Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופ״ש בנורברגרינג עם M235i

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חזרתי לפני שבוע מהרינג ואני עד עכשיו לא מפסיק לחשוב על כמה כיף היה עם רכב סטנדרטי!

הרכב שלי BMW E46 M3 כבר 3 חודשים נמצא הסדנת מירוץ ברינג, החלטתי להכניס לרכב כלוב התהפכות, להחליף את כל הבושינג, להוסיף כמה חלקי קרבון והרעיון הכי גרוע היה להחליף את ההגה לצד שמאל (היה רכב אנגלי עם הגה בצד ימין) חיכינו המון זמן לכל החלקים.

הייתי קצר סבלנות והחלטתי לסגור סופ״ש לרינג ודי הצבתי עובדה לבחור שעובד לי על הרכב שאני מגיע. יומיים אחרי זה הוא מודיע לי שהרכב שלי לא אהיה מוכן ושאני יכול לקחת את הרכב שלו M235i :shock:

יצא לי לנהוג על הרכב הזה בינואר על הכבישים בגרמניה כ700 קמ והיתה לי הרגשה שהרכב הזה אהיה מהיר מאוד ברינג, התאוצה שלו מדהימה והגיר האוטומטי ממש מהיר ומומנט כמעט בכל סלד!

בחזרה לסיפור

הגעתי בשישי אחר הצהריים בטיסה לקולן, חבר אסף אותי מהשדה והוריד אותי במוסך.

בחרתי לא ללכת לבדוק את הרכב שלי ולבקש את הפתחות כדי שאכל להספיק לנהוג במסלול, בדרך לשם עצרתי זריז בתחנת דלק לבדיקת לחץ אויר בצמיגים ולמלות את מיכל הדלק.

אחרי שעה וחצי על המסלול וכ8 הקפות הצלחתי לעשות 8:02-8:05 BTG והיתה לי הרגשה שלרכב ולי יש עוד מה לשפר.

הברקסים היו בסדר גמור (יחסית לברקסים סטנדרטים) ההגה אמנם חשמלי אבל מעביר דיי הרבה מידע לנהג והצמיגים PSS היו כבר בכמה קמ האחרונים שלהם, הרכב הזה סובל מתת היגוי וזה דיי גמר על הצמיגים.

אחרי ארוחת ערב בpistenklause עם כמה חברים חזרתי למלון בסביבות 00:00 עוד יום ארוך נגמר לו...

את השעון המעורר כיוונתי ל6:50 אבל משום מה השעון הביולוגי (הגרמני) שלי החליט להעיר אותי ב5:30.

אחרי התארגנות איטית אני מגיע לחניה של הרינג ב7:45 ומחכה בסבלנות שהכרוז יודיע שהמסלול פתוח, 15 דקות אחרי זה ואני הראשון שעולה על המסלול.

השתי הקפות הראשונות של הבוקר הם תמיד איטיים כדי לבדוק אם יש חלקים רטובים או חלקים עם אחיזה נמוכה בגלל המזג אויר הקר.

אחרי 5 הקפות של sub8 אני פשוט מחליט לדחף את הרכב לקצה ועלה לעוד הקפה, על השעון הסתכלתי בקרוסלה ובסיום ההקפה וזה היה מפתיע מאוד!

7:56 עם m235i סטנדרטית וצמיגים ממש גמורים, הייתי כל כך מאושר שהמשכתי אחרי זה לעוד כמה הקפות עד שהצמיגים אמרו דיי.

יצאתי מהמסלול לכיוון המוסך ובדרך אני חושב לעצמי שככל הנראה מיציתי את הרכב ולא בא לי לקנות צמיגים לרכב שהוא לא שלי.

הגעתי למוסך וניגשתי לבחור, אמרתי לו שנראה לי שהצמיגים גמורים ולא כדי שאני אסע עוד עליהם.

אחרי כמה דקות אמרתי לו את הזמן שעשיתי עם הצמיגים האלה והוא היה דיי בשוק ולא האמין לי, ברגע שהראיתי לו את הזמן הוא הזמין באותו רגע Dunlop direzza DZ03 ואחרי 40 דקות הייתי בדרך חזרה למסלול עם חיוך ענק על הפנים כי אין כמו לנהוג על רכב ללא הוצאות!!!!

ביום שבת היו לי כמה הקפות מגניבות עם כמה רכבים מדהימים, הרבה מהם לא כל כך הבינו מה זה הרכב שיושב עליהם או מנסה לעקוף אותם.

הצמיגים היו ממש טובים, פחות תת היגוי אבל ההרגשה שלי הייתה שאהיה קשה לשפר את הזמן בגלל שהרכב נמצא על סטאפ סטנדרטי ועדיין קיים תת היגוי ברגע שרוצים להכנס יותר מהר לפניה!

אני בטוח שאם לרכב היה סט בולמים וסטאפ נכון ההבד היה הרבה יותר משמעותי והתרת היגוי היה נעלם.

ראשון בבוקר אני שוב מתייצב במסלול ב7:45 ושוב עולה ראשון, אחרי 5 הקפות אני לא מצליח לרדת מ7:50 ואז גם נורת הברקס החלטה לדלוק.

יצאתי מהמסלול לקנות משהו לאכול ולמלות שוב דלק (הרכב הזה צורך המון דלק שנהגים בו בפול גז).

בדרך חזרה החלטתי לעלות למסלול לחצי הקפה בדרך למוסך אבל אז נתקלתי בחבר עם 1M הרכב הרגיש בסדר גמור ההודעה מהמחשב על הברקסים לא נעלמה אבל הברקסים עדיין עצרו...

2 הקפות אחרי זה ראיתי שאני עולה להקפה דיי רייקה, ידעתי שאני צריך להשתמש בברקס מוקדם יותר מהרגיל ב4 מקומות וחוץ מזה הלכתי על זה ובקרוסלה ראיתי שאני בזמן מאוד מהיר ובסיום ההקפה גיליתי שהצלחתי לעשות 7:47, זאת הייתה הרגשה מדהימה!

הM235i הוא לדעתי רכב עם המון פוטנציאל ועם קצת שיפורים הוא יכול להיות רכב ממש מהיר!

סליחה על החפירה, מקווה שתהנו מהווידאו

הקפה עם פורש GT2

[video=youtube_share;ScPhOeUB8cY]

הקפה עם BMW E46 CSL M3

7:47

[video=youtube_share;1nrz8PAwa0g]

קצת תמונות....

image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpg

פורסם

איזה יופי, לקרוא ולקנא.

שאלה- מה עבר לך בראש שהחלטת להפוך את הבימר להגה שמאלי?

אני שואל את זה בתור אחד שגם נוהג בהגה ימני.

במחשבה שניה, הסיבה היחידה שאני רואה זה לטובת שדה ראיה בעקיפות ברינג.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מרשים מאוד. ה M235I והנהג.

ובכלל כל פעם שנזכרים שיש אפשרויות מהנות כאלה, רק לא אצלנו - זה צובט.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
... (הרכב הזה צורך המון דלק שנהגים בו בפול גז).

נראה מגניב, שעת בוקר שקטה באירופה עם אור אחר וריחות שונים

ודברים אחרים בארוחת הבוקר. תודה על השיתוף.

The first one to get angry loses

פורסם
איזה יופי, לקרוא ולקנא.

שאלה- מה עבר לך בראש שהחלטת להפוך את הבימר להגה שמאלי?

אני שואל את זה בתור אחד שגם נוהג בהגה ימני.

במחשבה שניה, הסיבה היחידה שאני רואה זה לטובת שדה ראיה בעקיפות ברינג.

תודה עדן,

הסיבה שאני מחליף את הצד של ההגה נובעת מכמה שיקולים.

1) אני רגיל להגה בצד שמאל וכשאתה נוהג במסלול זה יותר מורגש מנהיגה בכביש, באיקר החלפת הילוכים.

2) הרכב היה ממש מפורק כדי להכניס את הכלוב ככה שאני לא משלם על העבודה אלא רק על החלקים

3) הרכב עובר למספר גרמני והולך להשאר בגרמניה ואולי יום יבוא ביגיע לביקור בארץ :)

4) הרכב יותר מאוזן וההתנהגות שלו יותר טובה עם הגה בצד שמאל

מרשים מאוד. ה M235I והנהג.

ובכלל כל פעם שנזכרים שיש אפשרויות מהנות כאלה, רק לא אצלנו - זה צובט.

תודה שי,

גם אתה יכול להגיע לרינג או לכל מסלול אחר באירופה.

לי זה כרגע יותר נוח רק בגלל שרציתי את זה מגיל מאוד צעיר והמשכתי לכוון לשם.

what is your best lap times with the M3?

הזמן הכי מהיר שלי עם M3 הוא 7:35, מקווה לשפר אותו ברגע שהרכב אהיה מוכן.

אתה יכול להתעדכן פה

http://forums.m3cutters.co.uk/showthread.php?t=115166

אני בהחלט ישמח להשוואה מול הe46.

האם חסרונו של הדיפרנציאל מוגבל החלקה הורגש?

אני אנסה לרשום השוואה בהמשך.

הם שתי רכבים מאוד שונים, ה235 הוא מאוד מהיר אבל עדיין הוא מרגיש לי מודרני מדיי עם כל הבקרות וכיוון הבולמים וההגה, ממש לא דומה להרגשת הנהיגה בE46.

בE46 ההגה והשלדה הם מתקשרים מאוד ויש המון רגש, משהו שלא קיים ב235.

אני אמשיך לחכות לM2 זה לדעתי אהיה מתחרה ישיר יותר של הE46

החסרון היחיד שהרגשתי עם הדיפרנציאל היה שניסיתי לעשות קצת דריפטים, בנהיגה מהירה רגילה הבדל לא כלכך משמעותי

פורסם

זה פחות או יותר מה שחשבתי שתרשום. אני לא מופתע.

אשמח מאוד לקרוא השוואה בהמשך.

מעניין אם כיול מתלים שונה מסםיק כדי לשפר את התוצאה או שיש צורך בהחלפת מכלולים.

שורה תחתונה, זה לא m,,אבל זה מאוד קרוב לשם?

M-TECH E46

פורסם

בתור אחד שזכה לכמה הקפות ברינג עם מורן, אני חייב לציין שגם עם סוזוקי אלטו הלא משופרת הוא היה מראה פחות מ 8.00 :))

פורסם
שורה תחתונה, זה לא m,,אבל זה מאוד קרוב לשם?

זה לא M וזה לא קרוב לזה, זה פשוט רכב מהיר.

רוב רכבי במוו הם רכבים שממש כיף לנהוג בהם והם נותנים המון תחושות דרך ההגה והתנהגות הרכב, אבל M זה לא דומה בשום צורה לסדרות הרגילות!

E46 330 לא דומה לE46 M3

E92 335 לא דומה לE92 M3 וכו״

באיזה מצב היו הבקרות? היית בספורט פלוס או מנותק לגמרי?

נהגתי כול הזמן על ספורט פלוס וגיליתי איך לנתק הכל רק ביום השלישי, האמת היא שלא הרגשתי שוב הבדל.

בתור אחד שזכה לכמה הקפות ברינג עם מורן, אני חייב לציין שגם עם סוזוקי אלטו הלא משופרת הוא היה מראה פחות מ 8.00 :))

תודה רבה על המחמאה :lol:

אבל סוזוקי אלטו זה קצת מוגזם...

מי הוא אדוני? לא מצליח לזהות לפי השם משתמש.

פורסם
זה לא M וזה לא קרוב לזה, זה פשוט רכב מהיר.

רוב רכבי במוו הם רכבים שממש כיף לנהוג בהם והם נותנים המון תחושות דרך ההגה והתנהגות הרכב, אבל M זה לא דומה בשום צורה לסדרות הרגילות!

E46 330 לא דומה לE46 M3

E92 335 לא דומה לE92 M3 וכו״

נהגתי כול הזמן על ספורט פלוס וגיליתי איך לנתק הכל רק ביום השלישי, האמת היא שלא הרגשתי שוב הבדל.

תודה רבה על המחמאה :lol:

אבל סוזוקי אלטו זה קצת מוגזם...

מי הוא אדוני? לא מצליח לזהות לפי השם משתמש.

שמי יבגני, אנחנו חברים בפייסבוק :)

• תוכן חדש...