Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה מפריע לנו במוסכים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים,

אני עושה כתבה לתכנית הכלכלית עם לינוי בר גפן, ואני רוצה לגעת בנושא שכואב לרובנו - מוסכים, ובעיקר מוסכים מורשים.

זה לא סוד שמדובר בשיטה שיש בה ריכוזיות, מה שאומר מחירים גבוהים לצרכן בעת טיפולים ותיקונים.

מכירים את הנושא מקרוב?

בואו נדבר על זה.

פורסם

הבעיה זה לא המוסכים המורשים אלא אופן הפעולה של מוסכים בארץ.

כשאתה מכניס טלויזיה לתיקון אתה מבקש הצעת מחיר מדויקת לפני?

השלבים צריכים להיות קודם הכנסה של הרכב לבדיקה כללית (ממוחשבת + ויזואלית) ורק לאחר מכן מתן הצעות מחיר.

התהליך הזה יקטין את כל המקרים של "בטלפון אמרו 800 ש"ח טיפול ופתאום המחיר קפץ ל-3000 ש"ח אז המוסך קרע אותי".

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

איך שאני רואה את הדברים:

מחירים

מחירי החלפים שערוריתיים.

מחיר שעת עבודה מתקבל על הדעת, אך הבעיה היא כאשר חישוב מספר שעות עבודה הוא "בערך" וכמובן נוטה להרבה מעבר לזמן שעבדו על הרכב בפועל.

חוסר מקצועיות או העדר מוטיבציה

כpetrol head כאשר אני מגיע למוסך, אחרי שיחה לא ארוכה אני מקבל את חותמת "הפדנט" ובעקבותיה: במוסכים מסוימים אני אקבל יחס של נודניק ואצא בהרגשה של פראייר, ובמוסכים אחרים ידאגו לתת לי תעריף "פדנט".

מעטים המוסכים שכן מעריכים ומבינים לליבם של petrol heads , אך בעולם שרוב הלקוחות בו לא מעריכים עבודה טובה (הן מחוסר הבנה והן מהרצון לחסוך...) קשה מאוד לתחזק מוטיבציה כאיש מקצוע.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

אני רוצה להוסיף עניין אחר: שימוש בז'רגון מקצועי כשמדברים אל בנאדם "רגיל". יש הרבה אנשים שלא בקיאים במונחים השונים וכשהמוסכניק מנסה להסביר להם את הבעיה, הם חושבים שהוא מקשקש להם בשכל כדי לתקוע להם מחיר. לומר ש"הקראנק נתקע בפלאנצ'ה של הגוז'ון" (סתם זורק דברים) זה אחלה, אבל בשביל המון אנשים זה סינית.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

איך זוגתי שתחיה אומרת ,מוסך זה כמו רופא כל אחד והדעה שלו. אבל את האלמנט תקבל משניהם.

אבל מה שבכי מעצבן זו רמת השירות , כאילו עושים לך טובה .אני F*** משלם לך על השירות .

הם מפחדים שנסגיר סודות מדינה ,אני לפעמים מתבייש לשואל שאלה פשוטה ואז לראות אותם נעים בחוסר נוחות כשהם עונים.

דוגמה מהשבוע ,החלפתי זוג בולמים קדמיים שנזלו.

אני אומר למכונאי לפני שאתה מרכיב את הבולם החדש תלחץ על הבוכנה פעם או פעמיים עד הסוף לשחרר אוויר ולבדוק תקינות .

מנהל העבודה ישר קפץ ואמר הוא יודע מה הוא עושה(המכונאי).

דרשתי שוב הוא אכן עשה זאת.

פורסם

הבעיה היא לא מוסכים ולא בעלי המקצוע.

הבעיה היא האנשים (הלקוחות), באים וזורקים את הרכב במוסך בדרך כלל מורשה וממשיכים לדרכם, חוזרים בסוף יום לקחת את הרכב משלמים 500 שקל על החלפת שמן וסנן (פילטר).

המוסכים מורשים הגיעו למצב הזה כי אנחנו הבאנו אותם לשם, תתארו לכם שבמקום לזלזל ברכב שלכם ו"לזרוק אותו במוסך" אתם לוקחים חצי יום חופש ונוסעים למוסך המורשה לטיפול תקופתי "רגיל" ופשוט.

ליפני מסירת הרכב אתם שואלים כמה יעלה לי הטיפול, ופה נניח קיבלתם הצעה מסודרת:

100 שקלים סנן אוויר

127 שקלים סנן שמן מנוע

132 שקלים 4 ליטר שמן מנוע

141 שקלים עבודה.

סה'כ 500 שקלים.

עכשיו במקום לשלם תגידו תודה רבה אבל יקר לי, תסתובבו ותלכו.

תסעו לעוד מוסך הפעם מורשה משרד התחבורה, מוסך "רגיל" ותקבלו הצערת מחיר, וכך הלאה עד שהמחיר יראה לכם סביר.

בסופו של דבר זה יצור כדור שלג של תחרות לזכות בלקוחות והמוסכים יהיו חייבים להוריד מחירים בשביל להביא אותנו אליהם, הישראלי הממוצע אוהב את הדרך הקלה להגיע למורשה לזרוק וללכת.

אם לא נשנה גישה נמשיך לשלם ולבכות!

טיפול תקופתי "רגיל" (שמנים פילטרים) אמור לעלות 300 שקלים כולל עבודה ומע'מ גג! מי שמשלם יותר פשוט עצלן מדי.

פורסם

זה לא כזה פשוט.

האם בכל המקומות יציעו לך בדיוק אותם רכיבים/שמנים?

מה המרחק בין המוסכים, בסוף תוציא על הדלק יותר ממה שתחסוך, כמה כבר יהיה ההפרש?

ומה אם האמינות?

לוקחים חצי יום חופש... כמה עלה לך החצי יום חופש?

פורסם

אם נעזוב לרגע את עניין הלקוחות, חלק מהבעייתיות של המוסכים המורשים מגיעה דווקא מהיצרנים אשר מחייבים את המוסך לעמוד בסטנדרטים של סדר ונקיון, שילוט, פרסום, גודל המוסך, פינת אירוח ללקוחות וכו'. זה בתוספת חלפים יקרים ומיסים לרוב מנפחים את המחיר שמגולגל כולו על הלקוח.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני בעל רכב כבר המון שנים ורכב חדש ראשון קניתי בשנת 1982.

אני שמח לבשר לאומה שחלה קפיצה של ממש ברמת המוסכים המורשים בעיקר בגלל היצרנים שמחייבים אותם לעבוד בתקנים מסויימים שכוללים גם את המוסך ונקיונו. (איתמר, זאת לא "בעייתיות". זה דווקא בסדר גמור).

לREDROSE שהציע בדיקה קודם, זה טוב למי שיש לו זמן לחכות ואל תשכח שכולם באים בשבע וחצי ואז תחכה עד אחרי שכל אלה שלפניך ייבדקו. לכן לי אין בעיה לקבל הצעת מחיר משוערת ואחר כך בטלפון כי קודם כל צריך לטפל באוטו. אז אם יש לך מוסך שאתה סומך עליו אז אתה סומך עליו בכל.

אני תמיד מתקן במוסכים מורשים בגלל זה.

הבעיה של החלפים המקוריים היא קיימת וכואבת. ההשערה שלי היא שהם מחוייבים לייצרן (המורשים) אבל שוב, זה מחיר שאני מוכן לשלם כחלק מתחזוקה טובה יותר של הרכב.

סיפרתי כאן בעבר על מוסך "אוטורן" שנתן לי הצעת מחיר משוערת ובסוף גבה פחות מהמינימום של ה"משוער" ושל מוסך "עד" גם כן ברעננה שגילה טעות בהתחשבנות (שמו שמן מנוע נכון אבל בטעות חייבו על שמן אחר) ומבלי שיכולתי לגלות את הטעות הם צילצלו בערב והחזירו לי את הכסף.

צדיקים בסדום? לא חושב כי נראה לי שתודעת השירות כיום היא גבוהה יותר.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

הבעיה הכי מעצבנת היא שכל טמבל שאבא שלו לימד אותו לחזק תושבת מנוע עם דבק סלוטייפ, פתאום נהיה מוסכניק, במיוחד בצפון...

90% מהם אפילו לא למדו את התחום במכללה כלשהי...

זה ישמע קצת דפוק לחלק ממכם ש"מה מוסכניק צריך מכללה, זה מוסכניק", זה לא רק המקצועיות, זה הסכנה שאחר כך הרכבים האלה עולים על הכביש.

פורסם

מה מפריע לנו? חוסר מקצועיות ומחירים.

מוסך מורשה סקודה בחיפה - חוסר מקצועיות:

1. שרטו לי את הג'אנטים כי לא ידעו שלברגים יש פותחן - ורצו להוציא אותם עם מברג.

2. דפקו לי את ההברגה של בורג ריקון שמן מנוע ולא אמרו + דחפו שם שייבה עבה פי 2 כדי שהבורג לא ייצא.

3. בעיה קוסמטית במסגרת האחריות - לא רצו לטפל (טיפלו לאחר ויכוחים בקול רם ואיומים בתביעה).

מחירים:

כל פעם לאחר טיפול מתקשרים לשאול איך היה הטיפול, כל פעם אמרתי שהמחיר יקר! מאוד! ובכל שנה המחיר עולה עוד (יש קבלות). כאילו - אז בשביל מה אתם מתקשרים?

פורסם

תחושת חוסר האונים והידע.

ברור שלא כל אחד מבין הכל בכל תחום, אבל במוסכים בולט במיוחד.

זה, יחד עם זה׳רגון המקצועי שהוזכר כבר, בשילוב המחירים.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
הבעיה הכי מעצבנת היא שכל טמבל שאבא שלו לימד אותו לחזק תושבת מנוע עם דבק סלוטייפ, פתאום נהיה מוסכניק, במיוחד בצפון...

90% מהם אפילו לא למדו את התחום במכללה כלשהי...

זה ישמע קצת דפוק לחלק ממכם ש"מה מוסכניק צריך מכללה, זה מוסכניק", זה לא רק המקצועיות, זה הסכנה שאחר כך הרכבים האלה עולים על הכביש.

אתה צודק, אבל האמת שהיא שיש להם ידיים טובות, עובדים כמו חמורים תמורת שכר לא משהו ובגלל זה הם הרוב במקצוע אם דיברנו על אותו הדבר.

אני למדתי במכללה את המקצוע מעשי ותיאורטי, נכון שכל מה שלמדתי אתה רואה במציאות גם אבל ממש ממש לא עוזר בכלום, פתאום הכל שונה, הכל מסובך, הכל בתוך האוטו, אז אתה יכול ללמוד עד מחר אבל הלימודים באמת הם בשטח.

3 מוסכים שעבדתי, לא התעניינו בכלל בתעודה שלי.

• תוכן חדש...