Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי, אני נזקק מדי פעם (לא יותר מדיי) להוסיף קצת שמן. הרכב בן 6.5.

משתמש בשמן מסוג 5W40.

אשמח לקבל המלצה על שמן כזה ומקום רכישה במרכז.

פורסם

לכל יצרן יש תקנים שונים לשמן, ולכן אי אפשר לענות על השאלה שלך, ללא דגם הרכב.

מה גם שפירסום שאלות בטכני ללא ציון דגם זה עבירה על כללי הפורום.

פורסם
יצרן?

דגם?

סוג המנוע ונפחו?

שנתון?...

מצטער על המידע החסר, לא הייתי מודע לדרישות.

מדובר ב - C4 פיקאסו. נפח מנוע 2,000, שנת 2008.

בעיקרון הרכב לא דולף שמן.

לפני שנתיים, אחרי טיפול במוסך (בד"כ אני מטפל באוגוסט/ספטמבר) עם בוא קיץ 2013 והפעלת המזגן, הייתי מוצא כתמי שמן מתחת למנוע. בדיקה אצל המוסך לא העלתה כל בעיה. לך תשכנע אותם שסגרו לא טוב כשאומרים שהם לא מוצאים בעיה. העלו הרכב על ליפט, בדקו מסביב לבורג - לא ראו סימני דליפה.

יום אחד ממש נדלקה נורת שמן והייתי צריך לרכוש בדחיפות גלון ולהשקות הרכב. באותה עת קניתי באייס שמן של "אגיפ".

בספט' שעבר ביצעתי שוב טיפול. עכשיו, עם הפעלת המזגן בתדירות גבוהה, שוב מדיי פעם (לא תמיד!) אני מוצא כתמי שמן מתחת למנוע. כרגע אני במצב של שמן בחצי מדיד. זה פחות ממה שמילאתי לאחר המשבר הקודם.

דרך אגב, התופעה אינה מתרחשת כלל בחורף, שאז אין אף טיפה שנוזלת.

אז כמובן בלי קשר שצריך כנראה לפתור בעיה של מוסך שאולי מתרשל, בכללי טוב שיהיה לי שמן איכותי בבגאז'.

פורסם

אתה בטוח שהכתמים האלה שאתה מוצא מתחת לרכב הם לא המים של המזגן?

אם המוסך לא מאתר נזילה אז כנראה שאין נזילה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אתה בטוח שהכתמים האלה שאתה מוצא מתחת לרכב הם לא המים של המזגן?

אם המוסך לא מאתר נזילה אז כנראה שאין נזילה.

איתמר

אפשר להגיד שסטיתי קצת מהנושא.

אני לא מחפש פתרון לבעיית הנזילה, אלא המלצה לשמן איכותי לרכב שלי. זו היתה מטרת הפוסט מלכתחילה.

פורסם

אולי כדאי קודם לבדוק לאן השמן נעלם? זה פרט הרבה יותר חשוב מסוג השמן לדעתי.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
אולי כדאי קודם לבדוק לאן השמן נעלם? זה פרט הרבה יותר חשוב מסוג השמן לדעתי.

אלעד

אתה צודק וזה ייבדק אבל בינתיים אשמח לקבל מידע איזה שמן מומלץ במקום זה שעוד מעט יהיה חסר.

פורסם

מדובר במנוע שהוא לא "חוד החנית" מבחינה טכנולוגית, לכן כל שמן (אפילו דרעק) של 5W40 שתמצא בכל חנות חלפים רגילה, יעשה את העבודה מבלי לגרום לו נזק.

אין שום תקנים מיוחדים שהמנוע הזה דורש.

מנועי ה 2000 סמ"ק הללו ידועים כחובבי שמן ברגע שהם עוברים את איזור ה 100-120 אלף ק"מ (ולפעמים גם ליפניי). לא להתרגש מזה ולבדוק באופן סדיר כל שבוע\שבועיים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...