Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ביוני לפני כשנה בזמן המתנה ברמזור אדום בעצירה מוחלטת כדקה, לפתע פגעה בי מאחור נהגת בגיפ.

יצאנו מהאוטו היא מיד התנצלה, היא יצאה שהיא לבושה בכפכפים(מהסוג המשוחרר..) גלידה ביד אחת, ואייפון בשנייה!(כל זה שכך היא נהגה ברכב יצאתי לפנייה וראיתי כמובן), עצרנו בצד החלפנו פרטים לא היה לה ביטוח להביא לי היא שלחה לאחר מכן וכו.

היא מיד הסכימה שהיא אשמה ועזבה את המקום תוך זירוז העניינים משום שלכאורה בנה שבר את הרגל(קיבלה שיחה באמצע החלפת הפרטים) תוך שהיא נוהגת ב140+ בכביש עירוני אבל זה כבר לא עיסוקי.

התקשרתי להציע לה הסדר תיקון בלי לערב ביטוח מתוך רצון טוב נמוך בהרבה מהשתתפות העצמית, לא הסכימה טענה שיש ביטוח.

עשיתי הערכת שמאי שתבע ממנה כולל הבדיקה סכום שעדיין המוך מהשתתפות עצמית(שהיא 2900) עבור פגוש אחורי של רכב סיאט איביזה 2012 ללא שריטה שזה ממש נמוך במיוחד לאור העובדה שנעשתה לרכב בדיקה הורידו על כך 6000 ש"ח כי החומר הסופג אנרגיה מתחת ניזוק.

היא טענה לחברת הביטוח שלה שזה סכום מופרז ומכאן הגענו למשפט(עוד מספר ימים).

יש לי תמונות של הרכבים מיד לאחר התאונה הפגיעה אצלי ואצלה אותה מספרי הרישוי רישיון וכדומה, אין לי הוחכה ממשית שהודתה לצערי.

אני מבוטח בביטוח ישיר ואין לי ייצוג או משהו כזה.

איך עליי להתכונן למשפט? המקרה ממש מרתיח אותי שכלכך באים לקראתה ועדיין היא לא מסכימה.

איך אני מוציא גם את ימי העבודה שהפסדתי?

מה להביא למשפט?

הערכת שמאי כמובן וכו.

איך המשפט מתנהל? מה עליי לעשות? להגיד? טיפים?

היא מבוטחת בהראל, תגיע עם עורך דין?

לסיכום כפי שאתם רואים אינני יודע כיצד להתנהל, מאוד חורה לי המצב לנהגת יש גב כלכלי ענק(יודע מהיכן היא) עשתה נזק, מעריכים אותו במידה מועטה ובכל זאת לא משלמת בטענה ש"לא קרה לי כלום".

הייתי כבר מוותר, פשוט המצב מרתיח אותי.

אשמח לכל עזרה/הכוונה.

תודה רבה

שי.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התיאור שלך לא ברור: האם חברת הביטוח של הנהגת הפוגעת סירבה לשלם?

האם אתה תבעת את הנהגת ואת חברת הביטוח שלה?

אם מדובר בתביעה בבית דין לתביעות קטנות, אין ייצוג של עורך דין (אבל זה לא אומר שנציג חברת הביטוח הוא לא "שועל" ממולח.)

הנהגת אינה מוסמכת לקבוע אם העלות גבוהה או לא. לשם כך יש שמאי רכב.

פורסם

שמאות יש , יש

האם יש שמאות נגדית שצורפה לכתב ההגנה?

דבר בפשטות בלי להתלהם להתרגז, כל מה שהיה בשלב המו"מ מת.

רוצה לקבל עבור אובדן ימי עבודה תביא תלושי שכר .

מולך כאמור יבוא שועל מחברת הביטוח (שהוא משופשף יותר מעו"ד ) שינסה לבלבל אותך, אל תתרגש.

בקש גם סכום עבור הוצאות המשפט ועבור עוגמת נפש ככל שהייתה לך אבל בסכום לא מופרז של כמה מאות ש"ח בלבד.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

סליחה על הכתיבה.

מהיכן עליי לדעת מה כתבה בכתב ההגנה?

חברת הביטוח סירבה לשלם, אני תבעתי אותה בתביעות קטנות.

כתב ההגנה אינו נשלח אליי, כך שאיני יודע אם יש שמאות נגדית, אף אחד נוסף לא בדק לי את האוטו, סכום השמאות הוא דיי זעום 1500 שכר שמאי 500.

אביא תלוש שכר, איך מומלץ לבקש את עוגמת הנפש? איזה סכום?

פורסם

מה?

אתה צריך לקבל עותק של כתב הגנה.

יכול להיות שהיא לא הגישה כתב הגנה בכלל. נסה להכנס לאתר נט המשפט עם מספר זהות / מספר תיק ולראות אם הוגש כתב הגנה.

אם לא הוגש כתב הגנה ויש עוד זמן רב עד המשפט, אתה יכול לנסות להגיש בקשה לפסק דין בהעדר הגנה.

פורסם

על הערכת שמאי של 1500 ש"ח, אני די סגור על זה שלא יוגש כתב הגנה ונציג חברת הביטוח גם לא יטרחו להגיע לבית המשפט.

במידה ולא מגיעים, תתעקש על מתן פסק דין במעמד צד אחד.

אם בכל זאת יגיעו, אם תבעת אותה, לנציג חברת הביטוח אין מה לעשות שם ותתעקש שהיא תנהל את הדיון מולך ולא הוא.

בעיקרון, זה לא ממש מעניין מה אתה תגיד ומה היא תגיד ומה מוישה זוכמיר יגיד, אם אתה עמדת ברמזור אדום והיא נכנסה מאחור, כל שופט יתן מבט אחד בתמונות של השמאות ומגלגל אותה ואת נציג הביטוח מכל המדרגות.

להוצאות המשפט תחבר הפסד ימי עבודה, דלק למוסך, דלק חזרה, דלק לבית המשפט (לפחות פעמיים), השתמשת בחניון? גם זה לחשבון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תודה רבה לכולם על העזרה.

המשפט עוד שבוע ושלושה ימים, לא קיבלתי דבר.

ניסיתי להיכנס לאתר, לא רואה כלום על כתב הגנה, היכן להסתכל?

לגבי הוצאות משפט, תודה רבה אעשה את זה, האם להוסיף לזה עוד סכום של עוגמת נפש או שזה מוגזם?

פורסם

ברור שתוסיף, רק על גרגרנות יתר, אתה עלול להפסיד את כל המשפט.

כמה מאות שקלים בודדות (200-400) לא יותר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עזוב עוגמת נפש, אל תיכנס לזה, זה לא שווה את השאלות שסעיף כזה מעלה במוחו של השופט "אולי הוא סתם מנסה לנפח את התביעה" וכו'.

תסכום את כל הוצאות התאונה, סכום השמאות, שכר טרחה של השמאי, שכירת רכב או מוניות (אם יש לך קבלות עליהם) בזמן שהרכב במוסך.

תוסיף את כל הוצאות התביעה, אגרת תביעה, הפסד ימי עבודה עם תלוש משכורת, הוצאות נסיעה וחנייה לבית המשפט וכו'.

כל הנ"ל יכולים להצטבר לסכום לא קטן, אל תוסיף עוגמת נפש או חירטוט כלשהו.

כשאתה מגיע למשפט, כאשר כל ההוצאות שלך מגובות בצילומים של קבלות וחשבוניות, ולא ביקשת מעבר לכך, אתה מצטייר בתור "דוגרי", ואז גם אם נציג הביטוח לא יגיע השופט יהיה יותר גמיש ללכת לקראתך ולתת פסק דין במעמד צד אחד ולא לדחות את הדיון.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא תוכל לתבוע נזקים שאינם מופיעים בכתב התביעה ואין להם אסמכתא. לדוגמא: אם אתה רוצה לקבל החזר עבור יום עבודה אתה צריך להציג תלוש שכר, אם אתה רוצה החזר הוצאות נסיעה עליך להביא קבלות/כרטיסים, וכו'.

מכיוון שכבר הגשת כתב תביעה ולא ציינת בו הוצאות נוספות, יהיה עליך לעדכן אותו. בדוק באתר בתי המשפט יש שם מדריך מפורט לתביעות קטנות.

פורסם

אוקיי, כאן העניין מסתבך.

כתב התביעה כבר הוגש, נגד הנהגת בלבד.

לא ידעתי את מה שאתה אומר, המשפט בחמישי הבא, מה עליי לעשות?

בכתב התביעה יש רק הערכת שמאי ושכר הטרחה שלו, לא שום דבר מעבר.

זה בעיה שהגשתי נגד הנהגת בלבד? חברת הביטוח שלה שלחה לי מכתב שאשלח להם כל מיני פרטים(לא זוכר בדיוק), חברת הביטוח שלי אמרה לי לא לענות עליהם, זה קשור?

איך אני צריך להוסיף את החזריי ימי העבודה? עדכון תביעה? איך?

תודה רבה, זה מאוד עוזר לי.

פורסם
אני מקווה שהתביעה שלך הוגשה נגד הנהגת הפוגעת וגם נגד חברת הביטוח.

אם לא, אתה יכול עדיין לתקן את כתב התביעה.

אין חובה לתבוע גם את הביטוח, הנהגת תשלח לביטוח הודעת צד שלישי.

פורסם
אוקיי, כאן העניין מסתבך.

כתב התביעה כבר הוגש, נגד הנהגת בלבד.

לא ידעתי את מה שאתה אומר, המשפט בחמישי הבא, מה עליי לעשות?

בכתב התביעה יש רק הערכת שמאי ושכר הטרחה שלו, לא שום דבר מעבר.

זה בעיה שהגשתי נגד הנהגת בלבד? חברת הביטוח שלה שלחה לי מכתב שאשלח להם כל מיני פרטים(לא זוכר בדיוק), חברת הביטוח שלי אמרה לי לא לענות עליהם, זה קשור?

איך אני צריך להוסיף את החזריי ימי העבודה? עדכון תביעה? איך?

תודה רבה, זה מאוד עוזר לי.

כבר ענו לך על זה

מכיוון שכבר הגשת כתב תביעה ולא ציינת בו הוצאות נוספות, יהיה עליך לעדכן אותו. בדוק באתר בתי המשפט יש שם מדריך מפורט לתביעות קטנות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...