Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

אני מחזיק ברכב שלי (קיה פורטה 2010) כבר שנה ו3 חודשים שבמהלכן עברתי כבר מעל 35 אלף קילומטר ועשיתי 2 טיפולים. טיפול אחד גדול ואחד קטן+טסט והחלפת צמיגים.

אני תוהה לעצמי כמה זמן מחזיקות רפידות בלם קדמיות,כי הרי במהלך ה35 אלף לא החלפתי ואולי רק החליפו אותן באוטו סנטר בטיפול 75 אלף (עכשיו 113 אלף,קניתי ב78 אלף ק''מ).

רפידות בלם אחוריות הוחלפו ב90 אלף קילומטר אבל הקדמיות כבר לדעתי בנות 40 אלף קילומטר. אני בולם פחות מהממוצע כי אני אוהב לבלום בעזרת המנוע ולחשב מרחק עצירה כדי לבלם כמה שפחות בשימוש הבלמים.

האם יש לי סיבה לדאגה לגבי הרפידות הקדמיות? הטיפול הבא רק עוד 12 אלף ק''מ.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

תלוי מסגנון נסיעה ותוואי. בעיקרון זה אינדיבידואלי. יש כאלה שאצלם הרפידות מחזירות 75K+ ויש כאלה שמבשלים את הרפידות תוך 15K ופחות.

במישור עם נהג רגוע שמתכנן את הנסיעה לפי תוואי ומצב התנועה, הרפידות מחזיקות המון. לאומת נהג עצבני שכל הזמן נוסע גז ברקס ומבשל רפידות בירידות - הרפידות מחזיקות מעט מאוד זמן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אוקי,תודה.

עם סגנון הנהיגה שלי 40 אלף זה סבבה אני מבין והיד עוד נטויה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אוסיף ואומר שמעבר לשליטת הנהג גם לסוג ודגם הרכב יש השפעה על שחיקת הרפידות. ישנם רכבים אשר מצריכים החלפות רפידות תכופות גם אם הנהג נוהג רגוע. יש משקל לאופן תכנון מערכת הבלימה והרכב החומרים ברפידות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא, אין לך מה לדאוג,

אני למשל נכנסתי לטיפול שלישי עם הקליאו, יש לי 42 אלף ק"מ, והרכב עדיין עם ברקסים מקוריים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לא, אין לך מה לדאוג,

מאיפה אתה יודע באיזה מצב הוא קנה את הרפידות?

פות"ש כרגע כולם פה עובדים על עיוור, מהנתונים שנתת לא ניתן להסיק אפילו ניחוש מושכל.

למען הבטיחות שלך והשקט הנפשי, קח כמה דקות, תוריד גלגל, תעיף מבט בוחן בעובי הרפידות ואז תהיה לך איזושהי נקודת ייחוס.

עד אז, בדומה לחתול של שרדינגר, הרפידות שלך חדשות לגמרי ובלויות לחלוטין בו זמנית :)

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם
מאיפה אתה יודע באיזה מצב הוא קנה את הרפידות?

פות"ש כרגע כולם פה עובדים על עיוור, מהנתונים שנתת לא ניתן להסיק אפילו ניחוש מושכל.

למען הבטיחות שלך והשקט הנפשי, קח כמה דקות, תוריד גלגל, תעיף מבט בוחן בעובי הרפידות ואז תהיה לך איזושהי נקודת ייחוס.

עד אז, בדומה לחתול של שרדינגר, הרפידות שלך חדשות לגמרי ובלויות לחלוטין בו זמנית :)

שני גלגלים קדמיים, ולבחון את הרפידות משני הצדדים של כל צלחת.

רפידות אחוריות נשחקות הרבה פחות מהקדמיות, והן פחות משמעותיות בבלימה אבל גם צריכות להיות תקינות.

חוץ מזה: גם בחלק מהירידות לא חייבים לשחוק רפידות (בנהיגה נכונה).

• תוכן חדש...