Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מס הכנסה וחייל משוחרר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

השתחררתי לפני כשנה ומאז אני עובד. בגלל סוג העבודה הלכתי למס ההכנסה והוצאתי טופס שכר סופרים (אין לי כל כך מושג בדיוק מה זה), אבל זה מה שנאמר לי על ידי המעסיק.

בטופס הנ"ל ע"פ מה שנאמר לי ע"י הפקיד, עליי לקבוע תקרת שכר, שעד שלא אעבור אותה, לא אצטרך לשלם מס כלל עקב היותי חייל משוחרר. כך חייתי טוב ויפה עד לשנת 2014. כעת, נאמר לי שמגיעות לי רק מספר נקודות זיכוי מהמס ולא פטור מלא, ושלא כל כך ידוע להם מה פשר מה שנאמר לי בשנה הקודמת (אגב, ע"י אותו הפקיד) ושבגלל שהשכר שלי גבוה, מורידים לי מס הכנסה.

השאלה שלי היא האם הייתה להם טעות בעבר? האם הם טועים עכשיו? מה עליי לעשות בעניין?

אציין שהפקידים במס הכנסה מתנהלים בצורה שמביישת את המדינה. ממש נותנים הרגשה שזה בגלל צרות עין. אדם מדבר איתך ומתעסק בפלאפון תוך כדי בשטויות, גברת מתעסקת בשיער מול מראה כאשר היא מדברת איתך. ממש בושה.

אני שוקל לפנות לרואה חשבון להתייעצות, אבל חשבתי קודם נעצור פה ונברר. אם יש רואה חשבון באולם, אשמח לקבל הכוונה וייעוץ.

תודה.

פורסם

אין דבר כזה פטור,יש נקודות זיכוי שמקלות עלייך עד תקרת הכנסה כלשהיא(ניתן לבדוק בדיוק באתר להכוונת חיילים משוחררים).

אתה לא קובע שום דבר,מעל התקרה שרשומה בחוק תחוייב במס(נדמה לי על ההפרש בין התקרה למשכורת שלך).

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

נשמע שפתחת עוסק במס הכנסה, לא?

לביטוח הלאומי הלכת אחרי שפתחת את התיק במס הכנסה? אם לא, צפה להפתעה לא נעימה.

חיילים משוחררים פטורים ממס הכנסה ככה וככה זמן, לא יודע אם זה תקף לעצמאיים.

פורסם

דבר ראשון הוא לא פתח עסק במס הכנסה , אלא מוגדר משהו שדומה ל "עובד עצמאי שמפיק חשבוניות אבל בלי חשבוניות"

שכר סופרים מאפשר ל"מעסיק " שלך לא להתייחס אליך כעובד , ואין בינכם יחסי עובד - מעביד , כלומר הוא לא חייב לך הפרשות סוציאליות , תשלומי חופש , מחלה , פיטורין ועוד. אלא אתה מועסק מבחינתו כמו קבלן משנה עם חשבונית.

אולם בגלל שאין לך עוסק מורשה יש דבר שנקרא "שכר מרצה סופר" במקור מדובר על אנשים שיש להם פעילות אחת או שתיים פעם ב.. ובמקום לפתוח עוסק הספק מפיק את החשבונית במה שנקרא "חשבונית עצמית" , משלם במקומך את המע"מ ומשלם לך סכום לאחר ניכוי במקור ,

הטפסים הללו נותנים לך פטור על הכנסה שנתית מסויימת כתלות בהכנסות האחרות שלך, כך שאם לא קיבלת שכר ממקום אחר, בעצם "ניצלת" את נקודות הזיכוי במהלך הזה.

יש באתר רשות המיסים סימולטור מס , אשר בו אתה מכניס את הנתונים האישיים שלך ורואה האם אתה זכאי להחזר מס או לא .

לאחר שנה כמות נקודות הזיכוי לחייל משוחרר יורדת ואיתה התקרה של הפטור.

בכל מקרה במידה ואתה עובד בעבודה "מסודרת" , הייתי ממליץ לך לנסות לסדר את יחסי העבודה שלך עם המעביד כיחסי עובד מעביד ולא כ"שכר סופרים" , זה יתן לך מספר זכויות נוספות כמו חופשה שנתית בתשלום , ימי מחלה בתשלום (שלא תזדקק) הפרשה לפנסיה (חשוב מאוד, כמה שמתחילים יותר מוקדם , ככה יהיה לך הרבה יותר בסוף) ופיצויי פיטורין במידה ותפוטר , הבראה שנתית וכו'.

נ.ב. אני לא רואה חשבון , רק מבין מעט בתחום .

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

יחסי העבודה מסודרים ויש לי את כל ההטבות האלה. אני אפנה לרואה חשבון ואתייעץ איתו בנוגע לנושאים הללו.

תודה.

פורסם

עד 8500 שקלים בחודש (או 8000, אחד מהם) חייל משוחרר פטור ממס הכנסה. הכל מופיע באתר של האגודה להכוונת חיילים משוחררים. בהצלחה בבירורים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בדקתי כבר, אני הרבה מעל זה. בכל אופן, מה שלא ברור לי זה איך בשנה שעברה הרווחתי מעל ולא שילמתי מס כלל (זה אחרי שביררתי עם המס הכנסה, והעליתי את התקרה שלוש פעמים)

פורסם

האם בשנה שעברה עבדת שנה קלנדרית שלמה או חלק ממנה?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני יכול להגיד לך שעל 9500₪ הורידו לי החודש 166₪ ואני יודע שזה תקין. אז אני חושב שאתה לא פטור ממס הכנסה על משכורת של 16,000₪.

אתמול דיברתי עם החשב שכר של החברה שבה אני עובד והוא חישב את המשכורת ידנית והכל יצא תקין.

פורסם

בשנה שעברה מלבד חודש שבו לא עבדתי כלל, עבדתי כל השנה, אך קיבלתי משכורת נמוכה יחסית עד בערך חודש אוגוסט, מחודש אוגוסט התחלתי לקבל משכורות גבוהות יותר.

פורסם

מס הכנסה מחושב על בסיס שנתי במדינתנו הקטנטונת , ולכן כאשר אתה מרוויח 7 חודשים שכר נמוך ו 5 חודשים שכר גבוה , לצורך חישוב המס מחשבים ממוצע על כל התקופה מתחילת השנה , ולכן לא שילמת מס.

החל מינואר מבצעים חישוב חדש ולכן כעת אתה משלם מס.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

על ברוטו של 25 הורידו לי כ-2800 מס הכנסה והחודש החזירו לי 140 שקל:lol:

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

בתור חייל משוחרר על משכורת של 12-11 היו מורידים לי כמה מאות. מעניין מה יהיה בקיץ כשאהיה שנה לאחר שחרור

:(

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...