Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דרך מכתש רמון התנועה פחותה משמעותית, הרבה פחות נהגים ששמים בקרת שיוט אמיתית או סתם נכנסים ל-mode כזה בנהיגה ומשם מרחק לסטיה מהנתיב קצר מאוד.

דרך מכתש רמון התנועה פחותה משמעותית ואם חבורת גמלים החליטה לעלות על הכביש יש סיכוי גבוה שאף אחד לא יתריע (מבוסס על סיפור אמיתי). בכביש הערבה סיכוי גבוה שהגמלים בכלל לא יתקרבו לכביש וגם אם כן, משאית תפגוש בהם קודם.

דרך מכתש רמון תפגוש פחות ניידות משטרה שזה מצוין, כשאתה נוסע כדי להתרגזן. אבל כשאתה נוסע כחוק ובסך הכל רוצה להגיע בשלום עדיף שיהיו ניידות לאורך הדרך לכל צרה שלא תבוא.

בדרך מכתש רמון אין איפה לעצור להתרעננות (בהנחה שאתה לא איזה ג'יפאי שמגיע מצויד עם פק"ל קפה, כיסאות ותאורה). יש איזה ארומה אחד שתקוע באמצע הדרך בשום מקום וזהו. בכביש הערבה יש לך בכל חצי שעה תחנת דלק מסודרת עם קפה וארטיקים ושוקו וכל מיני רעלים.

גם לי יוצא לא פעם ולא פעמיים לנסוע בחורים באמצע הלילה ואם אני לא נוסע במטרה מוצהרת לחפש אתגרים אני תמיד, אבל תמיד, יעדיף את דרך המלך על פני כבישים מעניינים. אני מאוד אוהב לנסוע לאילת מכביש 40 (או מכביש 12 כשהוא פתוח, או ממעלה עקרבים כשיש לי זמן), אבל כשאני פשוט רוצה להגיע אני נוסע מכביש הערבה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
את האמת שזה כן עוזר, ורצוי שיהיה מישהו עירני איתך ברכב שישמור לך על העירנות בנוסף להפסקות הקפה וההתרעננות.

עד באר שבע אני מציע לנסוע על כביש 6 (הכביש מגיע עד 20-25 ק"מ לפני הכניסה לעיר)

אתה מקומי. שכחת שעוד 25 ק"מ נפתחו לפני שבועיים?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איזה 25 קילומטר ואיזה נעליים, זה חרטא של עיתונאים שלא טרחו לצאת מהמזגן ועשו copy paste לתעמולה של ישראל כץ.

מה שנפתח זה מחלף חדש שמחליף את צומת בית קמה ואיזה מעקף קטן לכל האזור הזה. זהו. כל השאר זה בדיוק אותו כביש, רק בלי שוליים ועם מדרגות באספלט.

פורסם

עברתי שם שבוע לפני הפרסום, והתרשמתי שיש קטע שעומד לפני פתיחה, אבל לא היה ברור לי בדיוק מה ארכו.

כנראה שכץ עשה כרגיל סאלח-שבתי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מקומי וגם נסעתי בקטע החדש ביום שלישי האחרון, הקטע שנפתח נמצא באיזור בית קמה והוא עדיין לא מסומן ככביש 6, עדיין יש רמזור בצומת דבירה (שנמצאת בערך 15-20 ק"מ מבאר שבע).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
הבחור כבר מזמן באילת ככה או ככה.

צודק בהחלט!

נסיעה לאילת, ועושים פה סיפור כאילו זה טיסה לירח.

במדינות אחרות נוסעים פי 3 וזה דבר שבשיגרה.

"אילתופופיה"!

פורסם

לא הבנת את מהות השרשור. הבעיה אינה הניסע הלאילת אלא נהיגת לילה ממושכת. עניין שלא רבים מאתנו מורגלים בו, ואשר מצריך מחשבה ותכנון נכונים, כאשר המסלול הוא רק אחד המרכיבים.

פורסם
אני מקומי וגם נסעתי בקטע החדש ביום שלישי האחרון, הקטע שנפתח נמצא באיזור בית קמה והוא עדיין לא מסומן ככביש 6, עדיין יש רמזור בצומת דבירה (שנמצאת בערך 15-20 ק"מ מבאר שבע).

דווקא כן מסומן ככביש 6. כשיוצאים מבית קמה דרומה לכיוון ב"ש כתוב כביש 6 עם שלט כחול, לא כביש 40.

פורסם
לא הבנת את מהות השרשור. הבעיה אינה הניסע הלאילת אלא נהיגת לילה ממושכת. עניין שלא רבים מאתנו מורגלים בו, ואשר מצריך מחשבה ותכנון נכונים, כאשר המסלול הוא רק אחד המרכיבים.

יש טיפ מאוד שימושי לנהיגת לילה ממושכת. למרוח וזלין על הפגוש הקדמי ומכסה מנוע. בלילה ברחשים נמשכים לאורות ונמרחים על האוטו בכמויות הרבה יותר גבוהות מיום. אחר כך מאוד קשה להוריד אותם. יש גם משקפים צהובות מיוחדות לנהיגת לילה שלא מאמצות עיניים ולא מסנוורות .

פורסם (נערך)

אבא שלי הביא זוג משקפיים כזה מגרמניה ב-1965, אבל הפסיק להשתמש בהן מהר מאד. חייב לומר שכבר הרבה שנים לא נתלתי בזוג דומה.

אני לא בטוח שמה שהיה נכון לפני 50 שנה נכון גם היום, לאור התפתחות טכנולוגית התאורה והשמשות ברכב.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
יש טיפ מאוד שימושי לנהיגת לילה ממושכת. למרוח וזלין על הפגוש הקדמי ומכסה מנוע. בלילה ברחשים נמשכים לאורות ונמרחים על האוטו בכמויות הרבה יותר גבוהות מיום. אחר כך מאוד קשה להוריד אותם. יש גם משקפים צהובות מיוחדות לנהיגת לילה שלא מאמצות עיניים ולא מסנוורות .

יש עוד טיפ לנהיגת לילה ממושכת.

לשתות בקבוק מים בתחילת הנסיעה ולא לעצור. אפילו לנקר אי אפשר.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

עכשיו בגלל שקמה נהיה מחלף, הפקקים שהיו כל בוקר בבית קמה מכיוון צפון יעברו לדבירה, עד שייפתח גם שם המחלף.

הקטע הדרומי נפתח אחרי צומת דבירה והוא כרגע פתוח רק בכיוון אחד וחוסך רק את הפנייה שמאלה בצומת להבים לכיוון ים המלח.

אחרי להבים יש עדין עבודות ונוסעים עדין בכביש הישן, אני מאמין שאמרו 25 ק"מ אז הכלילו את הקטע המשותף עם כביש 40.

שיפתחו את הקטע גם מהצד השני, כנראה הולכת להיות "חגיגה" של פקק בצומת דבירה משני הכיוונים עד שהוא יהפוך למחלף.

יהיה משתלם לנסוע בקטע הדרומי לאילת, אחרי שיפתחו את הקטע המתוכנן משוקת לנבטים ואז יהיה חיבור לכביש 25.

ועכשיו לתהיות שלי:

-גם ככה כביש 6 אחרי הפיצול מכביש 40 מתוכנן להתחבר עם כביש 31, אז למה לא פשוט לבטל את צומת להבים העמוסה ושם לעשות את המחלף שממשיך את כביש 6?

-כביש 6 אחרי מחלף נבטים העתידי יגיע לצומת הנגב, כביש עוקף באר שבע שהשקיעו בו (נפתח ב-2003, הפך למחלפים ב-2010) יהפוך לכביש איזורי למי שרוצה לנסוע לעומר או להכנס לעמק שרה/ביג מבלי לעבור את הכניסה הראשית לבאר שבע, מצב כזה לדעתי מייתר את השדרוג שהכביש הזה עבר כי הוא יהיה "מקביל" לכביש 6, רק שכביש 6 יהיה יותר "טבעתי" (גם ככה על עוקף באר שבע אין המון תנועה, בייחוד אחרי מחלף שרה לכיוון מצפה רמון).

אם חושבים על זה, כבר היה עדיף לדעתי להמשיך את כביש 6 על כביש 40 עד צומת גורל, לשדרג את הצומת הזאת גם למחלף (וגם את צומת להבים להפוך למחלף) ואז להמשיך את כביש 6 על התוואי של עוקף באר שבע.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הלילה למשל כביש מצפה צומת ציחור נסגר בגלל שטפונות בנחל פארן אז מבאס לנסוע עד לשם ואז להיתקע או לחזור את כל הדרך חזרה. בכביש הערבה יותר משעמם אבל כבר אין הצפות בגלל המעברים העיליים שעשו מעל הנחלים הגדולים

• תוכן חדש...