Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בשלב כלשהו, נדמה בשנת 2000-2001, הגיעו לנסרים מתאילנד. הדגם היה באמת לא משהו והוחלף ע"י היבואן בכריזמה.

לנסר עם מנוע 1500 מזכירה את פוקוס בהיבט דינמי.

לנסר 1800 עם גיר רציף עדיפה. אבל גם כאן התחושה קצת מוזרה - התאוצה בהתחלה יחסית מאכזבת (כאשר חושבים על 140 כ"ס כמו למשל בסיוויק) . אבל לאחר מכן, בהאצת ביניים, הכוח כן מורגש מצויין.

בידוד רעשי מנוע יכלו להיות יותר טובים בדגם החזק.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

למיטב זכרוני הרכב מתאילנד נקרא "צאמפ".

בכל מקרה בדקתי את ה 1800 ואת ה 1500 בזמנו בנסיעת מבחן ובגלל ההתנהגות של הגיר הרציף בחרתי בחלשה יותר ואני לא מתחרט. גם כאן הקיקדאון הדי פראי עושה את ההבדל...

אגב, למיטב ידיעתי מנוע ה 1500 פותח על ידי דיימלר (מרצדס)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם (נערך)

כן, אני מניח שהביצועים דומים (כמו שהוזכר פה) לפוקוס ולמזדה 3, 1600. המזדה אולי קצת יותר זריזה אם כי לא חזקה יותר.

אולי אבחן גם את ה 1500, למרות שברור לי שאצטרך להשלים עם נחיתות ברורה ביחס למונדאו ז״ל.

עריכה אחרונה על ידי eranbet
תוספת
פורסם

לדעתי ללאנסר 1.8 יש חיסרון אחד בודד לעומת ה-1.5, וזה הגיר. קל יותר להתחבר לגיר הפשוט בעל ארבעת ההילוכים המיושן בהשוואה לגיר הרציף של גרסת ה-1.8. הגיר הרציף קצת מהסס בתגובות שלו וגורם להרבה רעש לא נעים תחת עומס. אבל חוץ מזה, המנוע הגדול מתלבש הרבה יותר טוב על המרכב.

הלאנסר לא מכונית קלה ומנוע ה-1.5 מרגיש קצת קטן עליה. לא משהו שמרגישים בנסיעה מנהלתית רגילה בזכות תגובות חדות לדוושת הגז ביציאה מהמקום. ביומיום היא תרגיש כמו רוב מכוניות ה-1.6 ששווקו במקביל אליה, אולי קצת יותר חלשה. החיסרון מתחיל כאשר נתקלים בעליות או צריכים לצאת לעקיפה, ואז מגלים את החיסרון העיקרי של המנוע. הוא רועש יחסית, לא ממש גמיש והביצועים רחוקים שנות אור מלהרשים (14.3 שניות ל-100 קמ"ש, לפי נתוני יצרן). תחת מאמץ היא איטית יותר בהשוואה לרוב המתחרות (קורולה, 3, סיד, פורטה וכו'), אבל בנסיעה רגילה מישורית לא ממש מרגישים בחיסרון. לעומת זאת מנוע ה-1.8 קצת פחות מעודן מבחינת רעש והגיר לא תורם הרבה לשקט בתאוצות, אבל הוא מספק ביצועים עדיפים בהרבה, שיוט נינוח יותר וגמישות שהיא לא ברת השוואה למנוע הקטן. מבחינת צריכת דלק, הלאנסר 1.5 ממוצעת לקטגוריה. לא חסכונית במיוחד, אבל סבירה. בעיר אפשר להוציא צריכה של 1:9.5 ומחוץ לעיר אפשר להגיע ל-1:13.5. ק"מ לליטר בנסיעה רגועה. תחת עומס הצריכה יכולה לרדת גם ל-1:8 בממוצע. סביר ביחס למתחרות. עם מנוע ה-1.8 והגיר הרציף אפשר להשיג צריכה טובה יותר מחוץ לעיר, ובתוך העיר ההפרש כמעט ולא מורגש בהשוואה ל-1.5.

בגדול הלאנסר מכונית נחמדה, אך לא מרשימה במיוחד. ההתנהגות די טובה (אך פחות משל הפוקוס, הבראבו או ה-3), האחיזה לא רעה, נוחות נסיעה די טובה, מרווח טוב, תא מטען קטן יחסית לקטגוריה (390 ל'), אך פתח ההטענה נוח יחסית, אבזור טוב, בידוד רעשים לוקה בחסר, בטיחות גבוהה, עיצוב מצוין (לדעתי), היגוי חשמלי קליל, אך חסר פידבק ודיוק, אמינות גבוהה, אחזקה זולה, איכות חומרים נמוכה אך ההרכבה טובה.

לדעתי אם לאנסר - אז עדיף 1.8 כמעט בכל היבט. גם מבחינת צריכת דלק.

בנוסף, אני מצטרף ל-GABIUBOGI בקשר לקיה פורטה. לדעתי כמוצר היא לא פחות איכותית מהלאנסר (אם כבר היא יותר איכותית) והיא תתאים לך יותר מבחינת ביצועים, צריכת דלק (לא בצורה משמעותית), שימושיות וכד'. החיסרונות העיקריים של הפורטה הן בהיגוי גרוע לטעמי והתנהגות כביש פושרת. אם אתה נעול על יפניות, מאזדה 3 תיתן לך ביצועים עדיפים במעט, איכות גבוהה יותר ויכולת דינאמית גבוהה ומהנה יחסית וצריכת דלק די דומה. לחובתה מרווח נוסעים פחות טוב, נוחות נסיעה נוקשה יותר ואיבזור פחות נדיב.

פורסם (נערך)

ובכן, יצאתי היום לסיבוב ארוך (שעדיין לא הסתיים). אף אחד מבעלי הקיה (אני בהחלט משתדל לאמץ את ההמלצות פה) לא היה זמין.

אחד עם לנסר 1500, סירב לתת לי לנהוג באוטו, בתואנה שאין ביטוח (כבר קרה לי אבל נעתרו לתת לי להתנסות...בזהירות) כך שלא אגיע איתו לבדיקה.

כן, בחנתי שני אקסמפלרים של לנסר 1800, 2008, האחת עם 94K ק״מ והשניה עם 61K ק״מ.

הראשונה רועשת מאד. כבר בהנעה וכמובן בנסיעה, היה ברור שלא לכך התכוון המשורר וכשהרמתי את מכסה המנוע, יובש מוחלט במיכל נוזל הקירור. אף לא טיפה!!! בעל הרכב טוען שכמעט לא מזיזים אותו אך הרשיון הטרי מראה שבשנה האחרונה, הרכב עשה 21K ק״מ.

השניה היתה שקטה יותר, אולם הבנתי למה התכוון מי שאמר שבידוד תא הנוסעים לקוי קצת בדגם הזה, למרות שאפשר לחיות עם זה כ״תוספת ספורטיבית״.

בנוסף גם הבנתי את חסר הכוח בזינוק, עם הגיר הרציף, אך בהמשך ובהאצות ביניים הרכב מרגיש חזק מאד.

מאידך, ביחס לאקסמפלר השני, למרות שיחות טלפוניות חוזרות ונשנות עם בעלת הרכב שבהן הובטח לי שהוא במצב טיפטופ, הוא לא במצב טיפטופ.

לכלוך וחריטות די קשים בריפודים ובפלסטיקים בתא הנוסעים, מכסה מראה חסר וחוטיאדה חשופה. בחינה מדוקדקת של הצבע מראה שצד אחד של הרכב נצבע מחדש וגולת הכותרת, האוטו כנראה עבר נסיון פריצה עם לום!!!

כל שפת דלת הנהג מעוקמת, הצבע מתקלף וחלודה קשה כבר אחזה בפח.

אז גם איתו לא אגיע לבדיקה.

עדיין נשאר לי לנסות את הלנסר 1500 ואת הקיה (אם כי התקציב שלי מאפשר 2010. אני מניח שההתלהבות היא מה - 2011 ופה ידרש מזל בכדי למצוא משהו מתאים).

פורסם

גם ה2010 עם 4 הילוכים טובה,פשוט ה2011 עם ה6 הילוכים טובה יותר.

חסכונית,זריזה ושקטה יותר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לדעתי, הגישה צריכה להיות כמה שיותר "לא קונים רכב ביום אחד".

תמשיך לחפש בסבלנות עד שתמצא משהו ראוי.

אל תתעצבן - אף בעל רכב לא יגיד לך, בטח לא בטלפון, שהרכב נוסע ללא נוזל קרור או שפנים הרכב עבר ונדליזם.

אני גם חושב שבכל זאת לנסר עם מנוע יותר גדול, למרות כל החסרונות שהרגשת, עדיף על קיבה פורטה. אבל זאת רק העדפה האישית שלי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

איזה יום אחד...

כבר 4 שבועות.

עברתי ב 6 סניפים של חברות ליסינג והחלטתי לקנות מפרטי.

כבר הספקתי להחליט יונדאי, להתנסות עם 4 אקסמפלרים ולהתחרט.

כברת הספקתי לראות 3 מיצובישי.

הייתי בנתניה, גבעתיים, מזכרת בתיה, חולון, ראשל״צ, הרצליה...

וכל זאת כשאני מצליח בקושי להשיג רכב לסופ״ש (את שלי כבר מכרתי ולכן אמצע השבוע באוטובוסים).

בלאגן!

תיקון
פורסם

ובכן, סופסוף יצא לי לבחון קיה פורטה, 2010 עם 78K ק״מ. האוטו אכן חביב, אם כי גם פה, כמו ביונדאי, הרגשתי שמשהו ״לא עשוי עד הסוף״ אבל בכל זאת טוב יותר.

יכול לבוא בחשבון וגם נראה עסק לא רע מבחינות עלות תועלת.

אני כן מוכרח לציין שגם פה האוטו לא מפגין גבורה רבה בהאצות.

מיצובישי 1500 לא בחנתי עדיין.

פורסם

ברזומה יש לי 25K ק"מ על לנסר 1.5, משהו כמו 20K ק"מ על הלנסר 1.6 (ג'ט פייטר מ-2012) ולא מעט ק"מ על 1.8.

ה-1.8 למרות האופי של הגיר הרציף שדורש הסתגלות היא העדיפה ביותר וגם מאובזרת היטב יחסית לתקופה, בשלב כלשהו ב- 2009 או ב-2010 חומרי הבידוד שופרו והרכב שקט יותר במהירות שיוט (רעש צמיגים). כמו כן במהלך 2011 נעשתה ל- 1.8 מתיחת פנים עדינה (מזהים לפי הבקליות האחוריות השונות כמו שהגיעו בג'ט פייטר) וזמינות הכח של המנוע שופרה (נתון ההספק ירד מ-143 כ"ס ל-140 כ"ס) וזאת הגרסה המומלצת ביותר לדעתי, אבל הסדאן מאוד נדירות בשנתונים האלו ורוב המכירות היו של הספורטבק (5 דלתות).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כן, אני מתקשה למצוא 1.8 משנתונים 2008/9 במצב סביר, עם קילומטרז׳ לטעמי ובלי כיסויי עור. 2010 כבר קצת חורג מהתקציב שלי.

פורסם
גם ה2010 עם 4 הילוכים טובה,פשוט ה2011 עם ה6 הילוכים טובה יותר.

חסכונית,זריזה ושקטה יותר.

שלום,

היום בחנתי קיה 2010 (דצמבר) 68K ק״מ, שוב חשתי ברעידות שהרגשתי ביונדאי.

אמנם במושב הנהג זה לא כל-כך מורגש אבל כשיוצאים מהאוטו ושמים עליו יד, חשים ברעידות וגם ניתן להבחין בהן ע״י חפצים שנמצאים בתא המטען?

האם זה כך?

תודה

פורסם

האם סביר יהיה ללכת על רכב עם 100K+ ק״מ?

עד עכשיו נמנעתי מהאופציה הזו ודי התעקשתי על 80-90K ק״מ לכל היותר ומכיוון שזה די בלתי אפשרי מבחינת התקציב שלי, כשמדובר במיצובישי 1800, אני מגלגל את האופציה הזו.

מה דעתכם?

• תוכן חדש...