Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההתלבטות היא כזאת - כיום יש ברשותי:

- מקדחה כחולה של בוש (gbh 2-24 dsr). רגילה על 220V (ללא סוללה)

- מברגה אלחוטית כחולה של בוש GSR 12V - עם סוללות ניקל קדמיום (2607335709)

המקדחה מעולה - אבל על כבל. (לא נורא, אבל גם לא כל כך נוח, למרות שהיא מאסיבית מאוד ויציבה).

המברגה גם בסדר גמור - אבל שתי הסוללות ניקל-קדמיום שלה סיימו את חייהן סופית.

בזמנו ראיתי שרשורים כאן שאמרו שהמחירים של סוללה מקורית מגיעים לסכומים לא משתלמים (זוג סוללות עולה כמו שני שליש מברגה חדשה עם סוללות).

בדקתי קצת באיביי ויש זוג סוללות בכ-250 שקל. (אבל לא ברור אם זה סוללות מקוריות או "תואמות" בוש).

http://www.ebay.com/itm/2x-12V-Battery-for-Bosch-GSR-12-VE-2-22612-23612-2-607-335-684-2609200306-/380637856311?hash=item589fc8c237

כמו כן - יש עוד אופציה, והיא לרכוש מברגה חדשה לגמרי - של מקיטה, 18V, שבתקווה גם תחליף את המקדחה החוטית.

(כלי אחד אלחוטי שיוכל לשמש גם לקידוח וגם להברגות).

הבעיה שיש לא מעט דגמים,

באתר של מקיטה יש דגם מפלצתי בשם DHP481, אבל משום מה הוא לא קיים בזאפ אצל אף אחד.

(הנה קישור שלו באמאזון גרמניה עם אפשרות להביאו משם)

ואילו בזאפ - יש דגמים אחרים, שלא קיימים באתר הרשמי של מקיטה - כלומר אני חושד שמדובר בדגמים מיושנים.

השימושים הם ביתיים, אבל בכל הקשור לכלי עבודה אני מחפש משהו בלי פשרות.

(אפשר להסתפק גם במברגה של WOLF ב100 שקל אבל החוויה שונה לחלוטין).

מה דעתכם?

לקנות סוללות ולהירגע?

לקנות מקיטה חדשה ולהתלהב כמו ילד מכלי עבודה חדש ומגניב?

ואם ללכת על מקיטה שתשמש גם כמקדחה רוטטת אלחוטית - איזה דגם אפשר לקחת? (בהנחה ולא לוקחים את המפלצת 481).

בברכה!

יונתן.

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לשימוש בייתי אין שום סיבה ללכת על מקיטה, אלא אם החיוך שיהיה לך על הפרצוף שווה לך את ההוצאה.

לך על מוצר אמצע שיעשה את העבודה, והפתרון הכי טוב (כך אומרים) זה מברגה חוטית, אני אישית לא מתחבר לרעיון.

אני רכשתי מברגה של בלק&דקר MATRIX 20 וולט מארצות הברית כולל משלוח עלה בסביבות ה 400 שקל, אחר כך הביאו לי גם ראש אימפקט.

מקדחה חזקה בטרוף ומעולה, אחת הקניות הכי טובות שעשיתי, אצלי כבר שנה ועברה לא מעט עבודות (גם בבית וגם בחוץ).

אגב, בפורום אחר לחובב של DIY רציני יש גם את המברגה הזאת (לא דגם המטריקס) כבר כמה שנים והוא גם מרוצה.

החזקתי מקיטה ביד, ולדעתי הבלק&דקר לא יורדת מאיכותה.

ההבדלים באים לידי ביטוי בעמידות וייעוד השימוש, אם אתה משתמש במברגה ככלי עבודה אז ללא ספק לך על מקיטה, אחרת אני לא מוצא סיבה.

לגבי הבטריה, לא חושב שיש טעם עם סוללות הליתיום היום הרבה יותר נוח, כוח זמין גם אחרי שהייה ארוכה בארון.

לגבי בוש הסדרות הביתיות (הכחולות אם אני לא טועה) שמעתי הרבה אנשים מאוכזבים.

פורסם

נפלת למלכודת של בוש - המחירים של הסוללות שלהם.

אצלי יושבת מבויישת על תקן של עציץ מברגה ירוקה של בוש (עלתה 350 שקל בזמנו) שהחזיקה מעמד שנתיים לפני שהסוללה התפגרה ואז ביקשו ממני עבור סוללה חדשה 350 שקל. וביררתי במספר גדול של חנויות כלי עבודה ואספקה טכנית.

הפיתרון נמצא בחנות בראשון שם מצאתי מבצע סט נטען של מקיטה - מברגה + מסור ג'יגסאו, + שני סוללות ליטיום ומטען = 700 שקל לכל הערכה. קניתי במקום.

בנוסף שמתי לב שהסוללות של מקיטה הרבה יותר זולות מאלו של בוש.

בכל מקרה הייתי ממליץ לך לשקול לקנות מברגה חשמלית ולא נטענת. זה יחזיק לך הרבה יותר שנים, ייתן לך הרבה יותר כח בהברגה, ותמיד תמיד יהיה מוכן לפעולה, לא יהיה מצב שהסוללה רק חצי מלאה כי התרוקנה בחצי שנה שהמברגה שכבה.

פורסם

קניתי לפני שש שנים סט מברגה ואימפקט של מקיטה, שעובד על סוללולת Li. הסט עובד מעולה, הלווה לחברים ומכרים אינספור פעמים ועדיין מרגיש כמו חדש.

מה שהכי טוב זה שהסוללות עדיין עובדות היטב - אחרי שש שנים של שימוש!

זאת השקעה חד פעמית שמשתלמת לאורך השנים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

בגדול אין דבר שאני שונא יותר מאשר להיות תלוי בחוטי חשמל (גם השואב אבק אצלי הוא אלחוטי).

לכן המלצות על מברגה חוטית - לא כל כך רלוונטיות.

לגבי B&D אני לא מכיר כל כך, ומעדיף לרכוש מה שאני יודע בוודאות שהוא טוב (יש לאבא שלי מאקיטה דגם 14V מעולה).

בגדול אפשר לחלק את הבקשה שלי לשניים:

1) לקנות סוללות VS לקנות סט מברגה אלחוטי חדש?

2) מבין המברגות האלחוטיות הרוטטות של מאקיטה (בלבד) - איזה דגם מומלץ (18V)?

שוגי - מנסיון שלך, האם יש באמת טעם באימפקט וגם מברגה רגילה? איזה יתרון יש לאימפקט שהמברגה הרגילה לא עושה?

בברכה!

יונתן.

פורסם

אצלנו בעסק הלכו גם שתי הבטריות של המברגה של בוש.

מזל שיש עוד סטים. אישית אני הכי אוהב את מקיטה אפילו הצליל שלה טוב יותר.

תמיר.

פורסם

כשאני קניתי היה מבצע על הסט של המברגה והאימקפט אז הלכתי על זה.

בעקרון אימפקט זו מברגה עם כח פיתול חזק שמתאימה לסגירת ברגים קודחים במתכת או סגירת אומים ברכבים, אבל אין לה קלאץ'.

אין באמת צורך באימפקט לשימוש יומיומי ביתי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לא משנה איזה מברגה תיקנה, לקנות רק עם סוללות ליתיום. במעבר לסוללות ליתיום המברגה תמיד תהיה זמינה עבורך ולא תצטרך להטעין אותה לפני כל שימוש, כדאיות התיקון עולה (ככה לא תחליף כל שנתיים מברגה), יש סוללות לקניה (החלק הפנימי) במחירים שפויים וברוב המקרים עם ידע בסיסי אפשר להחליף אותן ולהנות ממנה עוד שנים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?574612-%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A5-%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%9C%D7%94-%D7%A0%D7%98%D7%A2%D7%A0%D7%AA-%D7%9C%D7%9E%D7%91%D7%A8%D7%92%D7%94&p=4816075&viewfull=1#post4816075

לפי התגובה של מיסטר-B, לא מומלץ להשקיע יותר מדי בסיפור השיפוץ/קניית עוד ניקל-קדמיום.

טוב - אז נצמצם לשאלה אחת:

מקיטה: דגם מומלץ של מברגה/מקדחה רוטטת?

והאם לקנות בארץ או בחו"ל? האם יש הבדלים מבחינת אחריות? (האם יש אחריות בינלאומית שתופסת בארץ אם ארכוש באירופה?)

בברכה!

יונתן.

פורסם

אני החלפתי תאים של סוללה אצל אריסטוק , עובד מעולה, מברגה של בוש ירוקה מלפני 13 שנה,

קניתי גם סוללה חלופית מאיזה חנות, עלה זול, והכל עדיין עובד מעולה,

בגדול NICD זו טכנולוגיה שעברה מהעולם, אבל אין שום סיבה לא להחליף את התאים ולהשתמש בכלי.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

יש לי בוש 18V ליטיום. ומקיטה 10.8V ליטיום. ולחבר יש מקיטה 18V ליטיום.

יצא לי בחודש האחרון לעבוד המון עם המקיטה 18 של החבר. ויצא לי לעבוד 12 חודש רצוף עם הבוש 18V.

הבוש משמעותית מרגיש חזק יותר.. גם באימפקט וגם ברגילה (פוטר)

המקיטה 10.8 חמודה לבית. לעבודות עץ/ נגרות ברגים גדולים. זה קשה לה.

השאלה הכי חשובה שלי אליך. מה המטרה של הסט.

כלי לבית. לארונות איקיה. מדפים. וכו.

כלי של 10.8 (מקיטה / בוש / אפילו WORKS) קטן ונוח. וזול משמעותית. כ 800-1200 שקל.

לעבודות גדולות 18V בוש. בלי לחשוב.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

הרעיון הוא להחליף את שני הכלים, מברגה ומקדחת בטון 220וולט.

בסוף מביא bhp458 מחול,

ההבדל במחיר עצום. (כמעט 800 שקל).

זה חתיכת מפלצת, לא נראה לי תהיה משימה בבית שהיא לא תעמוד בה.

(בארץ באותו מחיר צריך לרדת באיזה שלוש סדרות למטה, אז כבר ניצלתי הזדמנות).

אלי, לשאלתך, לא מדובר רק בארונות איקאה, יצא לי כבר לקדוח חורים בקטרים שונים, כולל סלילת כבלים בין חדרים (חורים בקוטר רחב יחסית), תליית ארונות על ג׳מבואים, ועוד כל מיני עבודות בבית.

כנראה שזה בכל מקרה אוברקיל רציני, אבל כמו שאמרתי, יש לי חולשה לכלים חזקים ואיכותיים :)

בברכה!

יונתן.

פורסם (נערך)

מברגות למיניהן לא מספיק חזקות לקידוח קירות (הן יכולות בלוקים. איטונג חומרים קלים. אבל חגורות בטון. תקרות, אבן ירושלמית. ויציקות אחרות זה לא היעוד שלהן לאורך זמן הן יצליחו. אבל זה יכול לגמור את הכלי). כולל מברגה חשמלית 220V.

לקידוח של קירות יש פטישון, והוא יעשה את העבודה בעשירית מהזמן. ובכל קוטר שתבחר.

פטישון מיועד לחציבה קלה. (תעלות חשמל/ שקעים / ג'מבואים וכו) אגב פטישון מקיטה / בוש עולה כ 700 שקל.

אגב. אתה מביא מחול.

תביא מילווקי. את הסדרה החדשה FUEL. כלים מטורפים. M3

השוואה (נכון לא אותם דגמים. אבל...)

http://www.tool-rank.com/tool-blog/reviews/milwaukee-2604-22-vs-makita-lxph05-brushless-hammer-drill-head-to-head-review-201206261231/

עריכה אחרונה על ידי Soundman

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
הרעיון הוא להחליף את שני הכלים, מברגה ומקדחת בטון 220וולט.

בסוף מביא bhp458 מחול,

ההבדל במחיר עצום. (כמעט 800 שקל).

זה חתיכת מפלצת, לא נראה לי תהיה משימה בבית שהיא לא תעמוד בה.

(בארץ באותו מחיר צריך לרדת באיזה שלוש סדרות למטה, אז כבר ניצלתי הזדמנות).

אלי, לשאלתך, לא מדובר רק בארונות איקאה, יצא לי כבר לקדוח חורים בקטרים שונים, כולל סלילת כבלים בין חדרים (חורים בקוטר רחב יחסית), תליית ארונות על ג׳מבואים, ועוד כל מיני עבודות בבית.

כנראה שזה בכל מקרה אוברקיל רציני, אבל כמו שאמרתי, יש לי חולשה לכלים חזקים ואיכותיים :)

אם קנית כבר אז תתחדש. אם לא, כמו שאישהסאונד כתב לך- תקנה פטישון ומברגה. המברגה הזאת, חזקה ככל שתהיה. לא משתווה לכוח של פטישון.

• תוכן חדש...