Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמינות TSI + DSG במודלים החדשים 2013-2014

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי עם גולף 2013, 1.4, מהצורה החדשה, והמכלולים החדשים.

עברה כ- 20 אלף קילומטרים למיטב זכרוני

הוחלף מוח גיר וכן עברה עדכון תוכנה בטיפול הראשון.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 144
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לי יש את הג'טה החדשה עם מנוע 1.2 טורבו ועם ה-DSG , שנת ייצור 2013 , עשיתי כבר כמעט 30K ק''מ , עוד מעט טיפול שני .

לא היו , אין , ומקווה שלא יהיו שום בעיות עם המנוע או הגיר , פעם אחת רק עדכנו לי במוסך את תוכנת ניהול המנוע , חוץ מזה כלום .

להגיד את האמת , אני מאוד מרוצה מהטכנולוגיה הזאת של VAG של המנועים והגירים שלהם , ויותר מזה , בעוד כשנה או אפילו פחות , אני הולך להחליף את הג'טה שלי ברכב אחר , ולא בגלל שיש לי משהו נגד הרכב הזה , אני אוהב את הרכב , אלא בגלל שאני רוצה רכב שיותר ספורטיבי , יותר חזק , יותר ניתן לשיפורים .

הג'טה לדעתי זה הוא הרכב הכי פרקטי שיש בין כל המשפחתיות כיום בשוק בארץ , זאת דעתי .

הרכב הבא שלי בטוח יהיה מהקונצרן הזה , רק הפעם עם מנוע מינימום 1.8 טורבו :-D

לא משנה באיזה רכב בסוף תבחר , מאחל לך בהצלחה בבחירה :-D

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם
למה עשרות אלפי שקלים?

איזה דגם מקביל יש ל1.4 של גולף בהרבה פחות כסף?

וגם הבנתי (למרות שלא מצאתי לזה עדיין אישור מוסמך) שסקודה נותנים גם על הגיר רק שנתיים במקום 5.

V.wלא נותנים 5 שנים על הגיר.בדוק את עצמך.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

פות״ש: כיום צמפיון מיתגו את הרכבים שהם מייבאים כך שלאאודי ולפולקסווגן הם נותנים שלוש שנות אחריות, בעוד של סיאט ובסקודה רק שנתיים. אין אחריות נפרדת לגיר.

בזמנו, לפני שנה, שאלתי למה, והשיבו לי: ״כי אין בעיות״. זה בדיוק היה בתקופה שהחליטו להחליף שמן גיר לכולם... אז אמרתי לעצמי שישמרו לעצמם את הסיפורים שלהם. מטבעי אני מוכן לקבל אמירת אמת גם אם היא לא מכירתית - על פני מריחה שכזו.

כפי שאתה רואה - הבעיה לא נפתרה, ככל הנראה, אלא אולי צומצמה.

זה מזכיר לי, שהיה בבעלותי גולף 160 שזה גם המנוע המושמץ וגם הגיר המושמץ. המנוע לא עשה שום בעיה. הגיר יום אחד החליט לשבות בגלל מכטרוניק. אז למי להאמין לגבי סטטיסטיקה?

אגב, בדגמי הdsg6 , לא הייתה לי שום בעיה, אבל כיום הגיר הזה מופיע רק ברכבים היקרים והחזקים יותר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לאחותי יש גולף 2014 DSG + TSI 1.4, קיבלה אותו בתחילת השנה. עד עתה אין שום בעיות (אם אתה לא מחשיב את מה שכבר דובר בו, שזה היבואן ועלויות טיפולים).

הרכב עצמו מדהים (בשביל משפחתית "פשוטה")- אני נהגתי בו כמה וכמה פעמים. כמו שנאמר, כשהשילוב עובד, אין משהו טוב יותר. אין לי יכולת השוואה עם 1.2, כי לא נהגתי בו, אבל השוואה לאסטרה 1.4T שלי, יש הרגשה של זמינות כח תמידית. טוב, לאסטרה יש תיבה אוטומטית פלנארית...

לא מכיר טוב את התיבה באסטרה, מכיר קצת את ה DSG הזה מאוקטביה ליסינג חדשה לחלוטין ומעדיף עליה תיבה פרימיטיבית עם ארבעה הילוכים בפולקסוואגן בת ארבע עשרה בכל רגע נתון. אין לי מילה רעה על אמינות ה DSG, אלא שאחרי 1.8K ק"מ זה מוקדם מעט, אבל למה ההססנות הזו בלחיצה נמרצת ממצב עמידה, או בכלל, מה זה שווה שהיא מחליפה הילוכים במהירות, בלי להרגיש כמעט וגם חוסכת דלק על הדרך, אם דווקא כשאני בפניקה ורוצה הענות מידית לקיקדאון, אני מקבל מין "רק רגע, מה אתה רץ" בתגובה. וזה ובאופן מעט משונה מזכיר לי דווקא את ההתנהגות של ה AL4 הפלנטרית שאני זוכר מהמגאן שלפני כארבע שנים. בקיצור, שבעה הילוכים המון תיחכום, חדשנות, מהירות וחיסכון לא עומדים מבחינתי במבחן, כשאני מוצא את עצמי מעדיף את התיבה האוטומטית העתיקה עם ארבעת ההילוכים שבבורה העתיקה שלי.

פורסם

רועי, לגבי זינוק מעמידה, תנסה לבטל את בקרת המשיכה.

לגבי קיקדאון, זה מיותר.להורדה מהירה משתמשים במנופים. זה מה שנחמד בתיבה, שנוהגים גם בה בשילוב בין אוטומטי לידני.

חוצמיזה, תנסה לא להכנס לפניקה שאתה נוהג. אם אתה בפניקה, עדיף שתרגע ולא תאיץ...8)

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
V.wלא נותנים 5 שנים על הגיר.בדוק את עצמך.

פות״ש: כיום צמפיון מיתגו את הרכבים שהם מייבאים כך שלאאודי ולפולקסווגן הם נותנים שלוש שנות אחריות, בעוד של סיאט ובסקודה רק שנתיים. אין אחריות נפרדת לגיר.

בזמנו, לפני שנה, שאלתי למה, והשיבו לי: ״כי אין בעיות״. זה בדיוק היה בתקופה שהחליטו להחליף שמן גיר לכולם... אז אמרתי לעצמי שישמרו לעצמם את הסיפורים שלהם. מטבעי אני מוכן לקבל אמירת אמת גם אם היא לא מכירתית - על פני מריחה שכזו.

כפי שאתה רואה - הבעיה לא נפתרה, ככל הנראה, אלא אולי צומצמה.

זה מזכיר לי, שהיה בבעלותי גולף 160 שזה גם המנוע המושמץ וגם הגיר המושמץ. המנוע לא עשה שום בעיה. הגיר יום אחד החליט לשבות בגלל מכטרוניק. אז למי להאמין לגבי סטטיסטיקה?

אגב, בדגמי הdsg6 , לא הייתה לי שום בעיה, אבל כיום הגיר הזה מופיע רק ברכבים היקרים והחזקים יותר.

תודה על המידע, הייתי בטוח שיש 5 שנים.

זה שהורידו את האחריות על הגיר, יותר מחשיד. אם הבעיות נפתרו כביכול אין שום סיבה להוריד.

אז תגיד.. השתכנעת? או שאתה עדיין רוצ. גולף ערומה עם גיר בעייתי במחיר שערורייתי?

אני יותר ויותר נרתע מהעניין, למרות שאני די יתבאס ללכת שוב על רכב יפני ממוצע, ולרכב יוקרתי גרמני בלי השילוב הזה אין לי כסף.

אני מתכוין לעשות נסיעות מבחן על כמה רכבים גולף, אוקטביה ומזדה 3 (2.0), אולי המזדה בסופו של דבר תהיה תחליף מספק.

פורסם

פג'ו 308 החדשה מקבלת שבחים רבים בעיתונות חול,תמתין קצת לראות תמחור/אבזור.

יש לא מעט רכבים אירופאים שאיכות הפנים שלהם לא נופלת ואף עולה על זאת של קונצרן vag.

כנל לגבי מנועים מתקדמים,יצרנים רבים היום משתמשים במנועים מוגדשים.

סעו בצד ימין!!

,Giulietta QV. היום

פורסם

הרכבים הצרפתיים ידועים כרכבים מפנקים מאד, אך באמינות הם לא יותר טובים מהגרמניים.

אני מכיר כמה חברה מהעבודה עם ניסיון רע עם רכבים של פיג'ו/רנו, תקלות שמשביתות את האוט והוא תקוע במוסך.

אני מאמין שכמו כל חברה הם גם השתפרו, אבל אני מעדיף לא להתעסק איתם.

פורסם
הרכבים הצרפתיים ידועים כרכבים מפנקים מאד, אך באמינות הם לא יותר טובים מהגרמניים.

אני מכיר כמה חברה מהעבודה עם ניסיון רע עם רכבים של פיג'ו/רנו, תקלות שמשביתות את האוט והוא תקוע במוסך.

אני מאמין שכמו כל חברה הם גם השתפרו, אבל אני מעדיף לא להתעסק איתם.

בתור אחד שהחזיק פגו סיטרואן לא מעט שנים,אני יכול לומר שמניסיוני האישי הרכבים אמינים מאד.

יש לציין שהרכבים היו ידניים.

סעו בצד ימין!!

,Giulietta QV. היום

פורסם
רועי, לגבי זינוק מעמידה, תנסה לבטל את בקרת המשיכה.

לגבי קיקדאון, זה מיותר.להורדה מהירה משתמשים במנופים. זה מה שנחמד בתיבה, שנוהגים גם בה בשילוב בין אוטומטי לידני.

מנופים בגולף 122? 105? אין...

פורסם

לא זוכר מנופים באוקטביה וממילא שימוש מקביל במצב הידני בתיבה, בהורדת או העלאת הילוך, נותן תחושה מנותקת ומלאכותית ובעיקר איטית בתגובה. בקיצור ולפחות מבחינתי אין תחליף ללינאריות והטבעיות שבהחלפת הילוכים בתיבה עם ממיר מומנט, לפחות בזו שאני מכיר.

פורסם

האמת היא, שאפילו ב- GTI שופעת המומנט, היו רגעים (תלוי הילוך וסל"ד) שהיית צריך "להסביר" עם רגל קצת יותר כבדה, שאתה מבקש KICK... [כדי שלא יחשדו בכשרים, גם בג'ולייטה זה קורה]

• תוכן חדש...