Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגברת לחץ מים לממטרות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא נכון. כשאתה סוגר ברז לחצי אתה משפיע על הספיקה, אך לא על הלחץ.

כדי להפחית לחץ יש צורך בצמצם.

לדוגמא: אם יש נזילה שנגרמת מלחץ מים גבוה, לא יעזור לסגור את המגוף בתחילת הצנרת לחצי מהלך, זה לא יעצור את הנזילה, אלא פשוט יקטין את כמות המים שנוזלים.

אבל, אם יש צינור והספיקה בו קבועה, הקטנת שטח החתך ביציאה תגרום להעלאת המהירות של הזורם.

תקנו אותי אם אני טועה.

אתה מגדיל את הלחץ לפני הסגירה. נסה לדמיין צינור בקוטר "1 שבקצהו יש הצרה ל "1/2 ואחר כך הגדלה ל "3. אתה מחבר את הצינור לבריכת מים (מסוגלת לתת כל ספיקה בלי שינוי בלחץ) ועכשיו נסה לדמיין את הלחצים בצינורות.

בצינור "1 יהיה לך לחץ גבוה עד ההצרה אבל בצינור "3 הלחחץ יהיה קרוב ל 0 כי הוא אפילו לא יזרום בחתך מלא.

יש אופציה להוציא קו נפרד לפני ההצרה לאחת הממטרות?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם אתה סוגר את הברז לגמרי, או כמעט לגמרי, לחץ המיים ממש לפני הברז הוא (כמעט) כמו הלחץ בתחילת הצינור. ואם תפתח את הברז לגמרי, הלחץ הוא קרוב לאפס. הספיקה - בהתאם.

:turn-l:
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון:

בוצע פירוק קפיץ מחזיר מאחת הממטרות, זאת שהכי קרובה לנקודת כניסת המים + הקטנת הטווח שלה על ידי סגירת קלה של טבעת הכיוון.

כעת הממטרה הזאת לא יורדת למטה (מה שלא מפריע) וכל המערכת מתחילה לעבוד תקין כ 10-15 שניות מרגע פתיחת המים.

זה מבחינתי בסדר גמור.

תודה לכל מי שעזר.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אם כבר התכנסנו כאן:

לאיזה פרק זמן וכל כמה ימים מומלץ להפעיל ממטרות? ובאילו שעות - מאוחר בערב או מוקדם בבוקר?

יש מחשב השקייה שמאפשר לתכנת זמני הפעלה + ימים בשבוע.

שטח גינה 60-70 מ"ר.

תודה.

פורסם

אין תשובה פשוטה. תלוי בהמון פרמטרים, כמו ספיקת הממטרות (כמה ליטר/שעה) , סוג הצמחייה (דשא?), המיקום הגיאוגרפי, הכיוון (דרום או צפון) ומידת ההצללה, סוג האדמה, ...

למטרת חסכון במיים: עדיף להשקות מאוחר בערב (מינימום אידוי) אבל דשא כדאי להשקות מוקדם בבוקר (רגישות למזיקים). עצים מומלץ להשקות במרווחים גדולים, פרחים צריך להשקות במרווחים קטנים יותר. דשא כדאי להשקות במרווחים ע"מ להביא להעמקת שורשים.

השיטה שאני ממליץ עליה היא ניסוי וטעייה. תתחיל מניחוש ותתקן לפי מצב הצמחים (האם צריך להגדיל כמויות או להקטין מרוחים, או אולי להפך, נראה שאפשר להפחית כמויות?).

:turn-l:
פורסם

הפתרון שלך חאפרי אבל עובד.

מה שאני הייתי ממליץ הוא להחליף דיזות בממטירים, ולהקטין ספיקה.

לגבי כמויות, כפי שנכתב מעלי. אם הדשא מצהיב למרות שפזרת דשן המשמעות היא חוסר איוורור במערכת השורשים הנובע מעודף השקייה

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

• תוכן חדש...