Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

האם רכב בן 8 שנים עם מעט ק"מ(ממוצע של 7000 ק"מ בשנה) שעבר שיפוץ ראש מנוע עדיף פחות על פני אותו רכב באותו שנתון עם ממוצע שנתי כפול (14,000 ק"מ) שלא עבר את טיפול כזה אף פעם?

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

באיזה רכב מדובר? מדוע עבר שיפוץ ראש?

בעיקרון אין מניעה לרכוש רכב עם ראש משופץ. כמובן שכדאי לבדוק בציציות שהתיקון בוצע כראוי, ולא רק כדי למכור את הרכב.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

די חשוד לשמוע שמנוע שעבר 55-60 אלף ק"מ ב8 שנים הגיע למצב של ראש מנוע.

יש רכבים עם 200-250 אלף ק"מ שלא עברו ראש מנוע.

אני הייתי מתרחק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

נזילה מבנד לא סגור היטב שגורמת לאיבוד איטי של נוזל קירור ולהתחממות, יכולה להתרחש גם ברכב בן יומיים.

לכן חשוב לדעת מה הייתה התקלה שגרמה להתחממות. ולבדוק שהתיקון בוצע היטב.

פורסם

מדובר ביונדאי אלנטרה 2006 הרכב שייך למבוגר שהנכד שלו נוסע עליו בשנתיים האחרונות ואכן הוא סבל מהתחממות שכתוצאה מכך נפרץ ראש מנוע. ראיתי קבלות עם פירוט וזה קרה כשהאוטו היה עם 50,000 ק"מ. היום הוא עם 58,000 ק"מ. אני מניח שהילד לא ידע לטפל ולשמור ולכן קרה מה שקרה. המצב הוא כזה שכיום אין נזילות והמערכת נראית יבשה. אבל אני נורא חושש שהחימום לא יצר לי בעיות עתידיות כגון סדק וכו'

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

לא משנה כמה טוב עשו את העבודה רכב עם היסטורית התחממות למצב של ראש מנוע עדיף להתרחק ובבדיקת קניה לא יידעו עם מנוע עבר טראומת התחממות או לא ויכתבו את הכסתחים הרגילים

פורסם

אם בדיקת קומפרסיה ולחץ הפוך נותנות תוצאות טובות, האם עדיין יש להתרחק? תוכל לפרט בבקשה?

פורסם

התחממות מנוע משנה את תכונות המתכות וגורמת לעיוותים קטנים ובעצם גורם לבלאי מואץ לחלקי המנוע זה גורם לבעיות שמופיעות אחר זמן מה ולא תמיד מיד לאחר ביצוע התיקון ראש

בעיות כמו תצרוכת שמן מוגברת רעשים צילצולים חוסר סחיבה קל מאוד

בעיות כאלו לרוב לא מתגלות בדיקת קופרסיה או לחץ הפוך

בכל מקרה זה מאוד תלוי איזה מנוע זה כי יש שרגישים יותר להתחממות ויש כאלו שפחות אבל משהו שכל זאת עובר על המנוע וקוראים לזה טראומת התחממות

אם אפשר כדאי לברר מדוע הוחלף ראש מנוע ואם זה התחממות אז כדאי לבדוק אם אפשר למצוא רכב דומה עם היסטוריה נקייה יותר

פורסם

לסיכום, מודה לכם על הייעוץ. אני מסיק שתמיד נעדיף רכב שלא נגעו בו. טוב אז שאלה נוספת: כל כמה זמן עושים טיפול טיימינג ליונדאי הזאת? כל כמה עושים טיפול סיכה?

פורסם

יש לא מעט רכבים כיום במיוחד שנתונים ישנים שעוברים שיפוץ ראש שמחזיק עוד המון שנים. הכל תלוי איך נעשה השיפוץ ובתחזוקה השוטפת של הרכב. לא צריך להספיד רכב כל כך מהר שעבר שיפוץ ראש מנוע ולעיתים אפשר לנגן על זה במחיר הקניייה ולחסוך לא מעט!

• תוכן חדש...