Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, השבוע התחדשתי בפרוססור לקראת מעבר לאקטיבי, המתקין הסתכל לי על מיקום הטוויטרים ואמר לי שהמיקום שלהם לא טוב ושאני צריך להחזיר אותם למקום המקורי של הטוויטר של הרכב. עכשיו הטוויטר תמיד היה במקום המקורי ולא מזמן החלטתי להוציא אותם משם ולהדביק אותם על הדשבו כדי להיפטר מצרימות וכדי "להגביהה" את הבמה.

השאלה שלי היא האם באמת לעשות את זה ולהחזיר את הטוויטר למקום המקורי כי אני מרגיש שמאז שהוצאתי אותם משם חל רק שיפור בסאונד, והם באמת יש לזה רלוונטיות בהקשר של הפרוססור

עריכה אחרונה על ידי bubbla
פורסם

שים את הטוויטרים איפה שזה נשמע לך יותר טוב (מפורט,נעים).

עם הפרוססור תהיה לך שליטה עליהם אבל לא בצורה קיצונית אז עדיף מיקום שנשמע לך טוב מהתחלה.

פורסם

ממש לא ברבה רכבים מקום מקורי שלהם הוא טוב. בדרך כלל לא.

עדיף להרחיק אותם ממעזין, אך לשמור אותם משטחים ומחזירים צלילים. כמו שמשות. גם להרחיק אותם כמה סנטימטרים מקורות.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

כל אחד מכוון לפי טעמו

ישנה האפשרות של מיקום במקום המקורי של האוטו

אפשר ב"משולשים", על הדש, בקורות ואפילו מתחת לדש בורד

הכל עניין של טעם

אני לדוגמא כיוונתי ON-AXIS מלא

משמע טוויטר נוסע פונה לפנים של הנהג

טוויטר נהג פונה לפנים הנוסע

הכיוון יוצא כמו X

ועם פרוססור תוכל לשלוט עליו כמעט לחלוטין

HU: Clarion HX-D2 F.Comp: Focal K3Power Amp: Genesis Series III Five Channel SubWoofer: Hertz HX250 Front stage

פורסם

טוויטרים מנגנים תחום תדר רחב מאוד וגם בו זמנית תדרים גבוהים מאוד.

זה אומר שהם מקרינים עלומה מאוד צרה - נושא בעולם הצליל שנקרא BEAMING

מעבר לכך טוויטרים "מקרינים" צליל שהוא בו זמנית "ישיר" ובו זמנית מנוגן משני צידי הממברנה (תדרי הקצה העליון) ולכן הם מושפעים מאוד בסביבה קטנה כמו רכב ממשטחים מחזירים - בעיקר שמשות ופלסטיקה קשה.

בגלל כל מה שנכתב מעלה המיקום הכי טוב לטוויטרים יהיה כזה בו הם יכולים להיות מופנים ON AXIS ובו זמנית רחוקים ככל הנתן ממשטחי החזר

אבל!

בגלל נושאים כמו גובה במה, דינאמיות ומרחק מהראש שהם מאוד חשובים - רצוי שהמיקום שלהם יהיה בפינות המרוחקות של הרכב אבל עדיין בגובה הדיפונים\דש-בורד

זה משאיר לך פחות או יותר או את משולשי המראות, או את פינות הדש-בורד כאשר הם מופנים כמה שיותר כלפי הפנים של הנהג.

מה שעושים היום בהרבה מאוד התקנות זה לבנות WAVE GUIDES שמסתירים את הטוויטרים בתוך מבנה שמוביל את גלי הקול שלהם וגם מספק להם מחסום בכדי שלא יגיעו אל שטחי ההחזר.

התקנה של ריפוד דש-בורד יעשה פלאים לכל נושא הצרימות כמו גם בניית מוביל-קול אשר יפחית את פגיעת גלי הקול של הטוויטרים בשטחי ההחזר הקרובים אליהם.

למנוע מהם לפגוע בשטחי החזר בצידו השני של הרכב - אתה לא יכול.

בנוסף לכך אמרת שקנית פרוססור - טיפול בעזרת EQ בתדרים בעייתים יעשה שינוי מהותי.

בחירת נקודות חיתוך נכונות מראש יכול לעשות הבדל עצום.

ובדיקה בעזרת RTA אשר תשקף לך את התדרים הבעייתיים ברכב תאפשר לך להשתמש נכון בEQ (אקולייזר).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...