Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר חוויות של תקלות בפג'ו 206 [הפג'ו האחרונה שאני נוגע] המליצו לי על פונטו ספיייס , קיימות עם תכונות נחמדות של 150,000K ויד שנייה ? מה המחלות חוץ מהגה סיטי ?

Tuning:lol:

פורסם

איזה שנה הפיגו ולאיזה שנה אתה רוצה להתקדם בספייס?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זאת נבלה וזו טרפה, מהפח אל הפחת. (אני יכול להמשיך..)

לא אקנה ולא אמליץ לאף אחד לעולם לקנות פונטו ספייס, הרכב הזה האכיל כל בנאדם שאני מכיר מרורים קשים.

אתה רוצה רכב קטן ואמין? תקנה גטס ידני/אוטומט לפי העדפתך, רכב אמין מאוד.

מה התקציב? אולי נוכל להמליץ על דברים אחרים?

מה השנה שאתה מכוון אליה?

פורסם

לא הייתי מתקרב לפונטו ספייס. באחריות. מנסיון. אתה מוזמן להכנס לפורום פיאט קלאב ולהכנס לשרשור "טכני" על הפונטו. אינסוף תקלות כשהחמורות ובולטות הן התחממות מנוע כתוצאה ממערכת קירור עלובה שנוטה להכשל וכמובן ההגה קשקוש הזה שנוטה להיהרס. משתי התופעות האלה סבלתי והן יקרות מאוד לטיפול. אצלי ספציפית גם הגיר הרציף כשל בסוף והחלטתי להעיף את הרכב לכל הרוחות, ולהשבע "NO MORE FIAT". לזה תוסיף כל מיני קרקושים ואיכות הרכבה ירודה, רעידות בעמידה ברמזור, הגה מתקלף, ותקבל המלצה ממני - לא לגעת. (דרך אגב הרכב שלי נקנה יד2 עם 100K ק"מ והגיר כשל ב130K).

פורסם

מצטער אבל אתם טועים ומטעים.

הפונטו בבסיסה אמינה מאוד, כמו כן יש לה 2 חולשות:

1.במידה ולא טופלה בנוזל קירור איכותי או מקורי פאראפלו אלא במי ברז, הדרך לראש מנוע קצרה מאוד.

2.הגה הסיטי הייחודי נוטה להכשל.

לכן בזמן בדיקת פונטו יש לשים לב שהרכב מטופל בקפידה ושנוזל הקירור הוא פארפאלו מקורי או משהו איכותי(אם בעל הרכב לא יודע את שם נוזל הקירור וגם לא המוסך המטפל יש להתרחק.)

כמו כן יש לבדוק את מנגנון ההגה שהוא תקין.

תמצא פונטו שמורה-אתה תהנה ממנה ומהאמינות, וכשיקרה משהו, עלות התיקון מאוד זול.

קלאץ מקורי-600 שח, סתם דוגמא.

Ergo- אם היה פורום טכני למיצובישי לנסר או סובארו אימפרזה נניח, האם כלל לא היו נכתבות בו הודעות?

Miata ND2

פורסם

הסיכוי שלו למצוא פונטו שבאמת טופלה היטב במורשה בשנתונים נמוכים היא שוות ערך לסיכוי שאני מחר מתמנה למנכ"ל.

ואם ימצא היא תתומחר גבוהה מאוד כנראה.

וסתם לידיעה, את שלי קניתי שמורה מאוד(!!!) מטופלת במורשה, והיא עשתה לי צרות לא יאומנו, הרכב הזה ממש לא אמין בבסיסו, וככה בשביל הצחוק, 3 מוסכניקים במוסכים מורשים ומתמחים של פיאט אמרו לי בסוד בצד שכדאי לי למכור את הרכב הזה מהר, כי הוא יעשה לי עוד הרבה צרות.

אני לא יודע אם אי פעם החזקת פונטו ספייס או לא, אבל עד שלא תחזיק אחת, אל תאמין למה שאתה קורא ברשת ול"המלצות" על הרכב, באמת שהאמינות של הרכב הזה מזעזעת, גם כשהוא מטופל במורשה.

אני כותב נטו מניסיון שלי ועוד כמה אנשים קרובים מאוד שהחזיקו אחת, כולם מכרו במחירי שחיטה רק להיפטר ממנו כמה שיותר מהר.

פורסם
מצטער אבל אתם טועים ומטעים.

הפונטו בבסיסה אמינה מאוד, כמו כן יש לה 2 חולשות:

1.במידה ולא טופלה בנוזל קירור איכותי או מקורי פאראפלו אלא במי ברז, הדרך לראש מנוע קצרה מאוד.

2.הגה הסיטי הייחודי נוטה להכשל.

לכן בזמן בדיקת פונטו יש לשים לב שהרכב מטופל בקפידה ושנוזל הקירור הוא פארפאלו מקורי או משהו איכותי(אם בעל הרכב לא יודע את שם נוזל הקירור וגם לא המוסך המטפל יש להתרחק.)

כמו כן יש לבדוק את מנגנון ההגה שהוא תקין.

תמצא פונטו שמורה-אתה תהנה ממנה ומהאמינות, וכשיקרה משהו, עלות התיקון מאוד זול.

קלאץ מקורי-600 שח, סתם דוגמא.

Ergo- אם היה פורום טכני למיצובישי לנסר או סובארו אימפרזה נניח, האם כלל לא היו נכתבות בו הודעות?

נכון,זאת לא חוכמה להיכנס לפורום של רכב ספציפי ולראות תקלות,הספייס דווקא נחשבת כאמינה יש פה לא מעט בעלים כאלו,גם באחד ממפגשי פורום פיאט שהייתי אנשים היו מרוצים,ויש תקלות כמו בכול רכב.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עלות תיקון ראש מנוע - 3000 ש"ח.

עלות תיקון הגה חשמלי - 2000 ש"ח. (מחיר מוסך. אפשר ללכת לכל מיני מקומות אחרים שיגבו פחות אבל אף אחד לא מבטיח שזה יסדר את הבעיה).

עלות תיקון גיר רציף - 4000 ש"ח.

שלושת אלה לבד עולים יותר מכל הרכב.

לגבי הבדיקה - נדיר שתקבל תיעוד על נוזל קירור שהשתמשו בו בכל 12 השנים האחרונות. 99% מהאנשים לא יודעים או לא בודקים, ואם צריך מוסיפים מים מהברז או במקרה קיצון יוסיפו מי-עדן (אני לא מתייחס ל1% הבודד שחי בפורומים ויודע את זה. מדבר על האדם הממוצע...).

לגבי ההגה - לא ניתן לבדוק שההגה תקין. הכשל מגיע כך פתאום באמצע נסיעה - ההגה הופך לקשה מאוד ולא בטיחותי.

וכל זה נאמר בלי שנדבר על זה שהאוטו פשוט לא מהנה, לא נוח, ובגרסת הגיר הרציף לא הצלחתי להגיע לצריכת דלק טובה מ 1:13, שזה לא כזה חסכוני, ובטח שלא שווה את הכאב ראש במוסכים כל הזמן.

פורסם
נכון,זאת לא חוכמה להיכנס לפורום של רכב ספציפי ולראות תקלות,הספייס דווקא נחשבת כאמינה יש פה לא מעט בעלים כאלו,גם באחד ממפגשי פורום פיאט שהייתי אנשים היו מרוצים,ויש תקלות כמו בכול רכב.

אני מסכים איתך, מעולם אישית לא אבסס על אינטרנט את מה שאני כותב.

עם הספייס יש לי וללא מעט קרובים אליי ניסיון אישי, כולם עד האחרון סבלו מתקלות שונות ומשונות, עלויות תיקון לא זולות כלל גם במוסכים לא מורשים, כל הזמן יש משהו חדש. גם שלי שהייתה מטופלת במורשה, וגם של חברים שהיו בשנתונים גבוהים יותר משלי (2002), פשוט רכב מחור** בכל קנה מידה, מלבד צריכת דלק שאצלי הייתה מאוד טובה

אגב - לגיסי ולאחותי הייתה גם ספייס, גיסי בירך על הרגע שהיא הלכה טוטל-לוסט בתאונה.

על הגרנדה דווקא שמעתי ביקורות מעולות, ויש לחבר והוא מאוד מרוצה. ועוד שלו הייתה בהשכרה, והיא מאוד אמינה.

פורסם
איזה שנה הפיגו ולאיזה שנה אתה רוצה להתקדם בספייס?

משעשע אותי הצירוף "להתקדם לספייס". 'להתקדם' ו-'ספייס' לא יכול ללכת ביחד.

פורסם (נערך)

הכוונה להתקדם בשנים,אם הפיגו 2003 והוא רוצה להחליף גם ל2003 אז איני רואה טעם,כי גם יכולות להיות הפתעות.

לך לא היה ניסוין טוב,לרבה פה כן היה נסיון טוב.

תיקון גיר רציף 4 אלף-אתה יודע כמה עולה שיפוץ גיר אוטומטי רגיל? גם ככה.

הגה חשמלי-דווקא בפורום פיאט יש מישהו בשם עופר קצב שהוא מאוד מומלץ,אולי היה מסדר ביותר זול.

1/13 קיבלת באיזה תנאי דרך? עירוני?בין עירוני?מדדת לפי מחשב או ידני?

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם

כמה שילמת?

פורסם

תודה,לכמה זמן החזיק התיקון?

• תוכן חדש...