Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

אני מחפש אוטו כזה כבר תקופה, הייתי מאוד נעול על פאביה ספורט מודל 2010/2011 אך עניין 4 כוכבי הבטיחות מעורר בי חששות למרות שכל המבחנים בוצעו על פאביה עם 4 כריות אוויר ולא 6, אז אני לא יודע אם זה עדיין רלוונטי לדגם.

מה גם שאני מפחד שאני לא אצליח למכור את הרכב עוד כמה שנים.

מה הן האופציות העומדות בפני בשוק עם כח, אחזקה וצריכת דלק בדומה לפאביה ? האם ההבדל בכח ובצריכת הדלק מורגש בין מנועי הTSI וה-1.6 של סיאט איביזה ?

ואני לא מחפש יפני/קוריאני/אסיאתי כלשהו.

אשמח לכל המלצה.

תודה מראש !

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה גם שאני מפחד שאני לא אצליח למכור את הרכב עוד כמה שנים.

את זה אתה צריך להפנות לפורום "קריאה בקפה" ו- "מגדת עתידות לעולם הרכב". אי אפשר לדעת מה יהיה עוד כמה שנים. מי שיגיד לך בוודאות שרכב מסויים יהיה סחיר בעוד כמה שנים - משקר.

פורסם

תודה על המענה חברים,

הזכרתי שאני מעוניין אך ורק בגיר ידני אז עניין הDSG לא רלוונטי. פוקוס 2 ליטר תתן צריכת דלק קרוב לפאביה ?

בעניין הסחירות, לכל מכונית יש תקופות טובות ותקופות פחות טובות וזה ברור. אך בכל זאת למכוניות מסויימות לוקח המון זמן להימכר והרבה מתחת למחירון. השאלה היא איך זה הולך היום לגבי הפאביה. אני לא מצפה שתדע מה יהיה עוד 5 שנים, אך בעיני המצב היום יכול לתת אינדקציה חלקית למה שיהיה בעתיד.

אשמח גם כן לקבל המלצות מניסיונכם :)

פורסם (נערך)

כנראה שלא אבל אני מעדיף לשלם עוד קצת דלק מאשר על מנוע חדש ..

בכל מקרה בפוקוס 2009+ אין ידני בשום גרסא אז לא רלוונטי.

עריכה אחרונה על ידי nimrod7676

פורסם

אם אתה קונה את ה-1.6 אין לך מה לדאוג לגבי המנוע. אלה מנועים שסקודה/פולקסווגן/סיאט השתמשו בהם בערך שלושה וחצי מליון שנה והם לא פחות אמינים מכל 1.6 אחר. ה-TSI, על אחת כמה וכמה בשנתונים שאליהם אתה מכוון, הוכח כבעייתי אז הייתי מציע לוותר עליו.

אם אתה בקטע של הפאביה, שקול גם את האיביזה. אותה מכאניקה בעיצוב שונה מעט.

נימרוד, יש פוקוס 1.6 ידניות. יש אפילו אחת למכירה בפורום ברגעים אלו ממש (אלא אם כן נמכרה כבר. לא עוקב).

אם אתה לא לחוץ לקנות ומוכן להשקיע קצת בחיפושים, יש גם את האופציה של פונטו איבו עם מנוע 1.4 מולטיאייר. יש גרסה אטמוספרית עם 105 כ"ס או טורבו (כמו זאת שבסמלון) עם 135. הבעיה היא כאמור שהן נורא נדירות וכל (אבל כ-ל) מי שיש לו אחת חי בסרט שהיא משהו מיוחד :mm_tongue אז המחירים שלהן לא מאוד הגיוניים (במיוחד ביחס לפונטו'ים רגילות).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תודה עלה התשובה המפורטת.

לפי מה שהבנתי מקריאה בפורום היא שהשילוב של מנועי tsi עם גיר ידני הוא די אמין. האם זה נכון ?

איך האיביזה 1.6 מבחינת צריכת דלק (אמיתית)?

פורסם

לי הייתה אוקטביה 1600 (MPI), מנוע אמין ביותר, לא הכי חזק... והיא צרכה בנסיעה מעורבת (70% עירוני) בערך 1:10 לרוב עם מזגן, הגיר היה פלנטרי ובידני הצריכה תשתפר בוודאות.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

זו צריכת דלק מאוד שונה מזו של מנועי הTSI, אפילו גבוהה בהרבה מזו במנועי ה1.4 של סיאט. ממש מוזר.

אם הרכבים שאני מוצא ביד שניה הם סביב ה100K האם עלי לדאוג מהחלפת קלאץ' קרובה (גיר ידני) ? האם מקובל לבקש הורדה במחיר בהתחשב בזה ?

פורסם

לא. לא מקובל להוריד מחיר כי אתה לא יכול לדעת מתי תצטרך להחליף קלאץ'. אין דבר כזה "אורך חיים" של קלאץ', יש כאלה ששורדים 25 אלף ק"מ (פיג'ו 208 GTI הדגמה של היבואן) ויש כאלה ששורדים 250 אלף פלוס (מישהו בפורום).

לגבי צריכת הדלק - שים לב שאיש העכביש כתב על גיר אוטומטי (פלנטרי - אוטומט "מלא"/"רגיל"), בעוד מנועי ה-1.4 של האיביזה מגיעים עם גיר ידני בלבד, לכן הצריכה שלהם (שלא לדבר על הנפח הקטן יותר) קטנה יותר כמובן.

פורסם

ידועה לך עלות קלאץ לפאביה ספורט מהדגם הזה ?

לגבי ה EVO, כל מה שאני מוצא זה גירסת 1.4 עם 78 כ"ס ובלשון המעטה זה לא מספיק.

פורסם

אין לי מושג, תנסה להתקשר למוסך (רון?) שמתמחה בתוצרת פולקסווגן ולשאול.

לגי האיבו, אני יודע... בגלל זה אמרתי לך "אם אתה לא לחוץ לקנות" ו"הן נורא נדירות".

לפני כמה זמן הייתה אחת שחורה שנראתה מצויין ביד 2 ובפשפשוק רכב בפייסבוק. תנסה לאתר אותה. הבעיה היא שגם הבעלים של זו רצה עליה יותר מ-50. (60 ומשהו אם אני לא טועה).

פורסם

הוא מבקש 66, זה כבר מחיר של אלפא מיטו 155 כ"ס. נשמע יותר מדי.

עניין הבטיחות בפאביה מדאיג אותי,אני לא מצליח להבין אם 4 כוכבים זה נחשב בטיחותי או לא. אשמח לעצות..

• תוכן חדש...