Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי ניסאן קשקאי 2008 עם 123,000 קילומטר

מהטיפול האחרון שלי במוסך ב117,000 קילומטר האוטו כבר פעמיים גמר את כל המיכל של השמן מנוע.

הייתי במוסך ולא מצאו נזילות או בעיות, אמרו לי שיכול להיות שנתפסו לי הרינגים אז להשים תוסף מנוע שאולי ישחרחר אותם, למרות שהמנוע עובד טוב וחלק, מצד שני לפי מה שקראתי סתם תוסף מנוע לא יעזור אלא צריך במצב כזה לעשות שיפטינג (משהו כזה), ראיתי ששיפטינג יכול להביא עוד יותר צרות אז החלטתי להימנע מזה וללכת על השמן עם התוסף של ML, הניסאן צורכת שמן 5W30 והפכתי את כל אזור כפר סבא פתח תקווה כדי למצוא את השמן הזה עם התוסף, מצאתי רק 5W40, רציתי לדעת אם מישהו יודע איפה אני יוכל להשיג את השמן הזה, ואולי לתת עצה לגבי הבעייה.

דרך אגב לפי חישוב בערך שעשיתי, מאז שאני ממלא את מיכל השמן עד הסוף לוקח בערך 3,000 קילומטר עד שנדלקת לי המנועה של OIL LOW.

תודה רבה על העזרה!

פורסם

מכל מה שכתבת אי אפשר להבין כמה בדיוק שמן הרכב צורך . כאשר הנורה נדלקת זה לא אומר שכל השמן במנוע נגמר אלה שהוא ירד לרמה שהיא מתחת למינימום הדרוש לפעולה התקינה של המנוע. לכן עדיף שתכתוב כמה שמן הוספת בין 117000 לבין לבין 123000 ק"מ.

בכל מקרה נשמע שהצריכה מוגזמת ולא נראה שזה משהו שיהיה ניתן לפתור על ידי תוסף ואם אתה החלטת שאתה רוצה לנסות תוסף אתה יכול להוסיף אותו בנוסף לשמן -לא חייבים לחפש את השמן של LM עם תוסף.

שיפטינג? אולי התכוונת לפלאשינג? אכן לא סביר שהיה פותר את הבעיה .

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

העצה הראשונה שלי אליך היא לקחת את הרכב למוסך אחר שמתמחה ברכב ויש לך המלצות לגביו. המתואר להלן מצביע על בעיה אמיתית שיכולה בסוף דרכה לגרום לנזק בלתי הפיך למנוע.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מה הסיבה להחלפת רינגים בקילומטרז' נמוך יחסית? כנציג של מוסך מורשה, מדובר בתקלה ידועה ברכב?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הניסאן שלי זוללת שמן ואני מחפש שמן מנוע איכותי עם תוסף שאולי יפתור את הבעיה, הייתי במוסך ולא מצאו כלום.

עשיתי טיפול ב117,000 קילומטר ועכשיו אני על 124,000 וזאת כבר הפעם השלישית שנדלקת לי המנורה OIL LOW.

(לפני הטיפול לא הייתה שום בעיה עם זלילת שמן)

פורסם

אני לא יודע כמה שמן מילאו לי בפעמיים שנדלקה המנורה אבל אני יודע שהמד שמן הראה שהוא ממש ריק.

בכל מקרה לא סביר שרכב יבזבז 2 מכלי שמן שלמים ב6,000 קילומטר.

הייתי במוסך מורשה של ניסאן סובארו באזור תעשיה כפר סבא והם לא מצאו את הבעיה, דרך אגב הבעיה התחילה חודש אחרי שיצאתי מטיפול במוסך שלהם.

ולגבי השיפטינג, זה מה שהציעו לי במוסך לעשות שאולי זה ישחרר את הרינגים שהם לא בטוחים בכלל שנתפסו, בקיצור מקצועיות אין פה.

פורסם

שמן מנוע לא יפתור לך את הבעיה של הצריכה המוגזמת אלא רק יעלים את הסימפטומים במידה ותשתמש בשמן סמיך יותר.

ראיתי שפתחת שרשור על זלילת השמן.

בוא נתחיל בקטן-שים את הרכב על משטח ישר ללילה, שים מתחתיו קרטון או עיתונים ובדוק האם ישנה נזילת שמן בבוקר.

פורסם

אתה בטוח שאין נזילה? קח פנס רד על הברכיים ותתחיל לגשש מלמטה מלמעלה ומהצדדים, אם אתה רואה אזור קצת מלוכלך בשמן תנגב אותו עם נייר טוב טוב ותעקוב אחרי המקום.

אם אין נזילה בוודאות תעקוב אחרי הצריכה של השמן, יש הבדל בין ליטר ל 1,000 ק"מ ל ליטר ל5,000 ק"מ.

עם איזה שמן הרכב טופל קודם לטיפול? איזה שמן מילאו בטיפול?

פורסם

- מה שאמר מוסך תלפיות: תבדוק צריכת שמן ל-1000 ק"מ

אבל אני אסביר יותר מפורט:

א- פנה למוסך בו עשית טיפול / הוסיפו שמן ותשאל אזה פירמה-דגם-צמיגות של שמן מילאו ברכב.

ב- לך לחנות חלקי חילוף ותקנה בדיוק אוטו שמן (4 ליטר)

ג- תבדוק שמן לבד – פתח מכסה מנוע ותסתכל על מדיד השמן – (הרכב חייב להיות על שטח ישר ועמד לפחות 10 דקות

לאחר הפסקת המנוע) – תמלא שמן עד שיגיע למקסימום לפי המדיד – קח בחשבון שבין המינימום למקסימום יש

הפרש של 1 ליטר – אתה תצטרך להוסיף כמויות קטנות כל פעם ולהסתכל אל המדיד.

ד- תרשום קילומטרג' של הרכב באותו רגע.

ה- תתחיל לבדוק שמן יום-יום עד שמפלס ירד למינימום – תרשום קילומטרג', תמלא עד המקסימום ותמדוד (לפי

המדיד/גובה בקנקן) שהוספתה כמות של ליטר 1.

ו- תחשב 1000 מחולק כמות ק"מ בין 2 הפעמים שמילית שמן ויש לך צריכה ל-1000 ק"מ.

ז- אם נדלק נורת OIL LOW בכל רגע שיהיה תסתכל מה מצב השמן לפי המדיד במנוע – אם זה מעל המינימום אל

תתייחס לנורה.

יש הרבה סיבות אפשריות לצריכת שמן:

http://www.amsoil.com/techservicesbulletin/motoroil/tsb%20mo-2004-04-03%20oil%20consumption.pdf

רובם לא מתאימים למירה שלך.

הייתי מתחיל במספר 24: לבדוק ניקיון שסתום PCV ובמספר 39 מצב מסנן אוויר (עשית טיפול אחרון במוסך מורשה

יבואן והתקינו מסנן אוויר מקורי או שאולי לא החליפו או כל סיבה אחרת שהמסנן מלוכלך)

פורסם

יש לי ניסאן קשקאי 2008 עם 124,000 קילומטר שעברה טיפול לפני 7,000 קליומטר ומאז היא מרוקנת לי את המיכל שמן כבר 3 פעמים אז החלטתי לקנות שמן איכותי עם תוסף שאולי אני מקווה יפטור את הבעיה.

העניין הוא שאין לי מושג כמה תוסף להשים על כל ליטר שמן, האגן שמן היה כמעט ריק לגמריי אז מלאתי 3 ליטר שמן חדש ושמתי בערך 100מ"ל תוסף.

התוסף והשמן הם של LIQUI MOLY, בתוסף יש 300מ"ל ורשום עליו להשים בין 3-5% נפח שמן מאגן השמן, לא הבנתי כל כך למה הם התכוונו אז מישהו יכול לעזור לי?

13965929160-1.jpg

7988.jpg

פורסם (נערך)

לא הבנתי מדוע אתה "סגור" על שימוש בתוסף שמן. הרכב וגם המנוע שלו עדיין דיי צעיר.

האם בדקת את הרכב במוסך, לראות שצריכת השמן היא מהמנוע ? האם הרכב מעשן ?

האם נשללה נזילת שמן ?

כמה זמן (או ק"מ) נמשכת העלמות השמן ?

איזה סוג שמן שמו לך ברכב בפעם האחרונה ? (משהו איכותי או סתם דרעק ?)

עריכה - ראיתי כעת שיש שרשור קיים. חושב שעדיף היה להמשיך הדיון בו.

עריכה אחרונה על ידי חולגי
תוספת

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...