Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

לאחר תקופה של בעיות ברכב שהתחילו מהחלקה בגיר,דרך ניסיון כושל של החלפת שסתומים,טיפול לקוי ברכב,ופיצוץ רדיאטור,החלטתי לעדכנכם.

הרכב עבר טיפול שבוצע בפיקוחי שכלל החלפת פילטרים,פלאגים ושמן מנוע וולולין,המנוע עובד מצויין,לאחר מכן התפוצץ הרדיאטור יום לפני שהכנסתי את הרכב לשיפוץ גיר.

הגעתי למוסך GTA שבחיפה,שם קיבל אותי מיכאל בסבר פנים יפות,והחלטנו ללכת על רדיאטור חדש לחלוטין.

לאחר מכן מיכאל הפנה אותי לבחור בשם יאשה,שלפי המלצות שקיבלתי,הוא מתמחה בגירים האלו.

סגרתי אתו על מחיר של 4000 שקל לשיפוץ גיר מלא,ושימוש בשמן גיר וולולין מקס לייף אשר מתאים לתקן LT.

כרגע הרכב "בהרצה",ואלו התוצאות : הרדיאטור החדש אכן משפיע על הטמפרטורה,רק אם אני ממש מאמץ את הרכב בעליה אז הוא מגיע ל90 מעלות,בנסיעה רגילה הטמפרטורה פחות מ 90,ונושקת ל 80.

תפקוד הגיר : הוחלף מחזיר חום ליותר גדול,כנראה של C5 כפי שהוא הסביר לי,אין החלקות בגיר,קיקדאונים חופשי,אין תקלות.

2 דברים ששמתי לב אליהם,ואני זקוק לעצתכם המלומדת,כאשר הרכב בשלישי,ויורד לשני,ישנה הרגשה אגרסיבית כאילו מישהו מושך את הרכב אחורה,אני אפילו לא צריך לבלום,האטה אגרסיבית.

הדבר השני הוא שלפעמים אני נותן גז ולרכב לוקח איזה שניה או שתיים עד שהוא מגיב ומתחיל לנסוע,זה לא תמיד קורה.

כל הסימפטומים הנ"ל לא היו לפני שיפוץ הגיר ! לא הייתה האטה אגרסיבית משלישי לשני ! הרכב היה מגיב מצוין ללא השהייה.

אשמח לעצה מחברי הפורום

המון תודה

פורסם
משהו שקשור לחיישני הגיר או למחשב.

מה אומר מומחה הגירים על התופעה?

אין אחריות?

זה מה שאני רוצה להשיג,לפני שאני פונה אליו,לאסוף מידע ועזרה פה בפורום,כדי לבוא עם קצת רקע,,,וכן תתפלא,יש אחריות לשנה,בניגוד לאחרים שנותנים חצי שנה.

הוא עשה גם שטיפת מנוע בסיום,לא מבין למה,אבל אני מקווה שלא חדרו מים למחשב הגיר

פורסם
אני מתפלא עד קצות נשמתי עכשיו.

בכל אופן,נשמע כמו בעיה בפיקוד של הגיר לא בעיה מכנית.

בכל מקרה תודה על התגובה.

אבל דבר אחד אני לא מבין,איך נפגע הפיקוד של הגיר ? הרי הפיקוד עבד בסדר גמור לפני השיפוץ

פורסם
מדובר באותו הגיר (לא זוכר אם רשמת)?

אכן,אני ביקשתי ממנו שיפוץ גיר מלא,לא החלפת גיר,כאשר הגעתי לקחת את הרכב,הוא הראה לי את חלקי הגיר הפנימיים שהוא החליף : דיסקיות,ואיזה ציר עם גלגל שיניים,והקולר כמובן

פורסם

עדכון :

אני כרגע נמצא במוסך ששיפץ לי את הגיר,הוא אומר כך : בקשר לבעיה הראשונה,האטה אגרסיבית משלישי לשני,לפי דבריו זה יעבור אחרי כמה מאות קמ של נסיעה,הוא טוען שזה בגלל החלקים החדשים ולחץ הסולונואידים.

בקשר להשהייה בדוושה, הוא טוען שזה בגלל השמן שהתעקשתי להשתמש בו ,וולולין מקס לייף שעומד בתקן.

מה אתם אומרים ?

פורסם
הוא הציע לשים שמן atf של פז או דלק,צבע צהוב,יותר צמיג בהרבה

ומה עם המלצת היצרן לצמיגות של 5W40?

אצלי הוספתי Valvoline SYN בצמיגות הנ"ל, ואכן יש השהייה קטנה מאוד בין לחיצת הגז לתגובת המנוע, אך מדובר ממש על עשיריות השניה. לבטח לא שניה-שתיים. אגב, גם עם השמן הקודם של חב' Total היתה קיימת ההשהייה.

Simplicity is the ultimate sophistication" - Leonardo da Vinci"

פורסם
אני בכלל מדבר על שמן גיר בתקן lt ,,,ואתה נתת תקן של שמן מנוע...

צודק, טעות שלי. לא יודע על מה חשבתי...

מה שרציתי לומר (לכתוב) הוא שגם אצלי הוחלף שמן הגיר לפני כחודש. עד כמה שזכור לי הצמיגות היתה 80-90, אך לצערי אינני זוכר את שם היצרן. החלפתי אצל אורן שירותי רכב בחולון. גם כאן ההשהייה המדוברת היתה לפני ואחרי ההחלפה.

Simplicity is the ultimate sophistication" - Leonardo da Vinci"

• תוכן חדש...