Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לאחרונה נפגעתי כלכלית עקב טעות של המל''ל שטעה

והטעה אותי לגבי רכישת רכב ניידות לפני כ 5 שנים שמשמש

את הבן הנכה,נזק או הפסד כספי שלי סך של כ 50-60 אלף

ש''ח ואפילו יותר,אינני רוצה לפנות לעו''ד אבל ראיתי באתר

שלהם פניות הציבור,השאלה היא מי הם בכלל, האם זה המוסד עצמו

או גוף שמפקח על המוסד? האם יש טעם לגולל את הסיפור הארוך

שלי ואת הנזק שנגרם לי או שפשוט להשלים עם זה?

האם יש סיכוי לקבלת פיצוי מהם?

בכלל באופן כללי מתי כדאי לפנות לפניות הציבור?

שוב פני לערכאות לא נילקחת בחשבון עקב עומס ומסיבות נוספות.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

מבלי להיכנס למקרה הפרטי שלך וללא ניסיון אישי עם פניות הציבור בביטוח הלאומי אני חושב שאין לך מה להפסיד.

באחרונה פניתי לפניות הציבור בשתי חברות ביטוח ובבית הדין הרבני והתוצאות היו טובות.

בחברת הביטוח החליטו לייבש אותי ועם הפנייה לפניות הציבור נעניתי במהירות. בבית הדין הרבני אף הושב לי תשלום אגרה עקב התערבות פניות הציבור.

אני מניח שלכל גוף יש פניות ציבור משלו חלק יעשו הכל כדי להגן על עובדי המוסד וחלק יעשו הכל למען הפונה.

שוב, מבלי להכיר את פרטי המקרה הפרטי שלך, מה ההוכחות שיש לך, עד כמה "הקייס" שלך חזק, קשה לתת תשובה חד משמעית אבל זה לא רעיון שהייתי פוסל.

פורסם

הי יוסי,

האם יש בידך ראיות ברורות המגבות את טענותיך?

ככל שכן - אני מציע ללכת על מיצוי הליכים, כלומר לפנות בכתב באופן ברור, ותוך הצגת אסמכתאות, לפניות הציבור או למחלקת הניידות של המל"ל (צריך לבדוק מי הפורום הרלוונטי והיעיל) וככל שאלו לא יפתרו את הבעיה, אז לפנות לערוצים המשפטיים.

מכל מקום, ובטרם אתה פונה למל"ל, הייתי עושה שלושה דברים עיקריים:

1. יוצר לי תרשומת של ההשתלשלות בכתב אודות עובדות המקרה, מדוייקת ככל הניתן (זה טוב לך עצמך במקום לנסות לזכור וכן, גם עו"ד, וגם אתה, עת פנייתך למל"ל, תוכלו להסתייע בכך בקלות).

2. ראיות - אסוף את כל הראיות הרלוונטיות (קטנות כגדולות - למשל, קבלות, מחירוני לוי יצחק בתק' הרלוונטיות וכד') ובדוק אם חסר לך דבר מה ואם כן - האם ואיך ניתן להשלים?

3. פנייה לייעוץ משפטי - מיצוי ההליכים שהצעתי אינו שולל פנייה לייעוץ של עו"ד המתמחה בתחום בכדי שינחה אותך כיצד לפעול, טרם פנייה לערוצים משפטיים - למשל, בכל הנוגע למיצוי הליכים קדם משפטי, אולי יוכל לייעץ לך עצות טובות מכאן.

מעבר לכך, ישנם פורומים משפטיים למאקו ועוד - אולי כדאי שתפרסם שם שאילתה (באופן אלמוני) בכדי לקבל כיוון.

מקווה שעזרתי,

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם (נערך)

יש לי המון טיעונים והוכחות וגם התנצלות שלהם אבל לא בכתב,

יש בטיעוניי הוכחות ברורות ואני יצטט את העיניין בקיצור.

אגב E,L תוכל לפרט קצת,זה מעניין אותי כי פניתי בעבר לפניות הציבור של

מכבי ונענתי בסירוב לצילום MRI אז עברתי לכללית בזעם,

שם בכללית קיבלתי את הבדיקה מייד ללא שום תנאי.

הנה הציטוט בקיצור:

forum1.png

ניידות ילד-טעות והטעיה של המוסד

לפני כ 5 וחצי שנים אושרה לילד שלי (אז בן 4) 75 אחוז ניידות.קיבלנו קצבת ניידות ילד סך של כ 2400 ש''ח לחודש,

ואף הומלץ לי בחום לנצל הלואה עומדת לרכב חדש,שברתי חסכונות ולקחתי הלואות.קניתי רכב חדש עליו קיבלתי הנחה ש 16 אלף ש''ח מהמכס.הרכב משועבד לביטוח לאומי.

הקצבת ניידות המשיכה להגיע כרגיל. אחרי כ 3 שנים בערך ''ניזכר'' המל''ל שבעצם הייתי אמור לקבל קיצבה מופחתת ולא מלאה,(למי שרוכש רכב בהלוואה עומדת מוקטנת הקצבה ביותר מעל ל 50 אחוז) ונדרשתי להחזיר להם כ 42 אלף ש''ח(!!)

אחרי דין ודברים והתערבות עו''ד (גם עלה לי כסף) הופחת הסכום ל 12 אלף ש''ח.

היום מחייבים אותי שוב ברכב חדש ובהלואה עומדת או לשלם כ 11 אלף ש''ח נוספים כדי לבטל שיעבוד רכב.

וזה מה שעשיתי. שילמתי כדי לשחרר רכב משיעבוד,אינני יכול לעמוד בהוצאות של רכב חדש.

אם היה מישהו מעדכן אותי מראש שהקצבה תקטן בחצי, עקב רכישת רכב לא הייתי רוכש רכב חדש מעולם,

לראיה הפקידים לא ידעו טעו והטעו אותי!! ועוד,איזו מין ''הטבה'' זו כאשר בסיכומו של עיניין ועוד אחרי הנחת החוב שאישרו לי יצא לי ה''הטבה'' בעלות של כ 40 אלף ש''ח אובדן קיצבאות,או הקטנת הקצבה,ןנוסיף על זה את ''קנס'' ביטול שיעבוד'' וגם את שכר טרחת עו''ד ועוד..

כרגע אינני יודע מה לעשות ולמי לפנות,בנוסף נקלעתי לחובות,ובלי קשר ערך הרכב ירד מאד. מה עושים,האם פניות הציבור? תודה!

יוסי .
11:28

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

אין מה להפסיד. אולי מעט זמן, בטח לא כסף ומשאבים אחרים.

עבדתי מול גורם עד לא מזמן, שלפני כמה שנים טובות היה עובד שם.

הם מחוייבים להתייחס לכל תלונה, ובכל צורה שהיא מוגשת (גם אם תבחר להגיש את התלונה על מפית...).

M-TECH E46

פורסם

אגב E,L תוכל לפרט קצת

פניתי אליהם לפני בערך שנתיים לגביי בעיה שהיתה לי עם HOT . רק אחרי התערבות של אמון הציבור העניין הוסדר.

• תוכן חדש...