Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

במסגרת החיפושים וההתלבטויות, החלטתי שאולי בכל זאת פסלתי את הלנסר החדשה מהר מדי.

אם ישנם פה בעלי הרכב (או כאלה שנהגו בו הרבה) אנא חוו דעתכם, לגבי אמינות, עלויות ובעיקר ביצועים?

בסופו של דבר זו נראית עסקה די משתלמת, כמובן בתנאי שלא מדובר בעגלה!!!

כרגע אני מכוון ל - 1800 (שהן יחסית נדירות ויקרות), אך יתכן שאין צורך.

אשמח לעזרתכם.

תודה רבה

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי את הגרסא של ה 1800. הרכב נוסע טוב, המנוע חזק ויחסית חסכוני ( בנסיעה עירונית נטו עם מזגן מתקבלת צריכה של 1-9, בבינעירוני אני מקבל צריכה של 1-13). מבחינת נוחות, חד משמעית בין הרכבים הנוחים באותה תקופה: הרכב מרגיש חסון,נינוח ומשייט על הכביש. לעומת זאת על בורות ניקוז יחסית גדולים הרכב מתרסק מעט. מבחינת אמינות הרכב מצג אמנות כיאה למיצובישי. המזגן מקפיא!

אני אישית בחרתי ברכב מאותה סיבה שהרכב נותן את החבילה הכוללת (בשיקול נוחות ביצועים מראה ומחיר) הכי טובה באותם שנתונים.

אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות.

אגב בימים אלה אני שוקל לפרסם את שלי למכירה על מנת לשדרג לאחת כזאת חדשה יותר( שלי מודל 2010 מתעניין ב- 2011-12)

פורסם

יש לי את ה 1500 עם מנוע 109 כ"ס (מאז הם הגדילו את הנפח וחיזקו את המנוע).

החסרון העיקרי הוא "העגלה" שהזכרת. זה לא אוטו לביצועים אלא לנסיעה נינוחה. יש תת כח בהאצת ביניים למרות שהגיר (סוג ישן ואמין וטוב) נותן קיקדאון מדוייק ומדביק את הגב למושב. בזינוק מעצירה הוא משאיר הרבה מכוניות מאחור.

כל הייתר, רק שבחים! עשיתי עם הרכב (נקנה חדש פרטי) כ 135000 ק"מ. נסיעות ארוכות וקצרות, בעיר ולגליל, בדרכי עפר ואספלט. הרכב נח מאד, המושבים תומכים ואתה יוצא מנסיעה של שעתיים רענן. (ואני ילד גדול). הרכב לא מקרקש גם אחרי מה שעבר, האמינות מוחלטת. התקלה היחידה היתה בחור של מפתח ההצתה.. שום מחלות ילדות, הכל איכותי ומהודק.לוח המחוונים לא מקושקש מדי (קניתי את הדגם בלי המסך הגדול ובכוונה). שניים - שלושה כפתורים גדולים ואתה מפעיל את הרדיו כשאתה רוצה ואת המזגן כשאתה רוצה ולא מתעסק יותר מדי.

צריכת הדלק תלוייה בנסיעה. כבר עשיתי ממוצע של 19 קמ"ל בנסיעה מגבעת אלה בצפון לרעננה דרך כביש שש. במידה ואתה לא נוסע חסכוני אז צריכה של 13 קמ"ל מעורבת היא הגיונית. יש לרכב 7 כריות בטיחות וזה גם משהו.

(אגב, כשקניתי, עשיתי מבחן גם על ה 1800 אבל העדפתי בסוף את הגיר הפשוט על פני הרציף)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

תודה.

כלומר הרכב ״סוחב בעליות״ או מזדחל?

אגב, יש שטוענים שה - 1500 ״מנגן״ טוב יותר עם הגיר שלו מאשר ה - 1800 עם הגיר שלו.

פורסם (נערך)

העניין מבחינתי הוא שמכרתי את המונדאו (הישנה אבל טובה) ומנסה ללכת לכיוונים קצת יותר צנועים ואמינים, מאידך לפחות לשמור על משהו...

אז אם כבר רכב קטן יותר, ״מפואר״ פחות, עם יכולות דינמיות ואחיזת כביש (כנראה) נחותות יותר, אז לפחות שיסחוב ויתן לי קצת גם ברמזור.

היו לי בעבר מזדה לנטיס, 3, פורד פוקוס, סקודה אוקטביה ופאביה (דיזל) ובכלל יצא לי לנהוג בהמון כלי רכב מסוגים שונים ומן הסתם הלנסר 1500 לא נופלת מהם בהספק (אולי קצת במומנט ומכאן תחושת החולשה בהאצת ביניים) אבל בכל זאת נראה לי שהייתי מעדיף את ה - 1800 או לפחות ה - 1600. העניין הוא שהן יחסית נדירות וגם קצת יקרות.

חשבתי על יונדאי i30cw או על קיה פורטה/סיד סטיישן אך בעקבות מספר התנסויות (לקראת קניה) החלטתי לרדת מהן.

נראה לי שהמיצובישי עדיפה (לי לפחות) רק חושש שאצטער אם האוטו יהיה לי ״אנמי״.

עריכה אחרונה על ידי eranbet
פורסם

למה ירדת מהקיה פורטה?

נהגת עליה?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

לא, אבל קצת מכוערת בעיניי, נראית קטנה מהמיצובישי ובעיקר מפחידים אותי סיפורי הדשבורד המתנפח/מתפקע.

מצבי הנפשי יהיה רע אם אקנה רכב ב - 60K₪ וזה יקרה לו. מעדיף שלא להסתכן.

עריכה אחרונה על ידי eranbet
תיקון
פורסם

:lol:

הדש המתנפח זה רק בסיד. הפורטה נטולת מחלות.

חבל.

אתה מפספס פה רכב מעולה במחיר מעולה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

תשמע לגבי ההתלבטות שלך אוכל להוסיף לגבי גרסאת ה-1800 ,לגיר יש מצב טיפטרוניק עם מנופים מאחורי ההגה. במצב הטיפטרוניק הרכב מושך חזק מאוד מאוד, במצב הרגיל (D) התיבה מכויילת לנסיעה רגועה וחסכנית אך בלחיצה הגונה על הגז האוטו יזנק קדימה.

מה שכן בשום מצב לא מורגש מחסור בכוח, ועקיפות מבוצעות בנוחות וזריזות.

לפני שתמשיך הלאה אני ממליץ לך לעשות נסיעת מבחן על שני הגרסאות ולהחליט בעצמך.

פורסם
:lol:

הדש המתנפח זה רק בסיד. הפורטה נטולת מחלות.

חבל.

אתה מפספס פה רכב מעולה במחיר מעולה.

אכן שמעתי דברים טובים ואני מניח שהמודלים מסוף 2010 (כמדומני) עם 6 ההילוכים הם כאלה, אולם גוברת בי התחושה שהקוריאנים עדיין לא הגיעו למקומם של היפנים.

מהתנסותי עם היונדאי (גם עם האלנטרה הישנה) ובעיקר עם ה - i30cw מתקבל רושם של רכב ״חד-פעמי״, אם אפשר להתבטא כך.

בתור מישהו שמתעסק בטכנולוגיה, אני יודע בודאות שהטכנולוגיה הקוריאנית בד״כ עולה על זו, העכשווית, היפנית אבל המוצר המוגמר בפירוש לא!

לכן LG וסמסונג, כיום, בחזית הטכנולוגיה אולם אי אפשר להשוות את האיכויות לאלה של סוני או טושיבה של פעם והמוצר המוגמר הקוריאני לא משתווה ליפני גם אם עולה עליו ביכולת מסוימת.

לגבי מיצובישי, אני עדיין זוכר חסד נעורים ללנסר הראשונה (92) שקנה אבי, בזמנו. זה היה רכב מדהים (וגם הסיויק 2002 שהחליפה אותה, היתה סבירה ויותר, עד היום...).

יהיה מי שיאמר שמיצובישי מיוצרת בתאילנד אבל המורשת והטכנולוגיה הן יפניות.

וברכב למוצר המוגמר יש הרבה משמעות (מרכב, שילדה, גימור וכו וכו וכו), שקע USB ואולי אפילו 6 הילוכים עשויים לא להספיק.

בכל זאת, לקחתי את עצתך לתשומת ליבי במלוא כובד המשקל.

פורסם

מכבד את דעתך אבל לצערי את דוגל בסטראוטיפיות,שים לב לרכבים המשרתים בצבא...פשוט חיות עבודה.

אבל זוהי החלטה שלך ואני לא אוהב להיות מציק,שיהיה בהצלחה עם מציאת הרכב! אני אגב חיפשתי לעצמי לנסר 1800 אבל המחיר היה יקר מידי ולא מצאתי אקזמפלר טוב באוטוסנטר.

אני חושב שאם היום הייתי צריך לבחור בין לנסר 1800 לפורטה הייתי לוקח את הלנסר רק בגלל הביקורות הטובות.

פורסם

שכחתי להזכיר את שני הסוברואים (DL של שנות השמונים) שקדמו למיצובישי אבל באמת שהמיצובישי, עבורנו היתה ברמה וסטנדרד חדשים. אוטומטית, ״מפוארת״, חזקה עם בידוד תא נוסעים מושלם.

• תוכן חדש...