Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיגו 307 מאיצה לבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ברשותי רכב מסוג פיגו 307 שנת 2003.

אני יודע שזה ישמע מצחיק אבל זה באמת ככה והנושא נבדק כבר מספר פעמים.

כאשר נדלקת לי מנורת הדלק של הרכב, הרכב משתגע בעיקר כאשר אני בולם לקראת עצירה, ופתאום מאיץ לבד למשך כ 3 שניות ומפסיק.

בנוסף אם אני במצב עצירה ואני משלב לרוורס (כאשר המנורה של הדלק דולקת להזכירכם) הרכב נותן מכת גז לבד למשך כ 3 שניות ומפסיק.

המצב הזה קורה אך ורק במצב נסיעה (R/D) ואם אני משלב לניוטרל תוך כדי שהרכב מאיץ הוא מפסיק והטורים לא משתגעים.

הדבר קרה לי לפני כשלושה חודשים וכשהייתי במוסך פיגו המורשה לא האמינו לי והתחילו למרוח אותי, בסוף מלבד בדיקת המחשב במורשה לא עשיתי כלום שם והבעיה לא חזרה על עצמה יותר (כנראה עשו איפוס למחשב ולא ידעתי מזה).

היום נדלקה לי המנורה והתקלה חזרה.

האם מישהו מכיר את התופעה או יודע ממה הדבר יכול לקרות?

נ.ב

אם אני מתדלק והמנורה נכבת האוטו פיקס!

תודה מראש לכל העוזרים:wink:

פורסם

נשמע באמת כמו אחד החיישנים מתחרפן

חזור למוסך ותדרוש שיוציאו קוד תקלה במחשב ,ובטוח תעלה על החיישן הסורר

נסה גם להגיע למוסך שהמנורה דולקת!!! חשוב שיקחו אותך ברצינות

פורסם

התקלה שאתה מתאר נשמעת לא מצחיקה בכלל אלא דווקא אחת כזאת שאני אישית מעלה את הרכב על גרר ושולח אותו למוסך ולא מוציא אותו משם עד שמגלים ומתקנים את התקלה.

יכול להיות בעיה בהזנת דלק כשהמפלס נמוך או משהו כזה אבל גם אז אתה אמור לקבל חיתוכים ולא האצות "עצמאיות" של הרכב.

אם הרכב אכן מאיץ על דעת עצמו- גרר------->מוסך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• ספונסר פורום
פורסם

התופעה שאתה מתאר יכולה לנבוע ממצערת חשמלית מפויחת ומעברי סרק סתומים.לא ברור מה הקשר לנורת חוסר דלק וזה מעניין ומאתגר.בכל מקרה לא מומלץ להגיע למצב של נורת דלק דולקת.שלב ראשון הייתי מנקה את המצערת ועושה איפוס מחשב

מוסך גבע -איבחון תקלות ע"י טכנאי מומחה פיג'ו-סיטרואן ללא תשלום

אתר הבית שלנו | פייסבוק | שרשור חוות דעת ב-CarsForum

פורסם

אבל אם זה נכון, זה סיפור לא פחות גדול מהסיפור על הפריוסים שמאיצות לבד!

הייתי פונה למוסך המרכזי, ולמחלקת שירות, ומציע להם לקנות את הרכב.

רכב עם מצערת חשמלית שמאיץ לבד זה סיפור גדול.

פורסם

אם יש נורת תקלה יש גם קוד תקלה ואז הסיפור אמור להיות יותר פשוט

אולי תכנס למוסך אחר מורשה פג'ו לצורך אבחון

פורסם

נראה כי הצלחתי לפתור את התקלה :lol:

חיברתי את הרכב למחשב וביצעתי סריקה לתקלות, הופיעה לי תקלה בחיישן החמצן העליון.

קניתי חיישן חדש, החלפתי, מחקתי את התקלה מהמחשב, ביצעתי סריקה מחדש ולא אותרה שום תקלה!

עבר כמעט שבוע מאז והיום נדלקה לי מנורת הדלק והכל עובד כמו שצריך :-)

מה שממש מציק לי זה חוסר ההתייחסות לתקלה כפי שתיארתי במוסך פיגו המרכזי (בעפולה), פשוט התווכחו איתי שדבר כזה לא יכול ליהיות.

אם היה מדובר באדם אשר לא מבין כלל בנושאים הללו הסיפור יכל להיגמר אחרת ולא בתיקון של 330 שח.

תודה לכל האנשים שעזרו:wink:

פורסם

אולי כשנדלקה נורית הדלק האוטו האיץ מעצמו כדי שתגיע מהר לתחנת דלק לתדלק ושלא תתקע.

ועכשיו ברצינות:

כל תקלה שהיא אינה אמורה להשפיע על האצת הרכב.

בוודאי ובוודאי שתקלה בחיישן חמצן אינה אמורה להשפיע על האצת הרכב והשפעת חיישן תקול אמורה להשפיע על תערובת דלק עשירה מידי או ענייה מידי עם תופעות לוואי של תערובת עשירה לחילופין תופעות לוואי של תערובת ענייה ששתיהן מסתכמות בנזקים איטיים למנוע/ראש מנוע ומע' הפליטה הממיר כל אחת מהתופעות לנזקים אחרים.

כדי שמחשב ניהול המנוע יאיץ את הרכב הוא צריך לקבל שני פרמטרים שונים לחלוטין אך מקבילים מדוושת ההאצה. כך שגם אם פוטנציומטר אחד "נדפק" עדיין השני יגן כנגד מצב כזה וגם יגרום להתנהגות רגילה ובו בזמן ידליק קוד תקלה.

עולה אם כן שיח' המצערת החשמלית נתקעה מכנית [ואני בטוח שזה לא קרה] או קיבלה הוראה ממחשב ניהול המנוע להאיץ. ואם זה מה שקרה אז זה ממש אסון ולא הייתי רוצה לנהוג ברכב כזה. [כל זה בתנאי שהתיאורים שלך אכן אמיתיים.]

מכאן, את הסמיילי שלך בסוף התגובה שלך הייתי משנה לסמיילי של משהו לא הגיוני בעליל, הזוי וגם מפחיד, ככל שיש סמיילי כזה.

אני לא חושב שבמקומך הייתי עובר לסדר היום גם אם התופעה נעלמה.

בברכה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
נראה כי הצלחתי לפתור את התקלה :lol:

חיברתי את הרכב למחשב וביצעתי סריקה לתקלות, הופיעה לי תקלה בחיישן החמצן העליון.

קניתי חיישן חדש, החלפתי, מחקתי את התקלה מהמחשב, ביצעתי סריקה מחדש ולא אותרה שום תקלה!

עבר כמעט שבוע מאז והיום נדלקה לי מנורת הדלק והכל עובד כמו שצריך :-)

מה שממש מציק לי זה חוסר ההתייחסות לתקלה כפי שתיארתי במוסך פיגו המרכזי (בעפולה), פשוט התווכחו איתי שדבר כזה לא יכול ליהיות.

אם היה מדובר באדם אשר לא מבין כלל בנושאים הללו הסיפור יכל להיגמר אחרת ולא בתיקון של 330 שח.

תודה לכל האנשים שעזרו:wink:

אני נוטה להסכים עם דני ועם המוסך מורשה

לא רואה קשר בין האצה לא מתוכננת ולחיישן חמצן

פורסם

אולי מדובר על קצר איפושהו?

האם יכול להיות מצב היפותטי שדבר כזה יכול לקרות בגלל למשל התקנה לא מקצועית של אביזר כלשהו?

למשל בורג נקדח דרך חיווט של הצמה שרצה למצערת וצמה שמובילה ללוח השעונים ממיכל הדלק ואיכשהו כשנורת הדלק דולקת יזלוג מתח לחיווט של המצערת החשמלית? או למחשב??

נראה לי long shot אבל בזמנו ראיתי מיליון תקלות מוזרות (החל מאורגני אורות מאחרו ועד מכוניות שנדלקו) שנבעו מברגים שנקדחו בכל מיני מקומות..

פורסם

מכיר את המוסך, פעם אחת כשהייתי נוכח בחדר הקבלה נכנסה גברת עם סיטרואן יחסית חדשה והייתה לטענתה בעיה בגיר, צמד עובדים שנכחו בחדר ״נדהמו״ ואף הרימו גבות והגיבו ״לא יכול להיות״ ברצינות רבה. אני באותו הרגע נקרעתי מצחוק, אולי הם עובדים חדשים או שחקני פוקר טובים.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תוכן חדש...