Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ביחד עם סאונד נולדג' חשבנו מה תהיה הדרך הכי טובה לעשות צעד קדימה בתחום הSPL אבל מה שלא רצינו שיקרה זו תחרות הורסת ושלילית.

לאחר התלבטויות הוחלט על להרים את הכפפה וללכת על פרוייקט משותף, המטרה - ותסלחו לי על העיתוי הלא נעים עם כל מה שקורה כרגע מסביבנו (בטחון מדינה) - להוציא בום כמה שיותר גדול!

אבל לעשות את זה ביחד, בשיתופיות מלאה עם חברי הפורום בכדי להנות מהתהליך ולא רק מהתוצאה, בשביל לעשות משהו נוסף שיצור כאן אווירה של הדדיות ולא של תחרות או יריבות.

אז - מה צריך?

1. רכב האצ'בק שבעזרת ציוד מדידה יתן את הרזוננס הכי מתאים לפרוייקט.

2. סאב וופר עם XMAX ונצילות גבוהים ככל הניתן.

3. מצברים או מצבר חזק.

4. רצוי שלרכב הנבחר תהיה תשתית חזקה ככל האפשר.

5. הרבה עץ, חומרים לבנית פורטים ותיבות.

6. ידע אנושי משותף.

7. רצון וזמן להפגש, לתכנן, למדוד, לבנות, להתקין - לעשות רעש! לשבור שיא!

רונן מסאונד נולדג' נרתם למשימה - מי בפנים? מי רוצה להשתתף?

עם חברים מדהימים כמו דיוויד, הישאם, אלי סאונדמן ועוד רבים רבים כאן אני בטוח כי ניתן יהיה ליצור רשימת רכיבים ומוצרים ולחבר אותם יחדיו לפרוייקט.

אין מסגרת זמן - השרשור בדביק.

קדימה - מי רוצה להשתתף ומה כל אחד יכול להציע?

מי מוכן לבדוק את הרזוננס של הרכב שלו לצורך הפורייקט?

מי מרים איתנו את הכפפה?

בואו נצא לדרך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעקרון מדובר על CABIN GAIN

מה שזה אומר בעצם שאתה מחפש את תדר התהודה של הקבינה שלך - למה? כי נפח הרכב עצמו מהווה תיבה - הרכב שתדר התהודה הכי חזק שלו הכי מתקרב לתדר אותו אתה תרצה למדוד לתוצאת הSPL יהיה הכי קל למניפולציה בכדי לגרום לסאב וופר ולתיבה לנצל נכון את חלל הרכב ולקבל את ההגבר הנוסף הזה שלדעתי, עד היום - אף אחד כאן לא ממש חשב לנצל?

בקיצור - בעזרת חומרים שיתפסו נפח מהרכב או אולי אפילו דילול נפח מהרכב אתה יוצר תיבה כוללת שתיתן לך תדר סופי חזק יותר!

איך מודדים - בעזרת רעש וורוד או רעש חום אם אני זוכר נכון - ובעזרת תדרי בדיקה בודדים וRTA או SPL METER

אז - קודם כל מבינים מה הציוד שאנחנו יכולים להשיג - איזה סאב וופר ואיזה נפח תיבה או סוג תיבה הולכים לבנות לו - או אולי שני סאב וופרים - גם כן יכול להיות למשל (תלוי לאן הפורייקט הזה יקח אותנו) ואז לפי הרזוננס הנמדד של הרכב לתכנן את ההתאמה בינם.

בגדול סאב וופרים נצילים ככל הניתן ובעלי XMAX גדול ככל הניתן אמורים לתת לנו תוצאה מקסימלית בהינתן הרכב המתאים עם נפח החלל המתאים (שיכול גם להיות מותאם במיוחד כפי שכבר הבנת) ואז תוסיף לזה תשתית חשמל בריאה ואתה צריך לקבל בום מהסוג שעוד לא ראינו כאן.

אני כמובן מדבר מההבנה הבסיסית שלי - אנשי הSPL כאן, ביחד עם רונן - שבמקור מגיע מתחום הSPL הם אלו שיעבירו את המידע המדוייק, אני בסה"כ זורק את הכפפה - אתם צריכים להרים אותה.

אבל זה אפשרי - זה מדעי ולכן ניתן גם לביצוע.

נכון לעכשיו הכי חכם יהיה לבנות רשימת התפקדות של חברי הפורום שמעוניינים לקחת בזה חלק - אני יודע שמסתובבים בפורום הזה לפחות שני 10W7 למשל - הXMAX מטורף אבל עד כמה שידוע לי הם רחוקים מלהיות נצילים - סתם דוגמא.

שיהיה בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נשמע מגניב , אך דבר אחד לא ממש מובן לי.

בו נגיד ומוצאים רכב , לצורך העניין שלי למשל , מה בדבר הרכיבים , שידרוג מע חשמל וכו , מי יעשה את ההתקנה , מה בדבר העלות של הרכיבים וכו...

או שהכל הולך להיות על בסיס תרומת זמן / רכיבים / ידע... בקיצור כל אחד והחלק שלו ?

בלי שום קשר אשמח להשתתף עם כי אני לא ממש מתחום ה SPL :)

2017 Type R

פורסם

כל אחד והחלק שלו בעקרון - רצוי על בסיס הקיים - ברגע שהעסק הזה יתחיל להתגלגל יהיו מפגשים בכדי לתאם את הכל וברגע שתהיה רשימה שלמה שאפשר להזיז איתה את העניינים - יכול להיות שזה יגמר ביום אחד וכל אחד יקח את שלו בחזרה ויכול להיות שיצא כאן מישהו עם רכב שובר שיאים - איך זה יזרום אתם קובעים.

Pioneer TS-X150

פורסם

אתם יכולים גם לתרום משהו לפרויקט הזה אם מתחשק לכם, אתם יכולים כמובן לעשות פרוייקט עצמאי אבל מה בין זה למשהו שיתופי? המטרה היא לא להתחרות אחד בשני אלא להתחרות כולנו ביחד נגד עצמנו.

איך שתרצו, בהצלחה.

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

בבקשה.

אני מוכן להביא (בתנאי שיחזרו עובדים). זוג סאבים כאלו

RCF- L18P200N

אלמנט של 18 אינטש.

1600W PIK= 800W RMS.

נצילות 96DB

יש לי זוג אחרי שיפוץ (800 שקל ליחידה לשיפוץ). תקינים וחדשים.

בתיבה מתאימה. יעשו הרבה רעש.

לקחת בחשבון. שצריך מגבר של 2000-3000W RMS ב 4אום לפחות.

כי כל אחד הוא 8 אום.

http://www.rcf.it/products/precision-transducers/low-frequency-transducers/l18p200-n

נ.ב.

אני מוכן לתרום את הרכב. הוא מבודד קלות. (לפי זכרוני). אלטרנטור סביר (160A בערך) ומצבר קידמי אופטימה.

חיווט לבגז 0G של סטינגר.

עריכה אחרונה על ידי Soundman

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

פרויקט מבורך.

אם הייתי גר קרוב למרכז, הייתי תורם את כל הרכב והציוד שלי.

אשמח להשתתף בידע שלי וגם סאבים אם תצפינו קצת :p

פורסם

אשמח לדעת איך הכל יתבצע, יש לי המון ציוד בבית כשרגע לא מותקן ברכב מסיבות כאלה ואחרות.

כשתורמים ציוד יש סיכוי מאוד טוב שהוא יחזור לבעליו במצב לא שמיש או פגום, וזה מה שמפחיד הרבה אנשים מלהשתתף בפרוייקט כזה. אפילו אותי.

נגיעה בתגובה של אלי - אלמנטים לפרו אודיו לא יעשו את העבודה כאן, אחרת היו משתמשים בדרייברים כאלו ממזמן ברחבי העולם. אין להם מהלך גבוה, לרוב גם סליל Underhung שהוא גם קצר והספיגה שלהם לא גבוהה.

פורסם

דיוויד - הכל יהיה מנוהל במפגשים בהם הפרוייקט והחישובים יתוכננו יחד - ההפעלה תהיה רגעית בלבד ולא שימוש מאסיבי ברכיבים.

וDRDOOM - לא משנה מה תגיד - אתה לא יוצא כאן טוב - מוזר מאוד שפתאום, באותו היום אחרי שיוצאת הודעה כזאת אתה מודיע הודעה כזו משלך - אתה לא מוציא לא את עצמך ולא את סרול באור טוב ואתה מוריד מהכבוד שלו בעיניי, אתה לא עוזר לו, אתה רק פוגע בו. עדיף לשתוק ולמען האמת - פשוט אל תגיב כאן יותר תגובות שנודף מהן ריח לא טוב - למען האמת, הן פשוט נמחקו - אתה רוצה לעשות משהו חיובי ולתרום? תתרום.

בבקשה - אם אין לך כוונה לתרום - אל תפריע.

נחזור לעניין, דיוויד - קודם כל ננסה לסגור רשימת חברים שרוצים לקחת חלק בפרוייקט ואיזה ציוד ניתן לתרום - אם הRCFים ימצאו מתאימים אז יהיה אפשר לנסות אחד מהם - לא חושב שיהיה צורך בדאבל 18 אינטש להדגמה כזו, בשיחות שלי עם רונן בנושא הועלה אפילו דאבל עשר אינטש כאופציה וכן, המטרה היא לעבור את רף ה150דיבי איתם.

בקיצור - יש כאן אפשרות לעשות משהו מעניין וכיפי.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, עדן לא אמר שום דבר שקרי, לא נכון, התמונות שראית הן משעה 4-5, פרסמת את ההודעה ב 8, אני לא מבין מה הוא עשה לא בסדר. ובטח שאף אחד לא מדבר בשמי, אל תיצור התססה במקום שהיא לא קיימת :)

בכל אופן, בלי קשר לפרויקט הספציפי של עדן, אני מוכן להירתם לנושא.

אין לי רכב האצ'בק, אך יש לי תשתית חשמלית מאוד טובה, הגברה חזקה, ואם חלק מהרכיבים יוכלו לעזור- אני אשמח להשתתף בניסוי :)

אני חושב שהמשפט הכי מעניין מכל הרשימה שכתבת היא ידע אנושי משותף. רובנו כנראה לא נלך ונחליף רכב מסדאן להאצ'בק בשביל להוציא SPL גבוה יותר, אבל ידע זה משהו שמלווה אותך.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

סרול - לגבי עדן, עניתי לך בפרטי וכאן הנושא הזה נסגר - תם! ואם אנחנו עכשיו חוזרים אחורה לכך שאני מואשם בהתססה של מתסיס - אני אמחק גם את ההודעה שלך.

הוא רוצה - שיפתח שרשור משלו ואנחנו נלווה אותו לאורך כל התהליך.

אני לא מתכוון לדון בזה יותר וכל הודעה נוספת שקשורה לתגובה שלו תימחק.

אני יודע שיש לך רכב סדאן - המטרה היא לחפש רכב עם מבנה האצ'בק.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני חושב שאחד הדברים הראשוניים והחשובים שצריך לעשות זה הגדרת מטרות.

כיוון שאפשר לעשות אינסוף דברים, חשוב להגיד לאן מכוונים, ל 150DB? שזה פחות או יותר השיא הנוכחי? או למשהו פורץ גבולות ?

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

בעקרון הכוונה היא למשהו פורץ גבולות - אבל הכל תלוי במה נצליח לארגן ומה נצליח להשיג

המטרה האמיתית היא בסופו של דבר ליצור פרוייקט שיהווה בתוכו הליך למידה לחברי הפורום וכמובן - בילוי משותף

המטרה היא להנות מהדרך ואם באמת זה יצליח - להפיק סיפוק מהתוצאה

ובסופו של דבר אם אכן תהיה הצלחה - כבר אמרתי שארוע של IASCA נמצא כרגע בשלבי תכנון ראשוניים?

הרכב הנוכחי לא יהיה צמוד לחוקי IASCA אלא יהיה צמוד לתהליך למידה ונסיון להוציא תוצאה מירבית ללא קשר לחוקי IASCA כי אז יוקר הפרוייקט יהיה הרבה מעבר למה שניתן לעשות בפרוייקט קהילתי מופשט יחסית.

Pioneer TS-X150

פורסם

חברים יקרים - אנחנו שוקלים כרגע עוד אפשרות או שתיים לפרוייקט הזה - יהיו עדכונים בהמשך - כרגע - בואו נמשיך כרגיל

מי רוצה לקחת חלק בפרוייקט הזה?

Pioneer TS-X150

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...