Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגברת לחץ מים לממטרות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתון:

גינה קטנה עם 5 ממטרות מהסוג הקופץ, כאלו שבצב עבודה עולות למעלה בזכות לחץ מים.

הייתה נזילה בקו הזנה, בוצע מעקף למקום הנזילה עם צינור דק יותר ממה שהיה.

הבעיה:

כעת לחץ מים אינו מספיק על מנת להקפיץ את הממטרות למעלה.

אם "עוזרים" ידנית לאחת מהן לעלות למצב עבודה, כל היתר עולות גם ומתחילות לרסס תקין, עד סגירת המים.

יש בקו הזנה פילטר, ניסיתי לפרק את הפילטר - אין שינוי. ללא הפילטר אותה בעיה.

מה אפשר לעשות?

כמובן חוץ מלהחליף את צינור המעקף, שזה בעיה.

תודה.

פורסם

אולי החלפת הממטרה הראשונה תפתור את הבעיה?

שווה לנסות להצליב בינה לבין ממטרה אחרת ולראות איך זה מגיב.

כמובן בהנחה וזה אפשרי.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

נסיתי להחליף את הממטרה הקרובה ביותר לכניסת הספקת המים בממטרה אחרת חדשה אבל מסוג מעט שונה.

אין שינוי.

לאחר מכן פירקתי את הקפיץ המחזיר מהממטרה הראשונה המקורית וזה שיפר את המצב מעט (ממטרות עולות כעבור דקה-שתיים מרגע פתיחת המים), אבל זה עדיין לא טוב. הן צריכות לעלות מיד.

פורסם

הבעייה היא לדעתי ספיקה ולא לחץ. אתה יכול לנסות בכ"א מ-5 הממטרות לסגור מעט את בורג הכוונון ובכך להקטין את הספיקה של כ"א מהן (וגם, את הטווח). אם לא, תאלץ לוותר על אחת מהן או לתקן את המעקף. אגב, במקום להחליף את המעקף אפשר להוסיף עוד מעקף במקביל אליו - אולי יותר קל/זול לביצוע.

:turn-l:
פורסם

למה לדעתך זה קשור לספיקה? מה שמתגבר על משקל הממטרה/הקפיץ המחזיר זה הלחץ.

לפי התיאור של הבעיה נשמע כאילו הממטרה הראשונה משמשת כמו "צמצם", וגורמת לירידה בלחץ.

פורסם

הפיתרון הנכון הוא להחליף את המעקף. הפיתרון החאפרי הוא להוריד ממטרה אחת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
למה בעיה להחליף את צינור המעקף ?

חלק מהמעקף צינור מתכת וחלק צינור פלסטיק.

לא יודע איזה מהם גורם לבעיה.

בשביל להחליף את צינור המתכת צריך לנתק מאספקת מים בנין שלם, לקדוח בקיר בטון, לחפור באדמה - לא בילתי אפשרי אבל מעדיף לא להתעסק.

להוריד ממטרה זאת בהחלט אפשרות, אנסה אותה.

פורסם
לא בילתי אפשרי אבל מעדיף לא להתעסק.

מי אמר שאתה תעשה את זה ? :lol:

יש אנשים שעושים את זה ומקבלים על כך כסף :D :D :D

כדאי שתשקלו ברצינות תיקון של הבעיה, כי אני משוכנע שלא רק הממטרות סובלות מהבעיה, אלא גם הדיירים (בעיקר בשעות העומס).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
למה לדעתך זה קשור לספיקה? מה שמתגבר על משקל הממטרה/הקפיץ המחזיר זה הלחץ.

הספיקה והלחץ (למעשה גרדיינט הלחץ לאורך הצינור) קשורים זה לזה. אני מקווה שאני מדייק: כשהספיקה היא 0 (אם נפרק את הממטרות ונשים פקקים במקומן) הלחץ בכל הצינור יהיה לחץ הרשת העירונית (גרדיינט 0), ובספיקה מקסימלית (נפרק את הפקקים ונאפשר זרימה חופשית) הלחץ יהיה המינימלי.

:turn-l:
פורסם
מי אמר שאתה תעשה את זה ? :lol:

יש אנשים שעושים את זה ומקבלים על כך כסף :D :D :D

כדאי שתשקלו ברצינות תיקון של הבעיה, כי אני משוכנע שלא רק הממטרות סובלות מהבעיה, אלא גם הדיירים (בעיקר בשעות העומס).

איציק

זה לא בקו שמספק מים לדיירים.

לא הולך להזמין אינסטלטר בשביל חצי ממטרה, לא מיציתי את כל אפשרויות האלתור והקומבינות עדיין :-) זה מקום שבהחלט אפשר לאלתר בו.

פורסם (נערך)

yuvk, למה ללכת רחוק?

ספיקה נמדדת ביחידת נפח ליחידת זמן, או יחידת מסה ליחידת זמן אם מדובר בספיקה מסית.

ולחץ נמדד בכח ליחידת שטח.

כדי לגרום לממטרה להתרומם יש צורך בכח.

עריכה אחרונה על ידי matansab

פורסם

זה לא נכון. כשאתה סוגר ברז לחצי אתה משפיע על הספיקה, אך לא על הלחץ.

כדי להפחית לחץ יש צורך בצמצם.

לדוגמא: אם יש נזילה שנגרמת מלחץ מים גבוה, לא יעזור לסגור את המגוף בתחילת הצנרת לחצי מהלך, זה לא יעצור את הנזילה, אלא פשוט יקטין את כמות המים שנוזלים.

אבל, אם יש צינור והספיקה בו קבועה, הקטנת שטח החתך ביציאה תגרום להעלאת המהירות של הזורם.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

התיקון של הנזילה חאפרי, אתה עובר מצינור בקוטר גדול לקטן וחוזר לגדול, אתה מעבד לחץ במעבר מהקטן לגדול.

תחליף את הצינור שמזין את הממטרות שיהיה באותו קוטר כמו המעקף, ובכלל מה שהולך מהמעקף והלאה.

• תוכן חדש...