Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקציב עד 50 אש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם,

קודם כל אני חייב לציין שהפורום כאן מעניין ותורם. נכנסתי בימים האחרונים לקרוא וללמוד ואני מרגיש שהתקדמתי עם החלטת הרכישה שלי לאור כל המדריכים והדיונים. מצד שני, אני מרגיש לפעמים שיש לי הצפת מידע ואני חייב קצת להתמקד.

השאלה שלי יחסית בסיסית (אולי אפילו מעניינת!) ונובעת מסוגיה פשוטה: בקניית רכב משומש, יד שניה, האם ללכת לפי תקציב או לפי צרכים?

ואני אסביר.

בן 30, רווק. עד עכשיו נהגתי במאזדה 2 מספר שנים. רכב טוב ומספק פחות או יותר את מה שאני צריך. כרגע אני צריך להחליף את הרכב, והעמדתי לעצמי תקציב (בלי הלוואות למיניהן) של בערך 50,000 ש"ח (וגם זה אחרי מתיחה, אז אני לא מתכוון לשבור אותו).

הצרכים שלי הם בסה"כ בסיסיים ביותר. אני נוהג פחות מ-1000 ק"מ בחודש בממוצע, 2/3 עירוני ו1/3 בין עירוני, נוהג מתון ובאופן כללי שומר די טוב על הרכב, וכך אני מאמין שאעשה גם בעתיד.

הרעיון הראשוני שלי היה לקנות משפחתית כי רציתי מנוע קצת יותר חזק ממה שיש לי עכשיו, כזה שאוכל גם מדי פעם בסופ"שים לסוע לטיולים מחוץ לאיזור המרכז בנוחות, ובנוסף רכב שהיציבה שלו על הכביש תהיה טובה יותר. בנוסף, אני בחור די גבוה, ורוצה קצת יותר ריווח בתוך הרכב. צריכת דלק פחות קריטית מבחינתי מכיוון שכמו שציינתי - אני נוסע יחסית מעט.

הסתכלתי על מחירים ודגמים, עברתי על מחירונים ועל מגרשי ליסינג וחשבתי לעצמי - האם באמת אני צריך רכב משפחתי, בתקציב כזה, אם אני לא מתכוון להשתמש בו כ"כ הרבה?

וזו בעצם השאלה שלי: האם, בהתאם לצרכים שלי, לשנות את התקציב שלי / כיוון למכונית אחרת?

אולי לרדת בשנים, ולחפש משפחתית עם קצת יותר ותק על הכביש?

לצערי אני לא מכיר כל כך את השוק, לכן אשמח לשמוע את ההצעות שלכם ואת דעותיכם. אין לי בעיה גם ללכת לכיוון של סופר מיני, שוב, למרות שאני מעדיף שינוי.

סוג של סיכום, הצרכים שלי:

1. רכב עם מנוע חזק יותר מהמאזדה 2, מרווח יותר.

2. צריכת דלק - נכנס למערכת השיקולים אבל לא משהו הכרחי.

3. שימוש שנתי ברכב מתחת לממוצע - מאמין שזה יעזור לשמירת הערך שלו (אופטימיות זה חשוב.. אבל מדבר באופן כללי)

4. עלות החזקה חודשית כמה שיותר נמוכה, כמובן.

5. תקציב יכול להגיע עד 50,000. כמובן שאני מעדיף להוציא פחות, אם בסופו של דבר הצרכים שלי יכולים להסתכם ברכב זול יותר.

תודה לכל העוזרים.

פורסם

לדעתי לצרכים שלך אתה יכול למצוא סופר מיני טובה עם מנוע חזק שנתון מתקדם וזה מספיק מאוד.

משפחתית תגדיל את עלויות האחזקה ברוב המקרים (אלא אם יש לך תכנונים לשנות סטאטוס בקרוב ;) ).

האם גיר רגיל בא בחשבון?.

פורסם

הבעיה עם סופר מיני אחרת,שאין ממש משהו יותר חזק מהמזדה 2,היא נחשבת בין הזריזות..

אם ידנית מגיע בחשבון אפשר לקחת רכב ספורטיבי יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מצוין, תודה.

אין לי בעיה עקרונית עם גיר רגיל, תלוי מה טווח המחירים. מעדיף לסקור אוטומטיות קודם כל.

יש לך הצעות לכמה דגמים/שנתונים?

בנוסף, המחשבה שלי הייתה על משפחתית זה כי אני מעדיף ריווח מבפנים וגם גודל מבחוץ. האם יש קטגוריה בין לבין? (משהו כמו משפחתית קומפקטית?)

שוב תודה.

פורסם

יש כמו שברולט סוניק,יונדאי 25,הם לא יהיו זריזות יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בוודאי, יש את המאזדה 3 האצ'בק, הונדה סיויק האצ'בק, יונדאי I30/קיה סיד.

מה לגבי יונדאי I20 בעלת מנוע 1600 גיר רגיל? וסיאט איביזה/סקודה פאביה ידניות?.

פורסם

היי, תודה על ההצעות, אבל לצערי רובן לא בתקציב שלי.

הונדה סיוויק האצ'בק נראית מעניינת מאוד אבל לפי מה שראיתי במחירונים מתחילה ב60-65 לרכב משומש שנת 2010 (עם קילומטרז'ים מעל 100,000..)

יונדאי 25 גם באיזור ה-60 וגם למכוניות עם קילומטרז' מאוד גבוה.

קיה סיד מצאתי כל מיני שבסביבות 50,000 (היה קשה, אבל היו כמה בודדות) וזה רכב שנראה לי מעניין.

רציתי לדעת אם ה"7 שנים אחריות" שמתפרסם זה רלוונטי גם ליד שניה?

ובכלל מה דעתכם על הרכב.

באופן כללי, בהתייחסות שלכם, אתם מדברים על רכבים מאילו שנים? כי אני מחפש 2010, 2011 ולא יותר. ולצערי המחירים לא תואמים את התקציב שלי.

כדאי ללכת שנים אחורה?

פורסם

היי,

אז עשיתי חקר ובדקתי לגבי כל המכוניות שהצעתם.

לפתע, צצה לה מתמודדת חדשה - פג'ו 207! (2010 בערך)

קראתי גם פה בפורום שנאמר שזו מכונית פופולרית ונמכרת, סה"כ אמינה וטובה.

לפי מה שאני רואה זה די עונה על הצרכים שלי - מנוע יותר חזק מהמאזדה, כתוב שהיא יחסית מרווחת, והמחירים נכנסים לטווח שלי.

כרגע אני מתחיל לבדוק הצעות במגרשים ובפרטי - מישהו יכול לשתף מה כדאי ספציפית לבדוק או מה דעתכם על הרכב?

תודה!

פורסם

תעשה נסיעת מבחן על ה-207!!!

תיבת ההילוכים של הפיג'ו יכולה או להיות תפורה עליך כמו כפפה או לעצבן אותך עד לתלישת שיער. ההורים שלי קנו אחת כזאת. חזקה, נעימה, מגניבה. אממה, הגיר מוציא את אמא שלי מדעתה, עד לרמה שהם שוקלים למכור את הרכב (פחות משנה מאז שקנו אותו). מצד שני, כשלי יוצא לנהוג עליה היא מרגישה מעולה. עניין של העדפה.

אגב, יש את סיטרואן C3 עם אותו מנוע-גיר-שלדה אבל נראית הרבה (הרבה הרבה הרבה) יותר טוב, ויש לה גם שמשה קדמית פנורמית מגניבה שכזו, אם הייתי במקומך, הייתי בוחר בסיטרואן.

לגבי מה שאמר יוליאן על סופר מיניות יותר חזקות מהמאזדה 2, זה לא בדיוק נכון. יש כאמור את האחיות לבית סיטרואן, כמו כן יש את סיאט איביזה וסקודה פאביה עם מנועי 1.6 או 1.2 טורבו, יש רנו קליאו עם מנוע 1.6. יש גם פונטו איבו עם מנוע 1.4 עם 105 כ"ס או עם 135 כ"ס בגרסת הטורבו (הטורבו מאוד נדירה ויקרה). אם לחפור עוד אני בטוח שיימצאו עוד אופציות, אבל זה מה שקופת לי לראש כרגע.

עוד אופציה מעניינת (שבמפתיע גם נכנסת לתקציב) היא וולוו C30 מהשנים הראשונות, מנוע 1.6 של פורד פוקוס (100 כ"ס) עם תיבה ידנית. לא שגרתית, מאוד מאוד נדירה, כנראה תעלה קצת יותר בתחזוקה, אבל היי, יצא לך להסתכל על אחת כזאת?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
היי, תודה על ההצעות, אבל לצערי רובן לא בתקציב שלי.

הונדה סיוויק האצ'בק נראית מעניינת מאוד אבל לפי מה שראיתי במחירונים מתחילה ב60-65 לרכב משומש שנת 2010 (עם קילומטרז'ים מעל 100,000..)

יונדאי 25 גם באיזור ה-60 וגם למכוניות עם קילומטרז' מאוד גבוה.

קיה סיד מצאתי כל מיני שבסביבות 50,000 (היה קשה, אבל היו כמה בודדות) וזה רכב שנראה לי מעניין.

רציתי לדעת אם ה"7 שנים אחריות" שמתפרסם זה רלוונטי גם ליד שניה?

ובכלל מה דעתכם על הרכב.

באופן כללי, בהתייחסות שלכם, אתם מדברים על רכבים מאילו שנים? כי אני מחפש 2010, 2011 ולא יותר. ולצערי המחירים לא תואמים את התקציב שלי.

כדאי ללכת שנים אחורה?

הסיד אצלי שנתיים, עברה כ-25,000 ש"ח וראתה את המוסך רק בטיפול שנתי :)

הרכב יושב טוב על הכביש, מרגיש חזק, מאובזר ומעוצב היטב, אין תחושה זולה כשאתה יושב ברכב.

לגבי האחריות, אני קניתי את הרכב מיד שניה ונהנה מהאחריות האקסטרא - 4 שנים על גיר ומנוע, אבל... אתה צריך לוודא שהרכב עבר את הטיפולים הנדרשים ובמוסכים מורשים של היבואן, אחרת לא תקבל את האחריות הנ"ל.

HU:OEM+Genesis series 3 high level adapor AMP:Phoenix Gold RX 400.4 COMP:Morel Virtus 602 SUB: Sundown Audio E8

https://www.youtube.com/watch?v=jtQs-1_TH-Q

פורסם (נערך)

לדעתי לך על הבראבו, ב50K אפשר להביא 11-10

רכב חזק מנוע טורבו, מאובזר ומהנה לנהיגה, כמו כן צריכת דלק לא רעה (1-13 משולב) ואמינות טובה.

כמו כן ביטוח יחסית זול, יחסית מרווח למשפחתית קומפקטית, אבל לא מספיק למשפחה גדולה.

תעשה חיפוש תמצא לא מעט פרטים.

עריכה אחרונה על ידי nisi90
  • תוכן חדש...