Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קניתי לאחרונה את המוצר הזה : http://www.powersaver.co.il/pl_product~EM-IL-01~3~0.htm

(200 ש"ח כולל משלוח).

מחברים אותו בין שקע החשמל לתקע של כל מכשיר חשמלי ביתי, ואפשר לדעת בדיוק מה צריכת החשמל שלו.

במה זה שונה מסתם לקרוא את צריכת ההספק של כל מכשיר ? כי יש הרבה מכשירים שהצריכה שלהם לא קבועה בזמן,

ומה שמצויין על התווית זה רק המקסימום. למשל - מקרר, מכונת כביסה, מייבש, מחשב וכו'.

מעבר לזה - לא תמיד אנחנו יודעים לחשב בדיוק כמה זמן אנחנו משתמשים בכל מכשיר.

עם החסחשמל אפשר לחבר אותו למכשיר מסויים לתקופה מייצגת (יום/שבוע/חודש), ולקבל את הצריכה המצטברת בזמן הזה.

אפשר להזין את תעריף חברת החשמל (עלות קוט"ש), ולקבל את העלות בפועל, מאד נוח.

השתמשתי בו כדי לבדוק את הצריכה של מייבש הכביסה שלי, שההספק המוצהר שלו הוא 3000W.

לוקח לי כשעתיים של ייבוש למכונה של 5 ק"ג.

להפתעתי החסחשמל הראה צריכה של 1500W בלבד, ובמשך שעתיים הצריכה המצטברת הייתה כ-3KWH.

מה שמביא אותי למסקנה שכנראה שחלק מגופי החימום במייבש לא פועלים (הוא בן 9 כבר, קריסטל).

בתכלס אם הוא הוא פועל ב-3000W הייבוש היה לוקח שעה והצריכה לייבוש מכונה הייתה דומה בסה"כ, כי סך האנרגיה

הדרושה לייבוש מכונה נתונה הוא קבוע, חצי הספק ייקח פי 2 זמן, אבל הסה"כ זהה. עכשיו נשאר להחליט אם החיסכון בזמן

שווה החלפה או תיקון של המייבש..

בכל מקרה - מכשיר נחמד ושימושי, אם מעניין אני יכול למדוד מכשירים שונים ולדווח.

בתוכנית שלי לבדוק : מקרר, מכונת כביסה, מחשב נייח, פלזמה וממיר יס, מזגן קטן.

מה שאי אפשר למדוד זה צרכנים שלא מחוברים לשקע כמו מזגן גדול, בויילר, נורות וכו'.

יש דגם מתקדם יותר :

http://www.powersaver.co.il/pl_product~E2-IL-00~3~0.htm

שמתחבר ללוח הראשי ומאפשר מדידה של הצריכה הביתית עם צג אלחוטי וקישור למחשב לביצוע תעוד וניתוחים סטטיסטיים.

עריכה אחרונה על ידי misterb

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

וואלה, האמת שלא חיפשתי, אבל המכשיר באיביי לא מתאים למכשירים עם תקע 3 פינים שיש בארץ.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אני קניתי לא מזמן את המכשיר מאיביי (בכ-15 דולר).

עם 2 מתאמים (שקע ישראלי לתקע אירופאי, ולהיפך) הוא עכשיו ישראלי למהדרין, כולל הארקה.

מדדתי צריכה של כל מיני מכשירים.

ברוב המכשירים אין יותר מדי הפתעות (קומקום חשמלי, תנור וכו')

במכונת הכביסה דווקא גיליתי צריכת אנרגיה שונה מהנקוב במפרט. אני מייחס את זה לטמפ' מים נכנסים שונה.

הרוב המוחלט של האנרגיה הולכת לחימום המים, הספק המנוע די קטן (בסביבות 100W בלבד. גוף החימום הוא 2kW)

הופתעתי לטובה מספקי כח ממותגים של מגוון מכשירים (טלפונים אלחוטיים, לפטופים וכו') שלא צורכים כלום או כמעט כלום כשהם לא מועמסים.

הופתעתי לרעה מהרומבה שצורך ברציפות כמה וואטים טובים גם כשהסוללה שלו טעונה לגמרי.

הופתעתי לרעה גם מהאל-פסק שגם הוא צורך כמה וואטים טובים ברציפות.

המקפיא צורך לי בסביבות 600-700 וואט*שעה ליממה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני קצת מטיל ספק בדיוק המדידה של מכשירים אלו לעומס שאיננו התנגדותי - במיוחד אלמנטים משוגעים כמו דימרים או ספקים ממותגים.

:turn-l:
פורסם

היי שלומי,

בהחלט ייתכן והמייבש באמת לא תקין (1500W זו לרוב צריכה של חצי כמות, יש לזה בד"כ כפתור ייעודי על המייבש שמטרתו לנתק גוף חימום אחד) או שהמכונה שלך סוחטת במהירות חלשה יחסית (לייבוש נורמלי אתה חייב לסחוט לפחות על 800 סל"ד).

מכונה של 5 ק"ג ב 800 סל"ד צריכה להתייבש תוך 60 דקות בהנחה ומדובר בבגדים נורמליים ולא רק ג'ינסים ומגבות (תוסיף עוד 5-10 דקות מקסימום).

אל תשכח שב 60 דקות ייבוש יש בפנים 10-12 דקות אויר בלבד ללא חימום בסוף המחזור (למטרת הורדת הטמפ' - קירור הבגדים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה איציק, המכונה שלי סוחטת על 1200 סל"ד והכביסה יוצאת די יבשה. מכונה של 6 ק"ג פתח עליון, מקפיד לא לדחוס יותר מדי לתוף.

כביסה רגילה של בגדים מעורבים מתייבשת בשעתיים, אם יש מגבות וג'ינסים זה דורש עוד סיבוב של חצי שעה להגיע לייבוש מלא, כי המקסימום

בטיימר זה שעתיים.

יש במייבש כפתורים לכביסה עדינה ולכביסה מעורבת, שניהם לא לחוצים.

מצד שני כשאני פותח את המייבש באמצע העבודה, התוף מאד חם למגע, אי אפשר לגעת בו ליותר משניה. אני תוהה אם באמת הוא עובד על חצי

הספק - כמה חם הוא היה אמור להיות בהספק מלא ? זה נראה לי חום שכבר הורס את הבגדים.

גם בסוף הייבוש הוא חם מאד למגע, אבל אפשר לגעת לכמה שניות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

עם 2 מתאמים (שקע ישראלי לתקע אירופאי, ולהיפך) הוא עכשיו ישראלי למהדרין, כולל הארקה.

מדדתי צריכה של כל מיני מכשירים.

ברוב המכשירים אין יותר מדי הפתעות (קומקום חשמלי, תנור וכו')

במכונת הכביסה דווקא גיליתי צריכת אנרגיה שונה מהנקוב במפרט. אני מייחס את זה לטמפ' מים נכנסים שונה.

הרוב המוחלט של האנרגיה הולכת לחימום המים, הספק המנוע די קטן (בסביבות 100W בלבד. גוף החימום הוא 2kW)

הופתעתי לטובה מספקי כח ממותגים של מגוון מכשירים (טלפונים אלחוטיים, לפטופים וכו') שלא צורכים כלום או כמעט כלום כשהם לא מועמסים.

הופתעתי לרעה מהרומבה שצורך ברציפות כמה וואטים טובים גם כשהסוללה שלו טעונה לגמרי.

המקפיא צורך לי בסביבות 600-700 וואט*שעה ליממה.

אפשר לינקים למתאמים בבקשה?

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם (נערך)

בנוסף למה שכתב איציק, המייבש שלי פועל בהתחלה בהספק חימום מלא, אחר כך בחצי הספק, ובסוף ללא חימום. כמו כן, אולי בהפסקות להיפוך כיוון הסיבוב מופסק גם כן גוף החימום כדי שלא יתלהט ללא תנועת אויר.

הזמנתי גם אביזר כזה (מאיביי). יש לי כמה תקעים ושקעים אירופאיים לייצר "מעבירים".

עריכה אחרונה על ידי yuvk
פורסם

המכשיר מראה הספק רגעי, מקסימלי, ומצטבר.

בפעולה אחת שלמה של המייבש שנמשכה שעתיים כולל קירור, המקסימום היה 3400W, זה היה רק בשניה של ההפעלה, לדעתי מהסיבוב הראשוני של התוף.

הרגעי היה סביב 1500W באופן די קבוע, בדקתי כמה פעמים, והמצטבר על שעתיים היה כ-3000WH.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

עכשיו בדקתי שוב, שיחקתי עם שני הכפתורים של כביסה עדינה ומעורבת, לחיצה על שניהם במהלך העבודה לא שינתה את ההספק,

כשהחזרתי אותם למצב רגיל פתאום ההספק עלה ל-3000W, נשאר ככה כמה שניות, ואז ירד חזרה. חשבתי שזאת בעיית מגעים בכפתורים,

שיחקתי איתם שוב - לא השתנה כלום. ניסיתי לדפוק קצת על האזור של הבקרה, פתאום ההספק שוב קפץ ל-3000 לכמה שניות וירד חזרה שוב.

אחרי זה כל הנסיונות להעלות אותו שוב ל-3000 לא עזרו.

נראה שהבעיה היא בלוח הפיקוד.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

המתאמים הרגילים לא? EU TO UNIVERSAL [מתחבר לשקע של המכשיר עם 2 פינים ונותן כניסה ל3 פינים? - זה בד"כ מאפשר גם ל3 פינים אירופאי] ולהיפך (מתחבר לתקע של המכשיר ויוצא עם 3 פינים לשקע החשמל) - 2pins to 3pins?

פורסם

אצלי במייבש יש כפתור שבוחר בין עוצמה מלאה לחצי ובעצם ממתג את אחד מגופי החימום. אני מאמין שכך גם אצלך, ושבמפסק הזה, שזורם דרכו זרם רב, יש מגעים שרופים.

פורסם (נערך)
אני קצת מטיל ספק בדיוק המדידה של מכשירים אלו לעומס שאיננו התנגדותי - במיוחד אלמנטים משוגעים כמו דימרים או ספקים ממותגים.

+1

אני גם מטיל ספק במכשירים של ebay לגבי מדידת עומסים לא לינאריים.

יש שם טריסטור שכל הזמן זורם בו זרם.

עריכה אחרונה על ידי boxer 19
  • תוכן חדש...