Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

לאחרונה אני חווה באוטו שבנדון ירידת טורים בעמידה בהילוך D לסביבות 600 סל"ד מה שגורם לאוטו לרעוד במקצת.

כמו כן בעת העברה ל P ישנה ירידה ל500 סל"ד לשנייה ואז עלייה בחזרה לאיזור ה650.

אני מעוניין לבצע ניקויי שטחי לבית המצערת כלומר פירוק השרוול המוביל לבית המצערת וניקוי הפרפר עצמו ואת בית המצערת באמצעות מטלית ספוגה בממיס שומנים.

האם מישהו מחברי הפורום ביצע כזאת פעולה בלאנסר קאסיק בעבר ?

על פניו הפעולה נראית פשוטה ואני מתייעץ לפני כדי לא להסתבך.

אשמח לתגובות מכאלו שביצעו זאת / יודעים איך.

תודה

לנסר 2007

פורסם

גם לי יש בעיה כזו באוטו אומנם פיגו ולא מיצובישי אבל מעניין לדעת מה גורם להעברת הילוכים לנפילה בסלד, גם אצלי כשאני מעביר מ-d ל- p יש נפילת סלד שלפעמים נגמרת בכחבוי מוחלט של הרכב רק מההעברה עצמה.

היה נחמד לדעת מה הקשר בין השניים ומה יכול לפתור את זה.

אני פחות חושד בבית מצערת מלוכלך אצלי כי בסרק ובשאר המצבים הסלד נשמר בצורה מעולה ואין שום בעיות.

פורסם

אז הייתי אתמול במוסך ( לא מורשה אבל לא חאפר ) והוא אמר לי שניקויי בית מצערת של לנסר עלול להרוס אותה ברוב המקרים כי גלגלי השיניים עדינים לספריי הניקויי ורק אם האוטו ממש מגיע למצב שהוא נכבה , אז לקחת את הסיכון ולבצע ניקויי .

הוא אמר שמצערת עדינה זה מחלה של לנסרים

ממנו הבנתי שאם הוא מפרק אותה יש סיכויי גדול שהיא גם תהרס.

לנסר 2007

פורסם

מה שצריך לנקות זה לא את הפרפר אלה את הרכיבים העדינים כמו המנוע צעדים או השסתום שלו וכל מה שקשור בזה פרפר נקי זה נטו פסיכולוגי. פעולה של ניקוי מבחוץ לא רק שלא תשפר כלום אלה תגרום לכל הלכלוך מהפרפר לחלחל לתוך שאר הרכיבים ולסתום אותם סופית . בצע פירוק כמו שצריך ע"י הוצאת המצערת מהרכב ופירוק איטי ועדין . או חפש מצערת מפירוק .

פורסם

חשוב לציין שברכב זה מותקנת מצערת חשמלית ולא מכאנית כך שאין ברכב "מנוע צעדים" ,

המצערת נפתחת ונסגרת חשמלית לבד ללא הוראה של הנהג בסרק כדי לשמור על טורים קבועים

לנסר 2007

פורסם

אז לאחר שוטטות בפורום וצפייה בסרטונים ביוטיוב , החלטתי לבצע ניקויי בסיסי של המצערת וזאת לאחר 2 בעיות עיקריות : סלד במצב D עומד על 600 לערך ומרגישים רעידות בהגה ובעת מעבר להילוך P מחוג הסלד יורד לכיוון ה500 למשך 2 שניות מתחילות רעידות כאלו שמרגיש שהרכב עומד להיכבות.

שיחררתי את הבורג של הצינור המתחבר אל המצערת , שלפתי את הצינור וחשפתי את המצערת עצמה.

לקחתי אציטון שפכתי קצת על מטלית בד והתחלתי בניקויי , ראשית של פנים הכניסה למצערת את דלת הכניסה עצמה ובעזרת פתיחה של המצערת גם בתוך המצערת ואת פנים הדלת ( פרפר ).

סגרתי חזרה והנעתי את הרכב , עשיתי סיבוב קצר של 10 דקות והבעיות נפתרו כליל גם הסלד יציב בD וגם ב P סביב 750 , אבל אני חייב להתחכם ולכן גם קראתי שרצוי לאפס את מחשב המצערת ולכן ניתקתי את המצבר ל5 דקות ולאחר מכן עמדתי בכל ההילוכים עם הרגל על דוושת הבלם למשך חצי דקה ( עבדתי על פי הוראות שקראתי מס' פעמים פה בפורום).

לאחר מכן הכל היה רגיל רק שאלא מה בעמידה בהילוך D הטורים הם בערך 650 ויש רעידות קלות ואני מדגיש קלות מההגה.

השאלה שלי היא מהו הסלד הנורמלי בעת עמידה במקום בהילוך D רגל על הברקס.

דבר נוסף אני מרגיש שיפור משמעותי בזריזות הרכב תגובות חדות יותר בעיקר בהאצה מהמקום - האם הדבר טיבעי ?

לנסר 2007

פורסם
על פי היצרן סל"ד סרק תקין ברכב שלך הוא 750 פלוס מינוס 50

[ATTACH=CONFIG]407866[/ATTACH]

יגאל תודה!

אז אם ככה יש לי 2 שאלות : הראשונה האם ניתוק המצבר הוא זה שהחזיר את הסלד לאיזור הנמוך ?

ואם כן האם שווה לנתק אותו שוב?

והשנייה איך אני יודע בוודאות שהטורים עומדים על איזור ה650 הרי אין מספרים ומצאתי את עצמי בוהה כמה דקות בנסיון להבין עד כמה המחוג מעל ל500

לנסר 2007

פורסם
יגאל תודה!

אז אם ככה יש לי 2 שאלות : הראשונה האם ניתוק המצבר הוא זה שהחזיר את הסלד לאיזור הנמוך ?

ואם כן האם שווה לנתק אותו שוב?

והשנייה איך אני יודע בוודאות שהטורים עומדים על איזור ה650 הרי אין מספרים ומצאתי את עצמי בוהה כמה דקות בנסיון להבין עד כמה המחוג מעל ל500

חיבור קורא OBD יתן לך את המספר המדוייק.

אין סיבה שלא לנסות לנתק מצבר שוב

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
חיבור קורא OBD יתן לך את המספר המדוייק.

אין סיבה שלא לנסות לנתק מצבר שוב

ואיך אני משיג קורא OBD מלבד כמובן להיכנס למוסך ולשלם על התענוג....

עריכה אחרונה על ידי alon30111

לנסר 2007

• תוכן חדש...