Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מרק אני מבקש תרגיע את ההתלהמות, אין לי קשר לצ'מפיון למעט זה שרכשתי גולף לאחרונה.

אני עומד מאחורי כל מה שאמרתי ובזמן הקרוב תקבל הוכחה, ה"אוניה" לא סתם עם גרשיים, והכוונה כמובן לרכבים

שיוצרו החל מחודש יוני כלומר מודל 2016 לפי VW.

כאמור את שנת המודל ניתן לאתר במספר השלדה, האות העשירית מייצגת את שנת המודל, אצלי מופיע F שזה מייצג את 2015.

2016 מיוצגת ע"י האות G, כלומר אם האות העשירית (משמאל כמובן) היא G אזי הרכב הוא 2016 ואם זו גולף 1.4 או GTI אתה תקבל אותה

עם המערכת המשודרגת.

בניגוד לתאריך יצור שצ'מפיון מסרבים למסור, את מספר השלדה ניתן לקבל לפני ההזמנה או לפחות תמורת המקדמה בלבד.

את מספר השלדה ניתן גם לראות על הרכב בחלק התחתון של השמשה הקדמית מבחוץ.

פרטים נוספים ניתן לקבל כאן :

http://www.autohausaz.com/vw-auto-parts/vw-vehicle-identification-numbers.html

לגבי המערכת 5 אינץ היא לא שודרגה, ואני לא כתבתי שום דבר לגבי הפולו הרגילה שמגיעה עם ה 5 אינץ ולגביה אין שינוי במעבר שנת הדגם.

האם ניתן להעריך אם אוניה שאמורה להגיע באמצע יולי מכילה גולפים משנת ייצור 2016, כלומר עם המערכת החדשה?

• תגובות 818
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מרק אני מבקש תרגיע את ההתלהמות, אין לי קשר לצ'מפיון למעט זה שרכשתי גולף לאחרונה.

אני עומד מאחורי כל מה שאמרתי ובזמן הקרוב תקבל הוכחה, ה"אוניה" לא סתם עם גרשיים, והכוונה כמובן לרכבים

שיוצרו החל מחודש יוני כלומר מודל 2016 לפי VW.

לדעתי מי שצריך להוריד דחוף פרופיל זה אתה ולא אני.

על סמך מידע באתרי האינטרנט השונים אתה קובע דברים שכנראה גם מנהלי המותג בצ'מפיון בעצמם אינם יודעים.

אני מציע לכלום לקחת את התחזיות שלך בערבון מוגבל בכדי שאנשים לא יפתחו צפיות שכנראה בחלק מהמקרים לא התממשו.

אם נציג המותג בארץ או איש מכירות בצ'מפיון היה כותב את התחזיות האלה בכלל לא הייתי נכנס לדיון או וויכוח איתו.

איזה כייף לי :)

פורסם
האם ניתן להעריך אם אוניה שאמורה להגיע באמצע יולי מכילה גולפים משנת ייצור 2016, כלומר עם המערכת החדשה?

עד כמה שידוע לי VW לא מחזיקה מלאי של גולפים, ומיד לאחר היצור הרכב מועבר למשלוח, לרכב שלי לקח פחות מחודש מהיצור למחסני היבואן.

לכן רוב הסיכויים שאכן אוניה כזו תביא את מודל 2016, אבל לביטחון כדאי לקבל מראש את מספר השלדה ולהיות בטוח, אני שלמתי כמה שקלים לאתר

שמוסרים לו את מספר השלדה ואתה מקבל את תאריך היצור ורשימת האביזרים המקוריים שהורכבו על הרכב במפעל לפני שבכלל שילמתי עליו.

פורסם
רגע, איפה אני רואה את המספר שלדה שלי? אין מס' על ההזמנה.

אצלי זה לא היתה הזמנה מיוחדת, את מספר השלדה אתה תוכל כנראה לקבל רק לאחר שהרכב שלך ייוצר...

בכל אופן תנסה לדרוש אותו מוקדם ככל הניתן, תוכל ככה לברר פרטים על הרכב שלך שאפילו הסוכנים לא יודעים, ותוכל

להמנע מהפתעות לא נעימות.

פורסם

אוקיי, אז כשאקבל את מס' השלדה אשלח לך ה"פ כדי שתסביר לי אם תוכל כיצד לבדוק פרטים על הרכב.

ונכון, אני רואה בהזמנה של הפאביה בזמנו שהיה מס' שלדה עוד עם תשלום המקדמה - היא היתה במלאי ולא עשיתי שם הזמנה מיוחדת.

בכל מקרה, מתבררים פרטים על עניין כפתור בלם היד המסתורי.

אני כרגע 'חופר' עמוק במערכת ההזמנה אוטומטית של הרכב באתר של פולקסווגן גרמניה. בסעיף של ה"תוספות המקוריות הבסיסיות" מופיע כך:

1. Handbremshebelgriff in Leder (בגרמנית). בעברית: "אחיזת בלם יד מעור" (ידית בלם יד מצופה עור) - כלומר ידית רגילה.

2. Handbremshebelknopf in Chrom matt (בגרמנית). בעברית: "כפתור בלם יד מצופה כרום" - הכוונה לכפתור שלוחצים כדי להוריד למטה את הבלם יד.

צ'מפיון ככל הנראה חשבו שהכוונה בסעיף 2 לכפתור בלם יד חשמלי, והריי צץ רק באתר הישראלי "בלם יד חשמלי" עם תמונה של בלם היד החשמלי של הגולף GTI, שם יש את זה.

פורסם

מספר השלדה לא נותן יותר מדי אינפורמציה. יש שם דגם, שנת ייצור, קוד מפעל ומספר סידורי של הרכב.

מה שבאמת צריך זה את רשימת האופציות שמותקנות (PR list) ואת זה אפשר לראות רק על המדבקה שנמצאת בתא המטען של הרכב.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
מספר השלדה לא נותן יותר מדי אינפורמציה. יש שם דגם, שנת ייצור, קוד מפעל ומספר סידורי של הרכב.

מה שבאמת צריך זה את רשימת האופציות שמותקנות (PR list) ואת זה אפשר לראות רק על המדבקה שנמצאת בתא המטען של הרכב.

סוף סוף מישהו שמבין.

באתר שצירף אלי אין שום מידע שאתה לא יכול לקבל בזמן הזמנת הרכב. מספרי ה-PR שמופיעים באתר הם מספרי PR זמינים לרכב מסויים אבל זה לא אומר שרכב עם מספר שילדה X יגיע עם תוספות כמו ברשימה שצירף אלי.

אפשר לפענח חינם אין כסף את מספרי ה-PR ומשמעותם בקישור המצורף. יש ברשת אתרים יותר מעודכנים.

http://igorweb.org/equidec/Default.aspx

את תרגום מספר השילדה למידע מועיל אפשר למצוא בקובץ המצורף נכון לשנת 2006. מסותבבים ברשת גם מסמכים מעודכנים יותר.

VIN_Decoder_1991_to_2006.pdf

פורסם

המידע על האבזור מדויק יותר ממפרט היבואן בהזמנה, לדוגמה במפרט היבואן לא הופיע חיישן גשם ואור, והסוכן הופתע.

האתרים עם המידע החופשי לא מעודכנים ואו נותנים מידע מועט.

אני שילמתי פחות מ 25 ש"ח וזה היה שווה, שכל אחד ישפוט ויחליט, בשביל זה בדיוק העלאתי את הקובץ שקבלתי.

פורסם

לא הבנת. מספרי PR מופיעים על מדבקה המצורפת לספר הרכב וגם על מדבקה בתא המטען. מספרי PR מגדירים בצורה חד משמעית את רמת האיבזור של הרכב ושלל התוספות שהרכב הגיע איתו ולא מספר שילדה.

המידע שצירפת זה שלל אופציות האיבזור כמו סוג המצבר שמותקן ברכב, אלטרנטור, חיישן גם ושאר איבזור סטנדרטי או אופציונלי של הייצרן ולא מידע ספציפי לרכב שלך. האתר לא מחובר לבסיס מידע של ייצרן הרכב לכן הוא לא מסוגל לספק את המידע הרלוונטי לרכב שאתה הזמנת.

בקישור שצירפתי אתה יכול להכניס את מספר ה-PR שמופיעים בספר הרכב ולקבל את המידע חינם אין כסף.

http://vag-codes.info/

אפשרות נוספת :אתה יכול להוריד גם את הקובץ שמכיל כמעט 14.000 קודים. אתה פותח את הקובץ ובעזרת האפשרות FIND את מוצא את הקידוד של מספרי PR.

http://vag-codes.info/vag-option-codes

פורסם
לא הבנת. מספרי PR מופיעים על מדבקה המצורפת לספר הרכב וגם על מדבקה בתא המטען. מספרי PR מגדירים בצורה חד משמעית את רמת האיבזור של הרכב ושלל התוספות שהרכב הגיע איתו ולא מספר שילדה.

המידע שצירפת זה שלל אופציות האיבזור כמו סוג המצבר שמותקן ברכב, אלטרנטור, חיישן גם ושאר איבזור סטנדרטי או אופציונלי של הייצרן ולא מידע ספציפי לרכב שלך. האתר לא מחובר לבסיס מידע של ייצרן הרכב לכן הוא לא מסוגל לספק את המידע הרלוונטי לרכב שאתה הזמנת.

בקישור שצירפתי אתה יכול להכניס את מספר ה-PR שמופיעים בספר הרכב ולקבל את המידע חינם אין כסף.

http://vag-codes.info/

אפשרות נוספת :אתה יכול להוריד גם את הקובץ שמכיל כמעט 14.000 קודים. אתה פותח את הקובץ ובעזרת האפשרות FIND את מוצא את הקידוד של מספרי PR.

http://vag-codes.info/vag-option-codes

רשימת האבזור בקובץ היא ייחודית למספר השלדה, והיא כוללת את האבזור שהותקן ברכב עם מספר השלדה שסיפקתי !

לדוגמה ברכב שהקובץ מתייחס אליו הותקנו פנסי קסנון וחישוקי 18 שנמצאים בקובץ.

בקובץ של הרכב שלי שלא העלאתי יש פנסי הלוגן וחישוקי 17 בדיוק מה שהזמנתי.

וחוץ מזה רק בשביל לדעת את תאריך היצור המדויק שהאתרים החינמיים לא מספקים, זה היה שווה 25 ש"ח.

פורסם (נערך)
רשימת האבזור בקובץ היא ייחודית למספר השלדה, והיא כוללת את האבזור שהותקן ברכב עם מספר השלדה שסיפקתי ! - אתה טועה.

לדוגמה ברכב שהקובץ מתייחס אליו הותקנו פנסי קסנון וחישוקי 18 שנמצאים בקובץ.

בקובץ של הרכב שלי שלא העלאתי יש פנסי הלוגן וחישוקי 17 בדיוק מה שהזמנתי.

וחוץ מזה רק בשביל לדעת את תאריך היצור המדויק שהאתרים החינמיים לא מספקים, זה היה שווה 25 ש"ח. - ממש חשוב לדעת את תאריך הייצור לפני קבלת הרכב או ביצוע הזמנה בפועל. את תאריך הייצור תוכל תמיד לדעת אחרי שקיבלת את הרכב.

רשימת האיבזור והתוספות אינן מקודדות לתוך מספר השילדה. יש מספר שילדה וקיימים ומספרי PR בנפרד אשר מגדירים בדיוק את הדברים שציינת.

האתר שצירפת אינו יכול לחלץ את המידע מתוך מספר השילדה לכן הרשימה מכילה יותר מ-190 מספרי PR שחלקם רלוונטים לרכב שלך וחלקם לא.

לדוגמא:

KK1-REFRIGERANT R134A \ REFRIGERANT - כול הרכבים החל משנת 1996 מגיעים עם קרר R134 ולא אחר.

8X1 HEADLIGHT WASHER SYSTEM - האם ברמת איבזור מסויימת גולף דור 7 נמכרת עם מערכת לשטיפת פנסים קידמיים ?

* עוד הוכחה לכך שמספר השילדה לא מכיל את כול המידע לגבי הרכב:

בימינו אם אתה רוצה להזמין מחברת ATE רפידות בלימה אתה חייב לציין את מספר ה-PR של מערכת הבלמים וגם ייצרן הרכב מציין זאת הספרות האחזקה.

** דוגמא נוספת תוכל לראות בתמונה שצירפתי שבה הייצרן מציין בצורה מפורשת שיש להעזר במספרי PR בכדי לבצע כיוון פרונט. אם בתוך מספר השילדה היו מקודדים את מספרי PR הייצרן היה כותב בדוק לפי מספר שילדה.

תבדוק במדבקה המצורפת לספר הרכב שרכשת ותגלה רשימה של 50-60 אופציות (מספרי PR) ולא 190.

בקיצור לא דובים ולא יער.

untitled.JPG

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

ניסיתי את האתר שהומלץ על ידי אלי. שילמתי 7.40 יורו ולהפתעתי קיבלתי מידע נרחב שאינו זמין באתרים חינמיים, כמו תאריך היצור של הרכב ורשימת כל האופציות שהותקנו ברכב. אני מכיר את הרכב שלי היטב ומעיין ב-ETKA מידי יום ואכן מאשר שהרשימה מדויקת ביותר.

אין לי מושג איך האתר הזה משיג את האינפורמציה הזאת, לא אתפלא לגלות שזה לא בדיוק חוקי אבל זה בהחלט שווה 25 ש"ח.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...