Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אצלי יש רעידות,אפשר להרגיש אותם כשפותחים דלת.

בסה״כ תושבת עייפה.

לא הייתי חושש מרכב עם מעל 100 אלף אם הוא טופל כמו שצריך. הפורטה שלי 107000 קילומטר וחוץ מרעידות קלות בגלל התושבת שצריך להחליף היא כמו חדשה.

ואני מטפל במוסך יבואן עם חלקים מקוריים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני איתך בעניין הרעידות העניין הוא שמדובר ברכב עם 68K ק״מ. ביונדאי הרגשתי רעידות (עד קשות במושב הנהג) ברכבים עם 43K, 68K, ו 78K. בעקבות כך פתחתי פה כמה שרשורים ויש מי שטוען שתושבות לא עזרו לו או שזה לא נובע מהתושבות.

זה גרם לי לרדת מהיונדאי.

כיוון שקיה ויונדאי חולקות מכלולים, אני כבר מקבל פיק ברכיים גם לגבי הקיה. אולי יש פה איזה מחלה משפחתית.

פורסם

לגבי הקילומטרז׳ אני נורא חושש.

במונדאו הלך לי הגיר בסביבות 137K ובהונדה של אמי הלך הגיר בסביבות 130K.

אני חושש לקנות אוטו שתוך שנתיים ידרוש הוצאה ותשומת לב גדולות מאד.

פורסם

קורה אין מה לעשות,מצד שני אתה יכול לראות את הקיה סיד בפורום כללי שעשתה 180 אלף בשלוש שנים בכיף ללא שום בעיה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

כפי שציינתי אני עם הלנסר(1500) כבר למעלה מ 130K ק"מ ועם תחזוקה קפדנית הרכב נוסע חלק ובלי קירקושים ומקווה שישרת אותי נאמנה עוד הרבה זמן.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
אני איתך בעניין הרעידות העניין הוא שמדובר ברכב עם 68K ק״מ. ביונדאי הרגשתי רעידות (עד קשות במושב הנהג) ברכבים עם 43K, 68K, ו 78K. בעקבות כך פתחתי פה כמה שרשורים ויש מי שטוען שתושבות לא עזרו לו או שזה לא נובע מהתושבות.

זה גרם לי לרדת מהיונדאי.

כיוון שקיה ויונדאי חולקות מכלולים, אני כבר מקבל פיק ברכיים גם לגבי הקיה. אולי יש פה איזה מחלה משפחתית.

אם אתה לא שלם עם הקיה, אל תלך עליה. סך הכל רכב בינוני וממוצע שעושה הכל בסדר ולא מצטיין בדבר. המלצתי לך עליה כי לדעתי היא לא פחות טובה מהלאנסר, במיוחד אם משווים את המנוע הבסיסי של הלאנסר. הקיה לא מיוחדת בצורה שאתה צריך לשכנע את עצמך ללכת עליה. בצורה הזאת אחרי שתקנה את הקיה, כל בעיה קטנה אתה תתאכזב ותשאל את עצמך למה לא רכשת רכב אחר. לא אהבת אותה? דפדף הלאה...

באשר ללאנסר - כבר כתבתי לך את דעתי עליה, אבל כמובן שאין כמו התנסות עצמית. אני רואה שמגרסת ה-1.8 יצא לך להתרשם פחות או יותר, אם התחברת אליה והיא מתאימה לך אז אחלה. אין בה משהו פסול באמת...

הייתי ממליץ לך להתרשם ממנוע ה-1.5 בנוסף. אתה יכול להשכיר אחת לתקופה של כמה ימים כדי להתרשם יותר לעומק, לא חסרים כאלה במגרשי ההשכרה והליסינג הגדולים.

מעבר לזה אני ממליץ לך לבדוק גם את המאזדה 3, כמו שאמרתי בתגובה הקודמת שלי. היא אולי קצת פחות חסכונית ופחות מרווחת, אבל בסך הכל היא מציעה חבילה די טובה. אם חשוב לך יותר ביצועים ואבזור תעיף מבט אל המאזדה 3 ספיריט עם מנוע ה-2.0 או הפורד פוקוס גיאה עם מנוע 2L. אם אהבת את המונדיאו, יש סיכוי די טוב שתתחבר גם אליה.

גם לכיוון ההונדה סיוויק אתה יכול לפזול (2006-2011). מכונית מרווחת, בעלת גיר 5 הילוכים נחמד ודי חלק ומנוע 1.8 די מוצלח ומעודן. היא מציעה ביצועים די טובים, איכות די טובה (בהשוואה ללאנסר) וצריכת דלק לא רעה. חסרונות: התנהגות כביש לא מרשימה (רחוקה מאוד מהמאזדה, הפוקוס או אפילו הלאנסר), תא מטען קטן יחסית, אבזור די קמצני בעיקר ברמת הגימור הבסיסית ומחיר די גבוה ביחס למתחרות. אני אישית לא ממש מתחבר אליה, אבל היא מכונית לא רעה ויכול להיות שהיא תתאים לדרישות שלך.

פורסם (נערך)

איך תפסת אותי...

אכן ירדתי מהקיה והחלטתי לנסות את הכיוון של מזדה 3 או פוקוס (2.0 בשני המקרים).

מאידך, אני קצת מתקשה למצוא מזדה 3 2.0 עם קילומטרז׳ סביר, בתקציב שלי ולגבי הפוקוס, יש לי תחושה שזה הולך להיות בגדול כמו המונדאו, מבחינת העלויות.

ההונדה יקרה ומבחני הריסוק שלה בינוניים, אז אני בדילמה. התחלתי שוב להרהר במכוניות מנהלים...

הן בסופו של דבר זולות יותר (לקניה).

עריכה אחרונה על ידי eranbet
תוספת
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את הנושא בניסיון לקבל מידע מבעלי לנסר 1800 וממביני עניין לגבי גיר רציף של הדגם הזה. ברצוני לדעת מה אורך החיים שלו (לפחות עד להחלפת רצועת גיר)? האם יודעים לעשות את זה בארץ? מהי רמת האמינות שלו?

אני שוקל לרכוש אחד כזה ורוצה להבין עם מה יש לי עניין.

פורסם

בגיר של הלנסר 1800 לא מחליפים את רצועת הגיר{ממתכת-פלדה} .

הגיר הזה צריך החלפת שמן ופילטר גיר כל 5 שנים או 60 אלף ק"מ.

בינתיים עד כה לא ידוע על גירים ששבקו חיים והגיר מראה אמינות מכנית טובה כל עוד לא עבר התעללות מכוונת להרס.{זה נכון לכל גיר}

אריכות הימים והאמינות תיקבע רק על ידי טיפולים בזמן,חלפים מקוריים,שמן שמתאים לתיבה וגם סגנון נהיגה.

• תוכן חדש...