Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לוחות ברזל על לנסר? מאיפה הבאת את זה? אתה חושב שהקאדילקים של האמריקאים פחות ממוגנות ממרצדס גארד? ד"א במשך שנים הלימוזינה הנשיאותית שם הייתה "התקנה מקומית" על ידי בונה מרכבים שקיבל רכב מהמפעל ובנה אותו מחדש (הרכב הנוכחי הוא כבר יצור אחר שבנוי על שלדת משאית).

מלבד זאת בישראל ידע וניסיון רב במיגון רכבים ברמות הגבוהות ביותר.

ראית פעם מפרט של רכב כזה? האודי האמורה, למשל, כוללת הרבה מעבר ללוחות מיגון וחלונות חסיני ירי. מעבר לכך, מערכות מכניות של הרכב הותאמו כדי להתמודד עם המשקל העצום (נראה לך שמדובר על סתם DSG?).

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

יש רמות שונות של מיגון - הרמות הבסיסיות ביותר עמידות לירי אקדח בלבד ותוספת המשקל בהתאם צנועה ולא דורשת שינויים מכניים.

אבל גם ברמות המיגון הגבוהות יותר לא הולכים ומייצרים מנועים ותיבות הילוכים חדשות. מאחר מראש ממגנים רכב מפואר, כבד ומאוד חזק אז חלק מהחלקים מסוגלים לשאת בעומסים הנוספים בצורת בסטוק שלהם (גם אם במחיר של תוחלת חיים מוגבלת) וחלק מוחלפים בחלקים שהם יותר heavy duty אבל עדיין זמינים במחסן החלפים ומבלי צורך לתכנון מאפס. "המוסלקות" שהיו בשירות צה"ל לפני שנים יכלו לעמוד (להערכתי) בירי של רוס"ר ועמדו (כפי שנוכחתי) בפני מטעני רסס וזאת מבלי לבצע שינויים מהותיים בבסיס הצנוע אך האמין שלהן (230E).

בצורה הזאת גם עובדים יצרני לימוזינות רגילות וממוגנות הן מטעם היצרן והן צד ג' מאז ומעולם. הלימוזינה של הקיסר הירוהיטו משנות ה-30, אותה ראיתי במוזיאון, הייתה משורינת בכבדות, מפוארת מאוד ועדיין עם המנוע והגיר המקוריים (8 בוכנות 7.7 ליטר קומפרסור), אולי נעשו שינויים בקפיצים ובבלמים, אולי.

ברמות הגבוהות ביותר של המיגון פשוט בוחרים בפלטפורמה מתאימה מראש. בישראל עשו את זה עם הזאב - קליפה ברמת מיגון מאוד גבוהה שיושבת על טנדר פורד כבד שמסוגל לשאת אותה בלי שינויים. בארה"ב בנו את הלימוזינה הנשיאותית גם על שלדה של משאית. אני די בטוח שהזאב הצה"לי ובוודאי הבהמה (the beast) הנשיאותית ממוגנים יותר מאשר הרמה הגבוהה ביותר של ה-S גארד ואחיותיה הגרמניות.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
(נראה לך שמדובר על סתם DSG?).

אני מסכים איתך, התקנת גיר DSG רגיל על רכב משוריין כנראה היתה גורמת לגיר לההרס תוך חודשים בודדים.

אהה רגע!

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)

6631467837_408797ca49_b.jpg

זה הדגם הקודם, אני חושב שיצאה כבר גרסה משופרת מאז. הבסיס הוא F550 סטנדרטי. אפשר להנמיך את המרכב, לעטוף בפח בעיצוב נעים יותר, לצבוע בשחור מטאלי, להוסיף עוד כמה עשרות ק"ג של חומר בידוד אקוסטי, לבנות חוצץ פנימי בין תא הנהג לנוסעים ולסדר כמה מושבי עור יפים בפנים. הרבה יותר ממוגן ממרצדס גארד, אבל פחות מעודן וכנראה גם יצא יקר יותר.

בוויירון יש סוג של תיבה רובוטית אבל אין לה שום קשר ל-DSG המוכר. זהו גיר יעודי שפותח על ידי חברת ריקרדו הבריטית.

פורסם (נערך)

עכשיו אתה נזכר? צוללות גרמניות משרתות בחיל הים מאז 1976. נכון שההסכמים היו מאוד נוחים לישראל מבחינה כלכלית, אבל אפילו אם היו מחליטים שזה צורם מדי - כמה אפשרויות היו לצה"ל לרכישת הצוללות האלו? כמה מדינות בעולם ידידותיות לישראל ובעלות יכולת בניית צוללות קונבנציונליות מתקדמות? רמז - הרבה פחות מאשר מדינות שמייצרות מכוניות מנהלים שניתן להסב ללימוזינות. בנוסף - שצריך נשק להגנה עצמית, הכללים גמישים יותר. ב-1948 ישראל הצטיידה בנשק גרמני (שעבר דרך צ'כיה) כי זה מה שהיה.

ולגבי כספי השילומים - אכן בן-גוריון הסכים לנוסחה של נורמליזציה במקביל (ולא תמורת) לשילומים, אולם לא לסליחה ובטח לא לשכחה.

כך שיש משהו צורם ברכב שרד ישראלי עם הכוכב המשולש מלפנים. תמיד יהיה בזה משהו צורם.

פורסם

רגע אבל השתמשו בצוללות כבר כמה שנים טובות.

מה עם ירידת ערך? שמישהו יפתח רגע מחירון יצחק לוי ויגיד כמה ירידת ערך יש על צוללת דולפין לכל שנה?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
מה עם ירידת ערך? שמישהו יפתח רגע מחירון יצחק לוי ויגיד כמה ירידת ערך יש על צוללת דולפין לכל שנה?

תזכור שבכלי רכב יוקרתיים ו/או נדירים אין משמעות רבה למחירון, אלא יותר למצב הספציפי של האקזמפלר.

אני מאמין שאם מטפלים בהן רק במוסך מורשה ורק עם חלקים אוריגינל מגרמניה, ניתן לקבל הרבה מעל מחירון.

מעבר לזה, רכב גרמני, טורבו-דיזל, שלא שימש כמונית, בכל מקרה שומר על ערכו מצוין. אני מאמין שאפשר להחזיר בלי יותר מדי נזק כלכלי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צוללת זה יוקרתי? הכל בגימור פלדת אל חלד וגריז ואין ריפוד ב2 צבעים, שלא לדבר על עור. מה שכן, יש תאורת אווירה וגם סאן רוף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אל תדאג הן לא יחלידו, אלו לא צוללות איטלקיות.

לא מבחינת חלודה אלא מחירון משוקלל, צוללת גרמנית דיזל, יד ראשונה, קילומטראז' לא ידוע.

תזכור שבכלי רכב יוקרתיים ו/או נדירים אין משמעות רבה למחירון, אלא יותר למצב הספציפי של האקזמפלר.

אני מאמין שאם מטפלים בהן רק במוסך מורשה ורק עם חלקים אוריגינל מגרמניה, ניתן לקבל הרבה מעל מחירון.

מעבר לזה, רכב גרמני, טורבו-דיזל, שלא שימש כמונית, בכל מקרה שומר על ערכו מצוין. אני מאמין שאפשר להחזיר בלי יותר מדי נזק כלכלי.

יש בזה משהו, מה גם שמי שמזמין עכשיו צוללת מקבל אותה בעוד בערך עשור לא?

אז אולי בשוק היד 2 המחירים שלהם יותר גבוהים מהמחיר כחדש (כמו סובארו DL בשנות הזוהר שלה)?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתמול בלילה ליד המלון דיוויד אינטרקונטיננטל תל אביב זכיתי לראות שיירה קטנה של שתי הלימוזינות החדשות ובנוסף אליהן פולקסווגן טרנספוטר. אחת מהלימוזינות הייתה תקולה ללא יכולת לזוז מהכביש, מביך.

פורסם
וכמובן יש לקחת גם בחשבון שאם מצב הלימוזינות הישנות באמת כפי שמתואר (נסתפק נניח רק במזגנים שלא עובדים), מנהיגים פשוט לא ירצו לבוא.

למה להם להגיע למדינה רחוקה, חמה, שלרוב מותקפת בתקשורת, ועוד שישנעו אותם בלימוזינות מצ'וקמקות שאין בהם אפילו מזגן תקין?

לשם השוואה במדינת ישראל קיום מזגן כל כך חשוב במכונית עד כדי כך שאסור לשווק בישראל מכונית ללא מזגן כבר מעל 25 שנים!

אני לא מבין אם אתה ציני או רציני, אבל במשפט האחרון שלך, אם אני לא טועה ה 4C משווקת בלי מזגן.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...