Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נשואים + מינוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנס - אתה הזוי. המס היה קיים הרבה לפני 2011.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 194
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הסוציאליזם נרצח יחד עם יצחק רבין ב04.11.95, לצערי הרב, למרות שמשנתו הבטחונית הייתה בעיניי שנויה במחלוקת, המגמה הסוציאלית שלו הייתה לא פחות ממצויינת.

מה זה מצויינת?... מעולה!

כל כך טובה והוא האמין בה כל כך ולכן שם לעצמו 90,000 דולר בצד ....

רבין וחשבון הדולרים

**למי שלא מתרגש מהסכום, תבדקו כמה עלתה דירה / מכונית או מה היה השכר החודשי בדולרים בישראל בשנת 1973**

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם

לא קשור כלל למדיניות הכלכלית של ממשלתו השנייה של יצחק רבין ז"ל, שהמשיכה את דרך הממשלות הקודמות, שהעבירו את המשק הישראלי לכלכלה חופשית.

המעבר ממשק סוציאל דמוקרטי לקאפיטליסטי החלה כבר ב 77', רק חבל שנעשתה על ידי אנשים מלאי רצון טוב, אך חסרי ידע כלכלי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בתור מישהו שמשתכר בערך כמו השכר הממוצע במשק

אני מרגיש טוב מאוד את המאבק עם יוקר המחיה.

כשאני מדבר על זה עם אנשים - הרבה מציעים מדיניות מעט יותר סוציאליסטית בתור שיפור למצב.

בהגיון שלי - זה בדיוק הפוך.

וההסבר:

בגלל שיש בארץ (לא בציניות) המון מסכנים. המון אנשים שנמצאים באמת במצוקה כלכלית.

מדיניות יותר סוציאליסטית תפנה תקציבים לעשירונים הנמוכים והכסף ייצא ממעמד הביניים.

כלומר עשירון 8 יורע מצבו כדי לסייע לעשירון 1, 2, 3, 4, 5....

לדעתי מה שחסר בארץ זה קודם כל מקומות עבודה.

צריך עוד הרבה מקומות עבודה ואז גם השכר יעלה. היום אנחנו בשוק של מעסיקים ובתור עובדים אין לנו הרבה כושר מיקוח.

דבר נוסף - הורדת יוקר המחיה.

הממשלה והכנסת צריכות להתחיל לעבור על כל הסיעיפים של הוצאה חודשית של משפחה ולראות איך אפשר להתחיל להוזיל דברים.

למשל - מים, תשתית של אינטרנט, טלויזיה, תחבורה, כמובן דיור, גנים ומעונות וכו'.

אם יוזילו מחירי המחיה ישאר יותר כסף בכיס לשאר הדברים.

פורסם

כלומר - מה שאתה מציע היא מדיניות סוציאליסטית (או, ליתר דיוק - סוציאל דמוקרטית. אף אחד לא מדבר על כפיה). כדי לממן את כל ההוזלות שאתה מציע צריך לגבות יותר מסים. מה שצריך הוא להרחיב את בסיס המשלמים מסים, אבל עם הפוליטיקה שלנו תהיה העמקת גביה באוכלוסיה מצומצמת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היום יש בעיה עם מיסוי ישיר.

יש המון שכירים שהשכר שלהם מאוד נמוך והם לא משלמים בכלל מס הכנסה או משלמים מעט מאוד.

חלקם (או אולי יותר נכון חלקן...) גם על משרות חלקיות כך שהמספרים יכולים להיות ממש נמוכים.

(נכון שיש גם הרבה עבודה "בשחור").

בגלל שקשה לגבות מיסוי ישיר ממי שמשתכר 5000 ש"ח ברוטו - אז מצאו פטנט - רוב המיסוי יהיה עקיף.

וזו אחת הסיבות שיוקר המחיה כאן גבוה כל כך.

כל דבר כאן מחירו מנופח מעבר לצורך בגלל מיסים (רק רכיב המע"מ הוא עצום...).

גם רישוי לרכב ב- 1200 ש"ח זה מס. הרי יכלו לקבוע רישוי שעולה רק 800 ש"ח.

בקיצור אני דוקא בעד להפחית הוצאות של הממשלה וגם של הציבור.

גם ככה אנחנו לא מקבלים כלום כמעט, אבל משלמים על הכל.

פורסם

בסה"כ נראה שהמיסוי בארץ לא במיוחד גבוה. נסה לבדוק ערכי במע"מ באירופה - בדרך כלל נעים בין 20-25%. אבל תמורת המסים הגבוהים מקבלים תמרה יתר גוהה. האידיאולוגיה של ממשלות נתניהו היא להפחית מסים ובמקביל לצמצם שירותים ממשלתיים ולהעבירם לידיים פרטיות, ובסופו של דבר מרביתם מתייקרים כתוצאה מכך. בוד את נושא התשלומים הנוספים בחינוך או בבריאות: אם השירותים הניתנים על ידי המדינה היו יותר רחבים לא היה צורך בשירותים פרטיים, או שאפשר היה להסתפק בשירותיפ פרטיים מצומצמים, והשירות הממשלתי היה יוצא יותר זול כיון שאינומתימר להיות רווחי עם נטיה למקסום רווחים כמקובל במגזר הפרטי, וכן בגלל יתרון הגודל. חשוב, למשל, עלמו"מ מסחרי בין בית חולים פרטי לבין חברה לציוד רפואי, לעמות מו"מ של איגוד של 10-20 בתי חולים ציבוריים מול אותה חברה. מי, לדעתך, יצליח לרכוש את הציוד במיר יותר נמוך?

פורסם

כאמור, המיסוי הישיר באירופה גבוה בממוצע מאשר בארץ. רואים את זה לפי דוחות שפירסם הOECD. ביבי מתעקש להשאירו נמוך.

פורסם

אני בעד מס קבוע של 25% כמו בארה"ב ולא משנה אם אתה מרוויח 30 אלף או 5 אלף.

למה אני צריך לראות בבנק בערך 40% מהשכר ברוטו כשכל השאר הולך למסים וביטוח לאומי שאין לי בכלל ילדים ואני לא מובטל או בפנסיה.

שיאזנו את זה קצת.

לא צריך שום תמורה למיסוי,שיבטלו את כל הקצבאות אבל שיורידו מסים ישירים.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם
אולי פשוט נעשה מס הכנסה רגרסיבי וזהו. מה שאתה אומר זה בעצם שכל אחד ירוויח כמה שהוא יכול ואם הוא לא יכול לחיות מזה אז זו בעיה שלו.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
המיסוי בסדר, התמורה לו נמוכה יחסית.

וכאן הטעות שלך...

עבורך התמורה נמוכה.

עבור ערבים / חרדים / מקורבים / עובדי ממשל / מערכת הביטחון התמורה מעולה.

הטעות שלך היא שאתה לא שייך לאחד מאותם מגזרים. :roll:

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם

למה אני צריך לראות בבנק בערך 40% מהשכר ברוטו כשכל השאר הולך למסים וביטוח לאומי שאין לי בכלל ילדים ואני לא מובטל או בפנסיה.

שיאזנו את זה קצת.

לא צריך שום תמורה למיסוי,שיבטלו את כל הקצבאות אבל שיורידו מסים ישירים.

תן לי לנחש, אתה מאלה שלא מקבלים אף קצבה מביטוח לאומי.

זה המודל של המדינה. עוזרים לחלשים (לפחות אמורים לעשות) ואת זה עושים ע"י לקיחה ממי שיש לו ונתינה למי שאין לו.

כנראה שאין לך בעיה לראות פה אלפי אנשים ללא בית וללא אוכל.

זה מאוד יפה להסתכל על המצב בצורה אגואיסטית ולחשוב שדופקים אותך עם כל המיסים ולא לחשוב על החלשים במדינה (אלו שלא משלמים מיסים כי ההכנסה שלהם נמוכה) אבל אם כבר חושבים בצורה אגואיסטית אתה דווקא צריך לשמוח שאתה משלם מיסים שמועברים לחלשים כי אחרת החלשים יהיו כאן רוב זועם שיגיעו אליך הביתה, יפרצו וישדדו אותך ויקחו בכח הרבה יותר ממה שהמדינה תתן להם מהמיסים שתרמת להם.

לא מאחל לך שתצטרך לקבל קצבה כלשהי מביטוח לאומי אבל אל תשכח שהגלגל הוא עגול והיום אתה כאן ומחר אתה שם. כל אחד יכול ליפול ולהזדקק לעזרה הדדית.

ובנוגע לתמורה למיסוי, כמעט בכל דבר בחיים המיסים שאתה ושכמותך משלמים באים לידי ביטוי החל מתשתית כבישים, תאורה ברחוב, שירותי חירום, שירותי נמל ועוד ועוד.

• תוכן חדש...