Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא בוקי אבל שמתי לב שאם אתה עומד גם 5-10 דקות עם האוטו מבלי לנסוע, המנוע עובד על טמפרטורה נמוכה ולא מתחמם.

מנוע דיזל ביום קריר יכול לעבוד בסרק גם חצי שעה ולא יגע לטמפ' עבודה.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

עכשיו אני מבולבל לגמרי, חלקינו חושבים ככה וחלקינו אחרת.

האם יש מקור אמין שיכול להוכיח אחת ולתמיד את ההתלבטות?

טוב חקרתי קצת לגבי אטמוספריים,הגעתי למסכנה שלחקות יותר מכמה שניות זה מיותר מהסיבה הפשוטה שהשמן מוזרם למקומות הנחוצים מהר מאוד עניין של כמה שניות, מה שלא לעשות זה להגיע לטורים גבוהים בתחילת הנסיעה.

עריכה אחרונה על ידי TheBox
פורסם

אני ברכב מעדיף לחכות כמה שניות כי מיד אחרי ההנעה הטורים קצת גבוהים(כאילו אני לוחץ על הגז), ואני לא רוצה לשלב לD בטורים האילו.

פרט לסיבות כאילו אני לא חושב שיש צורך בזמן המתנה.

פורסם

למשאבת שמן מספיקה שניה כדי ליצור לחץ שמן,

שמן שמשתמשים בימינו הוא איכותי.

פעם במנועי קרברטור היו מחכים שהטמפ תהיה טמפ עבודה כדי שיהיה כוח לאוטו, עכשיו יש הזרקה ואין צורך.

בארצות קרות של מינוס 20,30,40 מחברים "משאבת חימום" שעובדת כל הזמן מהחשמל או שיש "סליל חימום" בקרטר שמחובר כל הזמן לחשמל חיצוני,

כמובן יש שמן מיוחד לעונת החורף.

לגבי בעיה,

נירה לי יש יניקה של אויר מצינור ואקום.

פורסם
למשאבת שמן מספיקה שניה כדי ליצור לחץ שמן, - משאבת שמן לא יוצרת לחץ שמן. לחץ שמן נוצר עקב התנגדות של חלקים במערכת השימון לזרימת השמן לדוגמא: מסנן,צנרת,כיפופים בצנרת,פני שטח הצנרת,זרימת השמן במעברים של הבלוק ועוד מספר גורמים.

שמן שמשתמשים בימינו הוא איכותי. - לא קשור.

פעם במנועי קרברטור היו מחכים שהטמפ תהיה טמפ עבודה כדי שיהיה כוח לאוטו, עכשיו יש הזרקה ואין צורך. - לא זכור לי דבר כזה. והיו לי כמה רכבים עם קרבורטורים לדוגמא: פיאט 127, גולף דור 1 וגם 2 והרשימה עוד ארוכה.

בארצות קרות של מינוס 20,30,40 מחברים "משאבת חימום" שעובדת כל הזמן מהחשמל או שיש "סליל חימום" בקרטר שמחובר כל הזמן לחשמל חיצוני,

כמובן יש שמן מיוחד לעונת החורף.

לגבי בעיה,

נירה לי יש יניקה של אויר מצינור ואקום.

בהצלחה.

איזה כייף לי :)

פורסם
אז עד שלא מגיעים לפחות ל70 מעלות (טמפ' עבודה זה 90, לא?) עדיף להימנע מכבישים מהירים?

לא. אפשר לנסוע גם על כביש מהיר, במהירות נורמאלית ולהאיץ אליה במתינות.

מרק - קרבורטור בהחלט עובד פחות טוב כשהוא קר. ולכן היו מסדרים להם כל מיני מנגנונים כמו יניקת אוויר חם מאיזור סעפת פליטה, חימום חשמלי ועוד על מנת להאיץ הגעה לטמפ' עבודה.

שלא לדבר על כך שכשצ'וק מופעל אוטו עם קרבורטור באמת לא סוחב מהסיבה הפשוטה של חסימת מסלול היניקה כמעט לגמרי על ידי פרפרית הצ'וק.

גם לזה היה "מעקף" בדגמים מסויימים: בזמן עבודה "על צ'וק" אם היו מאיצים בפול גז פרפרית הצ'ק הייתה נפתחת ומאפשרת כניסת אוויר חופשית.

למרות כל הנ"ל, גם ברכב עם קרבורטור לא נדרש חימום לפני נסיעה. מניעים ומתחילים להתגלגל במהירות מתונה. כך הקרבורטור והמנוע יגיעו לטמפ' עבודה מהר יותר שזה מה שאנו רוצים בסופו של דבר.

פורסם
ברכבים עם טורבו זה רצוי עד חובה.

טורבו במנוע בנזין זה דבר דפוק (אולי בדיזל זה שונה, לא יודע). נכון שזאת דרך יחסית זולה להעלות את הספק המנוע, אבל מנוע אטמוספרי בנפח נכון ומבנה נכון, תמיד יהיה עדיף על מנוע טורבו בעל אותו ההספק.

כמו שאמריקאים אומרים, there's no replacement for displacement.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מה שאני עושה בד"כ הוא:

מכניס מפתח, קוד.

פותח סוויץ', מחכה כמה שניות שכל הנורות בלוח השעונים נכבות ומשאבת הדלק תבנה לחץ.

מניע.

נותן לרכב לעבוד כמה שניות עד שאני חוגר וכו'.

מכניס הילוך ונוסע.

דואג לא לעבור את ה3000 סלד (אלא אם באמת צריך) ולא מתגרזן עם האוטו עד שהוא מגיע לטמפ' עבודה.

כמו שנאמר, אין מניעה לצאת לכביש מהיר או לנסוע ברכב בצורה רגילה מרגע ההנעה (כמה שניות), פשוט לנהוג רגוע ולא לאמץ את המנוע יותר מדי עד הגעתו לטמפ' עבודה.

פורסם

אני ממש בהלם מהרגלי הנהיגה שהתגלו בשרשור הזה :shock:

מה השלב הבא? אוברול למנוע ב 50,000 ק"מ? מכת גז לפני שמדוממים? רק 1,600 ומעלה כי פחות מזה לא עולה את הקסטל?

שמני מנוע מודרניים, על אחת הסינטטיים בעלי צמיגות "קרה" נמוכה (10, 5 ו 0) מספיק טובים להתנעות קרות, הן ברוסיה ובטח שבארץ. לחץ השמן נבנה תוך כמה שניות והמנוע מוכן לעבודה.

ומה הקשקוש הזה לגבי הטורבו?? ההמתנה של החצי דקה נעשית בחניית הרכב, המניפה צריכה להאט ולא להגיע למצב של הרעבת שמן בגלל דימום מנוע מוקדם מדי (וגם זה נפתר בחלק מהרכבים החדשים בדמות משאבת שמן חשמלית שעושה את זה בצורה אוטומטית).

מה שהבחור מעלי כתב זה בדיוק מה שצריך לעשות, כל חריגה מזה מוסיפה בלאי משמעותי למנוע. המתנה בסרק עם מנוע קר "עד שיתחמם" זה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות למנוע.

פותח השרשור, מומלץ בחום להימנע מההרגל שסיגלת לעצמך, זה פשוט אונס למנוע.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מרק - קרבורטור בהחלט עובד פחות טוב כשהוא קר. ולכן היו מסדרים להם כל מיני מנגנונים כמו יניקת אוויר חם מאיזור סעפת פליטה, חימום חשמלי ועוד על מנת להאיץ הגעה לטמפ' עבודה.

נכון. גם שהייתה לי פיאט 127 מנוע 903 סמ"ק עם צ'וק ידני לעולם לא המתנתי עם צ'וק משוך על-מנת לחמם את המנוע מניע ונוסע.

איזה כייף לי :)

פורסם
אני ממש בהלם מהרגלי הנהיגה שהתגלו בשרשור הזה :shock:

מה השלב הבא? אוברול למנוע ב 50,000 ק"מ? מכת גז לפני שמדוממים? רק 1,600 ומעלה כי פחות מזה לא עולה את הקסטל?

שמני מנוע מודרניים, על אחת הסינטטיים בעלי צמיגות "קרה" נמוכה (10, 5 ו 0) מספיק טובים להתנעות קרות, הן ברוסיה ובטח שבארץ. לחץ השמן נבנה תוך כמה שניות והמנוע מוכן לעבודה.

ומה הקשקוש הזה לגבי הטורבו?? ההמתנה של החצי דקה נעשית בחניית הרכב, המניפה צריכה להאט ולא להגיע למצב של הרעבת שמן בגלל דימום מנוע מוקדם מדי (וגם זה נפתר בחלק מהרכבים החדשים בדמות משאבת שמן חשמלית שעושה את זה בצורה אוטומטית).

מה שהבחור מעלי כתב זה בדיוק מה שצריך לעשות, כל חריגה מזה מוסיפה בלאי משמעותי למנוע. המתנה בסרק עם מנוע קר "עד שיתחמם" זה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות למנוע.

פותח השרשור, מומלץ בחום להימנע מההרגל שסיגלת לעצמך, זה פשוט אונס למנוע.

איתמר

האמת שהבחור שהגיב מעליך תיאר בדיוק מה שאני עושה.

פורסם
שלום,

ידוע כי כאשר מתניעים ממנוע קר לפני נסיעה מומלץ לחמם את הרכב לפחות דקה וחצי.

אני מעוניין לנסוע מהבית למכולת נסיעה של חצי קילומטר, במקום שאני בכל מקרה לא יכול לעבור את ה20 קמ"ש(רחוב צר עם סכנה לילדים),

ולכן למשך כל הנסיעה הזאת אני לא נוגע בדוושת גז.

השאלה שלי האם במקרה כזה יזיק שאני יתחיל לנסוע ישר אחרי התנעה בלי לחמם את המנוע.

אתה מחמם את המנוע במשך דקה וחצי. זה לא מה שמר הכי-קול תיאר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...