Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תראה, זה לא שהחלפת המצבר לא היתה נחוצה.

מצבר בן 4 היה בכל מקרה מפתיע אותך עוד כמה חודשים, ביום החורפי הראשון (בד"כ כשאתה הכי ממהר).

7V בזמן ההתנעה זה מאד נמוך, בהנחה שהנתון נכון.

12.2 בIDLE אמור לאפשר להניע.

13.8V במנוע עובד ללא עומס, זה בכלל לא רע, הטעינה תקינה ככה"נ, אבל כבר טיפונת נמוך. תוודא שאתה מקבל משהו קצת מעל 14 עכשיו עם המצבר החדש.

בסה"כ כל התוצאות (למעט מצב התנעה) נמוכות בחצי וולט מהאידיאלי. ביום חם ויבש היו צריכות להספיק להתנעה. ובטח שלהתנעה "חמה".

אני מקווה שאני טועה לגבי הסטרטר.

לגבי "תת השרשור" שנפתח כאן לגבי נזילות חומצה מהמצבר -

מצברים "פתוחים" (עם פקקים) מפרישים אדי חומצה. זו לא תקלה.

צריך בסה"כ לתחזק- מידי פעם: סמרטוט, מברשת פלדה וספרי WD40 ולנקות את ההתחמצנות מההדקים ומסביבת המצבר.

ולמלא מים מזוקקים.

או לקנות מצבר "ללא טיפול", שם התופעה נדירה בהרבה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

אני לא חושב שזאת הפרשת חומצה נורמלית ושככה זה צריך להיות. היו לי מצברים של חברות אחרות, כולם "פתוחים", ולאף אחד מהם

לא היתה את הבעיה הנ"ל.

DSC_1036.jpgDSC_1043.jpg

פורסם

1. המצבר שבתמונה אינו מצבר פתוח

2. כמות הג'יפה אכן גבוהה מהמקובל

3. לא אהבתי את האלתור של נעל הכבל בצד של בורג השחרור :D. וגם הבידוד שם קצת חשוף. אבל עזוב. אני מופרע.

פורסם

כי הפקקים שלו מוסתרים (לא מיועדים לפתיחה והוספת מים). המצברים הללו כמעט לא דולפים (לא כמו מצבר סגור לגמרי, שיש לו הידרומטר מובנה וצינורית למחזור גזים, אבל עדיין...).

כוונתי ב"מצבר פתוח" הוא מצבר עם פקקים בולטים, כאלו שצריך לפתוח אחת לכמה שבועות ולהוסיף בהם מים מזוקקים. אלו מפרישים אדי חומצה שמאכלת כל מה שבסביבתה.

אולי הטעיתי בניסוח, ועל כך התנצלותי.

פורסם

כן. אני בטוח.

המצברים הללו, שהפקקים בהם לא בולטים, מכילים בתאים שלהם בנוסף למים וחומצה, חומר נוסף (נדמה לי שאבץ, אבל אל תתפוס אותי במילה) שמונע בעבוע של האלקטרוליט, וכתוצאה מכך איבוד מים. בגלל זה הפקקים שלהם נראים (בכוונה) ככאלו שלט מיועדים לפתיחה. לעיתים, הם אפילו מסווים מתחת למדבקה.

התוסף מקטין את איבוד המים עד כדי כך (לא זוכר כמה, יש איזה סטנדרט כדי להחשב למצבר "ללא טיפול") , שהמצבר עצמו יסיים את חייו, הרבה לפני שמפלס המים ירד אל מתחת ללוחות העופרת.

לענייננו - "תופעת הלוואי" של התוסף אבץ הזה, היא שגם פחות אדי חומצה נפלטים מחוץ למצבר, וכך אין (כמעט) קורוזיה.

פורסם

מתן ב400 שח היית קונה סטארטאפ סגור בלי חבר ובלי הנחות והיית מבקש ממנו לסדר גם את הנעלי כבל.

לגבי הסטרטר המצבר הישן היה חשוד עיקרי, עוד בעיה קטנה של הנעה ותדע שהסטרטר בדרך למות.

פורסם
כי הפקקים שלו מוסתרים (לא מיועדים לפתיחה והוספת מים). המצברים הללו כמעט לא דולפים (לא כמו מצבר סגור לגמרי, שיש לו הידרומטר מובנה וצינורית למחזור גזים, אבל עדיין...).

כוונתי ב"מצבר פתוח" הוא מצבר עם פקקים בולטים, כאלו שצריך לפתוח אחת לכמה שבועות ולהוסיף בהם מים מזוקקים. אלו מפרישים אדי חומצה שמאכלת כל מה שבסביבתה.

אולי הטעיתי בניסוח, ועל כך התנצלותי.

הצינורית המותקנת בצידי המצבר אינה משמשת למיחזור גזים אלא לניתוב הגזים הנפלטים מהמצבר מחוץ לרכב, תא המטען או תא המנוע.

במצברים עם פקקים שטוחים לפעמים ניתן להוסיף מים מזוקקים וניתן לפתוח אותם עם חצי שקל. הכי חשוב לבדוק מה כתוב על המצבר או בספר הרכב לגבי צורת

האחזקה הנכונה של המצבר.

אם הפקקים השטוחים מכוסים במדבקה אזי הייצרן התכוון שאין צורך להוסיף מים מוזקקים וקיימת הנחייה על המדבקה.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

נטקו, כמו שנאמר, בניסיונות הכושלים להנעה המתח היה 12V ולא 12.2V (שהיו לפני כחודש)

עכשיו אחרי שקצת נסעתי עם הרכב, ולאחר זמן די ארוך שהרכב נח, מתח המצבר היה 12.7 ולאחר חצי שניה ירד ל-12.69

כרגע בדקתי גם עם כשהרכב מונע בסרק, יצא 13.6-13.7. יכול להיות שזה קשור לנעל כבל שבהדק החיובי, שלעדתי כבר דורשת החלפה. מחר נמצא זמן לזה.

מצורפת תמונה של המצבר.

לא הגיעה איתו שום ספרות. סתם אריזת ניילון שאפשר לקרוע.

גם בקודם היו כאלה פקקים, ושם נהגתי לעקוב אחר מפלס המים המזוקקים.

&#1502;&#1510;&#1489;&#1512;.jpg

עריכה אחרונה על ידי matansab

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם (נערך)

הבדיקה שלך לא נכונה.

ברור שלאחר נסיעה מתח המצבר עשוי להיות יותר מ-12.8 וולט ורק לאחר כשעתיים מתח המצבר מתייצב על 12.6 וולט ולאחר עוד מספר שעות המתח יירד 12.4 וולט.

מתח הקטבים של המצבר בודקים כאשר כבל המינוס מנותק ולאחר שעתיים של המתנה.

בדוק בבוקר ותגלה שהמתח שונה ממה שמדדת כעת.

נעלי הכבל שלך יחסית במצב טוב ואני הייתי בודק עם לא נקרעו גידים בחיבור שבין נעל הכבל לכבל עצמו.

מהתמונה רואים שזו עבודה ישראלית.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

אני יודע שלא בודקים מיד כשחוזרים מנסיעה.

בדקתי לאחר כשלוש שעות. מבלי שהקטבים יהיו מנותקים. היה 12.69 כמו שאמרתי.

בכל זאת אבדוק גם בבוקר.

האם המצבר נחשב לאחד שדורש טיפול?

מה המספרים על המצבר אומרים?

פורסם

באתר של שנפ כתוב שהמצבר ללא טיפול אבל אני אישית לא ממש בטוח שאכן המצבר ללא טיפול.

בדרך כלל מצברים מסוג עופרת-קלציום או סילבר קלציום הם מצברים ללא טיפול קרי במהלך חייו אין צורך להוסיף מים מזוקקים.

על המצבר שלך לא מופיע האם המצבר בטכנולוגית קלציום/קלציום או סילבר קלציום ככה שייתכן שהמצבר עשוי לאבד מים בתקופת השירות.

למה לא רכשת מצבר של ייצרן איכותי כמו וורטא/בוש שאפשר לסמוך וגם למצוא מידע על סוג המצבר ודף נתונים מלא ?

פורסם

א. אפילו לא ידעתי שיש לבוש מצברים.

ב. מהידע המוגבל שלי הייתי בטוח ששנפ נחשב בין החברות הטובות יותר בשוק מצברים. בטח טובה יותר מהיי אנרג'י/אנרג'ייזר.

ג. כמו שכבר נאמר מוקדם יותר, כבר הייתה שעת ערב, ובבוקר היה לי מבחן ועוד כמה דברים לעשות עם הרכב. העדפתי לסיים עם זה כמה שיותר מהר. הלכתי להום סנטר ואוטו דיפו שהם היחידים שמוכרים מצברים בשעות כאלה.

אם היה רק מצבר של היי אנרג'י, לא בטוח שהייתי קונה, אבל בגלל שזה שנפ (שלפחות לידעתי נחשב טוב), ולאור כך שההמלצה היחידה שהייתה לי ביד היא מהמגיב botzek1, החלטתי ללכת על השנפ מהום סנטר במחיר סופי של 400 שקלים.

אם הייתי יודע שיום אחד ציפיה היה קונה לי מצבר איכותי בהרבה במחיר זהה, הייתי ממתין. אך לא ידעתי זאת. וגם לא יודע אם הייתי מגיע למבחן שלי היום בבוקר בזמן.

• תוכן חדש...