Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נשואים + מינוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בעיקרון אני נוטה יותר לכיוון דעתו של חן פרחי, אבל אני חושב שכולכם טועים.

כמו ברוב הוויכוחים פה בארץ (ירידה, יוקר מחייה , וכו') אי אפשר לעשות הכללות, ברור שאנשים בעשירונים הנמוכים ייתקשו לחיות כיוון שאין להם את השומנים אותם הם יכולים לקצץ בעת הצורך, זה היה נכון תמיד.

הבעיה היא שכיום נוצרו פערים מאוד גדולים באוכלוסיה, העניים נשארו עניים, המבוססים (כמוני וכמו חן ) המשיכו למעלה ומעמד הביניים פשוט התפצל בין שתי הקבוצות.

החזקים משכו את המחירים ואת רמת החיים למעלה (בעיקר דיור) והעניים פשוט התדרדרו למצב בלתי אפשרי.

ולגבי הכתבה, הביאו לנו כאן באמת אוסף דוגמאות לא מוצלח (איך תמיד הם עושים את זה!?) אנשים שמרווחים שכר סביר אבל מתוך התנהלות קלוקלת נכנסים לצרות.

מזכיר קצת את הכתבה על העשירונים עם הבחור שמרוויח 45,000 ולא יכול לקנות דירה. ועוד אנשים מסיקים מזה שאם הוא לא מצליח אז להם כבר ממש יש תירוץ טוב.

מי שנקרא אצלך "חזק" זה לא מעמד הביניים, זה מעמד הביניים בערך כמו ריקי כהן ובעלה מההיי טק.

מעמד הביניים זה עשירונים 4-7.

raiden

התגובה שלך קצת בריחה מהדיון, אם אתה חושב שאני טועה - אמור נא במה ותן דוגמה, אם הבנת שאני צודק תכתוב זאת.

אבל להגיד "אוקיי סבבה הבנתי" לא מובן מה הבנת?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 194
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

m3x7r3m3

נכון, אני יוצא מהדיון. הדיון גוזל זמן רב ממני, ובמילא אף אחד לא ישנה את דעתו. רציתי להציג נקודה אחרת שלא בהכל אשמה הממשלה ו"החזירים" שלוקחים לעצמם מיליונים, כמו שנהוג לחשוב פה, ושגם לציבור יש חלק באשמה. אבל אף אחד לא לא מוכן לשקול את הדעה הזאתי.

אני לא יכול להגיד שאני מסכים איתך, כי אני לא. יש דברים שאתה אומר והם נכונים, ואיתם אני מסכים, לדוגמא שמחירי הדירות עלו בצורה לא ריאלית ושמקום מגורים הינו צרוך בסיסי של כל אדם. לעומת זאת אני לא מסכים עם הדעה שלכל אחד מגיעה דירה משלו, שכירות היא גם אופציה והיא ממש ממש לא זריקת כסף לפח (ולעומת מחירי הדירות, מחירי השכירות לא עלו באותן האחוזים, ואני מתבסס על נתונים של המשפחה שלנו).

על מנת להסכים איתך במלואו, או לסתור את דעתך, אני צריך להקדיש זמן ולהתחיל להוציא נתונים ולעשות חישובים, זמן שאין לי כרגע.

יום טוב.

פורסם

תמיד לציבור יש חלק באשמה, חלק לא קטן מזה בזה שהגיעו לכנסת אותם אנשים, עם אותם מקורבים.

אני לא כתבתי (ואני לא חושב) שלכל אחד מגיעה דירה בבעלות משלו (גם המדינה לא, אחרת לא היה "עמידר"), אבל אני לא חושב שלהגיד שליותר מ-50% מהאזרחים לא תהיה לעולם אופציה לדירה משלהם לא נכונה, ולהגיד שחוץ מאותם 50%, עוד 30% צריכים לחסוך מינימום שנה של שתי משכורות (כלומר 250K של הון עצמי למשכנתא, לחלק ל-21K שזה הרף העליון של עשירון 8 יוצא 12 חודשים) - שזה כמובן לא ריאלי, כי הם צריכים לשלם על דיור ועל אוכל ועל חשמל וכו', הם לא חיים על 0 שקל לחודש, רק בשביל לקבל אפשרות לקחת משכנתא (בשביל דירה של מיליון שקל כן? לא משהו Fancy), זה טיפשי.

מחירי השכירות אמנם לא עלו במאות אחוזים, אלא רק בעשרות אחוזים, לא הופך את זה לפחות גרוע, זה עדיין משאבת כסף ברמה לא ריאלית.

ההבדל הוא ממוצרי צריכה, שאין לך ברירה אלא לשלם גם את העלייה הזאת כדי שיהיה לך מקום לגור.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מחירי השכירות אולי לא ממש עלו נומינלית אבל ריאלית כן. כיום לשכור דירה זה ממש לזרוק כסף לפח מה שלא היה נכון לפני 10-15 שנה כאשר הריבית היתה 5-6% ואני מדבר מנסיון של שתי התקופות.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

בפעם הבאה שאתם מסתכלים על הרכב החדש והנוצץ של השכן תבינו שיש סיכוי גדול מאוד שהוא בכלל לא שלו אלא של הבנק או חברת אשראי.

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3643638,00.html?ref=ynet

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

נו וזה מפתיע אותך ? חובות משקי הבית בישראל כבר הגיע ל- 425 מיליארד ש"ח.

תצרך לזה את העליה ברכישת רכבים השנה והגעת למסקנה לבד.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

בתור אחד שלא קונה כלום אם לא הרוויח את הכסף קודם, כן זה די מפתיע אותי. אני שוקל חריגה מהכלל הזה לטובת קניית רכב אספנות :-D.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

שלך בן 21 גר עם ההורים ללא רכב. לעומת זאת הרבה מהחברים שלי קנו רכב (חלקם אפילו חדש) ושוכרים דירה במרכז (הרבה בהרצליה).

לכן מהתבוננות באחרים זה לא מפתיע אותי, אני מכיר יותר מאחד שקנה את הרכב בהלוואה.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
חן,

אני אגיד לך את זה חד וחלק ובלי לסבך אותך, התאוריה שלך פשוט שגויה!

זה שאתה או אשתך מרוויחים היום פי שלוש מאשר לפני 15 שנה זה טבעי וטוב, אתם התמקצעתם, השכלתם, התקדמתם בתפקידים, באמת, בראבו.

השאלה היא אחרת לגמרי!!!

השאלה היא האם ילד בן 22 שהולך עכשיו לעבוד בדיוק באותה עבודה שאתה התחלת לעבוד בה לפני 15 שנה יקבל בדיוק את אותה משכורת שאתה קיבלת לפני 15 שנה (ואני יכול להגיד לך שכמעט בכל תחום זה המצב).

אז אם ב 15 השנים האלה יוקר המחיה קפץ פי שלוש, אז אתה, שהתקדמת עם הזמן, לא מרגיש בעומס של היוקר הזה (או מרגיש אותו בצורה חלקית), אבל אותו בחור שהולך היום ומוצא את אותה עבודה שאתה התחלת לפני 15 שנים והוא עדיין מקבל את אותם 6000 ש"ח, אז הוא פשוט בקושי רב, אולי, יכול להתקיים.

חן הוא באמת בחור על הכייפאק, אני מכיר אותו אישית, אבל אין סיכוי שתצליח לשנות את דעתו.

בכל שרשור בנושא הוא כותב שהסיבה לכל הבעיות הכלכליות של אזרחי ישראל היא בגלל שהם קונים אייפון וטסים לחול אחרי הצבא. הממשלה היא טלית שכולה תכלת.

לא הפנסיות התקציביות של שירות הביטחון (ודיייי דיי דיי, תפסיקו לז**ן תשכל עם אירן...).

לא הנמלים שמנוהלים ע"י עבריינים.

לא חברת החשמל שמפסידה מילארדים ולאף אחד לא אכפת.

לא חוסר יצירת היצא דיור (כי אף אחד לא באמת רוצה שיהיו פה דירות זולות - רק מקשקשים בשכל עם כל מני סיפורי לילה ולילה).

לא המס המוגזם על המכוניות וחוסר היעילות של התחבורה הציבורית (וגם המחיר הגבוה שלה, יחסית).

לא המחירים הגבוהים של פירות וירקות כתוצאה מאי פתיחת השוק ליבוא ויצירת תחרות.

לא החרדים שצריך להעיף אותם לכל הרוחות והופכים ליותר ויותר נטל.

לא ולא ולא...

הנה שורש כל הבעיות שלנו:

iphone-6-plus.jpg

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

תודה על המחמאות, באמת.

גם אם כל מה שרשמת נכון, וחלק לא מבוטל מהרשימה נכון, זה לא גורע במילימטר אחד מאחריותו של האדם למצבו הכלכלי.

הממשלה לא אמורה להוות בייביסיטר של האזרחים, ומי שעשה שטויות כלכליות בצעירותו ישלם בבגרותו.

אין מדינה בעולם שהחיים בה מושלמים, ואין מדינה בעולם שאין בה עיוותים כלכליים.

למרות הבכי והנהי, רמת החיים בישראל בקו עלייה מתמיד, ונכון להיום רמת החיים והתוצר בישראל הם ברמה מערב אירופאית, הישג מדהים למדינה בת 65 שעברה כל כך הרבה מלחמות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן

תאר לך איפוא היינו אם כל הרשימה של אלון A לא הייתה.

רמת החיים בכל העולם עולה והיא עולה גם בישראל שתושביה חרוצים בלה בלה בלה.

המדינה צריכה לספק תשתית לכמה דברים בסיסיים בחיי בן אדם

דיור , תעסוקה , חינוך , בריאות, הם רק כמה נושאים שעולים לי כרגע בראש

מעבר לבסיס כל אחד לפי יכולותיו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

דווקא בגלל כל הרשימה של אלון, חן עוד יותר צודק!

הרי זה לא באמת שמישהו אי פעם יוכל לשנות את המערכת הרקובה והשיטה הרקובה שגורמת לכל הנ"ל, ולכן עוד יותר נדרשת אחריות אישית.

עם כל הכבוד לבעיות יוקר המחיה, אנשים שמים ז*ן ולא אכפת להם מכלום, עוסקים באוננות רכישות אובססיבית של דברים שלא צריך רק כדי לעשות על זה V ולמצות את זה שעתיים אחרי שרכשו את זה.

לגבי המספרים המטורפים של אשראי שניתן לרכב, לא תמיד זה "מינוף" של אדם שאין לו שקל, לעיתים זה סה"כ ניצול של אשראי כמעט חינמי. בעת הזו שאתה מקבל הלוואה בריבית פריים מינוס 0.5%, לאור גובה הריבית, זה יוצא כמעט אפסי אז כבר עדיף לעשות עם המזומן שלך משהו אחר.

רק עכשיו ראיתי לראשונה את הסרטון הזה בכלכליסט. מה אגיד לכם, פופוליסטי ודמגוגי. חבורת לא-יוצלחים שמתנהלים בצורה נפשעת ורצים לבכות למצלמות. בן דוד שלי וזוגתו מכניסים 17K נטו. יש להם שלושה ילדים. הם כרגע במו"מ לרכישת דירה שלישית להשקעה.

איך? במשך 10 שנים בערך הם חיו בפשטות, ויתרו על מנעמי החיים ושמו ז*ן על כל החברים שלהם ששורפים כסף (לא שלהם) כל היום, חסכו וחסכו, והיום צוחק מי שצוחק אחרון. לא, אין להם 2 מכוניות, או בית דו קומתי כמו הפושע ההוא מהסרטון הנ"ל.

כבעל עסק אני נדהם כל פעם מלקוחות שבאים אליי עם בגדי מעצבים ומכוניות יקרות אבל לא מצליחים לשלם לי אפילו כמה מאות שח.

אז יכול להיות שבאמת קשה להכניס יותר, אז תוציאו פחות.

פורסם
דווקא בגלל כל הרשימה של אלון, חן עוד יותר צודק!

הרי זה לא באמת שמישהו אי פעם יוכל לשנות את המערכת הרקובה והשיטה הרקובה שגורמת לכל הנ"ל, ולכן עוד יותר נדרשת אחריות אישית.

הניחו השבוע אבן פינה לנמל נוסף באשדוד.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000981585

כן, באותה כתבה נרשם שהייתה שביתה בחיפה באותו זמן אבל זה בדיוק מה שהנמל החדש באשדוד בא לפתור. אי אפשר לומר שלא עושים כלום.

fiat x1/9

פורסם

ישה,

תאר לך איפה היינו אם רק היינו מצליחים להעלים לאנשהו (רחוק. ירדן או סוריה או עירק) את העשירונים 1-7 כולל 7.

שיחיו כאן רק עשירונים 8-10.

היה כאן מדהים!

:roll::wink:

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...