Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכס מכס מכס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקשר לסעיף ב: קרא את הפסקה הלפני אחרונה של די קיי 30. הבאתי פריט שאינו דורש בדיקה- שחרור מהיר. אך לכל מקרה וכדי לחסוך לי ההמתנה שהוא תיאר, מילאתי טופס שהורדתי באינטרנט, שלחתי למשרד התחבורה וקיבלתי אישור לפני שהפריט הגיע לארץ. המטרה היתה שאם ידרש אישור, אוכל להמציא להם אותו מידית. לשמחתי, לא נדרשתי לו לבסוף. הפריט הגיע כפי שהגיע אליך .

פורסם

אני מתלונן כי זה נראה כמו שום-דבר.

תגיד לי, הזמנת חלק או הזמנת טופס יפה?

אין כל סיבה שיעשו בעיות לסוג החלק שהוזמן.

על זה כבר אמר הגשש:

ספר לשופט איפה הוא חי

דני

פורסם
המסמכים האילו, להרגשתי, הם כמו "לעורר את המתים".

כ"כ - ישנה איזו התייחסות שונה לפריטים מעל 1000$.

מישהו יודע ?

חבילות עד 1000$ נכנסות להגדרת "שחרור מהיר" בחברות הקורייר.

זה אומר שהן יכולות להשתחרר ע"י המכס דרך המחשב עוד לפני שהגיעו פיזית לארץ.

כמו כן, זה אומר שהמכס מתייחס יותר "בקלות" לשחרור שלהן והן יכולות להיכנס תחת רשומון קולקטיבי כל עוד הן לא חורגות מהגדרות אישורי ייבוא.

מבחינתך בפועל זה לא כל כך משנה כי לאדם הפרטי (בניגוד לחברות שמייבאות קבוע ויש להן מחירון ייבוא קבוע) בכל מקרה בדר"כ מחייבים על עמילות מכס.

פורסם
זה מה שקורה תמעט תמיד כשהמכס מעורב.

החלק מגיע ארצה דיי מהר, ואח"כ יושב שלושה שבועות לפחות במכס/משרד התחבורה.

מה שקורה הוא שמוכרים מתייאשים, פותחים "קייס" ב-EBAY ואז יש פחות מוכר אחד ששולח לישראל, למרות שבסוף אתה תקבל את החלק.

אתה טועה ומטעה. המכס לא מעכב את החבילות כלל וכלל. שים לב, כאשר אתה מקבל הביתה פתק לתיבת הדואר ובה נאמר לך שהחבילה "תקועה" ומצריכה אישורים, מטעם מי אותו פתק? מהמכס או מדואר ישראל?

למכס לא איכפת כלל וכלל אם הבאת לדוגמה אגזוז והאם יש לו תקן או לא. את המכס מעניין השווי של הפריט והאם הוא מצריך תשלום של מיסים.

מי שכן איכפת לו כאן מכל הסיפור זה רשות הדואר. הדואר משחק אותה "ראש קטן" בכך שהוא לא מבין בחלקי חילוף כאלה ואחרים. לכן הוא רוצה אישור ממשרד התחבורה שבאמצעותו הוא רשאי לשחרר את החבילה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)

לא מדוייק,

בוא ניקח לדוגמא את המקרה של האגזוז.

מי שחותם על השחרור של החבילה זה המכס.

מי שמציב את הדרישה לראות מסמכים\תו תקן וכו' זה המכס.

הדואר בעצם משמש בתור עמיל המכס של הנמען, (עם עדיפות לשימוש ברשומון קולקטיבי)

הדואר מעביר את תיאור הפריט למכס ומקבל בחזרה או שיחרור של הטובין (וכמובן דרישה לתשלום מיסים אם יש) או דרישה למסמכים ואישורים לצורך שיחרור ואז הדואר פונה לנמען בבקשה לתשלום\המצאת מסמכים.

ישנם מקרים, שבהם הדואר כבר מזהה מראש שתיהיה דרישה של מסמכים מהמכס לפריט מסויים ואז מקדים תרופה למכה ופונה לנמען בבקשה לעזרה עוד לפני דרישת המכס, אבל זה נדיר בדואר ישראל, זה נפוץ בעיקר בחברות הקורייר של העמילות היא פרטנית.

ועכשיו שניכם צודקים, ולמה?

כי למכס לא אכפת מחבילות של אנשים פרטיים, ולכן לפעמים לוקח את הזמן מה שגורם לעיכוב החבילה.

בנוסף, גם לדואר לא אכפת מלקוחות של אנשים פרטיים, ולכן לוקח את הזמן מה שגורם לעוד יותר עיכוב של החבילה.

בנוסף, פריט אשר נדרש לתשלום מכס לא ישוחרר ע"י המכס עד לקבלת התשלום עליו.

הדואר משלם למכס בשבילך ואז מוציא לנמען דרישה לתשלום, מה שגורם לעוד עיכובים.

עריכה אחרונה על ידי fish

• תוכן חדש...