Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הופך רכב לזריז?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שהתנסיתי בנהיגה במספר רכבים, עלתה בי השאלה הזו:

מה הופך רכב לזריז ויחד עם זאת, למהנה?

אני נהגתי בפולקסווגן טווארג ששייכת לאמי, שעל הניייר עושה 0-100 ב 7.8 שניות(נתון מרשים יחסית).

ונהגתי גם בפורד פוקוס 1.6 2013 גיר ידני​ עם 125 כ"ס ממוצעים מאוד שעל הנייר מגיעה ל 100 ביותר מ-10 שניות.

תהרגו אותי אבל הפורד הרגישה לי כ"כ הרבה יותר זריזה. הנסיעה על הטווארג הייתה כבדה ומטלטלת, למרות שאולי אכן הייתי במהירות גבוהה, זה פשוט לא הרגיש לי כך.

אז השאלה המתבקשת היא מה גורם לכך? ברור לי שהבדלי המשקל העצומים בין הרכבים משחקים פה תפקיד, אבל אני בטוח שיש עוד גורמים, כי גם נסיעה על גולף(שמהירה יותר מהפוקוס כביכול)הרגישה לי כבדה יותר.

מישהו להאיר את עיניי ? :-o

פורסם

משקל,מומנט,זמינות כוח בסלד נמוך יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

מה שהופך רכב לזריז בפועל זו יכולת ההאצה שלו :)

ההבדל בין בפועל לבין ההרגשה שונה. לכן, השאלה המתאימה לאור תוכן הודעתך היא מה גורם לרכב להרגיש זריז?

לדעתי אנשים מרגישים שרכבים זריזים יותר מאחרים בשל ארבעה גורמים עיקריים:

1. האצות ביניים וכיול מצערת.

2. הגה חד, בלי הרבה שטח מת [כמו שיש ביונדאי גטס הישנות למשל, שאתה מסובב את ההגה והרכב פונה אחרי 9 דקות. כמו להעביר ערוץ בהוט].

3. גודל. מה לעשות, רכב קטן וקל מרגיש יותר זריז.

4. ציפייה מראש.

צירוף הגורמים הללו מביאים לתחושות כי רכב אחד זריז מהאחר, כשבמציאות הדבר לא בהכרח נכון.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אתה מבלבל כמה מאפיינים:

מה הופך רכב לזריז ויחד עם זאת, למהנה?

הנסיעה על הטווארג הייתה כבדה ומטלטלת, למרות שאולי אכן הייתי במהירות גבוהה

אתה מתייחס להאצה, התנהגות (למשל, יכולת שינוי כיוון), האצות ביניים... מה?

מעבר לכך, ישנם גורמים שמשפיעים על תחושת המהירות והאחיזה, כמו רעש (מנוע, צמיגים ורוח), זווית גלגול, אופן פעולת המנוע (מנועים שדורשים החלפה בסל,ד גבוה יותר, נותנים תחושה שהרכב מהיר יותר) ועוד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אולי אני טועה אבל עושה רושם שעירבבת כל מיני פרמטרים שונים שנתת להם ביטוי במילה אחת- זריזות.

זריזות של רכב זה נגזרת של ביצועי מנוע, תיבת הילוכים, משקל רכב ואיך כל אלה באים לידי ביטוי על האספלט בהאצה בדיוק כמו שיוליאן ציין.

דבר אחר שנגעת בו זה שהטוארג הרגישה פחות מהירה גם במהירות גבוהה יותר או בניסוח מוצלח יותר- הרגישה "נינוחה" יותר גם במהירות גבוהה, זה כבר יותר קשור למוצקות של הרכב, יש רכבים שמרגישים מוצקים יותר על הכביש וגורמים לתחושה שמהירות הנסיעה נמוכה ממה שהיא בפועל (אתה נוסע על 150 קמ"ש אבל זה מרגיש כמו 100).

דבר אחרון, יש רכבים שכיול המצערת שלהם הוא כזה הנותן תחושה של זריזות מסויימת בתאוצה ראשונית מעמידה, כלומר ב-20-30 קמ"ש הראשונים הרכב מרגיש כביכול זריז ואז התאוצה הופך למתונה ולינארית יותר.

כבר ציינתי פעם שכל פעם מפתיע אותי שהרכב של הוריי, סיוויק 08, מרגיש בפתיחה זריז יותר מהרכב שלי, תחושה מוטעית שנובעת להערכתי מאותו כיול מצערת שציינתי וזה כל פעם מחדש משעשע אותי שכן הרכב של הוריי נזקק ליותר מ-10 שניות כדי להאיץ ל-100 קמ"ש בעוד הרכב שלי נזקק לפחות מחצי מהזמן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לא בהכרח עניין של הילוך. כיול מצערת, כמו שנכתב כאן בכמעט כל הודעה.

צריך להיות מאוד רגיש כדי לא לתת את הקפיצונת הזו מעמידה. עם הזמן מתרגלים. זה בעייתי כשצריך לנוע לאט, כמו למשל בחנייה צפופה בעליה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כיול מצערת אושריקו....

כמו שיש תוכנות ניהול אפטרמרקט שונות (APR, GIAC ושות') לניהול המנוע, כך יש גם תוכנות ייעודיות לשינוי כיול המצערת.

ברכבים היפנים הכיול מצערת קצת יותר "עצבני" בתחילת התאוצה ומכאן תחושת הזריזות בתאוצה, אבל זה כאמור תופס רק על תחילת התאוצה עד למהירויות של כמה עשרות קמ"שים בודדים.

ברכבים הגרמניים המצערת פחות רגישה בתחילת המהלך ושם אותן תוכנות כיול למצערת עובדות מעולה ומשפרות את תחושת הזריזות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

מאזדה 3 תמיד יצאה ראשונה מהרמזור כי תמיד ראית רכבי חברה שלא מעניין אותם הדלק. עכשיו יותר מובן?

ובאמת צריך להרוג אותך בתגובות, לכתוב מאזדה 3 ופרארי באותה שורה... במה חטאנו?

לשאלת הכותרת, כמו שכתבו קודמיי ואוסיף שלפעמים (בדיוק כמו אותם בעלי רכב חברה) אתה מרגיש שהרכב זריז כשאתה לוחץ ורואה את כולם נעלמים לאט לאט מהמראה, כשבפועל רק אתה לוחץ חזק על הגז (כמו שנאמר הכל בראש).

עריכה אחרונה על ידי שומאכר

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

משפיע נוסף הוא הגובה של הרכב, ישיבה נמוכה נותנת תחושה שונה מישיבה גבוהה

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
116238bip.jpgמנוע עם הרבה דחף יכול לעזור. לא תמיד.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
אתה מרגיש שהרכב זריז כשאתה לוחץ ורואה את כולם נעלמים לאט לאט מהמראה, כשבפועל רק אתה לוחץ חזק על הגז (כמו שנאמר הכל בראש).

:lol::lol::lol: תמיד הצחיק אותי הקטע הזה, כשאתה יוצא מהרמזור רגוע ולגמרי נינוח ופתאום קולט שמישהו מהצד מתאמץ ועושה אתך רייסים. או איזה מאזדה 2 מגזזת לך ברמזור כשיש לך מעל 250 סוסים באורווה.

פורסם
מאזדה 3 תמיד יצאה ראשונה מהרמזור כי תמיד ראית רכבי חברה שלא מעניין אותם הדלק. עכשיו יותר מובן?

ובאמת צריך להרוג אותך בתגובות, לכתוב מאזדה 3 ופרארי באותה שורה... במה חטאנו?

לשאלת הכותרת, כמו שכתבו קודמיי ואוסיף שלפעמים (בדיוק כמו אותם בעלי רכב חברה) אתה מרגיש שהרכב זריז כשאתה לוחץ ורואה את כולם נעלמים לאט לאט מהמראה, כשבפועל רק אתה לוחץ חזק על הגז (כמו שנאמר הכל בראש).

:bad-word:

אמרתי את זה בציניות...

פורסם

מפתיע אותי שזה לא נרשם עד עכשיו.

ברכבי בנזין במיוחד, מגדש טורבו, הוא זה שנותן תחושת זריזות כמו באופן מתמיד.

בין השאר זה תקף לכל מנועי ה-TSI כאחד.

מכונית שנותנת לי תחושה אדירה של זריזות היא האינסיגניה 2.0 טורבו בנזין, שאגב רושמת תוצאה של 7.8 בדיוק כמו הטוארג.

ואם כבר רכבים גדולים, תנסה לנהוג על הפורד אדג'. ההילוך הראשון שלה משחרר כוח בלי סוף. ובדיוק כשחשבת שאתה עומד להיכנס להילוך שני, נכנס עוד כוח בראשון! זה עם מנוע אטמוספרי כמובן, אבל פה כבר נכנס עניין הכיול (ומנוע עצום כמובן :))

• תוכן חדש...