Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בשבח הריסון והאיפוק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזה לרפרף בין נתיבים ... אם עברת בין נתיב לנתיב כל רגע אז לא היית צריך לעשות את זה אולי זה הפריע לאותו נהג ואולי למכוניות אחרות .. אבל הוא אידיוט אם הוא נצמד אלייך כל כך כמו שאמרת והוא עוד יותר אידיוט שהוא איים עלייך במכות .

חבל שהנהגים בישראל נראים ככה

GTA זה הכי אחי .

פורסם
...

אני מודה. אני נוסע על כלי רכב קטן ופגיע.

אני מודה. למס' שניות לא הייתי ממוקם בצורה נכונה על הכביש.

אני מודה. ייתכן שעיקבתי מעט את נהג המאזדה...

תמיד כדאי לראות קודם כל במה הבן אדם מודה, לפני שהוא מתחיל להאשים אחרים.

אופנוע זה לא "רכב קטן ופגיע" זה פשוט רכב מסוכן, בעיקר למי שרוכב עליו.

יש כאן מישהו שכותב בחתימה שלו "לא כל אחד יכול לגדל אריה בבית", וזה אכן כנראה לא כל כך מצליח לו. גם לדן ידידנו זה לא כל-כך מצליח. אם אתה לא מסוגל לגדל אריה בבית, אז אולי לא כדאי שתגדל אריה בבית. אם אתה לא מסוגל להרגיש רמה סבירה של בטיחות כשאתה רוכב על אופנוע בכביש ישראלי ממוצע, אז אולי לא כדאי שתרכב על אופנוע בכביש ישראלי ממוצע. אם אתה לא מסוגל לנהוג על אופנוע בצורה בטיחותית סבירה (קרי לא "לרפרף" בין מסלולים, אלא לסוע באמצע הנתיב, בדיוק כמו שכל שאר המכוניות נוסעות) ואם חייך חשובים לך, אז אולי לא כדאי שתיסע באופנוע. אם אתה חושב שאתה יכול להנות מכל העולמות, כלומר גם "לרפרף" בין כל שאר המכוניות איך שבא לך, וגם לצפות משאר הנהגים שישמרו על חייך, אז אתה פשוט "חי בסרט".

עכשיו אולי כדאי גם להביט על העניין מנקודת מבט אחרת לחלוטין - נקודת מבטו של נהג המכונית: האיש יצא עייף מהעבודה, הבוס בדיוק צעק עליו, אשתו התקשרה וביקשה שיבוא מהר הביתה כי הם ממהרים לצאת הערב לחתונה של הבת-דודה, ועוד צריך לקלח את הילדים ולהאכיל אותם ולהכניס למיטה לפני שהבייבי סיטר מגיעה וכן הלאה. ועכשיו הוא ממהר ובסך הכל מנסה להגיע הביתה בשלום וכמה שיותר מהר. גם הוא לא צודק ולא רוצה להיות צודק, אבל הוא מנסה להגיע לרמזור בדיוק לפני שהוא יתחלף כי הוא יודע שבעוד חמש דקות כבר יהיה שם פקק, וכן הלאה... (הבנת את התמונה הכללית ????).

אז עכשיו הוא לא בדיוק מרוכז בכל מה שקורה על הכביש, ומנסה לעבור בשלום בין הג'יפ שנדחף לו משמאל לבין האופנוע שמרפרף בין המסלולים מימין. הוא באמת מנסה לעשות את זה הכי טוב, אבל מה לעשות, הוא לא הנהג הכי טוב, והיום הוא מאוד עצבני וגם ממהר; ואתה, דן, פשוט מנסה בכוח להידחף לו בין הגלגלים. אז הוא לא צודק והוא לא חכם, והוא לא כלום, אבל הוא גם לא רשע ולא תליין ולא אוייב המדינה. הוא סתם נוסע לו במזדה שלו ומנסה לעבור את היום וכנראה שלא יקרה לו כלום כי גם אם הוא יתנגש בך אתה זה שתיפגע.

מה יוצא מכל העניין הזה? הוא נותן לך עונש מוות או שאתה מנסה להתאבד? הרי הנהג האחד הזה תמיד קיים שם על הכביש, ואפילו במספרים גדולים - למה בדיוק אתה מנסה להסתבך איתו???

בקיצור, דן, בפעם הבאה שאתה יוצא לרפרוף, תחשוב שניה לפני זה (ולא שניה אחרי זה) על אישתך שבבית, על הילדים שעוד לא נולדו ועל ההורים שלך שאוהבים אותך. תחשוב שניה ותישאר בנתיב שלך! החיים יפים מדי בשביל לאבד אותם בגלל חסכון של כמה שניות או חמש דקות.

פורסם
תמיד כדאי לראות קודם כל במה הבן אדם מודה, לפני שהוא מתחיל להאשים אחרים.

אופנוע זה לא "רכב קטן ופגיע" זה פשוט רכב מסוכן, בעיקר למי שרוכב עליו.

יש כאן מישהו שכותב בחתימה שלו "לא כל אחד יכול לגדל אריה בבית", וזה אכן כנראה לא כל כך מצליח לו. גם לדן ידידנו זה לא כל-כך מצליח. אם אתה לא מסוגל לגדל אריה בבית, אז אולי לא כדאי שתגדל אריה בבית. אם אתה לא מסוגל להרגיש רמה סבירה של בטיחות כשאתה רוכב על אופנוע בכביש ישראלי ממוצע, אז אולי לא כדאי שתרכב על אופנוע בכביש ישראלי ממוצע. אם אתה לא מסוגל לנהוג על אופנוע בצורה בטיחותית סבירה (קרי לא "לרפרף" בין מסלולים, אלא לסוע באמצע הנתיב, בדיוק כמו שכל שאר המכוניות נוסעות) ואם חייך חשובים לך, אז אולי לא כדאי שתיסע באופנוע. אם אתה חושב שאתה יכול להנות מכל העולמות, כלומר גם "לרפרף" בין כל שאר המכוניות איך שבא לך, וגם לצפות משאר הנהגים שישמרו על חייך, אז אתה פשוט "חי בסרט".

עכשיו אולי כדאי גם להביט על העניין מנקודת מבט אחרת לחלוטין - נקודת מבטו של נהג המכונית: האיש יצא עייף מהעבודה, הבוס בדיוק צעק עליו, אשתו התקשרה וביקשה שיבוא מהר הביתה כי הם ממהרים לצאת הערב לחתונה של הבת-דודה, ועוד צריך לקלח את הילדים ולהאכיל אותם ולהכניס למיטה לפני שהבייבי סיטר מגיעה וכן הלאה. ועכשיו הוא ממהר ובסך הכל מנסה להגיע הביתה בשלום וכמה שיותר מהר. גם הוא לא צודק ולא רוצה להיות צודק, אבל הוא מנסה להגיע לרמזור בדיוק לפני שהוא יתחלף כי הוא יודע שבעוד חמש דקות כבר יהיה שם פקק, וכן הלאה... (הבנת את התמונה הכללית ????).

אז עכשיו הוא לא בדיוק מרוכז בכל מה שקורה על הכביש, ומנסה לעבור בשלום בין הג'יפ שנדחף לו משמאל לבין האופנוע שמרפרף בין המסלולים מימין. הוא באמת מנסה לעשות את זה הכי טוב, אבל מה לעשות, הוא לא הנהג הכי טוב, והיום הוא מאוד עצבני וגם ממהר; ואתה, דן, פשוט מנסה בכוח להידחף לו בין הגלגלים. אז הוא לא צודק והוא לא חכם, והוא לא כלום, אבל הוא גם לא רשע ולא תליין ולא אוייב המדינה. הוא סתם נוסע לו במזדה שלו ומנסה לעבור את היום וכנראה שלא יקרה לו כלום כי גם אם הוא יתנגש בך אתה זה שתיפגע.

מה יוצא מכל העניין הזה? הוא נותן לך עונש מוות או שאתה מנסה להתאבד? הרי הנהג האחד הזה תמיד קיים שם על הכביש, ואפילו במספרים גדולים - למה בדיוק אתה מנסה להסתבך איתו???

בקיצור, דן, בפעם הבאה שאתה יוצא לרפרוף, תחשוב שניה לפני זה (ולא שניה אחרי זה) על אישתך שבבית, על הילדים שעוד לא נולדו ועל ההורים שלך שאוהבים אותך. תחשוב שניה ותישאר בנתיב שלך! החיים יפים מדי בשביל לאבד אותם בגלל חסכון של כמה שניות או חמש דקות.

מה-זה לקחת לי את המילים מהפה!

דן, אין לי מושג, אם אתה נוהג גם באוטו, ואיך אתה נוהג, אבל תאמין לי, שאין דבר יותר מעצבן בכביש, מלראות מישהו ש"מעבד ריכוז" וסתם נוסע בין הנתיבים, ועוד לאט, והכי מעצבן, כשזה קטנוע, והוא חוסם לך את שני הנתיבים! אז, תנסה קצת להבין גם את הנהג! זה, שהוא מפגר בקטע שאיים במכות - זה כבר משהו אחר!

תאמין לי, אני רואה את שני העולמות - תראה את החתימה שלי! יש לי מספיק זמן גם על האופנועים, וגם במכוניות בגדלים ובצורות שונות, ואני אפילו יכול איפשהו להיות "המעניש" של הפרייבטים... אבל, צריכים לנהוג בהתאם ליכולת הכלי, ולהתחשב באחרים, זה הכל!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אחי, הכי חשוב שאתה בריא...

יש נהגים שאתה ואני ואף אחד לא יודע איך הם קיבלו רישיון, אבל אין מה לעשות אחי..

ככה זה..

רוצים לעשות שטויות על הכביש, מסכנים את עצמם ואותנו..

אני יש לי רישיון משהו כמו שלושה שבועות על רכב וכבר קרה לי מקרה שאני חושב שהיה עלול להסתיים בתאונה אם לא הייתי עם מלווה.....

אבל לא נורא...

עדיף שאתה תיזהר....

משפט חשוב שאבא שלי לימד אותי...

שאתה נוהג, תחשוב שכל האנשים בכביש משוגעים, אל תסמוך על הפעולות שלהם רק שלך...!

פורסם

אתה יודע כמה פעמים קורה לי שאני פשוט חוטף עצבים על רוכבי אופנועים

שנוסעים איך שמתחשק להם מנתיב לנתיב, תקועים על האמצע של השמאלי, ופשוט דפקטים

אחד אחד... אני לא אתפלא אם זה מה שקרה איתך ועם המזדה!

תלמד לנסוע בנתיב הימני ולא להטריף אנשים!

Greddy Type S - טעם החיים 8)

פורסם

1 התנהגות בעל המאזדה לא מוצדקת.להרוג אדם בשביל עקרונות זה רק במערבונים.

2 גם אתה לא בסדר.סע בשמאל ותמנע מעצמך מקרים כאלה.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

חברים, אני חושב שאתם מחמיצים את הפואנטה.

אני מדבר על החובה הבסיסית של כל נהג להיות זהיר ולשמור על חיי האזרחים מסביבו ממש כאילו היו אלה חייו שלו. העובדה שאתם סובלים מהתנהגות של רוכבים על דו"ג אין לה שום קשר עם המשפט הזה. זה כמו שתגידו "הוא עיצבן אותי אז יריתי בו".זה לא אמור לעבוד ככה.

ולעינייננו:

רב המופרעים הם שליחים על קטנועים שעובדים בלחץ של זמן והם אכן מסכנים את עצמם.

אבל מה אני קשור אליהם? אני לא שליח, אני נוסע כחוק ונזהר ואין לנהגים שום סיבה להאשים אותי רק בגלל שאני רוכב על קטנוע. בתקרית עם נהג המאזדה הנהג היה לא בסדר. הוא זה שהיה חסר סבלנות (ולא מעניין אותי לאן הוא מיהר), הוא זה שסיכן והוא זה שאיים.

אתם יודעים מה? כשהוא "שאל" אותי אם אני רוצה לחטוף מכות הוא בעצם דיבר בדיוק כמו שהוא נוהג. בכוחנות ותוך סיכון הזולת. אל תשכחו שלא נסעתי ב-20 קמ"ש אלא על 80 ועברתי למסלול השמאלי ל-3 שניות בדיוק. מה? עונש מוות?! על זה?

בקיצור, קצת התחשבות ואדיבות לא יהרגו אף אחד. להיפך.

פורסם

...זה לא אמור לעבוד ככה....

...הוא זה שהיה חסר סבלנות (ולא מעניין אותי לאן הוא מיהר), הוא זה שסיכן והוא זה שאיים....

תגיד, דן, אתה לפעמים מנסה לקרוא מה שאתה כותב לפני שאתה מפרסם את זה?

איפה אתה חי בדיוק?

נניח לרגע שאתה צודק בטרוניה שלך. זה עוזר במשהו? זה יהפוך את הנסיעה ליותר בטוחה?

אספר לך סיפור קטן על נהיגה שאתה יכול לראות בו משל:

פעם נסעתי בסביבות 6 בבוקר כנוסע בקבינה של משאית D500 באחד הכבישים הנידחים ביותר בתוך בסיס של חיל האויר אי-שם בנגב. הנהג, חייל צעיר, חשב שיותר קל ונחמד לנסוע במהירות רבה ובמרכז הכביש, למרות שהכביש היה כולו עליות וירידות תלולות וקו הראיה הממוצע שלנו היה בערך 15 מטר קדימה. כידוע יכולת התמרון של משאית כזו לא תאפשר שום התחמקות, במידה ויופיע מולה רכב צבאי אחר.

במקום להתחיל לצעוק עליו שיזוז לימין, שאלתי אותו למה הוא נוסע באמצע, והוא אמר שאין סיכוי שיופיע מולנו רכב אחר. אמרתי לא "תגיד, מה לדעתך הסיכוי שעכשיו בגבעה הקרובה יופע מולנו רכב אחר" תשובתו היתה "אחד למיליון". ואז חזרתי ושאלתי "נניח לרגע שאתה צודק; האם אתה מוכן להמר על החיים שלך בסיכוי של אחד למיליון, כשכל מה שנדרש ממך כדי לא להמר הוא לזוז ימינה???". אתה יודע, דן, מה היתה התשובה שלו? הוא לא נתן שום תשובה, הוא פשוט זז ימינה והתחיל לנסוע כמו בן-אדם.

הבנת את המשל?

הבנת את הנמשל?

תתחיל לנסוע כמו בן-אדם, תפסיק להאשים את כל העולם, שמור על התחת שלך, ותהיה לי בריא!!!

פורסם

דן, אני לא מצדיק התנהגות בעל המאזדה , אבל לדעתי אתם, הקטנוענים רוצים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

גם לזגזג בתוך הפקק , כלומר בין הנתיבים ולהעמד ראשונים לפני רכב שמחכה שם זמן ממושך וכמובן לעכב אותו בזינוק עקב מגבלות הכלי שלכם, גם לנסוע בדרך בינעירונית עם כלי שנחנק ב80 קמ"ש ולעכב את התנועה.

וגם כאשר יש רמזור אדום להפוך ל"הולכי רגל" ולחצות לצד השני של הרחוב דרך מעבר החציה...

בנוסף ,נראה לי קצת תמוה לזגזג מתוך אידאולוגיה ואז לצפות שמכוניות לא יזגזגו גם , לא?

אז תחליטו: או שאתם כלי רכב לכל דבר, ואם יש פקק של 1000 מכוניות, אתם תעמדו בין המכונית ה998 למכונית ה999 , ותקיימו את חוקי הכביש או שאין לכם זכות דיבור בנושאים כאלה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מה שאני רואה פה בשרשור, זה שפשוט נהגי הרכב מוציאים את כול מה שצברו על הדו"גים, בצדק ושלא וכבר נהיה סלט שלם, שלא אתפלא אם דן מצטער שבכלל התחיל: אייל, מה הקשר? הוא לא אמר שהוא "הופך להולך רגל" במעברי החציה והוא לא אמר שהוא מנסה לאכול וגם להשאיר שלם. הוא לא מאלה. אתה יודע, זה שהוא רוכב על דו"ג לא עושה אותו כזה אוטומטית. אז מה הקשר?? והוא בפרוש לא אמר שהוא "מזגזג" (את המילה המוזרה הזאת זרק פה משהו בשרשור-ומאז כולם אוהבים להגיד אותה). הוא כן: הסביר את הנהיגה שלו, את המקרה, אמר גם אמר את מה שהוא לא עשה נכון אבל התלונה הייתה מכוונת להתנהגות של הערס המצוי אשר בו הוא נתקל. למה להפוך את סדר הדברים? זה שהוא חטא חטא איום (לזגזג...) הוא כבר הבין והפנים אבל לא בזאת עסקינן. הוא לא "הופך להולך רגל"! יש לו כלי נוח לעיר והוא משתמש איתו. לא קרה לו כלום בגלל הסטיה הרגעית לנתיב השני, הוא כן כמעט התפגר בגלל הטיפש באוטו. גם מכוניות סוטות בין המסלולים, להזכירכם. ושוב אני שואל: ראיתם פעם נהג פגוע אגו שכזה, מנסה ללמד לקח פול טריילר 60 טון שסטה לנתיב השני?

פורסם
... והוא בפרוש לא אמר שהוא "מזגזג" (את המילה המוזרה הזאת זרק פה משהו בשרשור-ומאז כולם אוהבים להגיד אותה). ...
ירחמיאל, אני מצטט מההודעה הראשונה של דן:

... כנראה שבשלב כלשהו, ריפרפתי בין המסלולים...
נכון הוא לא אמר "מזגזג" הוא אמר "ריפרפתי". תסביר לי אולי מה ההבדל???

ירחמיאל, אני לא יודע לגבי כולם, אבל לפחות אני לא "מוציא את כול מה שצברתי על הדו"גים", אני מנסה לעזור לעוד קמיקזה אחד, שחי על זמן שאול, להבין שהוא כזה, ולעבור לנהוג בצורה בטיחותית. כיוון שמאז שקניתי את הרכב עוד לא נהגתי בתוך תל-אביב (אולי זה יקרה מחר), ובחיפה תופעת המזגזגים בפקקים כמעט שלא קיימת, בטח שלא צברתי נגדם שום דבר.

אבל, משהו אחד דווקא כן צברתי בחיים, וזה את ההבנה שלהאשים את כל הסביבה בלי להסתכל במראה, זה לא דבר כל-כך בריא. במקרה של רוכב דו"ג זה אפילו מאוד לא בריא, כיוון שלרוב הוא הגורם הנפגע קשה יותר בתאונה.

זה הכל, אין לי שום דבר נגד דן אישית או נגד רוכבי האופנועים, הקטנועים והאופניים באופן כללי. יש לי רק דאגה עמוקה ומתמידה לבטחונם, לאחר שדן בעצמו הסביר כאן שהוא כמעט נהרג. הוא, לא נהג המזדה, הוא. שים לב לכך!

פורסם
ירחמיאל, אני מצטט מההודעה הראשונה של דן:

נכון הוא לא אמר "מזגזג" הוא אמר "ריפרפתי". תסביר לי אולי מה ההבדל???

ירחמיאל, אני לא יודע לגבי כולם, אבל לפחות אני לא "מוציא את כול מה שצברתי על הדו"גים", אני מנסה לעזור לעוד קמיקזה אחד, שחי על זמן שאול, להבין שהוא כזה, ולעבור לנהוג בצורה בטיחותית. כיוון שמאז שקניתי את הרכב עוד לא נהגתי בתוך תל-אביב (אולי זה יקרה מחר), ובחיפה תופעת המזגזגים בפקקים כמעט שלא קיימת, בטח שלא צברתי נגדם שום דבר.

אבל, משהו אחד דווקא כן צברתי בחיים, וזה את ההבנה שלהאשים את כל הסביבה בלי להסתכל במראה, זה לא דבר כל-כך בריא. במקרה של רוכב דו"ג זה אפילו מאוד לא בריא, כיוון שלרוב הוא הגורם הנפגע קשה יותר בתאונה.

זה הכל, אין לי שום דבר נגד דן אישית או נגד רוכבי האופנועים, הקטנועים והאופניים באופן כללי. יש לי רק דאגה עמוקה ומתמידה לבטחונם, לאחר שדן בעצמו הסביר כאן שהוא כמעט נהרג. הוא, לא נהג המזדה, הוא. שים לב לכך!

כאמור, אדם חכם אתה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני לא יודע באיזה מדינה אתם חיים, אבל איפה שאני גר קונים קטנוע בדיוק בשביל זה. לרפרף.

למה לקנות כלי יקר עם ביטוח מטורף, בלי מזגן ועוד עם קסדה, לנשום את עשן האוטובוסים, ולהיות מטרה אהובה על אוטיסטים במאזדות שיושבים עם חלון סגור ומדברים בפלאפון ולא רואים אותך בכלל? בשביל לרפרף.

בשביל לצאת מהבית שעה מאוחר יותר, להגיע לפקק של 1000 מכוניות, והופסה! להיות ראשון!

בשביל לא לחשוב על חניה כ"בעיה"

בשביל למלא בתחנת דלק כמה כפיות בנזין ולנסוע שבוע

בשביל לרפרף

זה מסוכן, זה לא אחראי, זה מרגיז אחרים, אבל זה מה יש.

פורסם
אני לא יודע באיזה מדינה אתם חיים, אבל איפה שאני גר קונים קטנוע בדיוק בשביל זה. לרפרף.

למה לקנות כלי יקר עם ביטוח מטורף, בלי מזגן ועוד עם קסדה, לנשום את עשן האוטובוסים, ולהיות מטרה אהובה על אוטיסטים במאזדות שיושבים עם חלון סגור ומדברים בפלאפון ולא רואים אותך בכלל? בשביל לרפרף.

בשביל לצאת מהבית שעה מאוחר יותר, להגיע לפקק של 1000 מכוניות, והופסה! להיות ראשון!

בשביל לא לחשוב על חניה כ"בעיה"

בשביל למלא בתחנת דלק כמה כפיות בנזין ולנסוע שבוע

בשביל לרפרף

זה מסוכן, זה לא אחראי, זה מרגיז אחרים, אבל זה מה יש.

סבבה.

אבל אין לך על מי להלין אם נהג מאזדה מעיף אותך מהכביש אלא על עצמך. כי זה הייעוד של מאזדות, להעיף מרפרפים מהכביש. לצאת מהבית שעה מאוחר מדי, קטנוע חוסם לך את הדרך והופסה! זרקת אותו לשוליים והמשכת בדרכך במהירות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...