Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חברים מה שלומכם !

הפולו חוגגת החודש את יום הולדתה הרביעי, כאשר שעון האוץ עומד על 40K ק"מ. :bday:

במעמד חגיגי זה החלטתי לפרסם את חישוב העלויות הריאלי של הרכב.

החישוב כולל את כלל העלויות כמו שנרשמו במהלך ארבעת שנות הבעלות, ביצוע תזרמי השקעה וקיזוז ערך הרכב בסוף התקופה.

אני מצרף קובץ מפורט של חישוב העלויות, כמו כן חשוב מאוד לשים לב לתיבת הביאורים שנמצאת לצד החישובים.

כמובן שחישוב העליות הוא מאוד אינדיבידואלי ומשתנה מנהג לנהג, אבל חשבתי שזאת תהיה אינדיקציה נחמדה לפרסם בפורום.

אין ספוילרים, אל תהיו עצלנים ותכנסו לקבצים המפורטים . :wink:

חישובים.pdf

ביאורים.pdf

עריכה אחרונה על ידי papikian

זמין 8)

פורסם

מעניין מאוד.

אני בטוח שמרבית רוכשי הרכבים בסכומים הנל לא עושים את החישוב הזה, שמראה להם כמה באמת עולה להם הרכב.

פורסם

אינפורמטיבי מאוד, תודה!

אני גם מתעניין ברכישת הפולו החדשה.

כמו שכתבת בביאורים - יש דברים שפשוט לא ניתן לאמוד בכסף. מאחל לך שתמשיך להנות מהרכב (והחיים)!

פורסם

לדעתי לא נכון להכניס חישוב של השקעת הכסף במסלול מנייתי עם הנחה של 4% תשואה קבועה. כדי לקבל תשואה כזאת צריך להשקיע בצורה שהיא לא סולידית ויש סיכון גם להפסד, מה גם שלא כל אחד יודע להשקיע.

אם היה אפשר לקבל 4% תשואה מובטחת כולם היו לוקחים משכנתא סתם משקיעים את הכסף ומרויחים מההפרש בין הריביות :)

מה שנכון לעשות אם רוצים לקחת מקרה גנרי זה להעריך מה הכסף היה עושה בהשקעה חסרת סיכון, ובשנים האלה מדובר במשהו די קרוב לאפס.

לפי החישוב שלי יוצא סדר גודל של 2500 ש"ח לחודש בסנריו הזה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

^ תכנית ההשקעה אותה פירטתי הינה "מקפת" של מגדל במסלול מנייתי. אני בעצמי מושקע בה ואחוז התשואה הממוצע בה מאוד יפה (כולל תנודות של רווח והפסד).

אגב, להרוויח "בין הריביות" נקראת הלוואה "back to back" משקיעים סכום כסף ולוקחים הלוואה בגובה הסכום. יוצרים רווח כאשר הריבית על ההשקעה יותר גבוהה מהריבית על ההלוואה.8)

אבל בהחלט אתה צודק בעניין סטיית התקן של החישוב. זה בהחלט חישוב אינדיבידואלי , חלוקת ההוצאות תהיה שונה מנהג לנהג. :-)

זמין 8)

פורסם (נערך)

^ א. נהיגת סבתא הילוך D משולבת עם מזגן בקיץ - 1:14

ב. נהיגת סבתא הילוך D משולבת בלי מזגן בחורף- 1:15

ג. נהיגה בטיפטרוניק , משולבת בקיץ עם מזגן 1:12

ד. נהיגה בטיפטרוניק, משולבת בחורף בלי מזגן 1:13

אני נוהג רק בטיפטרוניק, מעביר הילוכים בעצמי.

לדעתי במצב זה הרכב מרגיש הכי טוב, כי ככה אתה יכול תמיד להשאיר אותו ברצועת הכוח.

בהילוך D המחשב מקפיץ הילוכים במטרה להוריד צריכת דלק ואתה נשאר מתחת לטווח סל"ד אפקטיבי עם דוושת תאוצה אנמית שלא מגיבה לפקודות.

בהילוך S המחשב מושך הילוכים יותר מדי ואתה קופץ מעל הסקאלה האפקטיבית של הסל"ד.

כן כן אני יודע...רכב הבא ידני ! :oops:

זמין 8)

פורסם

כל הכבוד, אן ספק שרוב האנשים לא מסתכלים על רכב כך.לגבי ירידת ערך.

פירסמתי פה לא מזמן פולו TSI 2010, יד 1 שחורה, שנמכרה לחבר פורום (זה מה שנטען, יהיה נחמד לדעת מיהו) הרכב היה של אבא של חברה שלי.

נמכר 8 אש"ח מתחת למחירון ( וזה גם לקח הרבה זמן!)

פורסם (נערך)
איפה תיקנת/החלפת את משענת היד?

חשוב לציין שהחלפתי כיסוי משענת יד, החלק העליון שנפתח.

מנגנון הנעילה נשבר וכל פעם שהעליתי את משענת היד למצב מאונך, המכסה העליון היה נפתח וכל הפצ'קרייס היו נשפכים סגנון משאית חול, לכיוון הרצפה של המושב האחורי. :-?

הזמנתי כיסוי חדש בציפוי עור (לא בד כמו המקורי) באיי ביי - אספקה מסין.

אגב, עשוי בדיוק מאותם חומרי פלסטיקה כמו המקורי, רק בציפוי עור.

אם אתה מעוניין לרכוש כיסוי חדש, אני אעשה חיפוש ואעלה לינקים לפורום.

זמין 8)

פורסם

שים לב שזו לא לגמרי העלות של הרכב. גם בלי רכב, היית צריך להתנייד איכשהו (מוניות, אוטובוסים, רכבת..), וגם זה עולה כסף :wink:

פורסם

תודה על המידע!

הייתי מוסיף לפחות עלות של חופשי חודשי מקומי הוצאה חודשית שנחסכה לתחבורה ציבורית כ400 ש"ח , לעומת זה מוריד לפחות 10% ממחיר המחירון.

בנוסף אפשר לראות שהורדת משמעותית את כמות הנסועה מ2014 לפי כמות הדלק שנצרכה.

פורסם

^ הייתה תקופה שמשטרת ישראל הורידה לי את כמות הנסועה לאפס והוסיפה קנס.:hihi:

אבל לפני חודשיים חזרתי לנסועה הרגילה. סוף סוף.

זמין 8)

• תוכן חדש...