Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ומנגד:

בשביל 5 ימי גשם בשנה שווה להוסיף את ה400₪ האלה?

אנחנו לא בסהרה, יש פה בערך 60 יום שבהם האספלט רטוב, אם לא יותר - תאמין לי אני יודע, ביליתי 3 שנים על אופנוע.

100 ש"ח לשנה זה 3 בירות בשנה, שלמות הגוף והרכב שלי שווים לי יציאה אחת לפאב בשנה, שלך לא?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

1. החריצים בגלגל זה למים ? חידשת לי , חשבתי שזה קשור לאחיזה בכביש .

2. הנתון של צריכת דלק A באמת חוסך ? או שזה באמת סתם חרטה ? אם הרכב שלי עושה 1:9 אז עם צמיג ECO הוא יעשה 1:10 ?

3. יש לי בגלגלים קצת שיפשופים " קשקשים " ככה קוראים לזה ? לא חורים עמוקים אלא שיפשופים בלי עומק משהו חיצוני יותר זה משפיע על הנסיעה ?

4. עכשיו יש לי גלגלים סינים אם אני אשים גלגל מותג בנסיעה אני בטוח ארגיש הבדל בביצועים ובהנאה של הנהיגה או שההבדל הוא זניח וזה יותר קשור לבטיחות ?

5. אמרת לי שהחריצים בגלגל זה רק לבלימה במצב גשום אז איך בדיוק יודעים אם הגלגל דפוק , חוץ מהחריצים בגלגל הכול נראה תקין לחלוטין והוא בן 4 שנים ו 2 חודשים הוא לא קרוע אין לו עומק של קשקשים בורות הכול נראה טוב , אפילו במוסך מורשה פירקו לי אותו לפני כמה ימים בטיפול 10K ולא מצאו כלום , רק בנסיעה אני מרגיש כמו גומי כזה ( גלגל הקדמי לא קבוע ) אבל הבנתי שזה קורה בהרבה מכוניות זה לא משהו חדש , יש דרך לדעת אם הגלגל דפוק ? או שכל 3-4 שנים מחליפים אותו בלי קשר למצבו הויזואלי ? שדרך אגב יש כאלה שאמרו לי שגלגל פג תוקפו רק אחרי 6 שנים כל אחד אומר לי משהו אחר .

עריכה אחרונה על ידי Moss Travel
פורסם
ומנגד:

בשביל 5 ימי גשם בשנה שווה להוסיף את ה400₪ האלה?

דיברתי בכלליות ולא על החורף, כל צמיג בחורף האחיזה שלו תרד מן הסתם ורצוי לנהוג בצורה מתאימה.

החלפתי צמיגים סיניים שישבו על הרכב שלי, שהוחלפו ע"י הבעלים הקודמים, לקחת סיבוב עם הרכב במהירות 30-40 היה נראה כמו אסון קרוב, עכשיו עם הצמיגים החדשים אפשר לקחת את אותו הסיבוב גם ב 60.

אצלי בחרתי בצמיגים ספורטיביים שנועדו להיות כאלו, אבל אפילו צמיג רגיל נורמטיבי יהיה טוב יותר מסיני פשוט שעשוי ממי יודע מה על הרכב שלך.

אתה בטוח שלא שווה לך להוסיף את ה 400 ש"ח האלו ל 4 שנים? אני לא אכנס חלילה לכיס של בן אדם, אבל אם זהו החישוב שלך אז החישוב הכלכלי שלך מבחינת עלות / תועלת הוא לא נכון (בלי לפגוע)

Opel Adam S 2017

פורסם

1. החריצים בגלגל זה למים ? חידשת לי , חשבתי שזה קשור לאחיזה בכביש. החריצים מיועדים לניקוז מים, לאוורור הסוליה וכן משפיעים על שאון הצמיגים בנסיעה ועל קשיחות הפניה של הצמיג.

2. הנתון של צריכת דלק A באמת חוסך ? או שזה באמת סתם חרטה ? אם הרכב שלי עושה 1:9 אז עם צמיג ECO הוא יעשה 1:10? כן, אבל אל תצפה להבדלים מאוד גדולים: התנגדות לגלגול היא מרכיב קטן יחסית בצריכת הדלק.

4. עכשיו יש לי גלגלים סינים אם אני אשים גלגל מותג בנסיעה אני בטוח ארגיש הבדל בביצועים ובהנאה של הנהיגה או שההבדל הוא זניח וזה יותר קשור לבטיחות ? רגע, אם ההבדל הוא בבטיחות אז איך הוא זניח?! זה יותר חשוב מהנאה וכיוצא בה. הבטיחות הזו מתבטאת בביצועים, אך הם אינם מורגשים במיוחד בנהיגה יומיומית אלא יותר במצבי קצה.

5. אמרת לי שהחריצים בגלגל זה רק לבלימה במצב גשום אז איך בדיוק יודעים אם הגלגל דפוק , חוץ מהחריצים בגלגל הכול נראה תקין לחלוטין והוא בן 4 שנים ו 2 חודשים הוא לא קרוע[...]יש דרך לדעת אם הגלגל דפוק ? או שכל 3-4 שנים מחליפים אותו בלי קשר למצבו הויזואלי ? שדרך אגב יש כאלה שאמרו לי שגלגל פג תוקפו רק אחרי 6 שנים כל אחד אומר לי משהו אחר .

בעקרון אתה אמור להתרשם ממצב הגומי שעם הזמן דוהה, מתקשה (למגע היד) ואף נסדק ולהחליף בהתאם. אחרי ארבע שנים (או 80 אלף קילומטרים - המוקדם מביניהם) כדאי להחליף בכל מקרה. קריטריון שש השנים אינו מתייחס לביצועי הצמיג אלא רק לסיכון להתפרקות בנסיעה.

הערותי באדום.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

אז לפי מה שאני מבין ממכם אם הנתון של צריכת הדלק הוא בערך 7 אחוז הוא דיי זניח , במקום 1:9 עושים 9.7 צריך לשים יותר דגש על אחיזת הכביש ודציבלים רעש

1. זה נכון שצמיג שמיועד לצריכת דלק ECO פחות ספורטיבי ? יש לו תכונות יותר נסיעה רגועה " חומרים ממנו עשוי " ראיתי סירטון אמריקאי ב YOUTUBE ?

2. בשביל מאזדה 3 עדיף לשים את הצמיד המקורי בריגסטון ? או כל צמיג מותג יהיה טוב בשבילו ? קראתי בספר רכב שהצמיג המקורי מתאים לשאסי של הרכב בצורה הטובה ביותר

3. תודה על העזרה

עריכה אחרונה על ידי Moss Travel
פורסם

כל צמיג שנמכר בארץ אמור לעמוד בתקנים מינימליים כך שאין בעיה.

זה נכון.

רק שיש בעיה במשפט. הבעיה במילה "מינימליים".

בתור אחד שראה קצת איך עובדים במכון התקנים הישראלי, ומכיר קצת את הדרך לקבל תו תקן - הדבר האחרון שגורם לי שקט הוא המשפט - "עבר תו תקן".

מישהו פה בדק פעם מהו התקן הישראלי לצמיגים? איך בודקים אותו? מי בודק אותו? איזה דגימה נלקחה מפס הייצור? על איזה מסמכים ותקני ייצור של הייצרן הוא נסמך?

כאילו אנחנו מדמיינים פה איזה עשרה מדענים עם חלוקים לבנים, שעומדי במעבדה, עם פרארי על דיינו שמדמה מסלול, והם כל היום מורידים ומעלים צמיגים, לוקחים מהגומי דוגמאות לזיהוי הרכבים כימיים, ממטירים על זה מים, מקרינים על זה UV ועוד ועוד.

!yeah right

cut the crap -אם אתה רוצה לסכן את עצמך ניחא - אבל בשביל כמה מאות שקלים לסכן את היקרים לך שיסעו איתך, ואת הסובבים אותך- זה כבר גובל בשיקול דעת לקוי. מאוד לקוי.

לא מבין אנשים שמנסים לחסוך - מה? 500 ש"ח - 1000 ש"ח? לשלוש שנים?

עשה טובה לך ולזולת, גש ותקנה צמיג ממותג ידוע, יש בפורום אינספור המלצות - ותחסוך מאיתנו דיונים על צמיגים שלא ראויים להיות בולם סירות ברציף של עכו.

פורסם
אז לפי מה שאני מבין ממכם אם הנתון של צריכת הדלק הוא בערך 7 אחוז הוא דיי זניח , במקום 1:9 עושים 9.7 צריך לשים יותר דגש על אחיזת הכביש ודציבלים רעש

יש השפעה אבל זה לא מספיק משמעותי, נהיגה נכונה תגרום לחסכון משמעותי יותר, אבל זה כבר לשרשור אחר.

1. זה נכון שצמיג שמיועד לצריכת דלק ECO פחות ספורטיבי ? יש לו תכונות יותר נסיעה רגועה " חומרים ממנו עשוי " ראיתי סירטון אמריקאי ב YOUTUBE ?

בגדול כן, צמיג ספורטיבי יהיה מגומי רך מאד ולכן בעל התנגדות גבוהה לגלגול וייצר רעש חזק יותר בנסיעה.

2. בשביל מאזדה 3 עדיף לשים את הצמיד המקורי בריגסטון ? או כל צמיג מותג יהיה טוב בשבילו ? קראתי בספר רכב שהצמיג המקורי מתאים לשאסי של הרכב בצורה הטובה ביותר

שטויות שיווקיות, כל צמיג שמיועד לרכב פרטי, במידה המתאימה ובעל קוד עומס ומהירות זהים או גבוהים יותר יתאים לרכב.

3. תודה על העזרה

תעבור קצת על שרשורים פה בפורום, יש המון המלצות לצמיגים, תראה מה קיים במידה שלך ובתקציב שלך - וכמובן זמין באיזור מגוריך, ורכוש.

בהצלחה.

עריכה:

לצערי מה שאורן כתב נכון מאד.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
פורסם

סליחה על הדאבל פוסטינג נעלם לי העריכה :

אבל הסתכלתי על הגלגלים שלי ורשום E4 , תקן אירופאי וה 4 זה הולנד ? זה מראה על איכות הצמיג אולי מבחינת ביקורת ? ( מה להולנדים ולמכוניות / גלגלים ? ) , ואיך הגלגל מסין והביקורת היא מהולנד ?

אל תכעסו על כמות השאלות , ידע זה כח .

פורסם

שאלה שלא קשורה לזה אבל היא חשובה : ברכב אמור להיות פיח שחור באגזוז ששמים אצבע ?

שמתי את האצבע שלי באגזוז האצבע הייתה שחור כהה

שמתי ברכב אחר במאזדה דור 2 והפיח היה ממש חלש בהיר כזה

יש משמעות לפיח באגזוז ?

פורסם

בוודאי שאמור להיות שחור באגזוז - משם נפלט כל הזחל'ה שיוצא מהמנוע.

המשמעות להמון פיח באגזוז היא שהרבה זמן לא ניקית אותו.

Opel Adam S 2017

פורסם

לא ניקיתי אותו ? מה הכוונה ? הרכב עובר טיפולים קבועים במוסך מורשה חוץ מזה שמתי לו K44 לא מזמן

" הרבה זמן לא ניקית אותו " זה בתוך האגזוז ? מנקים בתוך האגזוז ? מנוע למה התכוונת ?

פורסם

בוא נאמר שזה לא המקום שצריך להכניס אליו אצבעות

האגזוז זה מקור ללכלוך כיוון שמשם יוצא כל הפיח, זהו החלק היחיד שמעיף את כל השריפה שמתבצעת במנוע.

כשאתה שוטף את הרכב, אתה יכול להעביר שם מטלית / ספוגית ולנקות מסביב.

ציניות חבר :)

Opel Adam S 2017

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...