Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נשואים + מינוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
amir74

"אתה רוצה"

אני לא רוצה כלום. אני רק מציג עובדות שלפיהן "בעלי ההון" משלמים 90 ממיסי המדינה (וכשאני אומר בעלי הון, אני ממש לא מתכוון רק למנכ"ל של חברת החשמל, אלה עשירונים 8, 9 ו 10. ראה קישור שצירפתי).

בעלי הון הם בעלי החברות הגדולות במשק ולא השכירים גם אם הם ממוקמים בעשירון 10 מבחינת הכנסה. בעלי החברות שמעוניינים להרוויח כל שקל שהם יכולים מביאים את המשק למצב כזה שבו אנשים לא יכולים להתפרנס בכבוד.

ראיתי את הקישור שצירפת ואני חוזר שוב על מה שרשמתי. אנשים לא מרוויחים מספיק בשביל לשלם על דיור ואוכל מכיוון שהמשכורות היום הם משכורות רעב גם לאנשים עם תארים. בקישור שצירפת בעמוד 3 מופיע המשפט הבא "ההכנסה שמעליה ישלם הנישום מס הכנסה נקראת סף המס. בשנת 2009 היו %51.2 מהיחידים מתחת לסף המס לאחר זיכויים וניכויים". מעל חצי מהעובדים במשק לא משלמים מס הכנסה כי הם לא מרוויחים מספיק וזה נכון ל-2009 אני מאמין שהמגמה מחמירה והנתונים היום קשים יותר.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 194
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

amir74

מה הנקודה שלך?

אני סך הכל הזכרתי ל agent_amos שאותם אנשים שהוא רוצה להטיל עליהם יותר מס, הם בעצם אלה ש"תורמים" הכי הרבה מבחינת מיסים. ככה ש"בוא נטיל מס על החזירים הקפיטליסטים שקורעים אחד את השני על כל שקל" זה לא פתרון.

פורסם

הפתרון הוא להתחיל לגבות מיסים על ההון השחור והכלכלה השחורה שכולנו נותנים לזה יד מדי יום בביקור של האינסטלטור

עם קבלה בלי קבלה.

כמדומנ י שאחד מעשירי העולם וורן באפט אמר בסוגיה הזו שהמזכירה שלו משלמת יותר מיסים ממנו, הכל בזכות עורכי דין ורואי חשבון שכל עיסוקם היצירתי הוא למצוא את הדרכים החוקייות איך לא לשלם מיסים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לטענתך אלה שתורמים הכי הרבה מבחינת מס הם העשירונים העליונים נכון ?

אני לא חושב שצריך להטיל עליהם יותר מס. אני חושב שצריך להחזיר את המשק למצב שבו גם מהעשירונים 5 מטה יהיה ניתן לקחת מס כלומר שישתכרו יותר כסף. צריך להגדיל את המיסוי ולסגור את פרצות המיסוי של חברות הענק.

גוגל לדוגמא לא משלמת מיסים על פעילותה בישראל. http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3603019,00.html

זה נראה לך מצב תקין ?

שוורן באפט אומר שהמזכירה שלו משלמת יותר מיסים ממנו (באחוזים כמובן).

http://www.themarker.com/wallstreet/1.1627125

זה נראה לך מצב תקין ?

עריכה: ישה הקדים אותי בדקה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

ישה

לא רואה איך אפשר לפקח על כלכלה שחורה. אתה רוצה שיגבו עליה מס, מצד שני אני, ואתה והוא שותפים לכך שהיא קיימת. אז בפועל מקור הבעיה היא לא האינסטלטור שגובה בלי קבלה, אלה הלקוח שיודע שהוא יכול לשלם בלי קבלה.

וזה מביא אותי לנקודה השניה, אתה אומר שיש עורכי דין ורואי חשבון שכל המטרה שלהם היא לגרום לווארן באפט (או כל אדם אחר בעל הון) לא לשלם מיסים. ומה עם האזרח הפשוט? כלכלה שחורה היא תוצר של אזרחים פשוטים, דרכים "לרמות" את מס ההכנסה, ביטוח הלאומי ובכלל לדפוק את כל העולם רק בשביל חסוך שקל תשעים. מי עושה את זה? ווארן באפט? או כולם?

מה שמעצבן אותי שכולם צועקים פה שבעלי הון הם שקרנים וגנבים כי יש להם עורכי דין ורואי חשבון שדואגים שהם ישלמו כמה שפחות מס, כאשר כל אחד פה מחפש דרכים לרמות את הביטוח, את הסופר וכל אחד אחר סביבו בשביל לחסוך שקל פה ושקל שם, אבל כשאחרים עושים את זה אז "הם גנבים ורמאים". אז לא הבעיה היא לא עורכי הדין של ווארן באפט.

amir74

טוב לדעת שאתה לא חושב שצריך להטיל עליהם יותר מס. התגובה שלי, התייחסה דווקא למי שכן אמר זאת.

קל מאוד להיטפל לגוגל כי היא חברה גדולה וכשהיא לא משלמת מס זה יכול להיסתכם במיליונים וזה נוצץ בעין לכולם מאשר ה 134ש"ח שההוא לא שילם לאינסטלטור כי אמר "בלי קבלה בבקשה". ומה עם האזרח הפשוט, שמשלם בלי קבלה העיקר לא לשלם מע"מ? זה לדעתך מצב תקין? או שהוא יותר תקין מגוגל שלא משלמת מס, כי לאזרח הפשוט אין כסף לשלם לאינסטלטור אז הוא חוסך במע"מ, וגוגל לעומת זאת שוחה במיליונים אז מה הבעיה שלה לשלם מיסים? ואם כן, אז איך אתה מגדיר מה זה "יותר תקין" ומה זה "פחות תקין", ולמה בכלל יש רמות של "תקין"?

פורסם

מבחינה חוקית מי שישלם על עסקה בשחור זה האינסטלטור ולא הלקוח.

מבחינה חוקית גם אם הלקוח הציע לו לשלם בלי חשבונית (לא קבלה, קבלה לא מעניינת, חשבונית מס מעניינת) הוא צריך להוציא חשבונית מס (אח"כ יכול לנגב איתה את החריץ).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

m3x7r3m3

תודה על התיקון.

בכל מקרה, אינסטלטור שעובד "גם וגם", מחוייב להוציא חשבונית מס אם הלקוח לא "ביקש" אחרת. ככה שאם הוא לא מוציא חשבונית מס לפי בקשת הלקוח, הוא אומנם עובר על החוק, אבל האשמים בכלכלה שחורה הם לא רק האינסטלטורים, אלה הלקוחות שיודעים שהם יכולים לא לשלם מע"מ.

פורסם

בקצב הזה אנחנו מתקדמים בצעדי ענק להחזרת ה"דייר" שזכור לכולם משנות ה60 וה70, ולהתעצמות השוק השחור. אנחנו לא בכיוון של התעצמות אלא החלשות, החלשות כלכלית מביאה איתה החלשות מוסרית, וחינוך ותרבות קלוקלים.

התענוג שמוביל אותך

פורסם (נערך)
m3x7r3m3

תודה על התיקון.

בכל מקרה, אינסטלטור שעובד "גם וגם", מחוייב להוציא חשבונית מס אם הלקוח לא "ביקש" אחרת. ככה שאם הוא לא מוציא חשבונית מס לפי בקשת הלקוח, הוא אומנם עובר על החוק, אבל האשמים בכלכלה שחורה הם לא רק האינסטלטורים, אלה הלקוחות שיודעים שהם יכולים לא לשלם מע"מ.

זה בדיוק ההבדל בין אחריות לאשמה.

האשמה על שני הצדדים, האחריות על בעל העסק בלבד.

או במילים אחרות - יקבל האינסטלטור לקוח סמוי מרשות המיסים, יאפשר לו לשלם בלי קבלה (אפילו שהבקשה של הלקוח), לא יוציא חשבונית, יזומן לרשות המיסים, יקבל פסילת ספרים של 7 שנים אחורה, וקנס עסיסי ויפה

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

רובינו הרי לא מתוחכמים

כאשר אנחנו אומרים בלי חשבונית ובעל המקצוע מוריד לנו את ה18% אנחנו מרוצים אבל אם תגידו לו רגע הרי גם מס הכנסה אתה לא משלם על ההכנסה הזו תוריד לי עוד 10% לפחות . מה אז.

מה יקרה אם נבטל את המע"מ על כל המוצרים ?

מס עקיף על מ וצר הוא מס רגרסיבי כלומר העשיר משלם כאחוז מהכנסתו הרבה פחות מהעני. למה?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

agent_amos

חינוך ותרבות מגיעים מהבית, יש אנשים מאוד מתורבתים ממעמדים נמוכים, ויש אנשים חרא ממעמדים עליונים. כל השאר זה נבואות סטייל סוף העולם. כל שנה אותו דבר.

m3x7r3m3

שוב אני מסכים. המילה שחיפשתי היא אשמה.

ישה

"

כאשר אנחנו אומרים בלי חשבונית ובעל המקצוע מוריד לנו את ה18% אנחנו מרוצים"

וכאשר אותו דבר עושה ווארן באפט או גוגל, כולם פתאום צועקים "צדק חברתי" "גנבים". וזה בדיוק הבעיה.

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם

כתבת אשמה וכתבת נכון, הוספתי את האחריות כדי לחדד שבלי קשר לאשמה יש לאינסטלטור בעיות נוספות וקשות הרבה יותר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
ספייר, נניח שלא למדת בבית ספר ואתה עובד כמחלק סחורה בתנובה או במחלקת רהיטים כמוכרן, ואשתך ילדה תינוק, היא לא הפנתר הורוד נכון? לא תגיד לה אחרי לידה, יאללה יא כלבה אין כסף לכי תעבדי, ויש לכם רק את המשכורת שלך בינתיים, מה תעשה לא תחיה? . כן יש אנשים שבישראל 2014 קורעים את התחת רואים כוכבים, ומרוויחים 6,500 או 6,000 אחרי מיסים. חבר'ה תתעוררו רוב המדינה מרוויחה משכורות רעב, כמה אתם חושבים שאנשים במפעל של אסם או מגבות ערד או שום דורות מרוויחים? 15 אלף פלוס מאזדה ליסינג?

ריידן, שישלמו יותר, שיפסיקו למכור את המדינה בשני שקלים לכל מיני עסקנים וטייקונים, ובעיקר הגיע הזמן לסדר בחברות הציבוריות, סוף למדינת הנפוטיזם, סוף לטמטום, וסוף לשחיתות. אלו לא סיסמאות מי שמכיר את הנפשות הפועלות מספיק שיקרא קצת על מעלליהן כדי להבין איפה והיכן הוא נמצא.

בצרפת ניסו את הפטנט הזה ונחש כמה עמוק הבור שהם נכנסו אליו.

כדאי גם לזכור שאלמלא המענקים וההטבות שחברות כמו גוגל מקבלות כאן הן היו פותחות מפעלים במקומות אחרים. עדיף שחסרה כלשהי תשלם פחות מס אבל שלאנשים תהיה עבודה.

הסיפור עם המע״מ מראה בדיוק מה קורה כשאנשים סבורים שיחס מס:תמורה אינו הוגן. אפשר לזעוק כמה שרוצים אבל אנשים עדיין ינסו לקמבן כי המס גבוה מדי. הדרך היחידה לטפל בעניין היא להתחיל לגבות מכל מיני מגזרים שלא משלמים מיסים כי אין לממשלה רצון להתעסק איתם ומשום שהרבה אנשים מקבלים זכויות ללא חובות. כרטיס כניסה לבט״ל צריך להיות תמורה מסויימת לחברה אחרת מדוע שהחברה תרצה לדאוג ליחיד כלשהו? אדם שלא שירת בצבא/שירות לאומי לא צריך לקבל שום תמיכה מהמדינה. כמו שנאמר: ״ יתנו-יקבלו; לא יתנו-לא יקבלו״. כ״כ צריכה להיות הגבלה על הטבות שבנאדם מסוגל למשוך מהמדינה (כמו בגין נישואים לכמה נשים).

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
בקצב הזה אנחנו מתקדמים בצעדי ענק להחזרת ה"דייר" שזכור לכולם משנות ה60 וה70, ולהתעצמות השוק השחור. אנחנו לא בכיוון של התעצמות אלא החלשות, החלשות כלכלית מביאה איתה החלשות מוסרית, וחינוך ותרבות קלוקלים.

העלת חיוך על פני - "דייר".

ולמי שלא הבין, אני משער שהסוכן עמוס מתכוון לסוגים של "פארוק" (תסגור את התריס) שמופיעים לכם בבית פתאום.

האמת היא, שלטעמי הדייר כבר עדיף על המצב בו אנו נמצאים היום:

5 צעירים חולקים דירת 4 חדרים בשכירות של 2,500 ש"ח כל אחד.

12 מהגרי עבודה בדירת 3 חדרים בשכונת התקווה.

שתי משפחות בבית אחד שהעמידו בו כמה מחיצות גבס, עם מטבח מאולתר במקלחת.

כל אלו דוגמאות אמיתיות ונכונות לישראל של העשור האחרון, לא רק התקופה האחרונה.

פתאום דייר לא נראה כמו רעיון כל כך גרוע...

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם

כשיעיפו את כל המהגרי עבודה הלא חוקיים מפה (שמספרם מוערך בלמעלה מ-100 אלף!), הרבה דירות יתפנו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...