Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

אתמול התקנתי את ה PRS-80.

הסטאפ הוא T2652-S שמוגברים על T600-4.

יש לי מספר שאלות למי שכבר יש את המערכת הזו או ניסיון בהתקנה ותפעול של המערכת.

- בתחתית של המערכת ישנם שני בוררים, אחד מהם הוא הבורר שמחליף את המצב של ה DSP ובעצם נותן את האפשרות של קרוס אקטיבי 3 חלקים - עד כאן הכל בסדר.

הבורר השני משנה את מצב ה RCA - מידע ניתן למצוא כאן: http://www.manualslib.com/manual/353663/Pioneer-Deh-80prs.html?page=6

ניסיתי לקרוא מספר פעמים ולחפש על זה מידע, אבל לא הצלחתי להבין את המשמעות של הבורר הזה, אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי במילים פשוטות מה הבורר הזה עושה.

- כנראה שבמהלך ההתקנה מרוב התלהבות שיניתי את חיבורי ה RCA שהמערכת דולקת, ונוצרה לי הבעיה הידועה של הפיונירים עם שריקת האלטרנטור, ניסיתי לבצע הארקת RCA לגוף המכשיר(החזקתי עם האצבעות) לאחת היציאות - רק כדי לראות אם יהיה שינוי. אבל זה לא עזר.

השאלה היא אם עושים הארקה לאחת היציאות זה משפיע על כולן? או שצריך לעשות כמו כאן? http://www.ecoustics.com/electronics/forum/car-audio/644177.html

שאלה נוספת, במהלך הכיוונים ראיתי שיש אפשרות לשים את הסאב על מונו וסטריאו (יש לי סאב בודד) - מה עדיף?

תודה לעוזרים

פורסם

לגבי שריקת האלטרנטור, תנסה לעשות למכשיר ריסט, אולי יעזור,

באופן כללי, לא מנתקים מהמכשירים האלה כלום תוך כדי עבודה - זה פתח ידוע לצרות, ואת הבורר של ה dsp משנים רק כשהמכשיר מנותק מצמת החשמל.

אם יש לך מונו, אז אתה יכול לעבוד אקטיבית, במקרה כזה הבורר צריך להיות על מצב 3way, אם אתה עובד עם קרוסים אז אתה צריך לעבוד על המצב השני.

לגבי הסאב, מצב מונו עדיף.

SCANSPEAK

פורסם

הבורר של הRCA מפריד בין hi וlow, בדיוק כמו בכניסת אות במגברים. בעיקרון זה אופציה לחבר מכשיר קיים בעל יציאת רמקולים בלבד. בגלל זה קיבלת צמת rca עם חוטים חשופים.

לגבי השריקת אלטרנטור, פיוניר למיטב ידיעתי אינם משתמשים יותר בפיקופיוזים, לכן דעתי היא שהבעיה אינה במה שציינת אלא במד של המגבר או הארקה גרועה ברדיודיסק.

רח חוט 8 גייג ותחבר הארקות - בין גוף הרדיו לשלדה, בין המגבר למקום נוסף לשלדה, בין בלוק המנוע לשלדה וכו, אם נעלם לך היללה באחד הבדיקות האלו - שם נדרש טיפול.

פורסם

תודה על התגובות,

אז על איזה מצב הבורר RCA צריך להיות במקרה שלי? האם יתכן שהוא לא במצב המתאים וזה מה שגורם לשריקה?

לגבי ההארקות - אני ינסה בערב מה שאמרת ויעדכן פה.

פורסם

אני לא זוכר בדיוק איזה מהכניסות AUX אינה פועלת לפי הגדרות מחדל, אבל ייתכן וזה האחורי. תכבה את המכשיר על ידי כפתור הSRC ותלחץ על הגלגלת לחיצה ארוכה עד שיופיע לך תפריט הגדרות, יש שם אופציה להפעיל את הAUX הקדמי\אחורי

הבורר אמור להיות על LOW אם אני לא טועה.

לגבי השריקה - יכול להיות המון דברים, אני לא מאמין שזה מהמכשיר עצמו (ז"א שזה לא עניין הארקה של הRCA)

פורסם

טוב אז היום אחה"צ התפנה לי קצת זמן להתעסק עם המערכת.

ניתקתי את כל חיבורי ה RCA, ליפפתי חוט נחושת סביב כל יציאות ה RCA וחיברתי בחזרה. את הקצוות הנותרים החזקתי עם האצבע לגוף המכשיר.

שהדלקתי לאחר מכן את המכשיר הפלא ופלא השריקה נעלמה, אבל עדיין נותר זמזום מהרמקולים (בעוצמה נמוכה יותר).

לאחר שהוצאתי את חוט הנחושת השריקה לא חזרה ונשאר רק הזמזום - אולי הכבלים היו טעונים במתח כלשהו והיו צריכים פריקה? (אני מנחש)

לגבי הזמזום - בסופש אני ינסה לגרד קצת צבע מההארקות של המגברים ולשים את המגבר 4 ערוצים על פלטה(כרגע הוא סתם מחובר מאחורי המושב) ונקווה שהזמזום יעלם.

דבר נוסף, ביצעתי גם את ה AUTO TA & EQ , השאלה היא כמה הוא מדוייק ואמין? אין לי יותר מידי ניסיון עם מערכות עם פונקציות מתקדמות.

הוא הוריד לי את הסאב ב 23- דציבל :shock:, ואת הטוויטרים ב 12-.

הסאב הוא DC LVL 3 15.

פורסם

אכן חיברתי בתצורה אקטיבית, אחרי ששמתי את הבורר DSP על מצב NW.

טוויטרים מחוברים ליציאה העליונה, וופרים באמצע, סאב למטה.

השאלה היא איך לבצע TA ידנית?

לקחת מטר ולמדוד את המרחק שלי מהרמקול? או שזה לא עובד ככה?

האמת ששומעים ממש טוב אחרי הכיוון האוטומטי.

פורסם

תראה הכיו האוטמטי הוא התחלה טובה, אבל יש פה גם נק' בעייתית כיוון שהמכשיר עושה כיוון גם מבחית זמנים, גם אקולייזר וגם קרוס, להשמע טוב? זה נשמע טוב אין ספק.

מנסיון עם השמונים, ועם האח הגדול שלו, אחרי השחזה איטית של הכיוונם באופן ידני ניתן להגיע לתוצאה יותר טובה במחיר של זמן וסבלנות, וכמובן שניתן לחזור בקלות לכיוון האוטומטי.

לגבי ta, יש כמה גישות לכיון נכון

מדיד מרחקים בפועל זו אכן התחלה טובה, אבל לא זבנג וגמרנו.

תעבור על השרשור הזה של אדי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=514194

ותנסה את המחשבון הזה אם בא לך (מכניסים מרחקים בפועל, וזה אומר לך מה להכניס למכשיר, תסמן שיש לך פיוניר)

http://tracerite.com/calc.html

SCANSPEAK

• תוכן חדש...