Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

^ מינוס 1.

פשוט לא נכון. אל תחשבו שכולם מטומטמים. זה תפיסות של מלפני 20 שנה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני יכול לתת שתי דוגמאות קיצון:

אני מחזיק בסיטרואן הרביעית שלי (שתי קסנטיה בנזין, שתי C5 דיזל), את הקסנטיה הראשונה קניתי בתחילת 2008 ומכרתי כעבור שנתיים וחצי. קניתי אותה מעל 20K ומכרתי אותה במצב דומה, עם קצת יותר ק"מ בפחות מ10K. השוק פשוט התרסק בנתיים.

את ה-C5 דיזל הקודמת שהייתה לי מכרתי במחיר גבוה ממה שקניתי, ובמצב טוב יותר.

לקח לי כחודשיים למצוא קונה ראוי. את אחד הקונים איבדתי בתחילת הדרך מסיבות טכניות, ואז לקח לי עוד קצת זמן למצוא קונה שישלם מחיר קרוב למה שהוצע לי בהתחלה. בנתיים הגיעו עוד 2-3 מטרידנים שעשו נסיעת מבחן ונהגו באגרסיביות ברכב, והציעו חצי ממה שביקשתי. עברו גם שבועות ללא התעניינות.

לא נשברתי.

אגב: קניתי אותה עם אגרה משולמת לשנה ומכרתי אותה קצת לפני הטסט הבא, עקב מעבר לC5 דיזל אחרת.

פורסם

אני אף פעם לא הצלחתי למצוא מוכר שחותך במחיר בגלל לחץ. כולם לרוב חושבים שיש להם יהלום ביד(גם אם הוא יד 6 ועבר טיפול לפני 5 שנים) ורוצים משהו כמו מחירון עבורו.

לכן את הרכבים שלי תמיד קניתי רכבים שמורים ועם מחירון מינוס רג'קטים. בחיים לא הצטערתי על סגנון הקניה הזה.

פורסם

ובכן, אומר לך איך אני נוהג:

רוב העסקאות הן על מכוניות במצב בינוני שבכלל לא מעניינות אותי. אני מחפש רכב מתוחזק היטב וכמובן גם מוכר רכב מתוחזק היטב.

מחיר המחירון הוא המלצה גסה בלבד. לצורך המחשה זה כמו למדוד את המרחק מהבית לעבודה בצעדים, לחשב כמה קילומטרים זה יוצא ולהניח שזה מדויק.

בתור קונה: חפש רכב במצב מעולה ומתוחזק היטב, שברור לך בדיוק מה יהיו ההוצאות הנוספות עליו (למשל: צמיגים, טסט, טיפול, טיימינג, ריג'קטים שמצאת). אם מצאת, קנה מיד. שלם עליו את המחיר הנמוך ביותר שהמוכר מסכים לשחרר אותו. גם אם זה מעל המחירון.

בתור מוכר: אם בא אליך קונה רציני בעל יכולת לשלם תן לו את הרכב. אם תנסה להוציא לקונים את המיץ אתה תוציא את המיץ רק לעצמך.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

עמוס, כל מילה זהב.

נוסיף משו קטן מנסיוני:

בנאדם שהוא פטרול-הד ולא לחוץ לכסף ישמע כאילו ממש לא בא לו למכור את הרכב (מה שבתכלס נכון) ידרוש מחיר גבוה יותר, ויש את החשק לצעוק לו "אחי אתה חי בסרט". כשאתה מתקשר לבנאדם כזה אין מה לדבר על המחיר בטלפון, תשאל שאלות ענייניות תראה את הרכב ורוץ לבדיקה, אחרי הבדיקה תמצא אותו גמיש משמעותית.

ודבר נוסף, במשומשות יחסית ישנות (מעל 5 שנים) תוספת המחיר שתשלם על רכב מתוחזק ונהוג כראוי תחזיר בחסכון הוצאות תקלות והעדר יישור קו.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

קודם כל תודה לכולם.

אז אני מבין שהדעה הרווחת כאן היא לקנות רכב טוב מאוד ולשלם עליו בהתאם, ועל כל מה שבינוני לדלג מראש.

זה קצת משנה לי את דפוס החשיבה, כן חיפשתי משהו טוב אבל עד כה לא הצלחתי למצוא (מבין אלו שראיתי פיזית), וכרגע נמאס לי ללכת ולהתאכזב את הסינון הראשוני ביצעתי על פי המחיר ומן הסתם כולם מבקשים גבוה - גם יש לי תקציב שאני לא רוצה לחרוג ממנו.

ואכן הבעיה היא שכל אחד חושב שיש לו יהלום ביד, אז אני מסיק שאין ברירה אלא ללכת ולבדוק כל רכב ורכב ולהחליט האם הוא מה שאני מחפש ואם כן מה המחיר שאני מוכן לתת עליו.

בהתחשב בצורת החיפוש הזאת מה דעתכם על יוצאי ליסיניג (בהנחה שנראים טוב, יש להם נתונים טובים) ?

וספציפית (פשוט כי אחד כזה עומד על הפרק ואני מתלבט אם לסוע 100 קמ כל כיוון כדי לראות אותו) רכב יד2 פרטי שיצא מליסינג ?

פורסם

לאחר נתיב היסורים שרוב רכבי הליסינג עוברים ב 3 השנים הראשונות

אני מדלג

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני אתן עצת זהב שתמיד אצלי עובדת. הקונה הראשון שבא עם כסף ביד/ משחרר אמרה מחר אנחנו בדואר, זוכה ברכב. אני מעדיף להפסיד 1000-2000 שקל ולמכור מיידית ולא לחכות לקונה הבא שיגיע, אם בכלל. הייתי גם בצד שלך כשחיפשתי את הרכב. הרכבתי רשימת קריטריונים שלא מביישת את רשימת הבקשות של כוכבים שמגיעים מחו״ל לארץ. יד נמוכה, ק״מ נמוך , צבע כזה וכזה. לאחר כשנה בערך שהבנתי שזה לא יקרה התפשרתי על צבע ויד כי מצאתי רכב במחיר טוב. שם המשחק פה הוא מזל.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

הקריטריונים של זוגתי

יד ראשונה פרטית כמובן

קילומטרג' עד 30אלף

עד 3-4 שנים

ומוצאים...

הרכב לפני האחרון היה חריג, המתנו 4 חודשים , בן 5 היה הרכב, עם 18 אלף ק"מ.

הבדיקה הייתה מושלמת.

שילמנו מחיר מחירון משוקלל פחות 1000 ש"ח להרגשה הטובה.

למה המוכר לא שיחרר את הרכב שנסעה בו אשתו.

כי הוא הפתיע אותה ליום ההולדת ברכב חדש.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
:king::beerchug::angel::mm_yeah::mm_yeah:

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
קודם כל תודה לכולם.

אז אני מבין שהדעה הרווחת כאן היא לקנות רכב טוב מאוד ולשלם עליו בהתאם, ועל כל מה שבינוני לדלג מראש.

זה קצת משנה לי את דפוס החשיבה, כן חיפשתי משהו טוב אבל עד כה לא הצלחתי למצוא (מבין אלו שראיתי פיזית), וכרגע נמאס לי ללכת ולהתאכזב את הסינון הראשוני ביצעתי על פי המחיר ומן הסתם כולם מבקשים גבוה - גם יש לי תקציב שאני לא רוצה לחרוג ממנו.

ואכן הבעיה היא שכל אחד חושב שיש לו יהלום ביד, אז אני מסיק שאין ברירה אלא ללכת ולבדוק כל רכב ורכב ולהחליט האם הוא מה שאני מחפש ואם כן מה המחיר שאני מוכן לתת עליו.

בהתחשב בצורת החיפוש הזאת מה דעתכם על יוצאי ליסיניג (בהנחה שנראים טוב, יש להם נתונים טובים) ?

וספציפית (פשוט כי אחד כזה עומד על הפרק ואני מתלבט אם לסוע 100 קמ כל כיוון כדי לראות אותו) רכב יד2 פרטי שיצא מליסינג ?

הכול תלוי בסכום של הקניה. הנחת הליסינג נקבעת על פי אחוזים. וממחיר מסויים, ההנחה הזעומה לא שווה את ה 3 שנים שבהם כיסחו לרכב את הצורה.

יש לי חבר עם מיצובישי אטראז' שעושה 1 ל-8, סתם בשביל לסבר את האוזן לגבי סגנון הנהיגה שלו כשזה רכב ליסינג

פורסם

בתור קונה, רכב שנשמע טוב והמחיר שמבקשים אינו מופרז לא הייתי מדבר על מחיר טלפונית. אחרי שהייתי רואה את הרכב ולפני שהייתי לוקח לבדיקה הייתי אומר למוכר שהמחיר יקר ואני מוכן לשים X על הרכב (כמובן 2-3 אלפים פחות ממה שהוא רוצה) ואם הוא מסכים והרכב עובר בדיקה בעוד שעה הכסף אצלו בחשבון. אני לא מכיר הרבה שיתנגדו לסיים מכירה מהר.

בתור מוכר, אני נותן מחיר ריאלי לרכב ולא מוכן לרדת כשמתקשרים אלי (מחיר ריאלי ז"א מחירון פחות X בהתאם למצב הרכב. לעולם לא אשקר לקונה כי אני מעדיף לישון טוב בלילה). על כל 3-4 נודניקים יש אחד רציני שמגיע לראות את הרכב ויודע מראש מה המחיר. למעט 1,000 ש"ח בשביל ההרגשה הטובה אני לא מוכן להוריד יותר. 3 פעמים נהגתי כך ובכל פעם שהגיע קונה הוא גם לקח את הרכב.

A3

A4

פורסם

רוצה להוריד במחיר, לי יצא בטעות עם ה500 ככה, ושנה אחרי המחירון עדיין הרבה יותר גבוהה ממה ששילמתי:

תקח לבדיקה במוסך אוטו שעשירים אוהבים (כמו ה500) אבל שהבנאדם לא מצליח למכור כי הוא עשה מודעה גרועה והדגם הוא יקר בהרבה מהרגילות שהמכרות בקלות, רק אחרי הבדיקה תדברו ממש ברצינות על המחיר ותגיד שאתה לא משלם יותר מX שהוא נמוך מאוד, אצלי זה היה כמעט 10% פחות ממה שביקש.

הבנאדם עשיר אין לו כוח ללכת לבדיקה עוד פעם, אתה כבר קונה ואתה נחמד ואין לו כוח לכל הטלפונים והליצנים.. אז הוא פשוט מסכים כי זה לא בדיוק משנה לו העוד כמה אלפים.

בתור מוכר - האוטו תמיד יהיה במצב מושלם, או לפחות הכי טוב ביד2, זה לא כזה קשה בישראל. מפרסם במחיר מעל המחירון או ממוצע גבוהה של יד2 אם המחירון הזוי, אבל גבוהה רק בטיפה לא בחזירות, הראשון שבא קונה תמיד. זה לפחות הנסיון שלי. להיות פדנט משתלם.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...