Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בחיפושי אחר רכב C1 / 107 רובוטי, נתקלתי בהצעה של 107, שנת 2012 עם 68K ק"מ - מחב' ליסינג במחיר של כ42K ש"ח.

מעבר לשאלה של האם זה חכם ככלל לרכוש רכב שעשה כ 34K ק"מ בשנה זה חכם? (ואני שואל)

מן ההצעה הזו עלתה השאלה הכללית, מהו אורך חיים של מנוע 1L של הרכבים הללו? האם, תחת ההנחה שהרכב מטופל כיאות בהתאם להנחיות היצרן, לא עובר התעללות ונוסע בעיקר בשטח עירוני, מדובר במנוע שיעשה 250K ק"מ או שמדובר ברכבים שאורך החיים שלהם נמוך יותר. קרוב אמר לי שהוא חושב שלרכוש רכב מיני עם 68K ק"מ זו שטות כי סביר שהמנועים הללו לא יחזיקו יותר מ100K ק"מ. האם יש בזה אמת או סתם חשש לא מוצדק מנפח קטן?

ההנחה הכללית שלי, מנוע 1L של היום נותן כ-66 כ"ס עבור רכב ששוקל כ900 ק"ג לא אמור לחיות כל כך מעט.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי רק בישראל נבהלים ממכוניות עם ק"מ גבוהה.

בחו"ל המדינות הרבה יותר גדולות מישראל והמכוניות נוסעות הרבה יותר ק"מ.

אני חושב שהכל תלוי באופי הנהיגה והתחזוקה של המכונית.

פורסם

זה עניין סטטיסטי יכול להיות שכן יכוול להיות שלא.(ללא נתונים מדויקים ואני לא חושב שלמישהו יש אותם -קשה לקבוע כמה בדיוק מנוע כזה עובר) לדעתי אורך חיים סביר ללא שיפוץ למנוע כזה הוא איפה שהוא באיזור ה 200,000 ולא 100,000.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

זה תלוי בסוג מנוע ובאופי השימוש.

למשל מנועי 1.0 של דייהטסט סיריון בהרבה מקרים התחילו לעשן באיזור 150.000 ק"מ, מנועי פיאט אונו 1.0 החזיקו 250.000 - 300.000, גם מנועים של סובארו ג'אסטי ושל סוזוקי החזיקו יחסית הרבה בתנאי שהשתמשו בהם לפי יעדם.

יועדם הוא שימוש עירוני בעיקר.

רכב עם מנוע כזה שבאופן קבוע נוסע על כבישים מהירים במהירות גבוהה לא יחזיק הרבה. כמובן ש"לא יחזיק הרבה" זה יחסי, ולא מדובר ב 100.000 ק"מ אלא בהרב יותר.

אגב itamarg, אתה לא צודק. גם במדינות מאוד גדולות עם כבישים מאוד ארוכים לא נסעים בסוזוקי אלטו למרחקים באופן קבוע. מכוניות כאלה לרוב נשארות בארים ובפריפריה הקרובה ולא עוברות קילומטרז' גבוה.

פורסם

זה באמת שטויות, הכל תלוי באופי הטיפול ברכב.

מישהו שהיה איתי בצבא נסע עם הפורד אסקורט שלו 650K ק"מ וזה היה לפני 8 שנים, מה שמצחיק זה שעדיין יש לו אותה. הוא שומר עליה בצורה מפחידה.

אני מכיר גם רכבים שהמנוע הלך אחרי 50K ק"מ בגלל טיפולים לא נכונים והרצון לחסוך כסף בטיפולים מונעים, שמנים איכותיים וכו' וכו'.

אין מה להיבהל מרכב שעשה הרבה קילומטראז'.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

האם זה חכם ככלל לרכוש רכב שעשה כ 34K ק"מ בשנה?

קילומטרז' גבוה בפני עצמו אינו מניעה לעיסקה. השוק חכם ומתמחר הכל בהתאם.

השאלה היא התאמה לצרכים שלך. אם אתה לא מתכנן נסועה גבוהה עדיף לך לדעתי לרכוש רכב שנסע הרבה, ולהיפך.

היתרון ברכב יד שניה מליסינג שאתה יכול להשוות בין מכוניות מאותו דגם ושנתון. לראות בקלות את הטיפולים שנעשו לאוטו עם הקילומטרז' האמיתי שבו נעשו. אני חושב שבתמחור של כלי הרכב המשומשים שהן מוכרות חברות הליסינג לוקחות בחשבון גם אם הטיפולים בוצעו בזמן.

מהו אורך חיים של מנוע 1L של הרכבים הללו?

קילומטרז' זה רק חצי הסיפור. יהיה למשל הבדל בבלאי בין רכב שנסע כל יום רעננה-הסיטי של תל אביב (שעה כל צד) לבין רכב שנסע רעננה-פולג (אותם ק"מ בחצי הזמן). לא רק המנוע עובד. למשל ברכב הראשון המזגן יתקלקל הרבה לפני המזגן ברכב השני. אפשר לנסות לנחש לפי הבלאי במושב הנהג כמה שעות הרכב בילה בנסיעה לעומת כלי רכב מקבילים.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

קיבלת תשובות טובות. רמת האחזקה של חברות ליסינג שונות אינה זהה והדבר משפיע. אני סבור שהיו כאן שרשורים בנושא שניסו "לדרג" חברות שונות, כעקרון סיטרואן סי 1 היא טויוטה במחיר סיטרואן וזה דבר טוב, הגיר ברכב ארוך מאוד ובמצבים מסוימים מקנה לרכב תאוצה חלשה מאוד. לא בדקתי עד הסוף, אך בהתחשב במחירי מיני חדשות מחיר של 42 לרכב מליסינג עם נסועה גבוהה נראה לי גבוה מדי.

למכירה חתולה ממין זכר במחיר פצצה.

פורסם
זה באמת שטויות, הכל תלוי באופי הטיפול ברכב.

מישהו שהיה איתי בצבא נסע עם הפורד אסקורט שלו 650K ק"מ וזה היה לפני 8 שנים, מה שמצחיק זה שעדיין יש לו אותה. הוא שומר עליה בצורה מפחידה.

אני מכיר גם רכבים שהמנוע הלך אחרי 50K ק"מ בגלל טיפולים לא נכונים והרצון לחסוך כסף בטיפולים מונעים, שמנים איכותיים וכו' וכו'.

אין מה להיבהל מרכב שעשה הרבה קילומטראז'.

אין מה להיבהל מרכב שעשה הרבה קילומטראז'. בתנאי שתוחזק כראוי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מנוע קטן כמו 1 ליטר מבחינה סטטיסטית יחזיק פחות קילומטרז' ממנוע גדול יותר אבל כמו שציינו כאן הצפי המינימלי לבעיות מנוע שתוחזק כהלכה רק יתחילו באזור ה150 עד 200 KKM

אז בוא נאמר שתיסע ברכב הזה בין 5 ל6 שנים לפחות אם קנית אותו חדש לפני שתהיה לך תקלה במנוע עצמו?

כמה כבר עולה להחליף מנוע ברכבים האלה? - לעומת עלות הרכישה שלו הן כחדש או משומש - יחסית יהיה מדובר בסכום נמוך.

מה שאני מנסה לאמר זה שגם אם הלכת על רכב כזה יד שניה וגם אם יש לו קילומטרז' גבוה - כל עוד יש לך היסטוריית טיפולים ביד ואתה רואה שטיפלו ברכב היטב והוא נוסע היטב - אל תחשוש.

אתה לא קונה S CLASS

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
מנוע קטן כמו 1 ליטר מבחינה סטטיסטית יחזיק פחות קילומטרז' ממנוע גדול יותר אבל כמו שציינו כאן הצפי המינימלי לבעיות מנוע שתוחזק כהלכה רק יתחילו באזור ה150 עד 200 KKM

יש לך נתונים לגבות את זה או שאתה סתם שולף את זה מהכובע "כי זה נשמע הגיוני"?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

העינין שמרבית המנועים "מתים" לא מסיבה טבעית של שחיקה בגלל קילומטרז', לרוב זה קורה בגלל טראומה כלשהי בגלל כשל של מכלול כלשהו, כמו למשל בגלל התחממות, חוסר לחץ שמן וכד'.

שמנים סינטיים מודרניים מעריכים מאוד אורך חיי מנועים ומקטינים שחיקה לאומת השמנים של פעם. גם מנועים מיוצרים עם טולרנסים הרבה יותר מדוייקים.

אורך חיים של מנוע תלוי בהרבה מאוד גורמים, שזה כולל איכות חומרים, תכנון, אופי שימוש, איך טופל הרכב, באיזה תוואי שטח נסע הרכב ועוד.

אורך חיים של רכב קטן הוא קצר יותר לא תמיד בגלל שמבחינה מכנית הוא לא יכול להחזיק יותר, אלא גם בגלל שהוא כבר זול והבעלים מתקדם למשהו חדש יותר ועם רכב ישן אין מה לעשות. בגלל תנאי מימון נוחים, חברות ליסינג שמוכרות במחירים נוחים רכבים בני 3 שנים, רכבים קטנים וזולים נמכרים בתור חדשים, צי הרכב כל הזמן מתחדש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שלושה חברים עם מנוע שלוש צילינדר בנפח 1.0 ליטר שהחזיר נשמתו לבורא לא נשמע לי כמו מקריות גדולה במיוחד - זה שילוב של מנוע וגיר שקובעים את העומס המירבי ואת העומס המיטבי שהם יכולים לעמוד בו לאורך זמן.

הרכבים הקטנים האלה נועדו לנסיעות עירוניות, זה שהם מסוגלים לשייט ב90-100 קמ"ש לא אומר שזה השימוש הנכון והמומלץ לרכבים האלה.

ישראלים עפים על האופציה הזו בגלל שהרכבים האלה זולים אבל זה לא אומר שזה הופך את השימוש שלהם לנסיעות ארוכות - לנכון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

-"מה הקטע של גברים שהם אוהבים שום??"

"מה..? מה הקשר שום? ומאיפה הבאת את זה שגברים אוהבים אותו?"

- "יש לי איזה ידיד בעבודה שאוהב שום, אז הנחתי שכל הגברים אוהבים"

ככה זה נשמע. עם כל הכבוד לחברים, אי אפשר באמת לבנות סטטיסטיקה על פי נסיון של שלושה אנשים בודדים. ככה נולדות סטיגמות.

אגב, יש לציין שאני לא טוען שמנועים קטנים לא מתים אחרי 100 אלף ק"מ, אני פשוט מנסה להבין מאיפה הגיעה הקביעה הזאת. האם מסטטיסטיקה אמיתית שנבדקה או מכל מיני "חברים של".

אם מנועים קטני נפח אכן נופחים את נשמתם מהר יחסית, זה יכול אולי לקרות בגלל באופי של המכוניות, שמכתיב תנועה עירונית במרביתה, במהירויות נמוכות, דבר שגורם למד הקילומטרים לזוז לאט מאוד ביחס לכמות השעות שהרכב עובד.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מלקרוא הרבה בכתבי עת, בפורומים טכניים ראיתי עם השנים התפלגות די ברורה של נפח מנוע וקילומטרג' אופייני לפתיחת ראש מנוע או צורך להחליף בלוק

למשל רכבי 1.6 ליטר מתחילים להראות את הסימנים האלה באזור ה250-300 KKM לרוב

ומנועי 2 ליטר מחזיקים יותר לאזור ה400-450KKM

זה היה אחד השיקולים שלי לבחירת רכב שני ליטר שכן המטרה שלי היתה לקנות רכב ל10 שנים (שנה הבאה אני כבר סוגר שנה חמישית ואם לא יהיה רכב מאוד ספציפי על הכוונת - רכב של אבא - אני ממשיך איתה עוד שלוש שנים לפחות אז היא תהיה אצלי 8 שנים) ולכן רציתי מעבר למנוע "נוח" יותר עם מרכב "נוח" יותר גם מנוע חזק יותר בכל מובן.

ואופי הנסיעות שנבחר הוא רב גוני לכן רכב קטן נפסל על המקום.

באמת - מקריאה של מאות תגובות בפורומים טכניים לאורך השנים - רואים התפלגות ברורה.

אני לא אומר שמנוע קטן לא יחזיק מעמד - אבל זה בתנאי שהוא תוחזק נכון ואתה תמשיך לתחזק אותו נכון וזה בתנאי שסוג הנסיעה שאליו הוא נועד הוא זה שבאמת המנוע יראה.

תחשוב מה יקרה לפג'ו 107 שכל יום תיסע את העליות של ירושליים ע"י בעלים שיאמצו את המנוע הזה בכדי לשמור על קצב נסיעה שפוי (עזוב את הרעש שיווצר כתוצאה מכך) וגם לא יטפל בו בחלפים ובמוצרים איכותיים - 100KKM כנראה יהיה נס.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...