Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופי נהיגה בירידות ועליות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

בבעלותי גטס ידנית חלשה וחמודה מנוע 1340

בסוף השבוע נסעתי לאחי בבית אל לחג.

במהלך הירידות של כביש 60 נהגתי לעזוב את הדוושה , לפעמים אפילו למשך יותר משני קמ , כאשר אני בהילוך חמישי והרכב התגלגל לו במהירות בין 90 ל110 קמש.

בעליות בשתדלתי לשמור על המהירות וכשראיתי ירידה בטורים לאיזור ה2000 הורדתי להילוך נמוך יותר .

בלילה כשחזרתי שמתי לב שבירידות מאחר ואני לא מבצע בעירה עם הדוושה כנראה , ועקב הקור העז שבאיזור , טמפ המנוע ירדה קצת.

אז שאלתי היא איך הכי בריא ויעיל למנוע לנהוג והאם איך שנהגתי בסדר או שכדאי למשוך מלכתחילה הילוך נמוך בעליה ? או שכדאי בירידות ללחוץ קצת על הגז בבילוך נמוך יותר למרות שזה נשמע לי לא הגיוני.

מחכה לתגובותכם

פורסם

בירידות הילוך גבוה, אלא אם גן הירידה תלולה אז מורידים הילוך כדי לא לשרוף את הבלמים.

בעליות לא מומלץ להיות בהילוך גבוה זה סתם גורם לבלאי מואץ למנוע, אתה חונק אותו.

פורסם

נשמע שנהגת כמו שצריך.

כדי שבלימת המנוע תהיה יותר אפקטיבית יכלת להוריד להילוך רביעי, באותם התנאים המתוארים הרכב כנראה היה מאט למהירות של 80-90 קמ"ש ושומר עליה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
בעליות לא מומלץ להיות בהילוך גבוה זה סתם גורם לבלאי מואץ למנוע, אתה חונק אותו.

ישנו בלאי אם ההילוך לא תואם את המהירות באותו רגע (נניח מטפס עליה ארוכה על הילוך חמישי ו70קמ"ש)

אבל אם אתה מאיץ לפני כן כמו שצריך ומטפס בהילוך רביעי על 80קמ"ש או חמישי ב90קמ"ש,לא חושב שיש בעיה\בלאי גבוה.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
נשמע שנהגת כמו שצריך.

כדי שבלימת המנוע תהיה יותר אפקטיבית יכלת להוריד להילוך רביעי, באותם התנאים המתוארים הרכב כנראה היה מאט למהירות של 80-90 קמ"ש ושומר עליה.

כמובן שבמומות מפותלים יותר הייתי על רביעי כמו למשל הירידה מכיוון אוניברסיטת אריאל אל כביש 60 שמה לא עברתי את ה70 קמש ופמפמתי עם הבלם

הכוונה הייתה לחמישי כאשר הכביש ישר לחלוטין (למשל הירידה הגדולה אחרי בית אל לכיוון דרום(

פורסם
ישנו בלאי אם ההילוך לא תואם את המהירות באותו רגע (נניח מטפס עליה ארוכה על הילוך חמישי ו70קמ"ש)

אבל אם אתה מאיץ לפני כן כמו שצריך ומטפס בהילוך רביעי על 80קמ"ש או חמישי ב90קמ"ש,לא חושב שיש בעיה\בלאי גבוה.

קשה להגיד לפי המהירות כי זה תלוי ברכב, בעליה מומלץ למשוך לפחות עד 3000 סל"ד לפני העברת הילוך.

פורסם (נערך)
כדאי למשוך מלכתחילה הילוך נמוך בעליה? או שכדאי בירידות ללחוץ קצת על הגז בבילוך נמוך יותר למרות שזה נשמע לי לא הגיוני.

הגיוני מאוד.

בנהיגה בעליה יש להישאר בהילוך נמוך שמאפשר לשהות בין שיא המומנט לשיא ההספק.

בנהיגה בירידה יש להישאר במהירות אטית ובהילוך נמוך שיאפשרו לשמור על מהירות קבועה במודולציה עם המצערת למרות השיפוע, או לפחות יקטינו את נטית הרכב לצבור מהירות מעצמו למינימום האפשרי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אף אחד לא התייחס לנושא הטמפרטורה, וזו שאלה שמעניינת גם אותי.

זה קורה גם אצלי (יונדאי i10) בחורף- כאשר אני חוזר מהטכניון הביתה, האוטו בקושי מספיק להתחמם לפני שאני מגיע לירידה של דורי, שם אני משלב לחמישי ומוריד את הרגל מהגז לגמרי. די נפוץ לראות את הטמפ' יורדת חזרה כמעט עד המינימום (לפי השעון, בכל אופן).

הסיבה ברורה- המנוע מפסיק להזריק דלק בירידה מכיוון שהגלגלים מסובבים אותו ואין צורך בדלק.

השאלה היא האם מדובר בבלאי מוגבר, ובמידה וכן, האם עדיף להישאר בהילוך נמוך יותר עם מעט גז על מנת לא לאפשר למנוע להתקרר?

"ai motoare capul doare"

פורסם

באופן כללי עדיף להישאר בהילוך נמוך יותר עם דלק:

בהילוך גבוה הרכב עדיין צובר מהירות ולכן מהירות המנוע לא נשארת קבועה ובחלק מהזמן - כן נצרך דלק.

מופעל עומס רב על המנוע שצריך לעצור את כל משקל הרכב, ובפרט ברכבים כבדים ועמוסים.

ברכב הנעה אחורית בלימת המנוע במצב זה עשויה להיות לא אפקטיבית וכן קיים סיכון לנעילת האחוריים.

הכוח שפועל על הרכב עדיין גדל מעצמו, שזה תמיד מצב לא רצוי.

לחיצה על הדלק יוצרת מרווח טעות לשינויים קלים בשיפוע, מבלי לחמם את הבלמים.

לחיצה על הדלק טבעית יותר מאחר והיא כמו נהיגה בישורת.

לחיצה על הדלק מייצבת את הרכב בסיבובים, על אחת כמה וכמה כשהרכב בירידה.

פורסם

המנוע לא אמור להתקרר,

בשביל זה קיים התרמוסטט שמונע הזרמת מים קרים מהרדיאטור למנוע כשזה לא נמצא בטמפ' עבודה.

אני חושב שהתרמוסטט שלך תקול.

פורסם

לא הדגשתי מספיק כנראה. מדובר בלילות חורף קרים, עם חימום עובד, כשהמנוע עבד בערך 3 דקות לפני תחילת הירידה. הבלוק עצמו עדיין קר ולכן נוזל הקירור מתקרר רק מחימום פנים הרכב, גם אם אין סירקולציה לרדיאטור החיצוני. יצא לי להיתקל בזה בעוד מכוניות (בזמן עמידה ברמזור זמן קצר לאחר ההתנעה, לדוגמא), העליתי את הנושא כאן כי מדובר בירידה והמנוע מסתובב מכוח הדרדור בלבד.

"ai motoare capul doare"

פורסם

הכל בסדר, רק תזכור לא לאמץ אותו אח"כ עד שלא יתחמם שוב.

כולה מדובר על ירידה של דקה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
באופן כללי עדיף להישאר בהילוך נמוך יותר עם דלק:

בהילוך גבוה הרכב עדיין צובר מהירות ולכן מהירות המנוע לא נשארת קבועה ובחלק מהזמן - כן נצרך דלק.

מופעל עומס רב על המנוע שצריך לעצור את כל משקל הרכב, ובפרט ברכבים כבדים ועמוסים.

ברכב הנעה אחורית בלימת המנוע במצב זה עשויה להיות לא אפקטיבית וכן קיים סיכון לנעילת האחוריים.

הכוח שפועל על הרכב עדיין גדל מעצמו, שזה תמיד מצב לא רצוי.

לחיצה על הדלק יוצרת מרווח טעות לשינויים קלים בשיפוע, מבלי לחמם את הבלמים.

לחיצה על הדלק טבעית יותר מאחר והיא כמו נהיגה בישורת.

לחיצה על הדלק מייצבת את הרכב בסיבובים, על אחת כמה וכמה כשהרכב בירידה.

מצטער אבל יש יותר מדי שטויות בהודעה הזאת.

כשאתה בהילוך המתאים אין שום בעיה למנוע להחזיק בלימת מנוע לאורך ירידות ארוכות, גם ברכב עמוס עם הנעה אחורית.

ברכב הזרקה אם לא תיגע בדוושה לא תצרוך אף טיפה של דלק.

אתה מוזמן להדגים לי איך אתה גורם לנעילת גלגלים ברכב הנעה אחורית בלי לגעת בבלם ובלי להכניס להילוך אחורי תוך כדי נסיעה. אגדה אורבנית.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

המטרה שלי בנהיגה בירידה ובנהיגה בכלל איננה לחסוך בדלק אלא להגיע בשלום. אז לא אכפת לי לשרוף קצת דלק אם זה משהו שיהפוך את הרכב לנשלט יותר בירידה.

הזרקת הדלק מופסקת רק לאורך חלק מקשת מהירויות המנוע. כשההילוך לא מספיק נמוך, מהירות הכביש ולכן גם מהירות המנוע עולות מעצמן עד שאתה מאט אותן בעזרת הבלמים. אחרי ההאטה, כשסיבובי המנוע נמוכים, תיתכן צריכת דלק. זה מבלי לדבר על העומס הרב למערכת ההנעה תוך כדי הטיפוס בסל"ד כשהוא עוצר את כל משקל הרכב.

מה הבעיה לנעול גלגלים על ידי שילוב הילוך נמוך?! אתה בירידה אז המשקל עובר קדימה, כן? אתה בולם ולכן עוד משקל עובר קדימה, נכון? אתה מפעיל בלימת מנוע על הסרן האחורי, כן? הרי לך כל המרכיבים להקטנת האחיזה של הסרן האחורי.

בכל מקרה, רכב שמידרדר הוא רכב לא יציב בהגדרה, ובכלל זה לא מצב רצוי שהכוח שפועל על הרכב גדל בכוחות עצמו ולא ביוזמת הנהג. אם תוריד עוד הילוך ואולי גם קצת מהירות, ותלחץ על דוושת הדלק - תוכל לרסן את הרכב לחלוטין ולא לבלום כל כמה זמן. להגיד שזה עובד בכל רכב ובכל שיפוע - לא. ועדיין, כך יש לשאוף לנהוג בירידה.

ועצה קטנה: לפני שאתה או מאן דהו קוטלים חכמת כביש של מישהו אחר, קודם תנסה אותה בפועל ואז תחליט אם זה רעיון טוב או לא.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם (נערך)

אין לי שום כוונה לקטול, פשוט מה שאתה כותב לא מתיישב עם המציאות שאני מכיר. אני נוהג כל יום ברכב הנעה אחורית ידני, גם בירידות. לכן חשבתי שאני כותב מתוך ניסיון. ממש לא נתקלתי במצבים של אובדן אחיזה.

גם לי אין שום מטרה לחסוך בדלק, זה השיקול האחרון שלי בבחירת סוג רכב או סגנון נהיגה. פשוט חלקתי על הקביעה שמנוע יצרוך דלק בירידה.

אני בולם רק כאשר אני רוצה להוריד מהירות. המהירות תישאר קבועה, אם אני בהילוך הנכון, גם בשיפוע הכי גדול. אולי ברכב שלך זה שונה.

עריכה: אצלי התקנתי דיפרנציאל קצר מוגבל החלקה. אולי בשל כך מה שאני רגיל שונה מאצלך.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...