Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז אחרי שהבנתי שסיטרואן C2 מענישה מדי ולא מתגמלת מספיק, החלטתי לפזול לכיוון אחר.

מכונית קטנה (יחסית), חסכונית (יחסית), זריזה (יחסית) ומעניינת.

בינתיים עלו שתי מתחרות נוספות, פונטו איבו 1.4 טורבו וה- C30 של וולוו (לפני מתיחת פנים).

הפונטו יקרה מדי, עם מחירון שנושק ל-80 אש"ח, אני כנראה אאלץ לוותר. נשארנו עם הוולוו.

היא תמיד הייתה סוג של חלום ילדות שלי (כמו ה-C2 בערך), במיוחד כשגיליתי שנתנו לה רשות להשתמש במנוע של פורד פוקוס ST (חמישה צילינדרים 2.5 ליטר, טורבו, ואוורה בת 225 נפשות). אבל מאחר שהיא וולוו, תמיד ידעתי שאין סיכוי שאני אוכל להרשות אותה לעצמי, אז וויתרתי.

לאחרונה דיסקסתי את הדילמה עם חבר מהעבודה והוא שלף שפן מהכובע: "וולוו C30 אלפששמאות ידנית". אצתי רצתי ליד2 הקרוב וגיליתי שהמחיר לא אפילו לא גבוה (מחירון יד2 לשנת 2007 סביב 40 אלף).

אז מה יש לנו?

נראית מעולה, מחירי הביטוח סבירים, מחירי החלפים הרציניים לא צפויים להיות יקרים כי מדובר במנוע ותיבה של פורד פוקוס.

השאלה שמטרידה אותי היא עד כמה היא באמת מצליחה לסחוב את ה-1300 קילו שלה עם 100 כ"ס ו-15.3 מומנטים צנומים. כרגע אני נוהג על אלמרה עם מנוע 1.8 שמתישהו היו לו 118 סוסים ותיבה אוטומטית. אני לא באמת "צריך" עוד כח, אבל הייתי רוצה עוד זריזות, עוד מיידיות, שזה משהו שתיבה ידנית תתן לי.

מאידך, יש את גרסת ה-2.4 שגם היא באופן מפתיע לא יקרה הרבה יותר (אותה שנה, מחירון יד2 מדבר על 51 אש"ח) אבל אני רוצה תיבה ידנית וקצת מפחידה אותי צריכת הדלק. מבחינתי נתון אופטימלי יהיה 13 ק"מ לליטר מחוץ לעיר ו-9 בתוכה. יכול להתמודד עם מעט פחות אבל רצוי שלא להגיע למספרים כמו 6-7 בתוך העיר.

אה, כן. אני קצת מתבייש לשאול את זה, אבל לא מצאתי מידע. USB, יש?

אז מה אתם אומרים, ה1.6 מספיק חזקה או שמא ה-2.4 לא כזאת שתיינית?

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ה-c30 לא מכונית מרגשת בנסיעה בכלל. בנוסף, קח בחשבון אחזקה שוטפת לא זולה והרכב מגיע ללא usb.

תצרוכת הדלק תעמוד בסטנדרט שלך.

פורסם

גם אני (נוסע באלמרה היום) לא מזמן גיליתי שה C30 היא די אטרקטיבית לקניה ואז שאלתי את המכונאי שלי שהמומחיות שלו זה וולו, האחזקה השוטפת של ה c30 היא לא גבוהה, אבל התקלות אוי התקלות כל פיפס ב 5 ספרות ולא תמיד מתחיל ב 1.

מהמעט שקראתי ה 1.6 קצת עגלתית.

פורסם

דוראס, אתה מדבר מנסיון? כי מהקצת שקראתי והסרטונים שראיתי עולה מנגינה אחרת, גם אם כי שם לרוב מדברים על ה2.4 או ה-2.5 טורבו. בכל אופן, אני לא מחפש ריגושים, כל מה שאני רוצה שכשאני אדחוף את הדוושה לתוך השטיח אני לא אצטרך לצאת החוצה ולדחוף כדי לעזור לה להאיץ. שיהיה קצת יותר כח מהממוצע.

נוגי, מעבר זריז על מחירון החלפים של מאיר לוולוו (שהכתובת שלו היא משום מה "משהו.YOLO.משהומשהו") עולה דווקא שהמחירים לא מאוד נוראיים. קלאץ' שעולה 2500 ש"ח, סט אטם (ראש מנוע, אני מניח) שעולה 1400 ומשהו. היה שם אמנם איזה "צ" (העמוד השמיני) שעולה 38 ש"ח, ו"צינור" שעולה 750, אבל זה נראה הרבה פחות נורא מ"סתם" של יגואר שעולה 422 ש"ח.

יש מישהו שיכול לאשר או להכחיש את עלויות התחזוקה?

פורסם

s60 של חבר 2008 מנוע אטמוספרי הלך ראש מנוע ביקשו השנה במורשה מעל 20000 עם אפשרות שזה יהיה יותר אם יצטרכו תיקונים נוספים

פורסם

מה הקשר S60 עם מנוע לא ידוע במוסך מורשה ל-C30 עם מנוע של פורד פוקוס שלא תראה לעולם את הבפנים של מוסך מורשה אלא תטופל ע"י מכונאים שיודעים מה הם עושים אבל לא חברים בעושק שנקרא "מוסך מורשה"?

זה כמו להגיד שאחזקה של סיאט לאון תהיה זהה לאאודי A4.

פורסם

הקשר הוא שזה המחירים שמכירים במוסכים כשמדברים איתך על מותג "וולו", מה קורה שם במציאות זה שאלה טובה מאד שהייתי שמח לקבל עליה מידע ממקור ראשון.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

התקציב עומד על עד 50 אש"ח כרגע. זה המקסימום לצערי ולא יתאפשרו מתיחות.

המיטו אחלה אוטו, אבל היא כל כך מכוערת שזה כואב. אני לא אוכל להביא את עצמי לשלם כסף על אחת כזאת. כל שאר האלפות דווקא נראות לא רע, רק זאת יצאה משום מה כמו צפרדע.

כרגע שתי השאלות שהכי מציקות לי הן לגבי צריכת הדלק ועלויות האחזקה של ה-C30. לפי wobi הביטוח יוצא שפוי לגמרי (4500, 400 ש"ח יותר ממה שאני משלם על האלמרה כיום) ובאתר קמ"ל מדברים על צריכת דלק משולבת של 10.5 לדגם ה-2.5 טורבו אבל אין נתונים לגבי דגם ה-2.4.

יש למישהו נסיון עם הרכב ויכול לאשר או לשלול?

עריכה אחרונה על ידי Spire

פורסם

לא מדובר רק במנוע וגיר של פוקוס, ה-C30 למעשה יושבת על פלטפורמת הפוקוס.

אפשר לראות אותה כסוג של גירסת פרימיום לפוקוס (קצת כמו גולף ואאודי A3 למשל).

אני חושב שבגירסת ה-1.6 הידני לא צפוי לך משהו מיוחד מבינת אחזקה ואין משהו מיוחד לפחד ממנו (דומה לאחזקה של פוקוס ידנית - במידה ולא תיכנס למורשה). מבחינת ביצועים ? זה יסע מאוד דומה לפוקוס ידנית מהדור הקודם. ה-1.6 שם סביר בשילוב עם הגיר הידני, אך אני בספק אם תרגיש הפרש בביצועים לטובה ביחס לרכב שלך.

פורסם

C30 לפני מתיחת פנים מכונית דיי נדירה, ואני מאמין שבודדות נמכרו עם גיר ידני, רובן נמכרו עם מנוע 2.4 5 צילינדרים וגיר אוטומט.

צירוף זה של מנוע וגיר נמכר בS60 ו S40 כמובן, המנוע חמוד מאוד, סוחב יפה גם בגירסה החלשה ויש לו צליל ייחודי שאני אישית מאוד מחבב.

יש גם כמובן את גירסת T5 עם מנוע הטורבו, היא מאובזרת בסדר, אך הנסיעה נוקשה למדי.

הC30 היא לא מכונית ספורטיבית, ההגה אמנם בעל משקל אבל לא משיב לך הרבה מידע, לא יצא לי לדחוק בה בכבישים מהנים אבל אני מניח שאחיזה קיימת ברמה טובה.

בנוסף, עד כמה שידוע לי האיבזור ברוב הגירסאות מעט קמצני, מאחור יש 2 מושבים בלבד וכיסוי לתא המטען לא הגיע כסטנדרט.

• תוכן חדש...