Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ראוטר VDSL

PsyOr
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך ראוטר שיתמוך במהירויות ה'גבוהות' (לך תספר לסינים או לאמריקאים ש40-100 מגה נחשב מהיר) גם צריך שיהיה בו מודם (לפי מה שנאמר לי).

יש את מה שבזק 'משכירה' (לא יודע איזה דגם) אבל הרשת מלאה במחירים גם יותר משתלמים.

יש איזה הבדל בין VDSL ל vdsl2 ?

איזה ראוטר מומלץ?

האם אפשר להשתמש בראוטר רגיל (לא VDSL) רק כנקודת גישור/מגביר או שאני חייב VDSL אם אני רוצה לקבל את מלוא הרוחב פס?

פורסם

אתה קצת מבלבל:

ראוטר (בעברית "נתב") יכול לפעול עם כל טכנולוגיית חיבור לרשת. הנתב מקושר לרשת על ידי המודם, ולכן ה-VDSL שאתה מחפש הוא מודם, לא נתב.

הנתב יכול להיות קוי, אלחוטי או שניהם יחד, ויכול לשכון בתיבה אחת עם המודם (מה שקרוי מודם-נתב).

אם המודם שלך תקין ויש לך נתב תקין אתה יכול להוסיף לרשת שלך מתגים אשר יאשרו לך לפצל מספר קוים מתוך קו אחד (כלומר, למשל, להעביר כבל רשת אחד מקומה ראשונה לשניה, ובשניה למקם מתג אשר יחובר למספר מחשבים בקומה זו). אם אתה זקוק לחיבור אלחוטי נוסף תוכל להשתמש בהתקן הקרוי access point, אבל יהיה יותר פשוט לרכוש נתב אלוטי ולהגדירו כ-acces point על ידי ביטול פונקציות הנתב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מוכר בחנות כרגע שתי דגמי מודם משולב נתב VDSL, האחד KASDA דגם KW5212, והשני D-LINK DSL-6740U (מקביל למה שבזק משכירים רק עם קושחה מקורית של DLINK הנתנת לשדרוג ולא סגורה כמו במקרה של בזק), זה פחות או יותר מה שמוצע בארץ חוץ ממה שמוכרים בבזק סטור.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
אתה קצת מבלבל:

ראוטר (בעברית "נתב") יכול לפעול עם כל טכנולוגיית חיבור לרשת. הנתב מקושר לרשת על ידי המודם, ולכן ה-VDSL שאתה מחפש הוא מודם, לא נתב.

הנתב יכול להיות קוי, אלחוטי או שניהם יחד, ויכול לשכון בתיבה אחת עם המודם (מה שקרוי מודם-נתב).

אם המודם שלך תקין ויש לך נתב תקין אתה יכול להוסיף לרשת שלך מתגים אשר יאשרו לך לפצל מספר קוים מתוך קו אחד (כלומר, למשל, להעביר כבל רשת אחד מקומה ראשונה לשניה, ובשניה למקם מתג אשר יחובר למספר מחשבים בקומה זו). אם אתה זקוק לחיבור אלחוטי נוסף תוכל להשתמש בהתקן הקרוי access point, אבל יהיה יותר פשוט לרכוש נתב אלוטי ולהגדירו כ-acces point על ידי ביטול פונקציות הנתב.

תודה על ההסבר, לaccess point אני יכול להשתמש בכל נתב ישן והוא יעשה את העבודה גם אם המקור הוא vdsl?

יש הסבר איזה הגדרות אני צריך לשנות/להגדיר כדי שהנתב יהיה access point?

יש הבדל בין VDSL ל VDSL2?

אני מוכר בחנות כרגע שתי דגמי מודם משולב נתב VDSL, האחד KASDA דגם KW5212, והשני D-LINK DSL-6740U (מקביל למה שבזק משכירים רק עם קושחה מקורית של DLINK הנתנת לשדרוג ולא סגורה כמו במקרה של בזק), זה פחות או יותר מה שמוצע בארץ חוץ ממה שמוכרים בבזק סטור.

הבנתי תודה!

כמה עולה אצלך כל אחד?

פורסם

אם אתה עולה למהירות 40 מגה סיביות לשנייה אתה צריך מודם VDSL.

המודם הרגיל שעובד במהירות 15 ומטה לא מסתנכרן כשבזק מגדירים מהירות 40.

לכן חייבים לקחת מודם או מודם-נתב התומכים ב- VDSL.

תראה מה הזאב רשם לך לגבי האפשרויות.

(לי יש את D-link והוא בסדר גמור)

פורסם
תודה על ההסבר, לaccess point אני יכול להשתמש בכל נתב ישן והוא יעשה את העבודה גם אם המקור הוא vdsl?

יש הסבר איזה הגדרות אני צריך לשנות/להגדיר כדי שהנתב יהיה access point?

לא כל נתב יודע לשמש כ AP או REPEATER, יש לבדוק במדריך המוצר.

יש הבדל בין VDSL ל VDSL2?

VDSL תקן קודם ל VDSL2, לא רלוונטי להיום, כל המודמים היום זה VDSL2.

הבנתי תודה!

כמה עולה אצלך כל אחד?

ה D-LINK במבצע לחברי הפורום ב 399ש"ח בלבד. (לא כולל משלוח)

ה KASDA ב364 ש"ח. (ללא כולל משלוח)

תשובות באדום.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

תודה רבה על התשובות!

בקשר לרפיטר, נתב d-link 2760u יכול לשמש כרפיטר?

האם זה משנה שהוא לא תומך vdsl בתור מגשר? (במידה והראואר הראשי כן תומך)

פורסם

מנצל"ש:

אם יש לי כרגע ראוטר רגיל ומהירות 15MB, ואני אעלה ל-100MB, אני עדיין אוכל לגלוש במהירות הקודמת או לא אוכל לגלוש בכלל?

אני מחכה להגעה של ראוטר וזה ייקח קצת זמן.

פורסם

אתה יכול לגלוש, ברגע שהראוטר עם הvdsl יסתנכרן עם 'הארון של בזק' אז כבר לא תוכל להשתמש בראוטר ישן, רק ראוטר עם vdsl

פורסם

עוד שאלה ברשותכם, נאמר לי ע''י נציג של אחת הספקיות שאם עדיין אני משתמש בראוטר הישן ולא בvdsl אז עדיף שהוא לא ישדרג לי את המהירות כי אחרת יהיו בעיות בגלישה, אם בכלל אני אצליח לגלוש.

יש קשר בכלל?

מטכנאי של בזק אני מבין שכל עוד ראוטר vdsl לא הסתנכרן עם הכרטיס החדש בארון אז אין בעיה לגלוש עם הראוטר הישן (עד 15 מגה) עד הרגע שהראוטר החדש מסתנכרן ואז כבר אי אפשר לחבר את הישן.

השאלה האם אצל הספקית יכול לקרות מצב שאני משדרג ל40 עם ראוטר שלא תומך VDSl ויהיו לי בעיות בגלישה?

פורסם

שדרגתי שבוע שעבר ל 40 מגה, גם בבזק וגם ב 012. ברשותי מודם ADSL2 של בזק, D-LINK 2500U. המהירות נשארה על 15 מגה ואני לא חווה בעיות עם הגלישה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני רק שאלה: אם אני קונה מודם/ראוטר פרטי שלי, האם יש צורך בהגדרות מיוחדות בזמן החיבור, שהמודם/ראוטר של בזק מבצע בעצמו (או דרך הממשק הנוראי שלהם שנפתח בזמן החיבור הראשון)?

"ai motoare capul doare"

פורסם

שאלה טכנית: איך בזק למעשה מגבילים את מהירות הגלישה? כלומר אם שדרגתי ל 40 מגה גם בספק וגם בבזק וברשותי מודם ADSL2+, למה אני לא מקבל את מהירות הגלישה המקסימלית שטכנולוגיית ה ADSL מאפשרת, משהו באיזור ה 24 מגה? האם זה קשור ל firmware שצרוב במודם של בזק?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
שדרגתי שבוע שעבר ל 40 מגה, גם בבזק וגם ב 012. ברשותי מודם ADSL2 של בזק, D-LINK 2500U. המהירות נשארה על 15 מגה ואני לא חווה בעיות עם הגלישה.

גם לי יש את הראוטר הזה ויותר מ15מגה הוא לא סוחב.

בזמנו אחי עבר להוט ונתן לי ראוטר נטגיר VV2000 (של בזק),סוחב 40מגהביט מעולה.

עד 15מגהביט - ADSL2

מעל 15מגהביט - VDSL (שזה מה שאתה צריך)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...