריד לך, כדי שלא תרגיש פרייאר, ההפסד בסופו של דבר יהיה שלך.

אם מצאת רכב סביר וצריך לעשות לו יישור קו, זה יצא בסוף כמו למצוא רכב במצב טוב מאוד שלא דורש השקעה (רבה) נוספת.

על דברים טובים משלמים בהתאם.

פורסם

לפני כמה חודשים פנה אלי מישהו שאעזור לו למצוא לנדקרוזר.

שוחחתי איתו בטלפון ופתחנו יחד את יד 2, והראיתי לו על מה אני מסתכל ועל מה אני פוסל.

הצעתי לו רכב ספציפי שנראה מעולה. הוא לא רצה. היד גבוהה לו מדי, הק"מ לא לרוחו והצבע לא יפה. מפה לשם הלנדקרוזר הזה עכשיו אצלי.

הדרישות שלו היו לנדקרוזר ארוך, עד יד 2, עד 150.0 אלף ק"מ, מהשנים 2007-2008, ב 20,000 מתחת למחירון. אלו דרישות לא מציאותיות. הסברתי לו שכשיורד גשם, ויש קשת בשמים, על הקשת רץ חד קרן. מאחורי החד קרן יש את הלנדקרוזר שהוא רוצה.

תתאים את הדרישות שלך למציאות או שתמשיך לחפש.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
הטריק הוא לבוא כשהמוכר בשל. זה לא בהכרח תקופת זמן.

למשל יומיים לפני שהוא עוזב את הארץ, יום לפני שהוא מקבל את הרכב החדש, יום לפני שנגמר לו הביטוח. הרבה יותר כואב למוכר להוציא עוד כסף מאשר להפסיד כסף במכירה למרות שזה די אותו דבר.

פלוס 1

If you wanna turn, turn, don't brake

• תוכן חדש...