Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 206 VS. פיג'ו 206

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם היה לו קונה ב9500 הרכב כבר לא היה אצלו. איך אני לא אוהבת את השטויות האלה של מוכרים...

פונטו ספייס אוטומטית? מדובר בוודאי בELX עם הגיר הרציף. על הנייר רכב מצויין, בפועל קשה עד בלתי אפשרי למצוא אחת כזו במצב נורמלי ושאינה מסוחר רכב. השמורות מביניהן לא יעלו 6000 ש"ח.

הגיר הרציף בספייס הוא אמין למדיי, אבל אם יידרש תיקון או החלפה- זה יעלה הרבה מאוד כסף. לספייס יש תקלה יקרה אפשרית נוספת והרבה יותר נפוצה, שהיא תקלה במשאבת ההגה החשמלית. אם תמצאי ספייס שתעבור את כל שאר המבחנים, יהיה נחמד אם תהיה דרך לבדוק האם ומתי שופצה אצלה המשאבה הזו.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

נחכה ונראה, הוא היה נראה קצת לא הכי אמין. עכשיו דווקא בא לי להוריד אותו ל8,500...

לגבי הפונטו, מוכנה להשקיע גם 8,000, לא חייבת לקנות דווקא ב6,000, הבנתי שהגיר באמת יחסית אמין ושהחלקים זולים, לגבי המחלות באמת אני אוודא אם בסוף אדבר עם מוכר של פונטו ספייס.

השאלה היא אם יש עוד אפשרויות, כמובן בעדיפות לאמינות גבוהה ובטיחות. (כן, השרייד לא שיא הבטיחות.. בלשון המעטה.. אבל זה כרגע מה יש במחירים האלו..)

פורסם
לספייס יש תקלה יקרה אפשרית נוספת והרבה יותר נפוצה, שהיא תקלה במשאבת ההגה החשמלית. אם תמצאי ספייס שתעבור את כל שאר המבחנים, יהיה נחמד אם תהיה דרך לבדוק האם ומתי שופצה אצלה המשאבה הזו.

מדובר במנוע ההגה ולא במשאבה, אכן תקלה נפוצה מאוד. במקרה הטוב, אפשר למצוא את המנוע המדובר מפירוק ב300-350 שח, במקרה הפחות טוב לשפץ ב800-900 ש"ח, (המנוע המדובר נמצא ממש מתחת לגלגל ההגה והגישה מאוד פשוטה ונוחה אליו במידה ויהיה צורך בכך).

בפונטו ספייס הייתי שמה יותר דגש על הנוזל קירור, מערכת קירור רגישה מאוד לנוזל קירור שאינו פארפלו.

בכל אופן, קשה לי להאמין שאפשר למצוא ספייס שמורה ברמה גבוהה ב8000 ש"ח. השרייד נשמעת לי כאופציה טובה בשבילך, אם את יכולה לעלות קצת בשנתון, אפילו עדיף.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

השרייד אחרי 98 לא שווה אף מחיר מבחינתי, לדגמים יש בקושי הגה כוח... ועל שרייד אני לא הולכת לשלם מעל 5000...

לגבי הפונטו, ידוע לי על המחלות והולכת לבדוק עליהן אם אקנה כזו.

עוד המלצות לרכבים?

פורסם

Murzilka תודה על התיקון :)

שקד, האמת שההגבלה לאוטומט קצת בעייתית, מכיוון שזה משאיר בעיקר יפניות זקנות ודי גדולות. מביניהן אפשר לחשוב על ניסאן אלמרה למשל, שלה אמינות יפנית ומחיר של צרפתיה...

ממליצה לעבור על הלוחות לפי סינון שנה ומחיר ולראות מה את "דגה".

למשל, מצאתי את אלה ב"יד2" בשיטוט מאוד קצר:

http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=1&RecordID=9fd8dc7c64c795164d5d0e0433ffbd22534

http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=1&RecordID=50e3cd29258651a0556a51e46b0f3cd6d28

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם (נערך)

תוסיפי גם סוזוקי בלנו.

בגלל הדרישה לאוטומט הייתי הולך על הכיוון של יפנית זקנה.

אומנם מדובר ברכבים קצת גדולים, אבל הם עדיין יחסית חסכוניים, ופחות רגישים להזנחה.

תזכרי שכול רכב שאת קונה ידרוש השקעה כזו או אחרת, אז תשאירי סכום יפה בצד ליישור קו ותיקונים בלתי צפויים(לפחות 2000 שקל לדעתי).

תבדקי את הרכב הזה(אין לי קשר למודעה).

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?519111-%D7%A1%D7%95%D7%96%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%91%D7%90%D7%9C%D7%A0%D7%95-98-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94

על פניו נראה אופציה טובה, הרכב עבר טסט לא מזמן גם סימן טוב וגם שווה לפחות 1000 שקל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
Murzilka תודה על התיקון :)

שקד, האמת שההגבלה לאוטומט קצת בעייתית, מכיוון שזה משאיר בעיקר יפניות זקנות ודי גדולות. מביניהן אפשר לחשוב על ניסאן אלמרה למשל, שלה אמינות יפנית ומחיר של צרפתיה...

ממליצה לעבור על הלוחות לפי סינון שנה ומחיר ולראות מה את "דגה".

למשל, מצאתי את אלה ב"יד2" בשיטוט מאוד קצר:

http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=1&RecordID=9fd8dc7c64c795164d5d0e0433ffbd22534

http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=1&RecordID=50e3cd29258651a0556a51e46b0f3cd6d28

לא יכולה לראות את הקישורים משום מה :( בעיקרון זה באמת ה שאני עושה.. כרגע מקווה לשרייד\סיריון במחיר נורמלי.

פורסם

שתי הכלות המיועדות בעייתיות (אני מתייחס לשתי ה 206 מתחילת השרשור) .

בניגוד לחלק מהמגיבים הייתי מעדיף את כלה 2.

היתרון העקרי של כלה 1 זה הטיפול במוסך מורשה וכנראה היסטוריית טיפולים יותר משכנעת. והיא גם שנה צעירה יותר (למרות שבמקרה הזה שנה=כל זמן בין חודש ל 23 חודשים).

היתרונות של כלה 2 הם

98 אלף ק"מ לעומת 180!!!!

טסט עוד 9 חודשים ולא עוד חודשיים

יד שניה לעומת רביעית.

הבעיה הגדולה והמטרידה ביותר לגבי שתיהן היא שמדובר במוכרים שמוכרים אותן אחרי תקופה קצרה מאוד (כלה 2 נמאסה על הבעלים אחרי 6 חודשים וכלה 1 אחרי שנה).

זה נתון סופר סופר בעייתי. ורק בגללו הייתי משתדל לא לקנות אף אחת מהן.

מי קונה רכב ישן ומשומש ומוכר אחרי זמן קצר?

1. התעשר ומשדרג

2. נולדו תיאומים לא צפויים

3. נשלל רשיון

4. עובר לאופנוע

5. רכב ייחודי שכיף לרכוש ונחמד להחליף (מיאטה, 106 ראלי, ג'יפ)

6. עובר לתחבורה ציבורית

אפשר לחשוב על עוד הרבה הסברים. אבל ההסבר שנכון ל 95 אחוז מהמקרים הללו הוא שמדובר ברכב שעושה צרות וזורקים אותו כמה שיותר רחוק.

אבל, בתקציב שלך כל רכב יהיה הימור.

אם לקנות אותן אז בהרבה פחות כסף.

אני לא מאמין בלהתמקח טלפונית לפני שרואים את הרכב.

הייתי לוקח לנסיעה ומתרשם + אם אפשר לוקח למוסך.

ואם הרכב פחות או יותר מספק הייתי אומר לבעלים הלא מאושר:

"במחיר שאתה מבקש אני לא מוכנה לקנות, כי יש הרבה מה לטפל ברכב כעת/בעתיד. אבל יש לי כעת בכיס 5,000/6,000 ש"ח ומבחינתי אפשר כעת ללכת לבצע את העברת הבעלות עכשיו".

אין מה לעשות, אלה רכבים בעייתיים והמוכרים יודעים זאת. בהתנהלות מרחוק הצעה כזו נשמעת לו כהפסד של 4,000-5,000 ש"ח. לעומת זאת כשאת רואה את הרכב ומוכנה לרכוש אותו כאן ועכשיו המוכר פתאום מבין שעוד רגע הוא נפרד בשמחה מהרכב הבעייתי ויש לו ביד כסף. ממצב של בעלים שמנסה למכור גרוטאה בלי כסף בכיס הוא הופך למי שירדה לו יציקה מהראש וכעת יש לו כסף בכיס.

זה לא תמיד נכון ולא תמיד יצליח. אבל לעיתים כן. ואז יש לך רכב בעייתי במחיר טוב ושמרת תקציב ראוי לתחזק את הרכב כפי שצריך.

בהצלחה

פורסם

מכיוון שהפיג'ו הספיקו להפוך ללא רלוונטיות פתחתי שרשור חדש. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?520431-%D7%93%D7%99%D7%99%D7%94%D7%98%D7%A1%D7%95-%D7%A9%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%93-98

טוב, פתחתי 2 בטעות ואני לא יודעת איך למחוק את הראשון שהיו בו כמה פרטים חסרים ובמקום לערוך זה יצר לי שרשור חדש :oops:

• תוכן חדש...