Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נשואים + מינוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראה איך האמריקאים חיים, מרוויחים הרבה אבל משלמים על אוניברסיטה מעל 100,000$, משלמים ביטוח בריאות יקר וכביכול מקבלים שרות בהתאם אבל ברגע שאין לך ביטוח אתה שקול לכלב. עדיף לחיות במדינה סוציאלית מאשר במדינה קפיטליסטית, שווה לי לשלם 20,000 שקל מס הכנסה ולא לשלם את זה לחברת אבטחה פרטית ולביטוחים. בעית הציבורים החלשים במדינה היא בעיה קשה אבל הדרך לשיפור המצב כנראה לא כלכך פשוטה כמו לבטל את כול השירותים שמדינה נותנת אלה לדחוף אותם לשוק העבודה ע"י יצירת שוק עבודה רחב שמאפשר גם להם למצוא את מקומם בחברה.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

• תגובות 194
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בואנה תפוח אתה חי בסרט רציני, יש לך מושג מה זה להתקיים כמשפחה מ6,000 שקלים כש25% מזה ילכו למדינה? מה יצמח פה? עוד ילדים עברינים? עוד ילדים רעבים? פשע? ילד שיש לו יכולות ועוד צ'אנס לצאת מהמקום שהוא נמצא בו ולהצליח תקבור אותו, ותנציח את העוני והאומללות שלו. יש לך מושג מה זה מקרר ריק? לא לאכול ארוחה חמה? יש לך מושג מה זה ללכת בלי תיק בית ספר כי להורים שלך אין כסף? כי הם לא למדו בבית ספר, וההורים שלהם היו עניים אז הם הלכו לעבוד במקום ללמוד, והם מפרנסים את עצמם בכבוד עם לנקות משרדים, והבעל עובד באיקאה או בהום סנטר, כל עוד הוא לא גנב או שודד או רוצח, ברוך השם, ושלא ייקחו לו שקל, אלא שיתנו לו גם קצבת ילדים מוגדלת, כדי שלילדים שלו יהיה את הצ'אנס לצאת מהמעגל הקשה היום או מחר. כן זה בד"כ גם חבר'ה שכן עשו צבא, ויש לא מעט מהם שעושים מילואים, לא כולם מנותקים במשרד חמים, על כסא עור מתכוונן ומרוויחים משכורות עתק. עוד אחד שבא ורוצה להרוג את כולם עם הגחמות הטיפשיות שלו.

תנסה ללכת באיזה שכונה של שחורים ב22:00 בארה"ב ונראה אם לא יעשו ממך מיטבולס.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

לי דווקא אין בעיה עם המיסים (כלומר כן, הייתי רוצה שיהיו יותר נמוכים עם אותה תמורה, אבל זה תיאורטי).

יש בעיה עם זה שהתקציבים הסוציאליים מתחלקים בין אנשים שצריכים לקבל אותם ובין אנשים שמקבלים כי זה נוח וכי קומבינות לאורך השנים שמו אותם שם.

זו בעיה כפולה, כי מצד אחד המיסים גבוהים למי שעובד, ומצד שני התקציבים הסוציאליים נמוכים למי שבאמת צריך אותם.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שיורידו את שכר השרים חברי הכנסת, למה אדון גדעון סער צריך לקבל מענק הסתגלות לאזרחות בשווי של 234,000 ש"ח, סכום של הון עצמי לדירה בת 2-3 חדרים, בערי הלווין במרכז, לזוג צעיר, זה פשוט מקומם.

המיסים גבוהים, וצריכים להיות גבוהים יותר לבעלי ההון, והמרוויחים הגדולים במשק, והעיקר שיילך הכסף למקומות הנכונים.

שיתחילו לעשות חקירות מי מקבל מה, מי שמשחק את עצמו, שישלם רטרו את כל השנים וייזרק לכלא, קשה לי לראות ילדים אומרים ערב טוב ייאוש, כל יום מחדש.

התענוג שמוביל אותך

פורסם (נערך)
יש לך מושג מה זה להתקיים כמשפחה מ6,000 שקלים?

יש מצב שאני מוציא את האמירה מהקשרה, אבל פה בדיוק הבעיה.

למה זוג שמשתכר 6,000 שקל לחודש חושב שזה רעיון טוב לעשות ילדים? למה בכלל זוג משתכר 6,000 שקל כשזה אלפיים ומשהו שקל מתחת לשכר המינימום?

לומדים? אל תעשו ילדים. לא לומדים? תעבדו במשרה מלאה. לא מרוויחים מספיק כדי להעניק לשלושה ילדים רמת חיים סבירה? תעשו שניים, או אפילו אחד. או בכלל לא. לעשות ילדים זה לא חובה.

*סתם שיהיה ברור, אני וחברה שלי משלמים שכירות על יחידת דיור באיזור כפ"ס (3000 שקל) מחזיקים רכב, וחיים לא רע. לא חוסכים הרבה אבל גם לא מתכלבים. היא סטונדטית שחיה מהחסכונות ואני מרוויח פחות מהשכר הממוצע במשק.

אנחנו צריכים להפסיק להתלונן ולהתחיל להתנהל נכון. לא לבכות שהמיסים על מכוניות הם 100%, אלא לא לקנות אוטו חדש כל שלוש שנים. לא לבכות שהמילקי או הקוטג יקר, אלא לא לקנות אותם. לא להתלונן שאייפון 6 עולה 6000 שקל (או כמה שהוא לא עולה, לא משנה) אלא להזמין מוטו G מאמאזון UK ב-900 שקל (או נקסוס 5 מארה"ב ב-1500).

יש הרבה דברים שאפשר לעשות כדי להקטין את הנטל, התלוננויות חוזרות ונשנות זה לא אחד מהם.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

המיסים גבוהים, וצריכים להיות גבוהים יותר לבעלי ההון, והמרוויחים הגדולים במשק, והעיקר שיילך הכסף למקומות הנכונים.

אתה רק שוכח דבר אחד, גם במצב הנוכחי, את 80% מהמיסים משלמים 20% מהעובדים - קריא "בעלי ההון", כמו שאתה קורא להם, משלמים את רוב המיסים (נתוני שנת 2009, ממסמך "בחינת נטל המס לפי עשירוני הכנסה" מאתר הכנסת). סתם נקודה למחשבה.

spire

+1. אמרתי את זה כבר בשירשור הזה.

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם

ספייר, נניח שלא למדת בבית ספר ואתה עובד כמחלק סחורה בתנובה או במחלקת רהיטים כמוכרן, ואשתך ילדה תינוק, היא לא הפנתר הורוד נכון? לא תגיד לה אחרי לידה, יאללה יא כלבה אין כסף לכי תעבדי, ויש לכם רק את המשכורת שלך בינתיים, מה תעשה לא תחיה? . כן יש אנשים שבישראל 2014 קורעים את התחת רואים כוכבים, ומרוויחים 6,500 או 6,000 אחרי מיסים. חבר'ה תתעוררו רוב המדינה מרוויחה משכורות רעב, כמה אתם חושבים שאנשים במפעל של אסם או מגבות ערד או שום דורות מרוויחים? 15 אלף פלוס מאזדה ליסינג?

ריידן, שישלמו יותר, שיפסיקו למכור את המדינה בשני שקלים לכל מיני עסקנים וטייקונים, ובעיקר הגיע הזמן לסדר בחברות הציבוריות, סוף למדינת הנפוטיזם, סוף לטמטום, וסוף לשחיתות. אלו לא סיסמאות מי שמכיר את הנפשות הפועלות מספיק שיקרא קצת על מעלליהן כדי להבין איפה והיכן הוא נמצא.

התענוג שמוביל אותך

פורסם (נערך)

agent_amos

ישראל היא בין המדינות עם המס הכי גבוה (ויקיפדיה) והתמורה הכי נמוכה (טוב אין לי סימוכין לזה, אבל מספיק לקרוא תגובות אחרונות בדיון).

מילא היית אומר לי "הם משלמים 52% ויכולים לשלם גם 60% אבל גם מקבלים בהתאם", אולי הייתי מסכים איתך. אבל יש גבול לכמה בן אדם מסוגל לסבול. תעלה מיסים, במיוחד ל"עשירים", אתה תגרום להם לברוח מפה למקום שיתן להם יותר. אף אחד לא רוצה לממן פרזיטים. ואז, שלא יהיה פה "עשירים" שישלמו מיסים, כולם פתאום יתחילו לשאול איך מאיפה משיגים עוד 56מיליארד שקל בשנה.

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם

עמוס, תרשה לי לספר לך סיפור קטן על החיים שלי.

הגעתי לישראל עם ההורים שלי באוקטובר של שנת 90, אני הייתי אז בן 3 עם אחות בת 10. ההורים שלי עבדו במפעלים מהיום שהם נחתו בישראל תמורת שכר מינימום ולי ולאחותי לא היו הרבה מותרות בתור ילדים. למעשה חברה שלי צוחקת עלי עד היום שהיתה לי ילדות עצובה, בפעמים היחידות שהיא לא צוחקת עלי שלא היתה לי ילדות בכלל.

אבל זה לא הנושא כאן. תן לי לקחת אותך 15 שנה קדימה ולטקס סיום התיכון שלי. בגרות? אין. הורים עשירים שיעזרו ויממנו השלמה+תואר+דירת סטודנטים בתלאביב? ממש, אבל ממש אין. עתיד? כנראה לא ממש. יעשה צבא וילך לעטוף במבה במקרה הטוב. במקרה הפחות טוב ילך לנקות את אותה במבה אחרי שעברה עיכול. אני ממש לא רוצה להתמסכן, אבל אני בדיוק אותו אחד מהסיפור שלך שגדל בלי אמצעים והורים עשירים. ההבדל הוא שאני לקחתי את עצמי בידיים והיום עובד בעבודה מכובדת שמכלכלת אותי יופי טופי. צריך רק להרים ת'פאקין תחת ולעשות משהו במקום לשרוף קלוריות על הקלדה בטוקבקים במדור הכלכלה של ווי-נט, או איזה עיתון שזה לא יהיה שפרסם את הסרטון הזה.

ולגבי אותה אישה ש"נכנסה להריון" - גלולות עולות פחות מילד. ואם אני הצלחתי לא להכניס אף אחת להריון עדיין, כל אחד יכול.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אתה רק שוכח דבר אחד, גם במצב הנוכחי, את 80% מהמיסים משלמים 20% מהעובדים - קריא "בעלי ההון", כמו שאתה קורא להם, משלמים את רוב המיסים (נתוני שנת 2009, ממסמך "בחינת נטל המס לפי עשירוני הכנסה" מאתר הכנסת). סתם נקודה למחשבה.

בעלי ההון משלמים 80 אחוז מהמיסים (במידה וזה נכון) בגלל שהם לא משלמים משכורות שניתן לקחת מהם מיסים. אנשים לא מרוויחים מספיק כסף כדי לשלם על דיור ואוכל ואתה רוצה שיקחו מהם גם מיסים ?

אני חושב שזו הפעם השלישית שאני ממליץ בשרשור הזה לראות את הסרט של רוברט רייך בנוגע לאי השיויון בהכנסות. אחרי שתראה את הסרט תבין למה הגענו למצב שבו העשירים בעצם הם אלה שמשלמים את המיסים ואילו מעמד הביניים שהכול מתייקר לו מול הפנים לא יכול לגמור את החודש.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

amir74

"אתה רוצה"

אני לא רוצה כלום. אני רק מציג עובדות שלפיהן "בעלי ההון" משלמים 90 ממיסי המדינה (וכשאני אומר בעלי הון, אני ממש לא מתכוון רק למנכ"ל של חברת החשמל, אלה עשירונים 8, 9 ו 10. ראה קישור שצירפתי).

פורסם
וכאן הטעות שלך...

עבורך התמורה נמוכה.

עבור ערבים / חרדים / מקורבים / עובדי ממשל / מערכת הביטחון התמורה מעולה.

הטעות שלך היא שאתה לא שייך לאחד מאותם מגזרים. :roll:

תח"צ, רפואה, חינוך הוא אותו אחד לכולם (בעיר רגילה וממוצעת). אז אל תספר לי שאצלם הכבישים משובצים יהלומים.

משכנתא זה קל

פורסם

ובנוגע לתמורה למיסוי, כמעט בכל דבר בחיים המיסים שאתה ושכמותך משלמים באים לידי ביטוי החל מתשתית כבישים, אותה תשתית שמטפלים בה היטב בשכונות היותר מבוססות ולא בשכונות שבהם באמת צריך את זה- עיין ערך רחוב הלל בחיפה למשל. תאורה ברחוב, שעם קצת מחשבה היה ניתן להשקיע טיפין טיפין בהפיכתה לתאורה חסכונית בחשמל. שירותי חירום, תמיד כשאני צריך לשירותים בחירום, אין לידי אסלה. אה, גם שוטרים לא באים. קורה, אכלו שווארמה אגב חנייה בחניית נכים עם השברולט החדשה. שירותי נמל ועוד ועוד.

"שירותי נמל"? יש לך מושג מה קורה בנמלים שאתה מדבר על כך? איזו מאפייה יש שם?

לא תגיד לה אחרי לידה, יאללה יא כלבה אין כסף לכי תעבדי, ויש לכם רק את המשכורת שלך בינתיים, מה תעשה לא תחיה?

נקרעתי פה...

. כן יש אנשים שבישראל 2014 קורעים את התחת רואים כוכבים, ומרוויחים 6,500 או 6,000 או פחות מזה, אל תשכח אחרי מיסים. חבר'ה תתעוררו רוב המדינה מרוויחה משכורות רעב, כמה אתם חושבים שאנשים במפעל של אסם או מגבות ערד או שום דורות מרוויחים? 15 אלף פלוס מאזדה ליסינג?

ריידן, שישלמו יותר, שיפסיקו למכור את המדינה בשני שקלים לכל מיני עסקנים וטייקונים, ובעיקר הגיע הזמן לסדר בחברות הציבוריות, סוף למדינת הנפוטיזם, סוף לטמטום, וסוף לשחיתות. אלו לא סיסמאות מי שמכיר את הנפשות הפועלות מספיק שיקרא קצת על מעלליהן כדי להבין איפה והיכן הוא נמצא.

כן, בטח. סוף לשחיתות. אה-הא. כן, מייד.

הבעייה היא, שהיחידים שנמצאים בעמדת כח מספיקה על מנת לחסל את השחיתות, מושחתים בעצמם ואין להם שום אינטרס לגזום את הענף שהם יושבים עליו יחד עם כל האווזות שמטילות ביצי זהב.

אבל זה לא הנושא כאן. תן לי לקחת אותך 15 שנה קדימה ולטקס סיום התיכון שלי. בגרות? אין. הורים עשירים שיעזרו ויממנו השלמה+תואר+דירת סטודנטים בתלאביב? ממש, אבל ממש אין. עתיד? כנראה לא ממש. יעשה צבא וילך לעטוף במבה במקרה הטוב. במקרה הפחות טוב ילך לנקות את אותה במבה אחרי שעברה עיכול. אני ממש לא רוצה להתמסכן, אבל אני בדיוק אותו אחד מהסיפור שלך שגדל בלי אמצעים והורים עשירים.

כמוך, כמוני.

ההבדל הוא שאני לקחתי את עצמי בידיים איך, אם אפשר לשאול? והיום עובד בעבודה מכובדת שמכלכלת אותי יופי טופי. צריך רק להרים ת'פאקין תחת ולעשות משהו במקום לשרוף קלוריות על הקלדה בטוקבקים במדור הכלכלה של ווי-נט, או איזה עיתון שזה לא יהיה שפרסם את הסרטון הזה.

ולגבי אותה אישה ש"נכנסה להריון" - גלולות עולות פחות מילד. ואם אני הצלחתי לא להכניס אף אחת להריון עדיין, כל אחד יכול.

משפט חזק...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז, אתה חיפאי. אתה בטח מכיר את שכונת דניה שכבר 30 שנה לא טיפלו בתשתיות שם והכביש נראה כמו הפרצוף של מתבגר בן 15. איך זה מסתדר עם התיאוריה שלך? השכונה של העשירים נראית כמו מעברה תחבורתית.

שירותי החירום במדינה עובדים. אולי לא עובדים טוב ואולי לא תמיד עובדים כמו שאתה רוצה אבל הם עובדים.

תמיד כשהייתי זקוק לשירותי החירום קיבלתי מענה (טוב או לא זה לא רלוונטי כרגע). מעניין מה היה קורה במדינה אם לא היתה משטרה. גם האדם הכי ישר היה בסופו של דבר גונב והארץ היתה תוהו ובוהו.

שירותי נמל? כן, אני מודע טוב מאוד מה קורה שם. זה לא אומר שהאזרחים לא מקבלים שירות מהמדינה (וזה לא משנה כמה בירוקרטיה ומאפיה יש שם).

פורסם

מכיר גם מכיר. אני גם מבין את העובדה שכנראה אין צורך לתקן כביש שנוסעים בו בעיקר ג'יפים, ואל תשכח שיש אזורים בדנייה שבהם גרים אנשים "מן היישוב" שרכשו דירה שם כשהיא הייתה זולה והמחירים האמירו ללא פרופורציות מאז.

איך מענה לטלפון עוזר לי כשאני צריך שוטר וניידת מגיעה רק אחרי 40 דקות, כשאני כבר בצד השני של העיר? המענה היחיד שמקבלים מהמשטרה הוא לטלפון, וגם זה לא תמיד עוזר. מכבי אש ואמבולנס, זה סיפור אחר.

ואני לא רוצה שלא תהיה משטרה- להיפך, אני רק רוצה משטרה יעילה. לא כזו שמחפשת עבירות מהירות ומתעלמת מעקיפה על פס לבן בהיעדר שדה ראייה מספיק, בגלל שהם עסוקים במתן דוחות מהירות. למשל.

שרותי נמל- מאיפה להתחיל בכלל?! אתה טוען שהמיסים שלנו מממנים את שירותי הנמל. אז המיסים שלי מממנים:

-העסקת מקורבים (לא שלי. של העובדים בנמל).

-משכורות עתק (שוב, לא שלי).

-הברחות (אל תנסה אפילו להכחיש. אין מצב שאין שם כל מיני "עסקים מהצד" ו"הצעות שלא ניתן לסרב להן").

עכשיו, תחשוב לרגע מה היה קורה אם איך שהוא היו מטפלים בנושא משכורות העתק, ורק בו. היה ניתן להוריד מעט מהמיסים, נכון? אז זהו, שלא. המושחתים האחרים יקחו את ההפרש לעצמם, והמיסים יישארו כמו שהם. בדיוק כמו העלעת מחירים סמוייה בסופר- הכמות באריזה קטנה, המחיר נותר כשהיה, ולרוב לא שמים לב. גם אני כמעט לקחתי בסופר חומוס של 750 גרם במקום של 1 ק"ג פעם אחת. ידעת שהרשתות מעסיקות פסיכולוגים התנהגותיים (או לפחות שוכרות שירותים של משהו בסגנון) כדי לנתח דפוסי התנהגות של צרכנים כדי לגרום להם לקנות יותר? הייתה כתבה על זה לא מזמן איפה שהוא. ניתוח מעמיק של חסמים (לזה אסור יותר מ-10 ש"ח, לזה הגבול הוא 20 ש"ח וכדומה).

סטיתי מהנושא.

הנקודה היא שמהמיסים שאנחנו משלמים, בערך 10% חוזר אלינו, והשאר הולך ל"קקה בידינו".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...